Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, esetleg igazítsatok már útba, ha nem :R

Szeretném az eddig letöltött ISO-imat kicsit elrendezni, és csak azokat megtartani amik ellenőrizve lettek, hogy tényleg az aminek letöltöttem (sha és gpg ellenőrzés ahol elérhető). Tulajdonképpen a gpg vonatkozásában kérnék némi segítséget.

Épp a CentOS ISO-kat szerettem volna hitelesíteni e szerint a leírás szerint: [link1] . De már az elején elhasaltam. Letöltöttem a signing key publikus részét a wget http://mirror.centos.org/centos/RPM-GPG-KEY-CentOS-7 parancs segítségével, majd kiadva a gpg --quiet --with-fingerprint ./RPM-GPG-KEY-CentOS-7 parancsot nem hozza a Key fingerprint-et, csak ezt:

gpg --quiet --with-fingerprint ./RPM-GPG-KEY-CentOS-7
    pub   rsa4096 2014-06-23 [SC]
    uid           CentOS-7 Key (CentOS 7 Official Signing Key) <security@centos.org>

Tehát mint látható nincs ott a fingerprint, mint ahogy azt az oldal mutatja és ahogy a parancsból következne, sőt még a keyid format-ot sem mutatja. Egy régebbi ISO hitelesítési folyamatot megnézve ezzel a paranccsal viszont kiadta:

gpg --keyid-format long --import --import-options show-only --with-fingerprint RPM-GPG-KEY-CentOS-7
    pub   rsa4096/24C6A8A7F4A80EB5 2014-06-23 [SC]
          Key fingerprint = 6341 AB27 53D7 8A78 A7C2  7BB1 24C6 A8A7 F4A8 0EB5
    uid                            CentOS-7 Key (CentOS 7 Official Signing Key) <security@centos.org>

A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a két parancs között azon kívül, hogy az egyik jobban részletezi, hogy milyen keyid format-ot szeretnék kapni? Próbáltam úgyis, hogy csak annyit írtam be: gpg --keyid-format long --with-fingerprint RPM-GPG-KEY-CentOS-7, így is kiadta, de ha kivettem belőle a --keyid-format long részt, már nem mutatta a fingerprint-et.

Ennek a megértésében esetleg valaki tudna segíteni? Illetve lenne majd még kérdésem a Debian ellenőrzésével is, ha nem gond...

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák