Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Közben van annyi fejlemény a videokártyás problémámnál, hogy indítottam Mint fórumban [link] egy topic-ot, hátha segítenek debuggolni. Még nem került ki, egyelőre moderálás alatt van. Ami eddig segített, ha már használhatatlan volt a percenkénti akadásai miatt, hogy toltam egy alt+f2 restart-ot. Most már 2 órája semmi ezek után. De általában így kezdi friss indításnál is, aztán később belelendül (szerk: kellett mondani, az előbb megint akadt egyet).

Volt még ma olyan furcsaság, hogy a plugin container (adobe flash nevű szemét) 70%-ra járatta a processzort, és már kezdett 60°C fölé emelkedni.

Elkezdtem zenét hallgatni a fapados lejátszón. Érdekes módon egyáltalán nem hiányzik a jetaudio, pedig azt hittem fog..

Találtam vírusirtót, ő nem talált semmit, pedig netezek már 3 hete Mint alól. A win már rég tele lenne trojannal ennyi idő után.

Kiderült, hogyha Linux alól bootolok, és huzamosabb ideig nem használom a windows-t, akkor megnyugszik a seagate hdd, szóval NAS-ba is nyugodtan berakhatom merevlemeznek. Ezen kívül van még egy fél terrás régebbi modellem, meg van a T100TA-ban is egy beépített merevlemez, amit lehet, hogy kiszedek ilyen célra. Gondolom az valami occsó 2.5"-os. Nem sokára rendelek pogoplug-okat, aztán összrakom a minimalista szerver parkomat eloszott szoftverek tesztelésére. VM-ben is lehetne, vagy docker-el külön container-ekben, de valahogy jobban szeretem, ha kézzel fogható.

Felraktam még a Mint-re pár deskletet, egész jók, van köztük tőzsdés meg időjárásos is. Valamelyik húzza a procit, legalábbis cinnamon azóta elég sűrűn ad 50%-os terhelést. Majd utánajárok, hogy melyiket kellene lelőni, de sajnálnám mindegyiket. Igazából mindet újra tudnám írni nulláról, vagy debuggolni, úgyhogy nem para. Fogom is majd a későbbiekben, mert sticky notes-ra nem találtam semmi kimondottan jót, meg amúgy is írok magamnak egy határidőnaplós alkalmazást a szerverre, amit beteszek majd deskletbe és appletbe is. Keresztkérdés ezzel kapcsolatban, hogy Webstorm-hoz van e bármilyen tool pl selenium, ami segít tesztelni ezeket az alkalmazásokat?

Összességében napról napra egyre jobban élvezem a Mint-et, és már nem hiányzik annyira a win7. Ha nem lenne ez a videokártyás dolog, akkor kétségek nélkül formáznám a HDD-t. Így meg egyelőre várok. A telepítője már nincs meg úgy emlékszem, de egyébként sem szívesen várnám ki azt az egy hetet, amíg egy sp1-es win7-re lerántja ms-től a frissítéseket a gép...

Új hozzászólás Aktív témák