- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ontheground
tag
válasz
Frawly #65544 üzenetére
Tehát akkor ne foglalkozzak, ezekkel a fájlcsereprogis kímélésekkel, mert felesleges, csak a RAM fogy közben.
A sima swap-ot hanyagolnám, nekem bejön a zram verzió, abból sincs sok, csak 2*256MB, kb egy hónapja nyüstölöm így, semmi gond nem volt még. Ez az OCZ Vertex 2 SSD egy kemény 60 gigásnak becézett aggastyán jószág amúgy, alapból 57GiB hellyel, ezen van egy 20GiB rendszer, meg egy 30GiB /home egy-egy EXT4 partíción. Swap-pal már nem terhelném, lassan szerintem 10. életévét tölti. A többivel többé kevésbé egyetértek, és köszi az instrukciókat.Az aláírásodon meg jót nevettem
Én is belefutottam hasonlóba anno egy notin, ahol bedöglött a billentyűzet, volt is egy régi USB-s bill., de a legacy USB support meg ki volt kapcsolva BIOS-ban. Elem kiszedés meg power gomb nyomkodás segítette rajta
Ubyegon2: Az általad linkelt módszert én is használtam anno Windowson, aztán, ki tudja miért, ott is áttértem ramdiskezésre
Nézegetem az fstab-od, a /var/cache-re én is gondoltam, hogy átrakom még ram-ba, de nem mertem vele próbálkozni, viszont a /home/user/.cache eszembe sem jutott.
Ezekre nem panaszkodik amúgy semmi? Mert ugye kikapcsoláskor radírozódnak.
A kikommenteltek nálam is ott vannak, annyi különbséggel, hogy a sima /tmp-et a systemd intézi nálam a beépített tmp.mount-tal, nem az fstab.
Kérdésedre válaszolva, swap file-om nem volt, de volt korábban swap partícióm, de a zram bevezetése után beszántottam, meg kivettem a rendszerből és az fstab-ból is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest