- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
és akkor ez pontosan miben is más, hogy összeválogattad és flatpaket csináltál belőle, mintha debet csináltál volna?
hint: semmiben.
q.e.d.Dehogynem, ugyanis egy flatpak csomagban nincs benne minden függőség, hanem a nagyrészük a runtime-okban van. Mielőtt azt mondanád, hogy ezt is meg lehet oldalni mondjuk apt-vel, közlöm, hogy pl. Suse-ra nincs apt. Tudom, forgassak magamnak egyet...
És akkor még mindig csak a csomagkészítésről van szó, arról nem is beszéltünk, hogy nem csak elkészíteni kell a csomagot, hanem illik azért letesztelni minden egyes disztrón is.
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a flatpak tud sandboxot is...akkor az azért nem fog települni debianon, mert az ubuntu alaprendszer újabb
Igen, ezt írtam én is.
következmény: fel kell raknod duplikátumként azt a libet, amelyik az alaprendszerben régebbi, de azt fel kell raknod flatpak esetén is, meg deb esetén is.
Igen, meg ha az a lib egy másik libre hivatkozik, azt is fel kell raknom. És ha van 5 ilyen libem, meg azoknak van még 15 tranzitív függősége, akkor már 25 libem, amire folyamatosan ügyelni kell. Frissítgetnem kell őket, vigyáznom kell, hogy ne törjenek el, stb. És közben minden egyesnél release-nél tesztelnem is kell minden rendszeren.
Miközben flatpak esetén kikötöm, hogy org.freedesktop.Platform 23.08-as verzió kell és kész, ennyi. Két évente pedig frissítem, mert egy ilyennek 2 év a támogatása.A baj az, hogy te csakazértsem akarod átlátni ezt az egészet, és nem akarod megérteni, hogy egy csomagot kiadni Ubuntura, Debianra, Fedorára, Archra, Suse-ra az mondjuk 25 emberóra, míg ugyanezt flatpakban 1 emberóra.
Akárhogy is csűröd-csavarod, mindig ott lyukadunk ki, hogy a te megoldásod sokkal melósabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Parfüm topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Futás, futópályák
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest