Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skypper
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van 2 Lenovo G585-ös laptop a cégnél amit most el szeretnének adni. Szerintetek mennyit ér?
Specifikáció:
CPU: AMD E1-1200 1,4G
RAM: 4GB DDR3
15,6" HD LED
320GB HDD
WIN 8A gépek 2013. 03 vettük.
Válaszokat előre is köszi
-
426os
őstag
válasz
hardverhudi #9897 üzenetére
Nekem most 3.0 van a gépemen, kb 40 perce elindítottam, de meg is feledkeztem róla, csak most nyomtam ki. Semmi hiba nem volt, viszont nem tartom túl hitelesnek, mert a proci csak 56 fokra melegedett fel közben, míg játék közben (NFS The Run, Grid2) 69 fokig szokott felmenni (70 fölötti értéket még nem láttam). 3550m proci, hálózatról megy most a gép.
Majd később megnézem újabb Aida-val is. -
426os
őstag
válasz
hardverhudi #9895 üzenetére
Melyik verziójú Aida? Illetve most mennyi idő után halt meg? Teszek egy próbát én is, bár én múltkor akkuról járattam a Stress tesztet vagy 20 percig és nem történt semmi.
-
hardverhudi
tag
sajnos nem ment át a teszten
megint kékhalál driver power state hibával
pedig az eszközkezelőben minden rendben van -
426os
őstag
válasz
hardverhudi #9891 üzenetére
Tedd fel újra a honlapról a legfrissebb hang drivert (újra).
-
hardverhudi
tag
Az ismeretlen eszköz probléma megoldódott a legújabb Energy Managemant -el
azonban a High Definition Audio Eszköznél lett egy kis sárga felkiáltójel ami a driver előtt nem volt ott.
A realtek driver az jó -
426os
őstag
válasz
hardverhudi #9888 üzenetére
Nézd meg, hogy az eszközkezelőben minden rendben van-e.
-
hardverhudi
tag
Lett egy kis driver problémám a géppel (z510)
Lefuttattam a Aida64 programmal egy Cpu stress tesztet,mert kívácsni voltam mennyire melegszik fel.
Azonban 2 perc után a gép kék képernyővel meghalt driver_power_state hibával.Sőt már vagy 2szer csinálta magától is.
Valakinek valami ötlete ?
Tudtommal minden drivert felraktam a lenovo oldaláról. -
SFAkos
aktív tag
SSD témához.
Azt vettem még észre, hogy amikor csak pl netezek, vagy olyan dolgot csinálok ami nem használja a vinyót és kikapcsolja magát, SOKKAL nőtt az akksis üzemidő is
Tényleg mindenkinek ajánlani tudom az SSD-t, nem is csak a boot meg a betöltési idők töredékére csökkennek, de az egész gép MINDENRE sokkal hamarabb reagál.
-
DonMaster
addikt
billeyntüzet tökéletes habár nekem kicsit kicsiknek tünnek a normáltol de megszokhato kb 1 hét,
zsanér nincs nagy probléma meg fogja amenyire kell ,
melegedés hát ball oldalon melegszik magas gépigéynü játékoknál de nem feltünö a dolog , nem árt ha nem simán az asztalon van ilyenkor hanem kicsivel meg emelve a háta pl 2 kupak segitségével ,kapjon levelegöt , hangzás ventilátor játéknál nem fogod meg halleni , nem fog feltünni, -
taip
senior tag
lenovo.com-on nem találtam, bár nagyon nem kezdtem el keresni, a főoldali felsorolásban nincs. Na mindegy, nem érdekes.
Amúgy nekem is pont ez a félelmem a Telemax-szal, hogy ha rákeres az ember, akkor csak a negatív tapasztalat jön mindenhonnan, legyen az Homár, vagy egyéb fórum...
-
426os
őstag
Valószínűleg tényleg gigabites lan van benne, mert a B590-ben is az van. És mint említettem, ez egy "újított" B590, új színben, új procival/vga-val.
Kis idő múlva meg fog jelenni a Lenovo magyar honlapján is, angolon már fent van. Anno a Z510 is később jelent meg a magyar honlapon, mint forgalmazni kezdték.Nem biztos, hogy jól járunk ezzel a Telemax-al, a telefon javító részlegük garanciáztatás terén hagy "némi" kívánni valót maga után, Homáron is van egy pár poszt, ahol ők voltak a hunyók..
-
taip
senior tag
válasz
Anthony001 #9874 üzenetére
Érdekes ez a noti, mert még a lenovo honlapján sem találtam meg.
Paraméterei alapján a Z510-hez is lehet hasonlítani, mert ebben is ugyanolyan a proci, van benne SSHD, csak kisebb HDD-vel és kevesebb a RAM. Ugyanakkor elvileg gigabites a hálókártyája (bár mivel hivatalos specifikációt nem láttam, ez akár elírás is lehet.)Más:
Egy másik topikban írták, hogy a napokban megváltozott az IdeaPad-ek garanciáztatása. A lenovo honlapján már más telefonszám szerepel, amit hívni kell, ha gariztatni akarsz. A telefonszám a TeleMax nevű céghez vezet.
Most igazából nem tudom, hogy lehet-e ennek örülni vagy sem? -
426os
őstag
válasz
Anthony001 #9874 üzenetére
Ez igazából egy ráncfelvarrott B590 más színben. Az összeszerelési minőség valszeg megegyezik azzal, tehát vállalható, de a hűtés az kérdéses, mert nem hinném, hogy újratervezték az erősebb hardverekhez. De ilyen konfigurációval még nem igazán van tapasztalat, csak i3+gt720m és gyengébb verziókról.
A milyen laptopot vegyek topicba kérdezz rá, hátha ott már volt valakinek a kezei között. -
moncsuh
csendes tag
válasz
HUNRobar #9812 üzenetére
szia.
nekem is ilyen van, ugyan ezzel a konfiggal. 8.1 pro-s op rendszert telepítettem rá, ragaszkodtam hozzá, mert ezek az új masinák már 8-as windos-ra vannak optimalizálva, így ott biztos nem lesz semmilyen driver gondod.
elég jó a 64bites gt 740M is, nekem játékoknál elég szépen teljesít, notebookcheck-es adatokat hozza, fölé is megy kicsit, de akuról automat átvált az inteles vga-ra, erre szerintem nincs megoldás, legalább is én nem hallottam róla, úgy tudom ez ilyen törvényszerű. -
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Lenovo IdeaPad M5400A notiról van valakinek tapasztalata? ( [link] )
Főképp az érdekelne, hogy milyen a hűtése, és az összeszerelés minősége!
Előre is köszönöm!
-
DonMaster
addikt
persze oké és köszi a linekeket , de inene szedtem le én is , söt amit ir hoyg belehet löni hoyg angol legyen nah zt is emg csináltam de nem változot a kinai angolra , és a bajom az hoyg a kinainál dob hibát amit nem tudok hova tenni , az okr7-et feltuodm tenni giaz az angolul ir elejétöl de aokr8 ami kinaiul van hát azt enm sikerült eddig , msot én s akarom legyalulkni majd ha szükaéges lezs akor ezt tezsme fle elsönek és utáana rendszert , viszotn ah vsn valakinek evel tapasztalta az meg oszhatná hoyg hoygan tet vissza stb okr8 nem 7
-
426os
őstag
-
DonMaster
addikt
oké azt tudom , de akkor kérlek ird le hoygan is kell visza tenni és a 800valahány megás okr 8.0-rol is irj 1 linket ne a kinait mert az meg van de valami hibát dob de a kinai nem az erösségem
,
nem hiányzik csak nem lenne baj ha menne ha már van neki külön gomb igaz azt inkább biosba lépésre használom de akkor is. -
DonMaster
addikt
válasz
S0m30n3 #9868 üzenetére
persze mert mbr-re formáztad nekem emiat nincs okr-em mert elöször win7-et tetem fel és utéáan win8-al totál formatot kelelt csinálnom igy bukta okr és mdien alap particio sajna, viszotn most megy uefi-röl és ha linuxot akarok inditanii akor biosban uefiröl átlövöm a géket simára és akor tudok pen-röl linuxot futtatni
nincs harag
-
S0m30n3
aktív tag
Tárgytalan minden, összejött a win telepítés! Még a képe is szép ennek a Z510-nek, nagyon pöpec gép. Majd holnapután még próbálgatom, mára elég volt órákig szenvedni a telepítésekkel. Végül is annyi volt a baj, hogy uefi-n maradt az elsődleges boot, akármennyire is nem uefi volt beállítva alapra, így engedte elindítani a win telepítőt, viszont amikor újraindult a telepítés közben, akkor megint uefiről akarta indítani és itt megállt a tudomány. (bocs a sokat írásért, csak ha valakinek esetleg később ilyen problémája lesz, akkor a kereső segítségével megtalálja a megoldást is
)
-
myke01
senior tag
-
426os
őstag
Valóban olcsóbb (ha jól számolom ~200k környékén jönne ki), de én speciel már nem vállalnám be.
1. Kérdéses, hogy a garancia hogyan alakulna, ha esetleg valami probléma adódik (gyanítom sehogy).
2. a billentyűzet sem magyar, ez ugyan matricázható (2-3k), de ha világítós, akkor jóval drágább, ha jól emlékszem ~10k körül van a magyarítása. Természetesen ha nem zavarja az embert, használható eredeti állapotban is.
3. Ez a példány éppen egy javított darab (garanciában visszavett, majd megjavított). Ez nem jelenti, hogy feltétlenül rossz, sőt valószínűleg ugyanolyan, mint az új, de már járt valakinél előtte. Mondjuk vehetjük úgyis, hogy már le van tesztelve.
Én személy szerint nem vennék notit külföldről. -
Mr.C
őstag
Üdv!
Csak eljátszadoztam a gondolattal: szerintetek eBayről érdemes rendelni a notit? ahogy néztem sokkal kedvezményesebben lehet hozzájutni még a + postaköltség + vám hozzászámolásával is
Csak véleményre vagyok kíváncsi -
S0m30n3
aktív tag
Am bocsi, hogy teleírom a fórumot, de egyszerűen szörnyű hova vezet ez a dual-bootos dolog. Most elhatároztam, hogy elég lesz win8.1, de azt írja, hogy nem lehet telepíteni, mivel a lemeznek van MBR partíciós táblája. EFI rendszeren a Windows csak GPT lemezekre installálható... Ez most mit akarjon jelenteni? Jelenleg ubuntunak hagytam egy 150 gigás unformatted partíciót, van egy 1 GB-s System partíció, amin 40MB hely foglalva van már és van egy 1GB-s, ami OEM(Reserved). Maradékra menne a win, de semmi sem tetszik neki. Mit tegyek?
Netes keresések nem vezettek sokra, ott dual-bootos dolgokról írnak és nehéz megoldásokról, remélem én könnyebb helyzetben vagyok. Amúgy BIOS-ban UEFI-s indítást jelöltem be.
Szerk.: Ha nem az uefi-s indítást rakom boot sorrendben előre akkor elindul a telepítő rögtön, viszont kimentem a szobámból és amikor visszajöttem, akkor olyan ablak fogadott, hogy uefi boot failed. Aztán csak elölről tudtam kezdeni a telepítést...
-
S0m30n3
aktív tag
Igazából értettem DonMaster hozzászólását is, mivel tegnap elolvastam vagy 1000 kommentet és sokat dekódoltam az övéi közül is, de azért köszi a segítséget myke01.
Amúgy egyelőre wint telepítek, partíciózás meg volt ubuntuval, kíváncsi vagyok milyen hamar fog menni mindkettő egymás mellett.
Lehet nem pont laptopon kellene ezzel szórakoznom, de egyszer azért kipróbálom, hátha.
-
426os
őstag
-
S0m30n3
aktív tag
Bementem ma megnézni a pécsi laptopszalonba és nagyon megtetszett, teljesen minőséginek néz ki. Egyetlen bajom akkor az volt, hogy csak barnában árulják, mert feketét nem is gyártanak mint kiderült... Ettől függetlenül megvettem a barnát, aztán itthon kibontásnál kiderült, hogy ez a "barna" az a fekete, amit szerettem volna.
Nem is tudom mi köze van a barnához igazából, max. a neve.
Hamarosan elkezdem a telepítéseket, Win8.1-et és Ubuntut próbálok majd rárakni. Gondolom a Lenovo honlapjáról tegyem fel a drivereket igaz?
-
DonMaster
addikt
-
SFAkos
aktív tag
válasz
Baritone #9849 üzenetére
Nem kell azon neked semmit állítanod. Ez az ún. SSHD, a sima HDD-n van egy NAND chip is ami gyorsítótárként funkcionál. Ezt ő magának állítja, hogy éppen mit tárazzon oda és gyorsítsa ezzel az olvasást. Minél többet használod, "tanulja" miket indítasz gyakran, vagy pl a bootnál és elvileg folyamatosan gyorsul a használata. Szóval ezt most is használod csak nem tudsz róla...
És nem is tudod kezelni, ez automatikus.
Szerk: [link]
-
Baritone
tag
válasz
DonMaster #9835 üzenetére
1 tb hdd 8gb ssd combo. ez van a gépen. ismerkedem a win8-val. egyelőre egx próbaverzió van rajta, még a cég nem kapta meg a hivatalos telepítőt. nekem eddig nincs bajom se a winnel, se a géppel.
érdekes, hogy a billentyűzet "rugalmas". azaz olyan, mintha egy lap billentyűzeten írnék. az tapipad kissé érzéketlen. szoknom kell még, de lehet, hogy találok egy megfelelő beállítást. Amint lesz rendes winem, feltetetem, hogy a 8gb ssd legyen a gyorsítótár. -
426os
őstag
válasz
S0m30n3 #9847 üzenetére
Teljesen vállalható sebességet produkál a gép sima HDD-vel is. A garancia nem ugrik, ha később raksz bele SSD-t, de azért elég nehéz szétszedni és később, ha garanciális problémád van, akkor vissza kell állítanod a gyári konfigurációt (tehát SSD ki, eredeti HDD vissza, stb).
A garancia lejártáig jó eséllyel nem lesz vele problémád, hogy aztán meddig él szerencse kérdése. Ha laptopszalonnál veszed, akkor kapsz +1 év garit, ami nem egy rossz dolog.
Akksiról üzemelve visszaveszi valóban a videókártya órajelét, de nem hinném, hogy programozás mellett egyáltalán bekapcsolna a dvga (bár nem tudom mivel foglalkozol pontosan). A procit tapasztalataim szerint nem korlátozza úgy, mint a vga-t, igaz nekem másik (Pentium 3550m) van.
Szerk: Hopp most a laptopszalonnál happy hours van és hirtelen 5k-val olcsóbb lett -
S0m30n3
aktív tag
Sziasztok!
Végig olvastam kb. 1000 hozzászólást, a Z510 első említésétől fogva, mivel azt tervezek venni. Igaz a "milyen laptopot vegyek" topikban ajánlottak helyette egy Dellt, de már nem kapható, holnap tudom meg, hogy lesz-e egyáltalán még belőle.
Z510-hez pár kérdést azért feltennék, mert eléggé megfogott, lehet rá esik a választás. (konkrétan RÁ) hardverhudi -nak asszem pont ilyen van.
Egyelőre SSD nélkül venném, gondolom nem lenne így sem piszok lassú, igaz? És akkor a garancia tuti nem veszik el, ha beszerelek egy SSD-t később?
Szerintetek mennyit bírna ki? 1-2 éven belül nem szeretném cserélni. Kibír ez 3-4 évet is? Vigyáznék rá természetesen. Ha jól olvastam anyaghasználata nem rossz és nem is melegszik túlzottan. Egy hasonló konfigurációval rendelkező üzleti(esebb) kategóriás jobban megéri szerintetek? Speciel Lenovon belül EZ van.
Az, hogy az akksi nem kivehető úgy jött le, hogy nem okoz majd problémát. Amúgy az akkumulátorról való videókártyás lefokozós dolog végül is kikapcsolható? Azt a 200 kommentet már nem olvastam végig.
Mondjuk asszem procit is lefokozza olyankor, pedig egy programozás gyakorlatot egyetemen (másfél óra) jó lenne, ha nem lassúskodna végig, csak mert nem került töltőre. Ráadásul ott még Android emulátort is kéne alkalmanként futtatni.
Még egy utolsó kérdés: fekete színben (dark chocolate) nem tudjátok, hogy kapható-e valahol? Én sajna nem találtam, megnéztem 10-15 boltot, de többet nem ismerek.
-
kiscotter
újonc
Sziasztok!
Pár napja vettem egy G500-ast, win7-et telepítettem rá, drivereket leszedtem a support.lenovo.com-ról, tegnap még minden stimmelt azonban ma amióta bekapcsoltam az energy management kb percente jelez h a cpu 70% ill. cpu 100% és kezd az őrületbe kergetni.
Tapasztalt vki hasonlót? Illetve mit lehetne vele kezdeni? -
SFAkos
aktív tag
Megvan az SSD-m. csináltam egy kis összehasonlító videot az indulásról
-
zp3tike
csendes tag
sziasztok!
nem rég vásároltam egy Lenovo IdeaPad G505s 59-390290 olyan gondom lenne hogy kábelről és wifiről is átlag 3 max 4 mb/s tudok vele letölteni pedig az asztali géppel 6-7 mb-tal simán jön a cucc Windows 8.1 használok vki tapasztalt már ilyet vagy ennyit bír a hálókártyája.
köszi....
-
myke01
senior tag
Mostanában azt vettem észre ,hogy weboldal (akármilyen)
betöltődésénél "pattogást" (inkább egy kattanást) hallok a laptop
jobb oldala felől (szemből nézve). Olyan mintha a hangszòròbòl
jönne,de nem 100 %.
Elképzelhető ,hogy a winyòbòl jön a hang? Bár a HDD-k kerregő
hangját 10 km-ről felismerem. Ez nem olyan. HD Sentinel semmi
hibát nem jelez. Teljesítmény ,kondi : 100-100 %. -
Skizz
addikt
Hali
Egy i3-as G580-nal vannak olyan gondjaim, hogy 3D közben kb. 2-3 perc után mintha átváltana Intel-re a Geforce helyett. Leesik az fps kb. a felére, és a venti is kezd lassulni. Aztán alt+tab, majd visszaváltok 3D-be és ugyanúgy megy szépen minden, de megint csak pár percig, és ledobja az fps-t, meg lassul a venti. Van ilyen valakinél?
üdv.
-
DonMaster
addikt
válasz
Baritone #9834 üzenetére
nincsbenne 8gb ssd , ai azt álitotta az hazudot neked , az az 1tb vinyonak a cach-e arra a 8gb -ra te nem fogsz tlepiteni win7-et az fix, és ha win7 menne a gépre amit feltetél az azért nem indul mert 1 ufi only és uefi firts-re van belöve a boot a biosban amit a recovery gomb rövid megynomása után a bios setupra enterel tudsz modositani, recovery gombot meg kikapcsolt álapotban nyomod meg, egy bootloopbe mentél bele mert nem álitodtad át ahci-re és emiatt nem megy semmi extra tudás nem kell ehez , ha nem akarod törölni a gyári particiokat az nem baj de már mbr-es rendszerre formáztad igy ha ráprobálnál 1uefi-set akor az gpt-re kel át formázza ergo törölnöd kell , én emiatt kellet törölnöm ezeket a particiokat .
másik meg ha nem sshd van agépben hanem téynlegesen hdd és melete fizikai ssd akkor is egy 8gb os ssd-re nem telepitesz win7-et amikor az 10-15gb-ot minimum meg ezsik és amüködéséhez is kell 5gb szabad hely, , de 1 biztos hogy az sshd=van benne 1 ssd a hdd ben ami cache ként funkcionál nem hozza az ssd gyorsaságát de sokkal gyorsabb 1 hdd-nél -
426os
őstag
válasz
Baritone #9832 üzenetére
Nem a freeDos a ludas. Gondolom a partíciókat törölted és újat csináltál. A probléma valószínűleg az, hogy az UEFI boot be van kapcsolva a biosban, így Win7-et DVD-ről nem tudsz telepíteni, csak ha csinálsz belőle egy UEFI-s telepítőt pendrive-ra. Tiltsd le az UEFI boot-ot és akkor elvileg mennie kellene, vagy telepíts Win8/8.1-et az a legegyszerűbb. Lényegtelen, hogy SSHD vagy sima HDD-ről van szó.
-
Baritone
tag
Üdv néktek!
kérdésem lenne!
Lenovo új laptop freedossal. Felment rá a Win7. de a freedost nem szedte le, így nem indul a gép, mert Lenovo logónál újraindul.
HBCD-vel mindent nyugodt szívvel le lehet törölni? 1Tb hdd 8 Gb ssd van a gépben, és természetesen a ssd-re menne a WIn7. De ez a szemét freedos keresztbe tett.
Ja és a biosban mit állítsak be, hogy pendriveról bootolhasson a Hiren's Boot CD? nincs cd íróm, amivel lemezre tudnám tenni a HBCD-t.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Sheld
senior tag
válasz
DonMaster #9829 üzenetére
SW:TOR-ból veszem fraps-el a videókat, 16fős operationoket, PvP-ket. Erre a mostani laptopom alkalmatlan. Illetve alkalmas, csak közel játszhatatlan a játék mellette. (AMD A6-3400M (OC: 4x2GHz)+HD 6650M). Felvétel közben 5, felvétel nélkül 7FPS a minimumon opsokban az átlag pedig felvétellel 7, felvétel nélkül 10 körül van. Ezeket az értékeket szeretném feltornászni 20 környékére. Ott már pöpec lenne a dolog.
-
hardverhudi
tag
Én hardverapro-n szoktam nézegetni
vannak szép darabok -
DonMaster
addikt
nem probáltam , de nem játékra veszed hanem videozásra veszed ha jol olvastam arra meg 100%-ig alkalmas, föelg egy nem mai játékkal videozol ,tudom hoyg máskép ad egy 64-es mecsen mutiban a neten mitn singelben , meg máskép amirko videot is veszel fel ,mert kevesebb de az a játék amit irtál 100%-ig nem fog akadni rajta , de ha találsz y560-y500-ast eniért használtan akkor vedd azt.
-
DonMaster
addikt
nekem iylen van
és a Star Wars: The Old Republic simán elfut rajta ,
a másik u-s procisat már emg sme nézném nahgyon nem jo az u-s procis széria az max ar ahoyg kevesett foygaszt és sokat megy de akor már elég az i3 is enm kel i7 , ha i7 akor már kikel használni de az u-s procit elégé nehéz mert nagyon gyenge,
szerintem ha erre a játékra gondoltál akor az simán elfut rajta nem probáltam de nekem elégé jol mennek az ujjabak is pl bf4 high beálitáson szaggatás mentesen megy -
Sheld
senior tag
válasz
hardverhudi #9824 üzenetére
Használt lenov y500/y580 engem is érdekelne. Hol találok ilyeneket?
-
Sheld
senior tag
Laptopvásárlás előtt állok, és az egyik kiszemeltem egy Lenovo G500 i7-3612QM procival és 8750m-es VGA-val. Valakinél van ilyen gép? Mennyire strapabíró? Illetve mire elég a 8750m-es videókártya? Nekem a gép általános felhasználásra kéne, és SW:TOR-ozásra. Viszont SW:TOR-ból videókat veszek fel, vágok meg, és renderelek töltök fel youtube-ra. Emiatt kéne egy erősebb gép az átlagosnál. A másik kiszemeltem a Dell 3537 lenne, i7-4500U procival, és erősebb VGA-val a 8850m-el.
-
HUNRobar
tag
válasz
piRate_nEx #9821 üzenetére
Ja igen gondolkozom rajta, de a fényes kijelző miatt nagyon tartok tőle. Van már rossz tapasztalatom egy inspiron 1525-tel hogy egyszerűen használhatatlanná válik a sok tükröződés miatt. Oké ha valaki netezni vagy játszani akar de amikor photoshopban vagy illustratorban egyszerűen nem tudod megkülönböztetni a színeket és a tónusokat akkor megette a fene az egészet. Ezért kérdezősködtem már hogy létezik-e használható matt fólia fényes kijelzőkre mint amilyen machez létezik de válaszra se méltattak, ebből azt szűrtem le hogy csak gagyi megoldás van.
-
HUNRobar
tag
válasz
hardverhudi #9819 üzenetére
Igen de olyan sajnos nincs 200k körül, csak Asus x550-ben meg Acerben talán, de arról már lebeszéltek itt a ph-n. (bár még mindig az ips kijelzős acer v5 lenne a legjobb csak az most bedrágult)
-
-
426os
őstag
válasz
HUNRobar #9816 üzenetére
Jó, a szükség más kérdés, esetetben van értelme az akksis üzemmódnak. Nem tudom a cuda-ra milyen hatással van az akksis üzemmód.
A folyamatos hálózatról üzemeltetés pedig nem feltétlenül nyírja ki az akksit, erre való az akku kímélő üzemmód, ilyenkor hetekig, hónapokig is elvan az akksi 55-60%-on úgy, hogy egyáltalán nem kap töltést.
A win7-hez még vannak driverek, elvileg az problémamentes a gépen, de a Vista az már régen el van felejtve. Nem kizárt, hogy működne a 7 drivereivel, de ezt senki sem fogja garantálni.
Én is 7et használtam sokáig, elsőre én is féltem a 8.1-től, de azt kell mondjam, hogy sokkal jobb. A kezdőképernyő kikapcsolható, rendes start menü van és nem utolsó sorban sokkal gyorsabb, főleg induláskor, mint a Win7.
Mondjuk én szerencsés helyzetben vagyok, mert ingyen hozzájutok a Win-ekhez, de lehet megfontalandó lenne majd egy próbát tenned a 8.1-el. Nem rosszabb, mint a 7, sőt... -
HUNRobar
tag
Abból az egyszerű okból, hogy kifejezetten az nvidia kártya miatt választanám a 510-et, hogy ki tudjam használni a cuda magokat programozásra, renderelésre és egyéb grafikai programok gyorsítására. Szóval nem crysisozni akarok a vonaton, hanem arra használni a laptopot amire megveszem. Otthon van desktop gép, a laptopot olyan környezetben használnám ahol nem lehet napi 8 órában hálózatra kötve mert vagy nincs hova bedugni vagy más emberekkel kell x csatlakozót megosztani. Az nem nyírja ki az akksit ha 100% töltöttség ellenére nonstop rá van dugva a töltőre? Mert ugye kivenni azt nem lehet csak úgy. Úgyhogy azt az óránként kb 10-20 perc komolyabb teljesítményt muszáj hogy leadja különben semmi értelme hogy megvettem, a kijelzője már így is hatalmas kompromisszum sajnos. A korábbi windows azért érdekel mert egyrészt os nélkül venném meg másrészt van egy szabad eredeti vistám, évek óta win7-et használok és nem szívesen váltanék 8-ra.
-
426os
őstag
válasz
HUNRobar #9812 üzenetére
A wifivel nincs probléma, legalábbis nálam. Vistát nincs értelme felrakni. Véleményem szerint Win7-et sem érdemes, Win8.1+Stardock Start8 és minden tökéletes. Ha régi programokat futtatnál, akkor vagy egy régebbi notit, vagy virtuális környezetet javasolnék.
A GPU órajel visszavételről volt egy kis értekezés itt: [link]
Azzal módosítanám az ottani hozzászólásomat, hogy az nVidia Inspector valóban azt mutatja, hogy akkus üzemmódnál a gép visszaveszi a GPU órajelét. De kérdem én, miért akarnál játszani, vagy egyéb nagy grafikai erőforrást igénylő alkalmazást futtatni akksiról?
ad1: Max terheléssel max 1 órát, de inkább kevesebbet tudnál dolgozni hálózat nélkül.
ad2: Ilyen használat mellett véleményem szerint az akksit is hamarabb kinyírnád, bár ezt nem szakértőként mondom.
Egyébként nem próbáltam játékot futtatni akksiról, netezéssel és általános felhasználással meg 4-5 órát simán elvan.
Úgyhogy ez szerintem nem olyan nagy probléma, mint egyesek híresztelik. -
taip
senior tag
-
HUNRobar
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodozom egy ilyen z510 vásárlásán, de szeretnék néhány dolgot kérdezni már meglévő tulajoktól. A notebookcheck reviewban a temperatures bekezésben azt olvastam, hogy akksiról futva a gép leveszi a gpu órajelét minimumra kb használhatatlanná téve a gt740-et. Ezt ti is tapasztaltátok, esetleg meg lehet kerülni valahogy? Windows 7/Vista problémamentesen fut rajta? Úgy olvastam, a haswelles notiknál gyakran nem egyszerű az élet korábbi winekkel és úgy látszik a wifivel. -
SFAkos
aktív tag
Sziasztok! Napokban meg lesz az SSD-m, tudtok ajánlani hozzá egy caddy-t ami jó a G580-ba és jó áron van?
-
426os
őstag
Szintén W8.1, legfrisseb driver, de én sem tapasztaltam ilyen jellegű problémát a wifivel, inkább csak a sebességét keveslem picit, bár a wifis topicban azt mondták ez normális (max 30-40Mbit 150Mbites routerrel).
Ha a kijelzőt hajtogatod, akkor arra változik a jelerősség?
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Lenovo Z510, Win 8.1 x64, a következő problémával:
A wifi jel erőssége folyamatosan változik. Néha meg is szakad.
Mivel másik laptopon és a telefonon is tökéletes a net, marad ez a gép.
Olvastam, hogy voltak ezzel a típussal hasonló problémák. Mi lehet a megoldás? A legfrissebb driver van fent, ami a lenovo oldaláról származik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 10C CPU - 24C GPU - 64 GB RAM - Garancia - ÁFÁ-s
- Apple MacBook Pro 14" M4 Pro / 24GB / 512GB SSD / 34Hó Garancia! 2 ciklus / Beszámítás
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Acer Aspire E15 Laptop
- Bontatlan Lenovo Thinkpad x13 gen 2 Ryzen 5 pro 5650U 16GB RAM 256 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest