Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

U P : (#24648) mzx

Csak alapfokon beszélem az angolt, szótárral csak sejtésem van, hogyan lehet Sox-szal kiszedegetni a minimum fél másodperces szüneteket adott audio file-ból (ogg, mp3), és az is érdekel, hogyan lehet csak az elején és végén levő szönetet kiszedni.

Valaki tudna segíteni nekem értelmezni? :F Előre is köszi....

Íme a manual.

Idézet a kívánt részből:

"silence [−l] above-periods [duration threshold[d|%]
    [below-periods duration threshold[d|%]]
    Removes silence from the beginning, middle, or end of the audio. ‘Silence’ is determined by a
    specified threshold.
    The above-periods value is used to indicate if audio should be trimmed at the beginning of the
    audio. A value of zero indicates no silence should be trimmed from the beginning. When specify-
    ing an non-zero above-periods, it trims audio up until it finds non-silence. Normally, when trim-
    ming silence from beginning of audio the above-periods will be 1 but it can be increased to higher
    values to trim all audio up to a specific count of non-silence periods. For example, if you had an
    audio file with two songs that each contained 2 seconds of silence before the song, you could spec-
    ify an above-period of 2 to strip out both silence periods and the first song.
    When above-periods is non-zero, you must also specify a duration and threshold. Duration indica-
    tions the amount of time that non-silence must be detected before it stops trimming audio. By
    increasing the duration, burst of noise can be treated as silence and trimmed off.
    Threshold is used to indicate what sample value you should treat as silence. For digital audio, a
    value of 0 may be fine but for audio recorded from analog, you may wish to increase the value to
    account for background noise.
    [...]
    The following example shows how this effect can be used to start a recording that does not contain
    the delay at the start which usually occurs between ‘pressing the record button’ and the start of the
    performance:
    rec parameters filename other-effects silence 1 5 2%
    "

(#24679) eastsider:

Én mondtam, h már évek óta mint-et használok, és h az ubuntu utódja. :) Na mindegy, tényleg a legtisztább, még most, amíg nem laktad be a rendszert, hogy gparteddel radír (mármint ubi particioja törlés), majd rá a linuxmint cinnamon. Különben is erős vasad van, pár perc alatt tudsz vele installálni. :) (Az utólagos foltozás tényleg olykor kockázatos lenne, szóval rakd újra sztem is.)
    Amúgy nem tudom, milyen a cimmamon gui, mert nekem régi mint-em van, az még gnome-os (kicsi a vinyóm, ninc slehetőslgem frissíteni), de a gnome is egész okés, szép, éles, színgazdag képmegjelítést ad, persze a cinnamon állítolag szebben "tálal" - ha erre is igényed van. ;)

"sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb"
    1. lehet h hülyeséget mondok, de 64 helyett nem 32-est kellene telepítened?
    2. én régi és új chrome-t is simán felraktam mint-re, régi gépemen, és mindegyik működött (persze egyszerre csak egyetle nverzióju volt fent).
    Egyébként a hozzáértő válaszban CPT.Pirk-től biztos jó megoldást kaptál - parancsosrra; de engedd meg, hogy javasoljam a szintén általánosan alkalmazott grafikus megoldást: a synaptic csomagkezelőt (vagy ha cinnamon-on már más van, akkor azt, de grafikusan sokkal kényelmesebb).

"olyan media player HC alternatívát tudtok mondnai, amivel gombnyomásra tudok tallózni és betölteni feliratokat mkv-fájlokhoz?"

Ritkán nézek mkv-t, de az amúgy remek vlc mellett, amit ajánlottak neked, emellett még az SM Player, amit még szívből ajánlhatok rengeteg beállítási lehetőséggel media player-ként. :) SM Player-en amúgy a feliratok is többfunkciósan szabályozhatóak lejátszáshoz (késleltetés-siettetés, feliratméret, manuális csúsztatás, stb).

"legújabb mint (petra)"

Ha jól tudom, alig 2 hónap múlva jön ki az újabb mint verzió, de utólag is ráfrissithetsz a Pertára, ami azért lényeges, mivel -ha jól tudom, de javítsatok ki- az újabb verzió már LTS lesz - erre is figyelj, javaslom. :) Az LTS = hosszan támogatott verzió.

"ha a wine beválik és tudok rajta futtatni Adobe PS lightroomot repül is a csába a win"

Hát, csodát ne várj a wine-től, de számos alap windows progi tökéletesen fut rajta, pl totalcmd (total commender file kezelő), apex dc, 7-zip, Audacity, bár a legtöbb media alkalmazás nem megy rajta, az Audacity kivétel (leszámítva apróbb panel bug-okat).

(#24705) Rav3n02:

Pesten laksz, nem lesz nehéz szerezned egy cd olvasót, biztos akadsz computer boltra, ahol hasnzált cuccok vannak - én 300 FT-ért veszem a cd ROM darabját! Nehogy 300 FT gond legyen, ha már van géped... ;) Ettől föggetlenül egyöttérzek veled és szukrolok h megoldódjon a nonPAE cpu-s gondod... Sajnos nem értek ennyire a gépekhez. De ha még a cd rom-od is problémás, sztem ezen már ne múljon...

"Olvas - kipróbál és talán örül.
    Ez a disztro nekem olyan utolsó menedék, ha már semmi nem akarja az igazat. LXDE elég könnyűsúlyú, azt kellene megpróbálni"

Az LXDE gui-t én is szívből ajánlom problémás ill régi gépekre. :) Inkább, mint xfce-t...

Új hozzászólás Aktív témák