Új hozzászólás Aktív témák

• taiji

csendes tag

válasz Frawly #59981 üzenetére

Szívesen. Érdekes módon nekem 2-3 nap múlva volt érezhető, hogy a bootolás is felgyorsult, watchdog hibaüzenetem sincsen már (azt mondjuk másképp oldottam meg), és X11 sem fut hibára már. Most minden elindulásom hiba nélküli, és nagyon gyors, pedig nincs letiltva az fsck a felmountolt adat partíciómra.
    Egyébként főnököm is kipróbálta ezt a kernel paramétert, és neki is hasonló tapasztalatai vannak, pedig a Manjaro-t ő is utána kezdte el kipróbálni (ő inkább a szerverre szánt Linuxokkal szórakozik a munkánkból kifolyólag, de az otthoni gépén a Manjaro problémanentesen fut szemben az Ubuntuval, Fedora-val).
    F2FS-el reménykedtem, hogy jó hírrel szolgálsz, mert android alatt nekem nagyon érezhető volt, hogy jobb lett.
    Szerencsére nekem a KDE jól működik, bár mikor próbáltam Live-on a Gnome-ot és az XFCE-t, akkor azokon pár beállítás sokkal egyértelműbb, logikusabb, mint a KDE. Viszont valahogy a KDE kinézete, pár cucca nekem jobban bejön, így maradt, főleg hogy most az X11 baromsága megszűnt. Hosszú hétvégén újra nekiindulok az Nvidia Optimus telepítéséhez, beállításához, mert ahogy nézem nekem csak az Intel Kaby Lake video driverét használja, és a Geforce-hoz hozzá sem nyúl. Ha másodszorra is behal tőle a Linux, akkor már nincsen gond, nmert azóta írtam a backup-ra scriptet, ami minden loginkor lefut, így a KDE fontosabb konfig filejai elmentődnek a feltelepített progikkal, így gyorsabban újra lehet húzni a Manjaro-t ha gubanc lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés