Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Csak amolyan elméleti kérdés:

Pár éve már a tágabb családot rávettem, hogy windows helyett Ubuntu disztrót használjon.
    Ennek főként az volt az oka, hogy folyton hozzám hozták a gépeket, ha valami gond volt, mondván: "Te valami számítógépes vagy!"

Alapvetően megszokták (velem együtt) a 16.04 Unity felületét. Most ugye a 18.04-ben már kukázták és a Gnome került (újra) bele, mint default ablakkezelő. Valahogy nem tetszik. Lassabbnak érzem és azon a módon, ahogy használni tudom kényelmetlennek is.

A Unity-t telepítettem 18.04-re, de az nem 100%-os szerintem. Valahogy más az egész reakcióideje, mint 16.04-en volt.

És akkor a kérdés: Mennyire erősen javasolt áttérni 16.04-ről 18.04-re? Okoz valami problémát, ha kivárom mondjuk a 20.04-et?

Update:
    Még egy kérdés. A Snap csomagok. Miért jobbak ezek, mint a deb-ek? A megfigyelésem alapján, amit eddig ezzel tettem fel (rakott fel az OS) lassabban indulnak. Elég bosszantó. Például az új VLC-t már nem is találom meg az oldalukon deb csomagban, a repoban pedig régebbi van.

Új hozzászólás Aktív témák