Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vgyuri

őstag

Tárgytalan, kb 1 hete a r8169-t blacklist-re tettem egy terminal paranccsal, most kitöröltem a /etc/modprobe.d/ könyvtárból és már villog a led leállítás után. Csak kb. 15 órám ment el vele, de legalább sok mindennek utánanéztem, megtanultam. :)

Sziasztok, wake up on lan-ban kérnék segítséget.

Ha kapcsolós elosztóról áramot kap akkor a gép, akkor villog a hálózati kábel mellett a led és ébreszthető. Ha Manjaro-ban hibernálom, felfüggesztem a gépet, vagy ha a windows-ban kapcsolom ki akkor is (másik ssd-re teszt miatt tettem fel, itt "Wake-On-Lan After Shutdown" engedélyezve van). Ha viszont Manjaro-ban leállítom a gépet, akkor kialszik a led és nem lehet felébreszteni.

Ezek vannak beállítva a gépen:

"dmesg | grep -i acpi | grep supports":
    [ 0.452903] ACPI: (supports S0 S3 S4 S5)
    [ 0.462993] acpi PNP0A08:00: _OSC: OS supports [ExtendedConfig ASPM ClockPM Segments MSI]

"/proc/acpi/wakeup" fájlban (hálózati kártya):
    PXSX S4 *enabled pci:0000:02:00.0

"ethtool enp2s0 | grep Wake" kimenete (próbáltam Wake-on: "pumbg"-t és "g"-t is állítani):
    Supports Wake-on: pumbg
    Wake-on: m

Ezt is lefuttattam: nmcli connection modify "1. vezetékes kapcsolat" 802-3-ethernet.wake-on-lan magic

"/etc/default/tlp" fájlban "WOL_DISABLE=N"-t beállítottam.

Arch Wiki itt ír a wol-ról, r8168-as hálózatai kártya van a Lenovo Thinkcentre M72e Tiny gépben, biosban is mindent bekapcsoltam amit lehetett, pl. network boot-ot is, de így sem villog a led Manjaro kikapcsolás után.

Új hozzászólás Aktív témák