- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz Csabroncka #2785 üzenetére
Szia
Megtudnád mondani, hogy a pesti 18.kerület Gilice téren, ami már peremkerületnek számít,miért mindig ott az időkép szmog térképe szerinti legmagasabb szennyezési érték?
[link] [kép]
Például a 15.ker Kőrakás park mindig jóval tisztább pedig hasonló kerületi peremen terül el.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Ezekből nem kérdés a Sharp, ár/érték- ben is az a jobb. A Daikin eléggé drága ,pláne a párásítóra is 2 év van csak.Itt a névért adnál jóval többet. (pl mint Sony ). A garancia is csak 2 év szemben a Sharp-al 4 év és 10 év minden szűrőre. Mi a kérdés még? De ellenben nem biztos , hogy a legdrágább kellene, de ha van money rajta ..
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Szerintem bullshit a wifi ide. Le van írva menjen 24 -be. De vegyed a Philliset ha wifizni akarsz,
illetve nem kell a párásító .. - (mondjuk jó drága bele a wifi,főleg párásító nélkül, de lehet nem bírja a párát a wifit )[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Téma indítónak, vagy inkább folytatására : [link]
-
arcitec
addikt
Szuper,ez igazán hasznos volt a részedről. Nekünk A sorozat van 40 és 50-es.
Ígéretes paraméterekkel rendelkezik a G ha valakinek van sok pénze azt vegye. Bár a +40eft azért az sok, főleg ha több kell mint egy. Ellenben a lényegi funkcióra bármelyik tökéletesen megfelel. U.I Az A -ban még mosható szagszűrő, nem tudom mi előnye lehet az újnak,ha van.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Balynto #2349 üzenetére
Ahogy nézem az egy újabb design , újabb típus, azok mindig drágábbak. Mi is a kifutóból vettünk teljesen rendben működnek, már 2 éve. Épp ma lett kis portalanítás, - mert azért kevéske keletkezik - 2 méterről megérezte, hogy a porkefe működik (szag és por). Elképesztő..
-
arcitec
addikt
Nálunk elsősorban 2 éve a párásítás okán lett beszerezve, de az télen jan-feb. megy mára már csak. A légtisztítás hatékonysága, elképesztően érezhető, a szaglás az nagyon kifinomult lett kültéren is. És igen, kertvárosi övezetben télen elég pár ház, ami rettenetesen tudja szennyezni a levegőt.Nem is értem miért nem figyelnek erre az önkormányzatok.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Balynto #2342 üzenetére
Nekünk Sharp van hibátlanul mennek már vagy 2 éve. A szűrőkre 10 év a Xiaomi ba meg vehetsz fél évente 20eft-ért. Melyik is a drága? Ráadásul a Sharp párásítani is tud ...és szagtalanító is van benne. Jó lehet még a Philips de eszement drága és "csak" légtisztító, ráadásul a szűrőt min. évente cserélni kell, jó pénzen valszeg.
Én a Sharpot venném ...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz woteska #2328 üzenetére
A szűrők nem is. Nem azt állítják. Hanem a Plasmacluster ION légtisztító [link] .
De ezt sem én állítom,hanem a készülék gyártó. Mindenesetre a Sharpok nálunk szépen működnek. Most vírushelyzetben az ION is be van kapcsolva , talán 24 óra után érezni valamit. Ekkor szellőztetve van ,meg amúgy is. Sokat nem megy az ION része.
Ellenben , hogy melyik szűrő jobb azt Csabroncka mert Ő itt a profi a témában akár hogy is van.A saját véleményem az , hogy az már nem számottevő. A Sharp mellet szól , hogy némileg olcsóbb, és a szűrők nem 6 hónap hanem 10 év, porszívózni kell időnként,de azt a gép jelzi. (Csak az az átokházi ION szűrő lenne egyértelmű ).
U.I: Amúgy meg mióta meg van, a villamoson azt is érzem ki a kutyás,meg mindenféle szagokat mint a kutya. Hihetetlen de így van.
Találtam a porszívóhoz Hepa szűrők fajtáihoz adatokat: [kép] A Miele porszívóban
csak a porzsák : A finompor-részecskék több mint 99,9%-át kiszűri. + ott a Hepa szűrő. Semmit nem érezni használat közben.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Bálnaborjú #2319 üzenetére
Ez kb kicsit olyan, mint amikor a Volvo marketingese azt mondta, az autó után(hátul) tisztább a levegő mint az autó előtt. Lehet ide ez arra nem igaz amit írtál ,de akkor is...
-
arcitec
addikt
válasz beginnerguy #2315 üzenetére
Írjátok már azt, hogy 1-el korábban,mert van aki fordított sorrendben nézi ...
Nem ez az első, kezd zavaró lenni ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz woteska #2307 üzenetére
Azért TE is megéred ám a pénzed, kiválasztod a leges legdrágább cuccokat. De ha azokat megveheted , akkor mi a gond? Legyen hozzá app, ne már , a mostani vírus megoldja majd neked az appot. Nekem a klímához sincs wifi. Bullshit.Sharp van és teljesen jók, télen párásításra is vannak használva, 10 év a gyári ajánlás a szűrőkre,havonta kell porszívózni, ha 10 nem is de 5 az tuti a szűrőkre, főleg viszonylag "tiszta" házban. Xiaomi is megfelelő lehet ,na de azért nem egy Sharp kategória. Őssze vissza kódorogsz a 300eft és 60eft közt így nem sok rációt látok.
-
arcitec
addikt
válasz woteska #2303 üzenetére
Ezen megy a filó, hogy keveri a levegőt? Ne már. Működik az hidd el. pl a klíma, ami a falon fent van az még is szerinted, hogy? Pedig az is működik,sőt vannak ábrák is ...
Jó a Dyson csak épp a COOL szócska nem kicsit túlzás sőt félrevezető,mert anno én is belefutottam...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Csabroncka #2299 üzenetére
A mai világban akkor ez : [link] , miért nem minősül ma fogyasztói megtévesztésnek?
Ennél sokkal kevesebbért szankcionálnak..
Az autó tisztító-vírustalanítót meg ne keverd már ide ... Az az aranycsinálás kategória....[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ilyen van [link] semmi ózont nem termel , mert azt érezni. Az van a hűtőben : [link] alkalmanként van használva, na ez brutál ahogy termeli az ózont. Már elég kis időre bekapcsolni ömlik a hűtőből az ózon. Nagyon hatékony és vagy 10 éve meg van. Igaz csak ritkán van használva, most lett aktiválva.
-
arcitec
addikt
válasz AlexDaywalkr #2288 üzenetére
Kérdés mennyi a keret rá , ha van keret mindenképp Sharp . 10 év szűrők betétek, párásít -hatékony és tartós és sima csap vízzel megy és az valóban, mintha a kinti pára jönne be.- .A párásítója nem ultrahang-al működik, mert azok nálunk nagyon nem váltak be.Zajosak, ködölnek , nem hatékony, élettartamuk sem lehet egy haj de stb.
-
arcitec
addikt
válasz Csabroncka #2269 üzenetére
Igen rád gondoltam, épp csak nem neked címeztem az írásokat, tudom írtad pl az ion cserélős légtisztítóra, hogy otthonra ha nem is , de óvodába elkelhet. Ott nem káros? Meg olvastam azt is, hogy bizony működik az és pláne a lebomlót nem jó belélegezni. Szellőztetni kell stb. Szóval valahol az értelmes használatot vagy akár nem használatot kellene becélozni.
Anno eladó mondta ION generátor menjen állandóan. Mariska néninél ettől kezdve menni is fog. Nálunk nagyon ritkán van bekapcsolva. Csak most a vírus helyzetből kiindulva, ki tudja mi a károsabb.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz UberMutant #2265 üzenetére
Ez is építő jellegű válasz volt a részedről semmi értelme.Légtisztító már évek óta van , tehát nem kell venni.
-
arcitec
addikt
válasz beginnerguy #2263 üzenetére
Csak akkor miért építik be. A hűtőbe van kis kütyü, azt maxon 15 perc után kinyítva az ajtót érezni és nem kicsit. Az durván hatékony. Ellenben a Sharp légtisztítón mehet egész nap akkor sem érezni semmit. Volt anno plazmás klíma, na azt is lehetett érezni , nem is volt használva. Egyértelműen van egy határérték amitől káros lehet, na de mennyi is az egy ilyen kütyütől? Nehéz elképzelni, hogy egészségre káros határérték fölött forgalomba kerülhet.
Ha káros minek rakja bele, anélkül is el lehetne adni , miért nem reklámozza azt, hogy nem hatékony és káros , ezért nincs benne. Minden nagyobb gyártónak van ilyen kütyüje.
Sajnos a NET mára már olyan , hogy szűrni kell az infót mi hiteles és mi nem. Információs szemétdomb és abból van több .. Lehetne sorolni audioban is, a gyártó meg ad egy értéket a használatra, jön egy "nagy tudású" újságíró szakértő és homlok ellenkezőjét állítva terjeszti az igéjét.No akkor kinek lehet hinni?[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz UberMutant #2261 üzenetére
Az a baj , hogy ez komolytalan a részedről... Hiteles jogilag elfogadott tudományos írás kell.
Amit leírtál azt fogja Pistike, a jövő héten válaszolni ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz UberMutant #2259 üzenetére
Dehogynem az ész és értelem,no meg az ügyvédek. Hiszek is,csak épp nem látok ellen doksit, ami hiteles, hivatalos...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz UberMutant #2257 üzenetére
Értem én , csak az baj, hogy a nagy komoly gyártók nem ezt mondják ... Lásd a linket ..
Ez a kérdés vagy nem kérdés ..[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Csabroncka #2249 üzenetére
Elfogadom(nám) az érvelésedet - tudom mér évek óta ez a véleményed, de van-e tudományos indokod is. Mert mindenhol csak hasonlókat lehet olvasni: [link]
-
arcitec
addikt
válasz ribarszki #582 üzenetére
Igen érdekes amit most lehet a elérni forgalmazó honlapján 570 -es típus vagy 280eft , az alig használt meg 70 eft meg kell kérdezni mennyiért vették és miért válik tőle... példul : elérhetőség adott : [link]
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz ribarszki #577 üzenetére
Ezekből választanék: [link] indulásnak lehet drága, de hosszútávon ez az olcsó. 10 év szűrő csere, havonta kell tisztítani. Pollen szűrő funkciója is van.
Innen indulnék - [link] - szoba mérettől függően. Kérj árajánlatot, úgy olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Olyan mint wifi, a - jelenlegi - komolyabb készülékekben nincs, sőt távirányító sincs. Egy légtisztító készüléknek folyamatosan kell üzemelni(ezért nincs is hozzá még távirányító sem), mondjuk autó fokozaton, ha egyszer átjáratta a levegőt, akkor más simán csak legkisebb fokozaton megy. Emelt fordulatra csak, több por keletkezése, szag keletkezése esetén kapcsol.Ha párásít is,akkor pl. pára szint alá csökkenés esetén. Tehát egy napi szinten történő használat esetén - nem nyaraló, ahol esetenként működne, (oda pl még a wifi is jól jöhet akár ) -, állandóan üzemeljen, hiszen a port - esetlegesen több port - szellőztetéskor, de akár ruhából kijövőt - csak üzemelve tud érzékelni. A port meg, de ez csak az én véleményem, nem hinném hogy felkavarja, mert miféle port is kavarna fel. Szép is lenne ha egy légtisztító nem a légteret tisztítaná, hanem a port kavarná.Azért egy otthonban nem sivatagi körülmények vannak! Persze csak szerintem és mindenki úgy, ahogy akarja, vagy gondolja magának.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Csak megjegyezném, hogy talán rosszul látok valamit? A kijelzős MI is 65eft a banggood.com -on a légszűrő szintén onnan vagy 18eft és szállítási költség és vám nincs benne. Itthon a kijelzős majd 100eft. Léteznek japán légtisztítók, lehet drágábbak, de 10 év a szűrő csere és még párásítani is tudnak és még is csak Japán.Ha a MI -hez évente kell 2 db 18 eft-os szűrő , de legyen csak bárhonnan 10-14 eft a 2* is min 20 eft/ év ez 10 évre 200eft.(És nem tud annyit,mint a példa) Matek szerint a drágább a jobb. Vagy nem? No melyiket,ezért nem tudok dönteni.
Mi a MI-ben a trükk?[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz dugesz77 #440 üzenetére
Lenne pár észrevételem. Miért fontos az, hogy teljesen lefedje a szűrő az áramló levegőt, tisztítani így is tud.Előbb utóbb "minden levegő" tiszta lesz.A Daikin légtisztítóban is : Plazma ionizáló, Elektrosztatikus porgyűjtő szűrő van és Flash Streamer, Titán apatit fotokatalitikus szűrő, Szagtalanító katalizátor és Flash Streamer. Jelentsenek ezek bármit is. De az általad említett "káros" Plazma ionizáló benne van. Egyébként volt olyan klímám, amiben volt Plazma ionizáló és érezni is lehetett rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Tommmysun #439 üzenetére
Értem a fejtegetésed, csak az baj csak a semmiből erőlködsz ismételten. Konkrétum kell, hogy már pedig bullshit a hűtő funkció. Sehol nem látok cáfolatot. Az is igaz, hogy a fűtését dícsérik , a hűtésről még nem találtam véleményt sajna. Az valóban furcsa, hogy a gyártói oldalon szinte semmi műszaki infó.De meg fogom tapasztalni személyesen ...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz dugesz77 #440 üzenetére
Rendben értem, köszi nektek, ez egy megerősítő infó volt. Még egyszer köszi. No akkor csak megnézem az Dysont. Ha jól hűt(elfogadhatóan hűt), akkor ellenben elgondolkodtató. Mivel a ház nagyon jó hőszigeteléssel bír. De tartós 40-45 fokban akár elkelhetne kis hűtés a jó levegő előállítása mellett... De még mind keresem az ideális megoldást... Meglátjuk. Ha még valaki tud hozzátenni az megköszönve ...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Tommmysun #436 üzenetére
Hát a konkrét jobb lett volna, mint a szerintem, már bocsi. Néztem nyugati irományokat , állítólag hűt,nyilván nem olyan hatékony mint egy klíma, ami mellette szól az a hordozhatóság. Ellene az ára és a szűrő ára.Amire 4300 órát írnak. Egy jó "klímájú" házban akár elég lehetne. 160eft kb az ára. egy klíma egy helyiségben 200-250 eft. Mindenképp személyesen meg fogom nézni, kipróbálni és meglátjuk. Így képernyőről bizton nem lesz megvásárolva... Csak érdekelne, hátha van már valakinek, vagy lenne olyan aki látta élőben ...
dugesz77 Ezt miből állítod , mert vannak fotokatalitikus szűrők, plazma szűrők stb ... pl a Daikin ami most úgy 170-200 eft. Csak ügye jön még a + 50-60 eft beépítési költség és csak egy helyiségre jó. max. a benyílókra, de egy ház másik felében lévő szobára már nem ...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ilyen áron léteznek egyéb márkájú légtisztítók is, sőt akár drágábban is. De nem hűtenek/fűtenek. Mint pl az oldalfali klíma, aminek bekerülési ára úgy 200-250 eft. A hűt/fűt/légtisztit funkcióra gondolva. A Dyson esetében az a kérdés, hogy mennyire lehet hatékony és megérheti-e egy klíma helyett. Ami feltétlen ellene szól, az a filter ára ami úgy 14eft. Ez elég sok. Kérdés milyen sűrűn kellene cserélni. Mert ha pár havonta, akkor cserélje magának a Dyson. Illetve mint fentebb is kérdeztem egy normál klíma mennyire jó légtisztításban.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Léteznek klímák is légtisztító funkcióval. Azok tudnak helyettesíteni, illetve betölteni egy légtisztító funkciót? Mert akkor a klímánál is 3 az egyben tisztít , hűt,fűt .. Mi a vélemény .. ?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Erről mi a vélemény ? Levegőt tisztít, hűt/fűt : [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Autós topik
- Politika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest