Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scream

veterán

Hali!

Ubuntu alá keresnék esetleg olyan toolt, mint Windows-ra a PowerToys-os FancyZones - lényegében a képernyőt fel lehet osztani tetszőleges számú és méretű zónára, "gridesíteni", amiben az alkalmazás ablakokat lehet pakolni (az appok pozíciója nem fix, csak az ablakoké), így átláthatóbbá téve a munkát/használatot.

Tudtok-e esetleg megoldást, hogy míg mondjuk Zoom-on OBS virtual webcam-ját használom, addig hogyan tudom rögzíteni az aktuális képernyőm megosztása nélkül (tehát a virtual webcam-je ne a képernyő legyen) rögzíteni a képernyőt/alkalmazást? Vagy ha ilyet nem lehet, akkor OBS vcam helyett van valamilyen használható alternatíva? :F

Illetve lenne egy harmadik, kevésbé fontos dolog: Logitech Master MX 3-mal használom az asztali gépemet, de sajnos még nem találtam rá megoldást, hogy tudjam pl az extra gombot másra programozni rajta (key-mapper-rel próbálkoztam, ott a default action-re amikor lenyomom a "Super+L"-t írja, amit nem igazán értek, mert amúgy, ha megnyomom, akkor nem lockolja az account-ot, hanem az előző aktív alkalmazásra navigál..

Új hozzászólás Aktív témák