Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MKLS

aktív tag

Sziasztok! Tegnap nagyon furcsa dolog történt.Régi Hp laposon használtam Fedora 26-ot, ami egyik napról a másikra nem indul. Bootscreen után, de bőven a fedorás splash screen előtt megáll és nem történik semmi. Hiba üzenet nincs!Mondom sebaj, volt előkészítve Debian (live) usb telepítőm, úgyis ki akartam próbálni. Indítom a telepítőt, szépen megy minden rendben, semmi hiba sehol, majd a telepítés után reboot és hasonló a tünet mint a fedoranal, annyi a difi, hogy itt kis idővel később timed out hiba üzenetet kapok, hogy nem tudja elérni a root, swap, home particiokat. A legjobb az egészben, hogy ezután próbáltam, bootolni liveként debiant es fedorat is és nem sikerült! Szinte ugyanazt produkalta mint a telepitett rendszernél. Googliztam órákon át, de mivel nem tudok bootolni sem telepitett sem live disztrot ezért terminalt sem tudok indítani...így kipróbálni sem tudtam semmit amit forumokon találtam. Kíváncsiságból usb-ről felpattintottam egy win xp-t. Legnagyobb meglepetésemre simán felment bootolt, indult. Semmi hiba sehol! Ezután újra proba usb live, megint nem indul. Legvégül DBAN (boot and nuke) használatával wipe-oltam a komplett hdd-t, gondoltam hátha törli a mbr/grub akármi dolgolkat is, lefutott (4 óra alatt). Usb live fedora.... Semmi... ☹ Teljesen kifogytam az ötletekből, ha van valami ötletetek nagyon szívesen fogadom. Lehetőleg szájba rágósan írjátok le amit javasoltok, mert amit tudtam azt megpróbáltam. 😪

Új hozzászólás Aktív témák