- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ASUS Transformer Book T101HA
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudom az alábbit megoldani? DDNS frissítő URL-ről van szó, amit időzítetten, mondjuk fél óránként szeretnék lefuttatni.
"Elsősorban de nem kizárólag valamilyen Linux (Unix alapú) operációs rendszer használata esetén időzített eseményként (cron) meghívható az alább url:
http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
A kapcsos zárójelek értékeinek megfelelő beállításával, de csak olyan programmal ami az url-ben lévő @ jelet képes kezelni (elküldeni) például a Curl (a közismertebb Wget és a böngésző programok erre nem alkalmasak)."
A felhasználónevet simán beírom. A jelszót meg tudom oldani, hogy valahol, esetleg titkosított formában tároljam, és onnan szedje? Illetve az IP-t hogyan tudom megadni, hogy lekérje, milyen paranccsal helyettesíthető?
Tudom, ez már lehet, hogy egy script lesz, de Ti mindig annyira segítőkészek vagytok, hogy tudom, egy kis iránymutatást biztosan adtok.
Köszönöm,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Nők, nőügyek (18+)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fotók, videók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest