Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kawaclipse

tag

Sziasztok. Nagy gondom van. Karácsonyi ajándéknak vettem egy használt Lenovo Idea Centre AIO 310-20iap-t. Namost a srác úgy árulta hogy Linux van rajta.. Kérdeztem hogy amúgy minden rendben vele? Mondta igen. Megvettem, hazahoztam, kezdtem volna rátenni a Windowst, de a secure boot inaktív, és így nem látja az USBt. UEFI nem módosítható, default mod nem változtat semmit, admin passwordot ha biosban megadok akkor sem lehet semmit tenni, próbáltam utána olvasni angol fórumokon is de érdemlegeset nem találok. Annyit találtam hogy érdeklődjek Ubuntus fórumokon, mert általában ez akkor jön elő ha egy ilyen gépre Ubuntut tesznek, és az bezavar a Biosnak, ergo limitálja. Ennek tetejében a Linux ami rajta van le van kódolva. A srác meg letiltott.. szóval tudta hogy valami van. Így sehogy nem tudok bootolni vagy oprendszer rátenni, kivéve ha a SATA módot kikapcsolom, de akkor meg csak flash drivera mert nyilván nem lát vinyot. Valakinek van erre valami megoldása? Most kiadtam nem kis pénzt ezért és jelenleg használhatatlan.

Új hozzászólás Aktív témák