Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz lev258 #79378 üzenetére

Hát már én sem. :)
    A 18.04 óta használok UEFI gépet és rajtuk Win/Ubuntu párost. Mindig 2db hdd/ssd van a gépeimben, egyik OS ezen, másik azon. Mindegyik GPT és mindegyiken 1-1 efi boot partíció. (Azért hogy kivéve a gépből 1 meghajtót, a másik OS működjön önállóan)
    A telepítőt a kezdettől fogva nem sikerül rávennem, hogy ne a legelső EFI-re (jellemzően win) tegye az ubuntu efi-t, hanem a saját meghajtó efi partícióra. Próbáltam már a telepítőben magát a drive-ot megadni (pl. most nvme helyett sda) vagy magát a partíciót (sda1), de nem. Csak akkor teszi oda, ha telepítés előtt törlöm a másik drive-ról az efi partíciót és csak ez marad.
    Erről már nagyon régen panaszkodtam is itt, de akkor sem sikerült megoldani és azóta sem. Persze a "használj CSM boot"-ot ötleteket passzoltam.

CPT.Pirk:
    Mármint mire használnám, ha tudnám?
    Napi dolgok, meló (java-php-mysql), néha video encoding... fene tudja. Ami éppen jön. Mindenre használnám, kivéve játék. Miért?

ubyegon2:
    Reggel még 20.04 volt a gépen. Ott nem volt gond a csomaggal.
    Igazából már magam sem tudom mi a csomag neve. A 21.04-en először a GUI-s "bigyóval" (nem tudom mi a neve) akartam felrakni a repo-ból, de függőségi hibát jelzett. Persze azt nem mondta, hogy mit. Azután próbáltam kideríteni, hogy mi lehet a csomag neve.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés