Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32523) N0zer0 válasza CPT.Pirk (#32520) üzenetére


N0zer0
senior tag

Így van. Ha nem CRT tévéről van szó, a legmagasabb (natív) felbontásán kell használni, akkor a legélesebb, legtisztább, legrészletgazdagabb a gép. Böngészőben is lehet nagyítani (FF-szal akár csak a szöveget is külön), nagyobb betűtípust megadni, de a Linux ebben is jobb, mint a Windows, mert böngészőn kívüli rendszerfelületét is normálisabban lehet skálázni nagyobb rendszerbetűtípusokhoz, nagy ikonokhoz.

Az alacsonyabb felbontásokat ezek az eszközök már csak a visszafelé kompatibilitás miatt támogatják, ha valami régi OS vagy alkalmazás nem támogatja a natív felbontást, és teljes képernyőn akarja élvezni valaki. Még az SD-s tévéadást is felskálázzák szoftveresen natív felbontásra a tévék (általában HD-re).

Nem szeretem az automata megoldásokat, de népszerű, felhasználóbarát OS-kben úgy oldanám meg, hogy a rendszerben ne lehessen felbontást csökkenteni (csak hackkel), meg az alapértelmezett kódolás is Unicode legyen (megint csak hackkel lehetne kilőni), hogy haladjanak technikailag a népek, és na anakronisztikus hülyeségekkel szopassák magukat.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.