- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
Sziasztok!
Kezdem unni a Windows 7-esemet, ezért úgy döntöttem, hogy elkezdek valami Linuxszal játszadozni, kísérletezgetni. Egyelőre még ugyan nem komoly a dolog, de szeretném, ha majd pár hónap múlva azzá válna, mikorra már kiismertem annyira a rendszert, hogy élesben használjam.
Mivel a felhozatalból a Debian tetszik a legjobban, ezért jelenleg egy Wheezy-t telepítettem fel és azzal kísérletezgetem. Nagyjából be is állítgattam, személyre szabtam, meg minden, de van egy-két dolog, amivel nem boldogultam és addig nem akarok a többi részében jobban elmélyedni, amíg ezeken a problémákon túl nem jutok.1. Az smplayer-nél a videók lejátszása akadozik. És itt most nem HD anyagra kell gondolni, hanem csak sima SD vagy gyengébb minőségű .avi anyagokra. Megy a videó, aztán 5-10 másodperc után meg-meg akadozik pár tizedmásodpercre, eldob pár képkockát, aztán megy tovább. Pár másodperc után megint megakad pár képkocka erejéig, majd ismét megy tovább... Akárhogy próbáltam beállítani az smplayert, nem tudtam úgy beállítani, hogy akadásmentes legyen a lejátszás. Próbáltam a sima mplayerrel is, de ott is ugyan ez volt a helyzet. Feltettem a vlc-t, de ott sem volt semmi változás a másik két lejátszóhoz képest.
Ugyanezeket a videókat Windows 7-esen akadás nélkül le tudom játszani, akár a Windows-os verziójú smplayerrel, akár az MPC-HC-val.2. A youtube-on a videók eléggé akadoznak. Még a 240-es vagy 360-as videók is! Vajon van erre valami megoldás, hogy ne akadozzon és simábban menjen a böngészőben? Vagy ennek az okát is ott kell keresni, ahol a médialejátszós probléma okát?
3. Be lehet valahol állítani, hogy ne kapcsolja ki a képernyőt 10 perc után miközben a youtube-on videót nézek? Ha médialejátszóval nézek filmet, ott nincs probléma a kikapcsolással.
A gépem egy majdnem 10 éves csotrogány: 2.4GHz-es Pentium 4-es proci, 2.5GB memó és egy Nvidia 6600-as vidkari. A Win 7-es problémamentesen működik, a videólejátszás Windows-on (MPC-HC-val és a youtube-on is) alacsony bitrátájú 720p-ig szintén okés.
Előre is köszi a segítségért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest