- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Minimum H10 HEPA legyen benne, a többi gyakorlatilag lényegtelen (lakásba).
+ mellé sok virág, elsősorban dracénák
Ez most a "sláger" és a szűrő ára is baráti, de a háztartási gépek topik teszt részében azt hiszem van 3-4 db beszámoló, már nem emlékszem...
-
válasz
Csabroncka #598 üzenetére
Hmm..
és mint szakember minden reklámtól mentesen, inkább az ár/érték arànyt szem előtt tartva milyen légtisztítót ajánlassz egy 'átlag budapesti lakásba'?
Konkrét készüléket megnevezve és / avagy általános készülék tudásra?
-
Csabroncka
addikt
Rákerestek a nevemre a háztartási gép topikban elég sok dolgot leírtam a légtisztítókkal kapcsolatban
(nem is tudtam, hogy van már ilyen topik is)
A linkelt teszt esetén nem maga a készülék a lényeg, hanem a részecskeszűrés.
Egyébként otthonra én kizárólag fizikai szűrés javaslok, ózongenerátort nem! Óvodába, egészségügyi intézménybe kell az utóbbi!
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Vennék valami jó légtisztítót. A Blueair 270E-t néztem ki, ez tudásban nagyon szimpatikus, árban nem annyira, ezért még nézelődök. Nem tudom, hogy jobb-e annyival mondjuk a Xiaomi Air Purifier 2-nél, mint amennyivel drágább.Tapasztalat? Vélemény?
-
zsoika
addikt
"Ha jol ertem ez egy "kenyerpirito"" : Inkább egy gépkocsi katalizátorához hasonlítanám és annak a függőleges elhelyezésével un. kémény effektust hoznak létre(a meleg levegő felfelé áramlik) ....így nem kell ventilátor(ami csak energiát fogyaszt, hibaforrás, +költség, zajos, stb.) .
Ennyi erővel mondhatnánk, hogy a Xiaomi air purifier meg csak egy ventilátor és egy kis finom papír.
Azt meg a gépkocsikban használt pollenszűrőhöz hasonlítanám.
Hogy mik vannak....úgy látszik minden légtisztító 5letet onnan lopnak.
-
zsoika
addikt
válasz
dugesz77 #592 üzenetére
Ennyire azért nem ástam bele magam, csak azt tudtam hogy tenni szerettem volna v.mit, mert a fiam egyre cifrább betegségekkel jött haza , hétről hétre(és gondolom nem vagyok egyedül). Szóval az ovi egy fertő.....tudom jönnek ilyenkor hogy az immunrendszernek ki kell alakulni meg ilyesmi. Szóval nem az volt a cél hogy steril környezetet teremtsünk, hiszen tényleg fontos hogy találkozzon a szervezet kórokozókkal
Csak míg mondjuk pl. 1M kórokozó megbetegítené a fiam, az Airfree miatt "csak" 500E -el találkozik, amit jó eséllyel le is küzd(és fejlődik az immunrendszere) Az utcán,boltban ,játékokon stb. az Airfree-s levegőn kívül ott a baci. Attól hogy hetente beteg és tömjük gyógyszerrel még nem fog fejlődni a védekezése....csak immunis (vagy allergiás) lesz a gyógyszerekre.
A többi szülő is vonakodva egyezett bele, de mivel lebontva egy főre és 3 évre potom összeg jött ki beleegyeztek. Nincs benne szűrő(plusz költség) amit cserélni kell időnként és keveset fogyaszt+csendben van (nem zavarja pl. az alvásukat ).
Szerintem (és a többi szülő is elismeri hogy azóta kevesebb a betegség a csoportban ) használ......de ha nem akkor meg az Én lelkivilágomnak tesz jót és havi 100Ft-ot (1 kv) nem sajnálok, még ha kidobott pénz lenne is. -
beginnerguy
tag
Ha már szóba jött a teljesítmény...
Lemértem, hogy mekkora a teljesítménye a Xiaomi air purifier 2-nek különböző módok esetén (kb. 1 órás átlagok):
42-45 m^2 -- 53 W
34-37 m^2 -- 28 W
22-25 m^2 -- 17 W
15-18 m^2 -- 10 W
auto -- 2 WHátha valakinek jól jön az áram fogyasztás becsléséhez.
-
dugesz77
őstag
A mai napig nem jöttem rá ez a kütyü ,hogy képes ilyen kevés felvett teljesítménnyel ilyen hatásfokot elérni. 50W-ból sikerül felhevíteni úgy a levegőt , hogy elpusztítson minden "nem odavalót"és olyan jól cirkuláltat ,hogy 150m3 légvolumenig ajánlják.
Attól még hiszek nektek,hogy működik csak a technikai háttérre lennék kíváncsi. -
zsoika
addikt
Szia. Lesd meg az AirFree sterilizáló készülékeket!
Mi a fiam ovijába a P150-est vettük a BF -napon 80eFt-ért és a csoport szerint hatásos. Nem a port szűri, hanem sterilizál. Bacik,vírusok ellen vettük de pollenre és gombára, penészre is jó.
Már ajánlottam itt a fórumon allergiára és jó tapasztalattal jött vissza a fórumtárs....keress vissza a topikban.Ha van egészségpénztári tagságod akkor elszámolható!
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Sosem volt légtisztítónk, nagyon nem vagyok jártas a témában.
Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy a pollent normálisan szűrjék a lakásban?
Nálunk nem is a por az igazi probléma, hanem olyan területen lakunk, ahol képes sok héten át megülni a pollen, mikor elkezdődik a szezon, és barátnőm eléggé kivan ilyenkor. Erre keresnénk megoldást. -
-
Degeczi
nagyúr
-
cidalain
veterán
nem tudja valaki megmondani mi a különbség pontosan a Xiaomi Air Purifier kék és a zöld filtere között?
kellene vennem egyet hamarosan, és nagyjából egyforma áron van most a kettő (nincs 1 dollár difi) -
cuddles
csendes tag
Sziasztok.
Én pár napja vettem egy Winix U300-as légtisztítót. Főleg a porra akarok támadni vele, már nem egyszer előfordult, hogy napfénynél vagy okostelefon lámpájánál eléggé látszott, hogy nem kevés porszemcse táncol a levegőben... És azt mondtam, hogy na ebből elég.
Pofonegyszerű beüzemelni és használni, első bekapcsolásnál 3-4 percig kalibrálja a szenzort. Legnagyobb meglepetésemre először a legjobb minőségre állt be. Először azt hittem, hogy valami hiba van, mert gyanúsnak tűnt, hogy ennyire jó értéket mutat, de aztán fújtam egyet a parfümömmel és egyből felugrott piros értékig
Ebben a modellben a LED-ek színe kék és nem zöld, ez kicsit megzavart, mert azt hittem, a kék szín valami hibás állapotot jelez. De nem, ez így normális - használati útmutatóban zöld/sárga/piros színekről írnak. Ezt leszámítva minden a legnagyobb rendben egyelőre, érezhetően jobb a levegő minősége, legalábbis ha bezárt ajtó mellett kilépek a szobából, akkor érződik, hogy bent nincs semmi szag, kint meg igen.
A turbó módja az tényleg turbó, akkor majdnem porszívó szintjére megy fel a hangerő. Elég rendesen pumpálja a levegőt.
Hogy a port mennyire tudja csökkenteni, ahhoz még várnom kell pár hetet, de bizakodom, hogy látható eredménye lesz.
-
ribarszki
őstag
Érdekes, hogy jófogáson Daikin légtisztító 0db. Sharp légtisztító 1-2 db. Zepter légtisztító 70db...
Na most miért adja el mindenki a Zepter légtisztítóját ami egy vagyon? Másrészt ennyi embert beszipkáztak egy 250.000-es légtisztítóra?
Kigyógyultak az allergiából? Vagy nem használt? Vagy mi értelme 3 év után harmad áron eladni? -
_ATi_1
senior tag
Üdv!
Én részben allergia miatt szereztem be egy levegő tisztítót 3 évvel ezelőtt, és jelentősen javultak a tüneteim. Előtte napi rendszerességgel megesett, hogy az éjszaka közepén felébredve több óráig képtelen voltam vissza aludni, mert alig kaptam levegőt. Az eszköz megvétele óta erre nem volt példa!
Ez egy Electolux EAP300, sajnos a szűrő nem túl olcsó hozzá: Évente 30e Ft körül van egy szett, ami 1db HEPA szűrő és 4db szénszűrő. Lehet, hogy létezik költséghatékonyabb típus hasonló hatékonysággal, ez engem is érdekelne.
Azóta beszereztem egy Xiaomi Air Purifier 2-t is egy másik helységbe, ezzel még nincs sok tapasztalatom, de első érzésre az Electrolux sokkal frissebb levegőt csinál. -
ribarszki
őstag
válasz
UberMutant #576 üzenetére
Lordestin és Nasonex a menü... De nem bánnámm ha estére legalább a lakásban nem folyna az orrom.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Berobbant az allergia szezon, s vele együtt az én pollenallergiám is. Lakásba keresek levegőtisztítót, ami nem túl drága és emberi áron pótolható a betét. Mivel falun lakunk, itt télen is menne a rengeteg füst miatt.
Nem tudom mivel járok jobban.. Ha 1, a Xiaomi légtisztító felé indulok el? (Ez olcsóbb) vagy 2, használt Zepter Therapy Air Ion készüléket nézek. (Ez drágább, főleg ha még betéteket is kell hozzá venni.)
Vagy van valami másik best buy is? Nektek több tapasztatatotok van ezekkel a gépekkel. Megköszönöm minden segítséget!
-
ga_-bor
tag
Ez most egész jó ár xiaomi szűrőért..
-
BullZeye
veterán
válasz
Bernyó84 #561 üzenetére
Semennyire, ez kb 126 dollár, ami áfa nélkül 99, ennyi volt a lehető legolcsóbb air purifier amit valaha láttam, és kétlem, hogy haszon nélkül adnak bármit is.
Ezen felül "Email értesítést küldünk ha a termék újra elérhető lesz."
Szóval megrendelni nem tudod, ha meg véletlenül raktáron lesz, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ára is nőni fog.
-
válasz
beginnerguy #563 üzenetére
Én azt hittem a teszt érdekelte
-
Bernyó84
aktív tag
Ez mennyire valós?
[link] -
BullZeye
veterán
Furán halk volt az air purifier mióta csiszoltam falat, és valahogy a bútorokon is látható por volt ami nem megszokott.
Most kiporszívóztam (hullott róla a glett por), meg a szenzort is szépen megtakarítottam, és láss csodát az irreális 10 pm2.5 helyett felugrott 90-re, és takarítja is a lakást.
Szóval ha túl jó a levegő a purifier szerint, akkor takarítsátok ki, mert az gyanús
-
beginnerguy
tag
A levegoben keringo port szuri, azt pedig ugy tunik eleg effektiven. Ettol fuggetlenul fog por lerakodni a lakasban es kell port torolgetni. Ez elkerulhetetlen, mivel nem tud minden egyes porszemet/ruhabol kihullo szovetdarabkat atfujatni onmagan, mielott az megallapodna valami feluleten.
Hazajottem videkre es hoztam a zseblampamat amivel vizsgalodtam. En szemely szerint ereztem, hogy tele a levego porral, tobbet tusszogtem, faradtabbnak is erzem magam szelloztetes utan is, szabad levegon sokkal jobb a kozerzetem. Meg is neztem, hat brutalis mennyisegu a bp-i lakashoz kepest (2 heti intneziv legtisztitozas utan persze!) a levegoben keringo por mennyisege...
Egyebkent eros lampaval meg lehet nezni, kb mennyi port sziv be oldalt, es hogy a ventillator enged-e vissza a levegobe valamennyit. Tapasztalatom szerint semennyit. Persze ne teveszd ossze azzal a porral, ami siman a ventilator lapatok fole szall, ezaltal visszakerulve a korforgasba.
Nem magamat megnyugtatni szeretnem, hogy nem penzkidobas amiert vettem, hanem csak azt hangsulyozni, hogy amiert(!) vettem, meggyozodve errol a sok utanaolvasas utan, azt a feladatat tokeletesen ellatja. (OK, a szenzor pontossagattol eltekintve, mert azt en is eleg gagyinak talalom, ezert nem eletkepes az auto mod, pedig egy baromi okos funkcio lenne)
-
Boldi2
újonc
válasz
Darth_Revan #535 üzenetére
Nekem is van kb 3 hónapja,de az ég világon semmit változást nem vettem észre (lehet velem van a baj)!
Aztán lehet,hogy szűri a levegőt,én nem mondom,hogy nem. Városban a nagy szmogban biztos jó,én falun lakom,egy sima szellőztetést sokkal jobban "észrevenni"!
Szerintem por ellen nem sokat ér! Van egy fekete beltéri egységem,azon ugyan annyi por van,mint a légfrissítő előtt!!! -
bzoleee
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, ötletet szeretnék kérni Xiaomi Air Purifier 2 telefonhoz való kapcsolódásával kapcsolatban. IOS-hez szeretném csatlakoztatni, de a wifi kapcsolódás után, mindig hibát ír ki és a hiba megjelölése: 3-szor villog másodszor másodpercenként. Már elég sok mindent megpróbáltam, DNS cím átírása, a létező összes régión megpróbáltam, több wifi hálózaton is megpróbáltam, de semmi. Android készülékre egyből csatlakozik, mindenféle probléma nélkül.
Valakinek vmi ötlet, találkoztatok hasonló problémával?
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest