Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56952) ubyegon2 válasza tordaitibi (#56951) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szia!

A helyedben annak alapján, milyen igényeid vannak, a Linux Mint Mate verzióval vagy a Linux Mint XFCE-vel kezdenék, live-ban kipróbálható mindkettő. itt találod a letöltő linkeket
Nagyon fapadost nem ajánlanék, mert az kicsit a könnyen kezelhetőség rovására menne. Amúgy a XFCE 17.3 32 bites már egy igen gyenge gépen is üzemelt, amire telepítettem. Reméljük a VGA is OK lesz. (2GB memóriától már 64bit javasolt)

Ezekkel kezdd, ha esetleg nem menne valamiért, akkor érdemes a fenti két asztali kezelőfelület 17.3 verzióját kipróbálnod.

Az USB tunered vagy benne lesz a kernelben/firmware-ben vagy nem, ez majd kiderül. A home user használatra viszont minden benne van mindkét változatban.

A win10 mellé telepítés miatt nem ártana az Összefoglalóban linkelt vonatkozó írásokat átnézned. Gyanítom először majd dual-bootot akarsz....

Win alatt a Rufus-szal javasolják az iso pendrive-ra írását.

Egyébként van itt ez a fórumtársunk által összerakott remaster, Ubuntu 14.04.5 OpenBox 64 bit remaster 2017 szeptember, ez elég lightos, de teljesen használható, ha ezt is kipróbálod, meglátod, miért írtam a kezelhetőséggel kapcsolatos dolgot, de lehet először nekiugrani bármely Linuxnak, nem is lesz nehézkesebb nálad a kezelése. Teljesen értelemszerű a menü meg a többi is minden javallott változatnál amúgy.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.