- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
és akkor ez pontosan miben is más, hogy összeválogattad és flatpaket csináltál belőle, mintha debet csináltál volna?
hint: semmiben.
q.e.d.Dehogynem, ugyanis egy flatpak csomagban nincs benne minden függőség, hanem a nagyrészük a runtime-okban van. Mielőtt azt mondanád, hogy ezt is meg lehet oldalni mondjuk apt-vel, közlöm, hogy pl. Suse-ra nincs apt. Tudom, forgassak magamnak egyet...
És akkor még mindig csak a csomagkészítésről van szó, arról nem is beszéltünk, hogy nem csak elkészíteni kell a csomagot, hanem illik azért letesztelni minden egyes disztrón is.
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a flatpak tud sandboxot is...akkor az azért nem fog települni debianon, mert az ubuntu alaprendszer újabb
Igen, ezt írtam én is.
következmény: fel kell raknod duplikátumként azt a libet, amelyik az alaprendszerben régebbi, de azt fel kell raknod flatpak esetén is, meg deb esetén is.
Igen, meg ha az a lib egy másik libre hivatkozik, azt is fel kell raknom. És ha van 5 ilyen libem, meg azoknak van még 15 tranzitív függősége, akkor már 25 libem, amire folyamatosan ügyelni kell. Frissítgetnem kell őket, vigyáznom kell, hogy ne törjenek el, stb. És közben minden egyesnél release-nél tesztelnem is kell minden rendszeren.
Miközben flatpak esetén kikötöm, hogy org.freedesktop.Platform 23.08-as verzió kell és kész, ennyi. Két évente pedig frissítem, mert egy ilyennek 2 év a támogatása.A baj az, hogy te csakazértsem akarod átlátni ezt az egészet, és nem akarod megérteni, hogy egy csomagot kiadni Ubuntura, Debianra, Fedorára, Archra, Suse-ra az mondjuk 25 emberóra, míg ugyanezt flatpakban 1 emberóra.
Akárhogy is csűröd-csavarod, mindig ott lyukadunk ki, hogy a te megoldásod sokkal melósabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest