- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
sziasztok
segítsetek légyszives
új lenovo notebookot keresek minél jobb áron,
36 hó ha lehet(ha nem akkor 24 hó gari), G2020-as cpu és SSHD.
-
426os
őstag
válasz
dauphin #10897 üzenetére
Lenovo B590. Jóval könnyebben is szerelhető és erre a felhasználásra bőven elég amit tud. Minőségre és küllemre kicsit rosszabb, mint a z510, de ennyi pénzért nem nagyon van alternatíva (valójában igen: használt üzleti).
egyik - másik. Az utóbbi talán időtállóbb és picit erősebb benne az integrált vga is a cpu mellett, szerintem jobb választás, de nem biztos, hogy megéri a felárat. Az általad említett felhasználáshoz elég a Pentiumos változat is pár évig. A maradék pénzből inkább egy SSD-t és később esetleg plusz ramot érdemes venni. -
dauphin
aktív tag
A videó nagyon komoly!
Ahogy néztem nem tudtam másra gondolni, hogy atyám! mindjárt széttöri a gépet a srác! Egy komoly szívműtét nem ennyire macerás! Az lesz a legjobb, ha nézek egy másik gépet, ahol megvannak a klasszikus szerelőablakok (még mindig izgatottan ver a szívem a látottak után!).
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm a választ és a belinkelt videót. És a kérdésem első feléről mit gondolsz: hogy el fog-e futni a gép 2-3-4 évet komolyabb lassulás nélkül (ahogy írtam nem lesz nagyon megterhelve, de az idő vasfoga és Murphy még beleszólhatnak a terveimbe
)? Jó ez a konfig arra, amire használni fogja a feleségem, vagy lenne más és jobb alternatíva? Igazából nem akarom annyira megbontani a gépet, hogy az garanciavesztéssel járjon. Akkor inkább újra nyakamba veszem a netet és egy másik lapost nézek, aminél az SSD vagy a RAM csere nem ennyire babrás és problémás a jövőre nézve. Lenne ötleted, hogy merre keresgéljek?
-
bul07
nagyúr
válasz
dauphin #10894 üzenetére
SSD-hez komoly bontás kell , egész hátlapot le kell szedni
És még egy lenovo matrica is sérül ami garanciáztatásnál problémás lehet , bár be lehet szerezni ilyen matricát kicsit visszaolvasol és meg is van
Itt egy videó a szétszedésről -
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi gépet néztem ma ki magamnak, vagyis valójában az asszonynak: Lenovo Ideapad Z510. Nem lesz nagyon megterhelve a gép, az unalomig ismételt felhasználások fognak nála is szerepet kapni
, úgymint internet (email, böngészés, hírek, stb.), film és nem túl sok szövegszerkesztés (Word, Excel). Szerintetek úgy 2-3 évig elfog futni ezeken a hardvereken komolyabb lassulás nélkül a gép? Nem tudunk előbb váltani, ebben biztos vagyok, lehet hogy még rá is húzunk egy-két évet, ahogy a gyerekek nőnek és egyre többet kérnek enni!
És még egy (nem) mellékes kérdés: SSD-t gond nélkül betehetek, vagy komolyabb bontást igényel a beavatkozás? Köszönöm előre is a fáradozásotokat!
-
szomgab
csendes tag
@batonyo
@bul07
Köszönöm mindkettőtöknek!
Azért csak kiderült a turpisság! Hihetetlen, de a Lenovo hivatalos oldalán lévő utalás linkjében elírtak egy betűt.Ez a Lenovon lévő link kiírva:
http://download.lenovo.com/comsumer/mobiles/8DCN39WW.exeez pedig a helyes:
http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/8DCN39WW.exeA megfejtést @zonee-nak köszönhetjük a DirtyWindows-ról.
-
426os
őstag
válasz
DonMaster #10891 üzenetére
Nekem most az SSD-re váltáskor derült ki, hogy az én WD-m is szenved ettől a hibától. Annyi a különbség, hogy nekem nem a fejet csapkodja, hanem folyton leáll, majd újraindul, csak amíg rajta volt a rendszer kevesebbszer állt le, nem is tűnt fel igazán.
Akinek szintén WD-je van nem árt kicsit odafigyelni, mert a linken taglalt jelenség jelentősen le tudja rövidíteni a HDD élettartamát. -
DonMaster
addikt
érdekel persze
nem wd hanem seg. 1tb+8gb sshd volt és u.ilyet vettem csak máskép nézki és más a gyártása isde elvileg csak a vezérlö ment gajra , mert bios nem látja nem pörög fel , nagy gépbe betettem ott is semmi .
jo drága vinyo kb ott voltam hoyg vagy veszek egy u.ilyet vagy egy ssd-t mert ugye ssd-t akrtam , mellé csak kell valmi adat tárolo is vna külsö 2tb vinyom még 18ezer ért vettem az wd most az kerül 38ezerbe jo adok meg hasonlok miatt felment az áracsak vonaton nem tudnám használni, és suli miatt sok program van amiket kell használnom , ami helyben sok lenen plusz kel pár játék az nem mehetne külsö vinyorol , meg film vonaton emiat vettem meingt iylet bár 15ezerel olcsobban lehetett volan nem sshd hanem sima 1tb hdd vagy akár eniyért 2tb hdd ,
novemberben vettem és juli elején adta meg magát a vinyo , lehet hoyg a voantozás is segitettneki meg az hoyg vonaton is volt hasznáélva emiat is lehetett az hoyg rázkodot és valami, ugy történ-t hoyg befagyot a gép win8 ekkor semire feldat kezelöre semire nem reagált csak egér mozgot még felhasználo váltásra sem, ekkor nyomta neki a kikapcs gombo-t és bekapcsoláskor már nem ment a vinyo vezérlöje , a vinyo meg van természetesne, de akkor matrica után max gariztatom és adjanak egy ujajt bár akkor nem tudom mit csináljak 2 darab ilyen vinyoval
max eladom vagy betesezm a másik laposba .
-
DonMaster
addikt
igen ez igaz de 4gb ram hdd-vel probálj meg egy videot flash youtube és egy netes flash játékot egy szere csinálni 1ora és meg eszi a 4gb rammot és belassul mint a tetü még ssd-vel is .
emiat böngészésre föleg flash nél a 8gb ram sokat dobb ez 100% , ssd nem dobb annyi-t csak gyorsabban indulnak a progik oldaltöltések , de persze nem 32kbps-es nettel kell probálni, én 80/25-ös diginél néztem , mos tmár 200/50-es ez a net de 8gb ramom van,
viszon-t nekem 1 éven belül a g500-nak a vinyoja beadta a derekát és kelelt ujjat vegyek elég drágacsak mert a gari papriját jo messze hagytam xD . de elvileg kikel cseréljék bár a matrica paráztat kicsit a csavaron amit rambövités miatt kitekertem .
-
426os
őstag
válasz
DonMaster #10887 üzenetére
Az SSD többet dob. Lehet akármennyi memóriád, ha a HDD lassú, amiről be kell olvasni az adatokat. De az igazi jóság az SSD+8GB ram. Nekem most már csak a lassú internet az egyetlen bajom, de ezzel nem tudok mit csinálni.
Amikor beletettem a +4Gb ramot, akkor netezés, alap dolgok közben semmi különbséget nem vettem észre. Akkor jött elő az előnye, amikor több Cad modell, összeszerelés, rengeteg PDF és képek voltak megnyitva. Hidd el egy SSD+4Gb kombó netezésnél, alapvető felhasználásnál sokkal jobb, mint egy sima 5200-as HDD+8Gb ram.
-
DonMaster
addikt
válasz
Biggieboy #10884 üzenetére
a 8gb ram az sokat dob , win7 lassabb a win8 hoz képest , de személy szerint a 8gb ram nállam sokat dobott a 4gb ram hoz képest azota nincs akadás
batonyo
flash + firefox :d ez jo 4g rammal kevés hidd el nekem flash game és melete youtube és akad 4gb rammal amiota vettem még 4gb ramot azota nincs akadás és lasulás , amuyg a flash amikor eléri a 800-1000mb ram használatott akkortol lassulbe 4gb rammal ekkor érdemes kilöni a ctrl+shift+esc gomb után a flast-majd ujra beinditani a flas-t firefoxnál ekkor nagoyn gyors leszui: elfelejtetem a szerkeszté gombot sorry
-
426os
őstag
válasz
Biggieboy #10884 üzenetére
SSD+Win8.1 Bár a flash-nek nem szabadna Firefox-al szenvedni. Nekem Chrome-al mindig szar volt, de Firefox alatt még egyszer sem volt gondom a flash-el. A lassú programindítás a HDD hibája, az nem lesz gyorsabb, csak SSD-vel. Szerintem megéri a befektetést, én is most raktam egyet a Z510-be és bizony nagyon érződik (Összehasonlításnak: Winamp indítás Bento skin-el kb 1mp)
-
-
Biggieboy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Ideapad g510-em 4gb ram, core i5 4200M, Rad 8750el. Win 7 64bit van rajta.
Na a problémám az vele hogy néha rendesen belassul (winamp indítás 3-4 sec,általánosságban néha tovább gondolkodik programindításoknál)lassabb mint a régi core2duo t5800processzoros gépem.
Ráadásul firefoxot használok és a rohadt flashplayer plugin sokszor lefagy. Néhányszor volt olyan is hogy firefox meg flashplayerplugin beakadt aztán windows kiírta rá hogy kevés a memória(4gb) zárjam be firefoxot.
Hiba volt erre a gépre win7etet rakni? Az lehet a probléma forrás? Nem, érzem az erőt a gépben.Tudom hogy nem mai op. rendszer. Win 8.1el gyorsabb lenne?
Veszek majd bele mégegy 4gbos ramot hogy menjen duálban.Köszönöm segítséget előre is, nagyon zavar ez a helyzet.
-
szomgab
csendes tag
-
flash-
veterán
sziasztok
asszonynak kinéztem az alábbi notebookot:
Lenovo ideapad-b590 Intel Celeron 1005M cpu-val,4gb rammal,15.6 os kijelzövel 85.690 forintért néztem.
szeretnék érdeklődni, hogy ezért az árért ez jó vétel e?most gondolok itt a megbízhatóságra, anyagminőségre, kijelző minőségére(tehát nem a gép teljesítményére)
mi a vélemény erről a notebookról?mennyire minőségi?
kijelzője külön érdekelne!betekintési szög? -
szomgab
csendes tag
Szevasztok!
Hozzáértőktől, tulajoktól kérdezném, hogy a z510-es Lenovo-ra (I3-4000M proci, Win8.1) végül is melyik BIOS verzió vált be, érdemes-e frissíteni a legújabb V39-re (most V36 van rajta), és ha igen, honnan tudnám letölteni, ugyanis a hivatalos oldalon lévő letöltési linken nem elérhető ("File not found!").
Köszönöm! -
marquuard
veterán
Sziasztok. A héten vettem egy új Lenovo G505s típusú laptopot. Az a gondom, hogy a 2db USB 3.0-ás csatlakozóban se az egér, se a billentyűzet nem működik, és a telefonom tárhelye sem csatlakozik. Van 1db USB 2.0 csatlakozó, abban mindegyiket felismeri, és működik is. Hogyan tudnám működésre bírni az USB 3.0 csatlakozót? Lehet, hogy valami kompatibilitási probléma, de nem tudom. Elvileg visszafelé kompatiblisinek kellene lennie.
-
Hofeher
aktív tag
G505S v. G50 laptopot néztem ki AMD A8 v. A10 cpuval akinek van írja meg a tapasztalatát vele.
A válaszokat előre is köszönőm Zsolt. -
426os
őstag
Ebay, vagy itthon szervizekből, alkatrész kereskedésből horror áron. A legjobban bontott gépből éri meg.
Hp 625-höz kerestem anno heatsink-et, újonnan 12k-s ajánlatokat kaptam, ebay-en 8-9k volt, végül találtam bontottat 3,5k-ért. -
SFAkos
aktív tag
-
andras888
aktív tag
Felraktam mind a kettőt.
Most letöröltem mindent drivert és indításkor, felismerte a bluetoot-t, telepítette is de továbra se látom. Valami nem kóser, a boltban azt mondták van benne, tesóm gépe amúgy ő is vette rákerestem a cikk számra találtam azonost iponon és ott is irják hogy bluetooth-os.
Atheros wifi van benne aida szerint, de bt-t nem látja. -
-
bul07
nagyúr
válasz
andras888 #10868 üzenetére
Driver telepítve van , innen le tudod szedni, kettő fajta is van
-
SFAkos
aktív tag
Nem tudjátok honnan lehetne alkatrészt szerezni Lenovohoz? Egyik ismerősöm vett egyet használtan, ami proci cserés volt, újra akartuk pasztázni és konkrétan 3-ból 2 csavar bele van törve a proci hütő tartójába....
(a rugós csavarok) -
andras888
aktív tag
Sziasztok van egy g500-am de nem tudom életre kelteni benne e bluetooth-t. Az eszközkezelőben sem látom, felraktam a legfrissebb biost de semmi. Valakinek van ötlete? Googliba beírva sok ilyen kérdést láttam.
-
426os
őstag
válasz
rabbit87 #10866 üzenetére
Lehet, hogy valamit összebarmoltak hardveresen mikor a wifit javították. Lecsúszott vagy félig rádugott csatlakozó, megsértett panel, bent felejtett recepciós, bármi lehet.
Vagy cseszteted őket, hogy javítsák meg, vagy szétkapod te magad és megnézed mi a helyzet, bár ez utóbbi estében valószínűleg lemondhatsz maradék gariról.Próbálgasd kicsit mozgatni, nyomogatni a csatlakozó környékét, ha ilyenkor megjavul, akkor kontakthiba lesz.
-
rabbit87
tag
Sziasztok!
Segítség kéne!Adott egy Lenovo Ideapad G570GL. 2012.09.17-én vásárolva. 2 év garival.
Tönkrement benne az előlapi WIFI kapcsoló, gariban javitotta a Lenovo, arra most nem térnék ki, 1 hónapig várattak rá, telefonon elérni lehetetlen őket...
Mindegy alaplapot meg wifi modult cseréltek, most meg hogy visszakaptam, recseg a hangszórója...Beszéltem a bolttal és szervízzel is, a gépet a bolt csak a szerviz jóváhagyásával cserélheti, a szerviz meg a gyártó beleegyezésével adhat ilyen papírt, ha "sok" ideig nincs hozzá alkatrész vagy nem javítható..
Valahogy nincs kedvem még 1 hónapot vagy akár többet gép nélkül lenni, mivel cseregépet sem adnak...
Mi lehet a baja a hangomnak?
Olyan sistergés van alapban a hangszóróból, mint egy régi asztali pc 1000 éves Sound Blaster-éből..
Illetve bármilyen médiánál recseg mint a fene.
Viszont van, hogy egy ideig, 1 napig mondjuk hibátlan és csendes.Gyári hangkártya driverrel és korábbi rendszer-visszaállítási pont-on is csinálja.
Fel van teljesen szabályosan telepítve a hang, mégsem működik az oldalán levő hang és mikrofon bemenet...
Ha bedugok valamit, a hangszóró elnémul, de a csatlakoztatott füles néma..Próbáltam már Wifi-n, kábelen, egér nélkül, akksi nélkül, hátha valami bezavar, de egyikre sincs érdemi változás...
Mit tudtok javasolni még?
köszi! -
soman@
újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég vettem egy B590-est (20208). Feltettem rá W7-et, leszedtem, felraktam a drivereket.
Frankón működik minden, fut az otthoni wifi, könnyedén rácsatlakozok bármilyen wlan-ra, egy dologban viszont elakadtam.
Mivel időm nagy részét németben töltöm, vettem egy aldis USB stickes modemmel működő netet, amelyet a lenovo nem ismer fel. Látja a modemet eszközként, a szoftvert fel tudom installálni, de ennyi. Próbálkoztam többféle módszerrel, de nem jutottam előbbre: Letiltottam a tűzfalat, újratöltöttem pár drivert, átállítottam kiegyensúlyozottra az energiagazdálkodást (valahol olvastam, hogy ez is okozhatja (?).
Az Intel PROSet/Wireless eszközöknél, ha futtatok egy diagnosztizálást, akkor hibát mutat a hozzárendelés-, hitelesítési tesztnél, a jelvizsgálatnál, és a ping-tesztnél.Kihoztam magammal egy másik laptopot, azzal kifogástalanul működik az USB stickes modem.
Van valakinek valamilyen ötlete? Nagyon megköszönök minden segítséget!
-
mettek
addikt
sziasztok. van egy lenovo G580 laptopom i3 proci, 4 gb ram, 635m vga és egy win 8.1 64bit van rajta ami dúrván 50 mp alatt bootol be kikapcsolt állapotból...ezt egy pöppet erősnek érzem és netem láttam videókat ahol 10 mp alatt bebootol. Tudna valaki segíteni mit lehetne tenni?
(az automatikus belépést már beállítottam, nem kér jelszót) -
426os
őstag
válasz
skatebab #10857 üzenetére
Alapvetően ha normális hűtés van egy gépben, akkor nem is kell hűtőpad. Kezdetnek csináld azt, hogy a lábai alá teszel pl 4 üdítős kupakot, hogy alul legyen helye a levegőnek járni. Ha ekkor is is nagyon meleg marad (procitól, vga-tól függően terhelés alatt 80-90 fok "normális" lehet), akkor még egy újrapasztázást meglehet ejteni. De benézhetsz ide, itt fognak ajánlani a géphez való hűtőpadot.
-
skatebab
tag
sziasztok!
Nekem Lenovo G580ah van és mint sok Lenovo-nak bal oldalt van a bordázata!
Kérdésem hogy ti milyen hűtőpadot használtok?
Mert baj hogy pont ott nem éri a venti (annyira) ahol bal oldalt melegszik. (80-87 fok is akár)
Van olyan alternatív pad ami teljes felületén tud hűteni? kössze a véleményeket is!Ill. másik kérdésem hogy van olyan parancs vagy valami ahol pixel/benyomódást lehet csekkolni új freedos-os gépeken?
Köszönöm!
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Amikor vettem a G500-as gépet, volt rajta Win 8. Áruházon keresztül frissítettem a 8.1-re, ez ugye nem jár garanciavesztéssel ?
Mert olyat olvastam, amivel szállította a gyártó, csak arra vállal garanciát.
Ez így igaz lenne ?
-
426os
őstag
Mindenesetre érdemes feljegyezni azt a 2 email címet.
Egyik előző Lenovo-s homár poszt alatt olvastam múltkor:
"Haverom, tényleg prémium kategóriás gépét már másnap elvitte a szerviz, de (nem ez, másik) és 3 hét után visszaküldték törötten a csomagban egy fél kővé száradt zsemlével és egy rothadó naranccsal. Mivel munkahelyre kérte a csomagot mindennyin láttuk. Nem hittünk a szemünknek...
De a haverom sem.
Mondjuk egyből eleresztett egy olyan telefont, hogy már délután ott volt egy futár a zsemlés, narancsos törött gépével és a hétvégére a lenovo eredeti teljes összege a számláján volt. Lett is belőle egy használt retina almás gép. "Azért más szervizek is tudnak alkotni.
-
bul07
nagyúr
Nesze neked Telemax
2 hónap, 30 levél, 0 megoldás a Telemax-Lenovo duóval(homár)Csak sose romoljon el a gépem tuti kifognék én is egy ilyen ügyintézést
-
TotaQrush
újonc
Hello!
Következő lenne a problémám.. Adott egy Lenovo G500-as notebook, amiben elvileg ugye az Intel HD 4000es GPU mellett, van egy a Radeon HD8750m! Na most ezt a AMD karit nem tudom életre kelteni, a gép sehol nem látja, és a catalyst-ot (lenovo oldaláról) - egyszerűen képtelenség felpakolni... Olvastam olyat is, hogy lehet BIOS-ban is tiltani - engedélyezni, de ilyen lehetőségem sincs!
Mi lehet a probléma?? Segítsetek
-
soultrapp
senior tag
Erre valaki?
-
myke01
senior tag
válasz
myke01 #10846 üzenetére
Ezt kicsit elbaltáztam
,nem ide szántam ebbe a topikba . Bocsánat a figyelmetlenségért !
-
Pinocchio23
tag
válasz
d3tox1c #10835 üzenetére
Szia! Nekem is G500-asom van. Nekem is így kezdődött, hogy eltűnt az intézőből, eszközkezelőből, de még a biosból is a DVD meghajtó. De nem törődtem vele, mert nem kellett. Telepítettem USB-ről. majd késöbb többször nem indult el és még a bootmenübe sem lehetett belépni mert bootolás elött megfagyott. A gond a DVD meghajtó. Nekem cserélni kellett. valami elszállt benne. Neked milyen touchpad van benne? ELAN vagy SYNAPTICS?
Ha oda kerülne a sor hogy nem indul, ki kell venni a meghajtót. -
myke01
senior tag
-
szekfizsolt
senior tag
Megértem, de nem is a linux az érdekes itt, hanem ez az UEFI-s dolog, ami a hagyományos BIOS utódja... Az adott oprendszer képes kezelni és átalakítani, ebben ez a döbbenet...
Ezért van az, hogy sokan szívnak egy sima Windows telepítéssel, mert nem úgy van, mint régen, hogy beálítod a bios-t, telepíted és kész... Ez ennél már kicsit bonyolultabb is tud lenni... -
bul07
nagyúr
válasz
szekfizsolt #10843 üzenetére
Vagy ha nem tudják a válasz nem okoskodnak
És gondolom sokan köztük én is halvány lila fingjuk sincs a linuxal kapcsolatba így nem tudják a választ (nem érzem hiányát hogy nem ismerem)
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
szekfizsolt #10842 üzenetére
Nagyon nem pörög itt a téma, de megoldottam... Az UEFI volt a hibás... Elég volt annyi, hogy pendrive-ról elindítottam a linux telepítőt, még nem is telepítettem, de teljesen átállt az UEFI amitől kezdve nem indult el a merevlemezen lévő Windows 8... Biztosan van ennek előnye is, de egy fél napos meló volt, mire megcsináltam egy speciálisan formázott pendrive-ot Win8 telepítővel, amit fel is ismert így...
-
szekfizsolt
senior tag
Szisztok!
1 napos Lenovo S210-re tegnap feltettem Win8-at és egész nap nyúztam minden hiba nélkül...
Ma, gondoltam mellé teszek egy Ubuntu-t, egyelőre csak elindítottam pendrive-ról a rendszert, de nem particionáltam és el sem indítottam a telepítést, mivel nem ismerte fel a merevlemezen lévő Win8-at. Leállítottam, kivettem a pendrive-ot és azóta nem hajlandó boot-olni... Sem a Win8 telepítős pendrive-ról, sem merevlemezről... Egyszerűen olyan, mintha a bios nem látná... Nincs lehetőségem kiválasztani a boot sorrendnél... Mi a fene történhetett? Valaki tud ebben segíteni?...Közben annyi változott, hogy az Ubuntu telepítő boot-ol pendrive-ról és feltelepítve elindul az ubuntu rendszer is... ...sőt, most már látja a bios a merevlemezt is boot sorrendnél... Ezt nem értem... A Bios-ban lehet valami védelem, ami "megkattant"?...
-
-
d3tox1c
senior tag
Koszi a gyors valaszt
Probaltam meg tegnap a kis gombot, be is jott a recovery, de ott sem volt a dvd,de nem is emlekszem mi volt
Hogy mitol rossz?
Tele van olyan dologgal, amire semmi szuksegem,+jobban szeretem, ha en pakolom fel a programokat, amiket szeretnek
Ez folyamatosan sikit, hogy frissiteni akar,ilyen mindenfele pc javito cuccokat, stb.
(nem eredeti a windows, amit telepiteni szeretnek, de az 1000 eves hp 550en tokeletesen mukodott, igaz az meg a 32bites valtozat volt.)
Ha valaki tud segíteni, orok halam -
426os
őstag
válasz
d3tox1c #10835 üzenetére
Van recovery gomb a gépen? (kis gomb a bekapcsoló gomb mellett, vagy valahol a gép oldalán).
Ha van, akkor kikapcsolt állapotban nyomd meg, ekkor előjön egy menü, ahol kitudod azt is választani, hogy miről bootoljon a gép.
Érdekelne viszont, hogy miben más, miért olyan rossz a gyári Win. Ennyi erővel kár volt azzal venni a gépet. Főleg, ha amúgy is volt otthon eredeti. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Lehet hogy nem jo helyre irok,segitseget szeretnek kerni.
Vettem egy lenovo g500as laptopot,de a win8 ami eajta van, az agyamra megy... eddig is win8at hasznaltam, de ez valami extra sz@r.
Szoval,szeretnem a sajatomat telepiteni, de egyszeruen nem tudom.
Nem bootol be a dvd meghajtorol, ha bemegyek a bios-ba nem is talalok olyan lehetoseget, hogy dvd-rol bootoljon.
Gondolom ez nem egyedi problema,kerlek, ha tudtok segitsetek, mert ezzel a windossal nem tudom, es nem is akarom hasznalni a gepet.
Elore is nagyon koszonom a segitseget! -
426os
őstag
válasz
becso13 #10833 üzenetére
Feltételezem a fényerőt megpróbáltad felrakni maximumra.
Ha megpróbálsz belépni a biosba, akkor sincs kép (világítás)? Ha ott van és a Windowsban nincs, akkor biztosan sw gond, de ha ott is csak sötéten látszik a képernyő tartalma, akkor hardveres hiba lesz (Kontakthiba, lehúzódott szalagkábel, tönkrement világítás). -
becso13
aktív tag
Van rajta ilyen gyorsgomb, de nem történik semmi változás. Most azt látom, hogy ha Megkettőzöm a képet, akkor a laptop képernyőjén nagyon sötéten, szinte alig láthatóan van ugyanaz, mint a külső képernyőn. Szóval valószínűleg ezzel lehet a hiba, amit mondtál, viszont visszakapcsolni nem tudom. Erre valami ötlet?
-
-
becso13
aktív tag
Sziasztok!
G500-as laptopom van és ma azt csinálja, hogy külső képernyő működik, az ő saját képernyője azonban nem kapcsol be akármit csinálok. Van valami ötlet a problémára vagy szervíz lesz belőle?
Előre is köszi!
-
426os
őstag
válasz
Th3Ac3 #10827 üzenetére
33. oldal.
De ilyenkor a legegyszerűbb, ha kiveszed és megméred, az a biztos. -
-
426os
őstag
válasz
Th3Ac3 #10820 üzenetére
Igen, működőképes a dolog. Azokat a linkelt cuccokat felesd el, ebayről kb 1000-1500 az optibay keret. Ne úgy keress, hogy g500hoz, csak simán és a vastagságra figyelj (9,5 vs 12mm). Amennyiért linkelted már itthon is megkapod. A dolog csak akkor jár garivesztéssel, ha közben megsérted a garimatricát (ha így történne írj pü-t, nem lesz gond).
Gariztatásnál viszont elvárt, hogy eredeti állapotára állítsd vissza a gépet. -
bul07
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #10821 üzenetére
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #10821 üzenetére
Szerk:
Hogyha a +30db erősítést ráteszem akkor hallható a beszéd, de serceg alatta. -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy pár napja újra kellett raknom a Windows 7-et a Lenovo B590-es Laptopomon. És az újrarakás után a mikrofon nagyon halk, tehát hogyha a mikrofon 100%-ov van akkor semmi nem hallható, csak hogyha +30db erősítést ráteszek , de akkor meg serceg.......
Mielőtt újra raktam a gépet minden rendesen ment. És nem tudom, hogy most miért nem, pedig a Lenovo System Update minden drivert felrakott.
Remélem sikerül megoldást találni a problémára.
Előre is köszönöm.Üdv
Zoli -
Th3Ac3
tag
Sziasztok!
Tavaly vásároltam egy Lenovo G500-as laptopot egyetemi használatra. Viszont nagyon lassúnak találom a beépített gyári merevlemezt, kínzó lassúsággal indul a Windows ezért szeretném egy SSD-vel bővíteni a rendszert. Mivel gyári bővítőhely nincsen fenntartva ilyen bővítés esetére olyan megoldásokat találtam a neten ami alapján a DVD meghajtót ki kell szerelni és annak helyére tenném a mostani HDD-t, valamint a HDD helyére az új SSD-t. Külső USB-s DVD meghajtót szereznék szükség esetére, nem használom túl gyakran. Szerintetek ez működőképes megoldás? Elbuknám vele a garanciát?
Ezeket találtam első körben: [Első] [Második]
Előre is köszi a válaszokat
-
ionat
csendes tag
Köszi az infókat! A kompromisszum az nem gáz nincs szükség max grafira a játékokhoz
Az M5400 tényleg jó alternatívának tűnik
A 2 gép között fogok dönteni, a lehető legjobbat ami majd futja a keretemből. De így a leírtak alapján nem rossz gép ez a Z510, csak a bővítését inkább bízza az ember hozzáértőre, laikusként nem éri meg inkább hozzányúlni.
-
426os
őstag
A legújabb játékokat 2 évig felejtsd el. A tavalyiak jó része még megy maximum közeli beállításokkal, de szerintem az ideiekkel és az azt követőekkel meg főleg már kell kompromisszumot kötni. Lehet SSD-t beépíteni, csak körülményes. Az optikai meghajtó helyére egyszerű berakni, nem jár nagy bontással, de nem érdemes, mert ott csak Sata 1.0-ás port van, amiben nem tudod majd kihasználni az SSD sebességét. A HDD helyére kell tenni az SSD-t (itt Sata 3.0 van), a HDD-t pedig az optikai helyére, de ahhoz, hogy a HDD-hez hozzáférj, le kell szedni a gép egész alját, ami nem olyan egyszerű, nagyon könnyen törnek a pöckök (illetve megsérted a garimatricát is, de azt lehet pótolni).
Érdemes már a boltban kérni az SSD-s bővítést, vagy ha érzel magadban egy kis elszántságot, akkor végül is szét lehet otthon is szedni. Viszont, ha nem akarsz szenvedni vele, akkor jobb választás ebből a szempontból az M5400, mert abban van NGFF csatlakozó, így nem kell hozzányúlnod a HDD-hez/ODD-hez, hogy SSD-t rakj a gépbe, illetve szétszedni is egyszerűbb. GT740m van abban is, teljesítményre ugyanaz.
Egyébként nem tudom nálad mit jelent a multimédia, ha filmnézést, netezést, ilyesmiket, akkor oda bőven elég lehet a Pentiumos Z510 is (140k körül), főleg, ha raksz bele SSD-t (+4Gb rammal meg aztán végképp). Ha nem vagy nagy játékos, akkor semmivel sem fog többet nyújtani az i3/i5. -
ionat
csendes tag
Köszönöm!
Az olvasgatáson már túl vagyokAz y510p erősen gamer nekem, inkább jó multimédiásat szeretnék.A Z510 lehet a befutó, a GT740m a valóságban hogy teljesít ? Igazából nem játékra használnám, de azért, ha néha el akarok szórakozni, azért fussanak rajta az újabb játékok is vagy 2 évig. Itt nem Watch Dogs max grafira gondolok
+ ssd beépítése optikai helyett lehetséges a Z510ben, mert már olyat is hallottam, hogy nem
-
ionat
csendes tag
Sziasztok !
Notebook vásárlás előtt vagyok és érdekelne, hogy a Z510-es lenovok, tényleg nem érik meg az árukat ? Gondolom, azért a G510 nél még így is jobb vétel. Esetleg mit tudnátok ajánlani, ha max olyan 180 ezer körülire szeretném kihozni a vásárlást, min 15.6- os képernyővel? -
fireman123
őstag
Nálam biztos hibás, mivel amikor "olyanja" van gyakorlatilag nulla a sebesség....más alkalommal pedig rendesen jön a plafonon.....teljesen megbízhatatlan, egyre gyakrabban volt nulla sebességű....ennyire csak nem korlátozták le
Itt rendesen kitárgyalták a problémát, de megoldás nem született rá, sokak tapasztalata szerint egy kalap sz..r ez a Broadcom kártya, gyárilag hibás széria lehet, persze a Lenovo nem ismeri ezt el..... -
sony309
őstag
Az enyém valószínű, hogy nem hibás, mert mint írtam, 50/50 Mbps sebességet tud wifi-n, kábelen keresztül semmi gond, tudja a 100/50 Mbps sebességet!
De Fireman123 lányának a gépe, az tuti nem OK!
De én sem vittem volna szervizbe!Egy informatikus barátom azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a kevesebb fogyasztás miatt maximalizálták a sebességet!
-
426os
őstag
válasz
sony309 #10809 üzenetére
Nekem az előző HP gépemben szintén Broadcom kártya volt (pontos típusára nem emlékszem már). Annak a sebessége 30-40Mbit-re maximalizálódott, hiába volt b/g/n szabványú. Akkor utánajártam és kiderült, hogy az n szabvány nem feltétlenül jelenti a >100Mbit sebességet, annak a kártyának az volt a max sebessége (ugyanazon az AP-n más eszközökkel nagyobb sebességet is el lehetett érni). Lehet, hogy itt is ez a probléma. A pontos típusára érdemes lenne rákeresni (valószínűleg mások is panaszkodhattak már rá), de lehet, hogy nem hibás az a kártya, szimplán csak ennyit tud sebességben.
-
sony309
őstag
válasz
fireman123 #10806 üzenetére
Köszönöm!
De én elég sokat cipelem a lakásban és ki a teraszra is, nekem nem megoldás!
Ha asztalon lenne, akkor engem sem érdekelne, sőt lehet a gép és a vevő közé tenni egy USB hosszabbítót, akkor még annyira sem zavaró!
Mint írtam, a gyári wi-fi vevővel most is van 50/50 Mbps sebességem, Neked nagyon lassú volt, lépned kellett! -
fireman123
őstag
válasz
sony309 #10802 üzenetére
Hasonlóan sz@r a lányom G580AH laptopjában is a wifi kártya (Broadcom gyártmány, külföldi fórumokon is sokat írnak erről, hogy csak ezzel a kártyával szerelt G580-asokkal van gond...), hosszas vacillálás után egy hete én ezt az antennásat vettem....eddig tökéletes, a 25/5-ös net 5-6 m távolságban 24,5/5-el jön....lányom azt mondja nem zavarja a kiálló kütyü......nála a belső wifi kártyával volt amikor csak 0,5/0,5-el jött....ami használhatatlan, gariba nem akartam küldeni (sok rosszat olvastam a Telemaxról), és vezetéket sem használni, így ez lett a megoldás.
-
426os
őstag
válasz
sony309 #10802 üzenetére
Akkor vegyél egy "rendes" usb-s wifi adaptert, amiben nagyobb méretű antenna van, az tökéletesen fog működni. Gondolj bele, abban a nano adapterben benne van a chip és mellette valahogy az antennának is el kéne férnie, amit akárhogy így csűrik-csavarják sosem fog olyan vételt produkálni, mint egy rendes méretű antenna.
-
sony309
őstag
G580 AH tulajként megosztom, hátha segít valakinek!
Adott a laptopom, amiben nem tökéletes a wi-fi kártya, kipróbáltam az összes fellelhető drivert, de nem oldott meg semmit!
Hiába van 100/50 Mbps-os netem, wi-fivel max. 50/50 Mbps a sebesség, kábelen keresztül semmi gond.Vettem egy TP-Link TL-WN725N V2 Nano USB-s wi-fi adaptert.
Legújabb driver felrakva.Routertől 1 m-re a max. sebesség 20/20 MBps!!!
Ennyit a külső wi-fi vevőkről!!!
-
soultrapp
senior tag
Hello!
G500 típusú laptopom azt csinálja,hogy egyszer csak fekete kép es vissza jön kb 2 másodperc múlva,majd kiírja,hogy sikertelen átváltás utan sikeres helyre allas.and illesztőprogram betöltése sikertelen.
Fent van az Intel vga es az amd vga driver,illesztőprogram is.
Ezért nem tudom mi lehet a probléma.
Mar egy sima Firefox megnyitásakor is eljatsza.
Valaki jart mar igy? Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max