Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz urandom0 #113 üzenetére
Windows-on csakugyan nincs, de ez szerintem leginkább OS limitáció.
Tudtommal elég sok minden nincs meg az alkalmazás szintű ilyen szintű szeparációhoz.Pl. Video/audio server alternatívának kb. csak az RDP van.
Igaz azzal is vannak mókás lehetőségek, pl. FreeRDP képes csak egy-egy Windows alkalmazást az ablakaival áthozni Linux-os window session-be a teljes desktop távoli elérése nélkül. (a WinApps nevű cucc használja pl. aktívan)Ami létezik és legközelebb van filozófiában az talán a PortableApps és a self executable programok.
Elvetemültebb lenne, de úgy tudom Wine-t jó sok szenvedés árán le lehet fordítani Windows-ra is, és azzal már lehet namespace-eket csinálni. Régi játékokhoz egyébként gondoltam már erre, csak ennyire nem vagyok elvetemült
Viszont a Flatpak WSL2-ben működik már egy ideje. Persze megint kérdéses mi értelme van, ha WSL2 distro-ból annyit hozol létre a gépre, amennyire szükséged van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Google Pixel topik
- Tippmix
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest