Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

Gondolkoztam, hogy melyik linux topicba írjak, mert a kezdőtől azért messze állok, de mivel cirka 3-4 éve egyáltalán nem linuxoztam, plusz a "melyik disztrót" kérdés inkább ebbe a topicban való, ezért inkább ide.
    Utóbbi időben erőteljesen leszoktam gépen való játékról, ha tolok is valamit, inkább mobilon, szóval gondoltam ideje, hogy visszakerüljön valami linux is a gépre. A kérdés a "szokásos", milyen disztrót :) Még jó 10 éve egy pár évig linux volt a fő oprendszerem, később melóban is azt használtam meg egy kisebb linuxos szervert is "üzemeltettem", szóval nem ijedek meg attól ha valamibe bele kell túrni, vagy nem triviális elsőre windowsos szemmel.
    Fő felhasználási terület net + videó + zene + stb. lenne, esetleg némi java programozás (bár nem hiszem ez utóbbi túl sokat osztana szorozna ilyen téren). Ami elvárás, hogy ne legyen bloatware, később lehet el is lesz adva a mostani (relatív erős) gépem és valami egyszerűbb laptopra lesz cserélve, jó lenne ha azon is gyorsan futna. Viszont kinézetre kényes vagyok, nem akarok faék egyszerű pixeles kinézetet. Plusz jó lenne valami elterjedt disztró, mert ha valami probléma van, egyszerűbb rá megoldást találni :) Nem gond ha valamit bütykölni kell rajta, de azért nem akarom a szabadidőm nagy részét azzal tölteni (mint régen :D)
    Ezek alapján kinéztem az ElementaryOS-t (design nagyon bejön), illetve a Mint-et (ahogy látom most ez a legnépszerűbb). Van ezeknél esetleg jobb választás a fentiek alapján? Illetve a kettő közül egyéni szimpátiát leszámítva mi alapján lehetne dönteni?

Köszi előre is :R

Új hozzászólás Aktív témák