Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  LeEco Le Max 2 X820

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:34:17

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2437) Kaneven


Kaneven
tag

Megosztanám a majdnem egy hetes tapasztalataimat a telefonnal kapcsolatban. :)
Első körben, köszönet tibcsinek a kuponért, és a gyors szállításért a spemallnak, kb másfél hét alatt megérkezett a cucc.
Az ujjlenyomatolvasó él, user error volt. Sikerült megoldani az ujjlenyomatolvasó app fagyását egy fingerprint calibrationnel, azóta működik :DD (kopp-kopp). Mondjuk elég szelektíven érzékel, van amikor elsőre, van amikor minimum 2szer rá kell nyomjak. Én mindig a bekapcsoló gomb+ujjlenyomat olvasóval oldom a képernyőzárat (iphonenál megszoktam), remélem így életben marad.
Nagyon tetszik a telefon külseje (szürke verzió),dekoratív, minőségi érzést kelt az emberben ha a kezébe veszi. Plusz pont, hogy nincs semmiféle fancy brand felirat/logo. Méretéből ítélve, azt gondoltam, hogy nadrágot is kell cseréljek, hogy elférjen a telefon a zsebemben, de hál Istennek nem kellett. :D
Kijelző gyönyörű, jóval szebb mint az iPhone 6-é volt, élvezet rajta a tartalomfogyasztás.
A kamera nem az erőssége, sajnos az a 21 mp csak papíron hangzik jól, nem vagyok egy nagy fotóhúszár, de elég fakónak tűnnek a képek. Remélem szoftveresen majd tuningolnak rajta.
A rendszer nagyon smooth, nem akad, nem laggol hála az erős vasnak. Gyári 5.8-at nyúzok, angol nyelven számomra teljesen használató. 4 év szifon júzerkedés után, kicsit meglepett ez a renteg testreszabási lehetőség az androidnál (launcherek és mi egyébb.), habár nekem ez a rendszer kinézete jó úgyahogy van. (iPhone hagyatéka :D). Ez a Phone Manager alkalmazás nagyon hasznos dolog, örülök, hogy benne van. Viszonylag könnyen tudtam költözni, nem volt különösebb gubanc. Lehet a szokásomnak köszönhetően, hogy a cuccaimat leginkább Google Drive-ba szinkronizálom.
Érdekesnek tartom, hogy maga a rendszer 2GB RAM-ot eszik meg appok nélkül, de ameddig nem laggol addig nem zavar.
Egy kicsit zavar az appok minősége. Facebook, messenger alkalmazás használata során zavaró bugokba futottam ( commenteket nem engedte megnyítni, messengerben tévesen jelezte , hogy ír valaki, későn adja a notificationt, a képeket nem mindig tölti be stb.) . A gmail lassabban szinkronizál jóval illetve notificationt nagyon ritkán küld. Ha megarakok nyitni egy pdf-et emailből, akkor nem tölti le, lefagy a downloading, vagy ha le is tölti és megakarom nyitni officesuittal, akkor kidob a főképernyőre. Play storenál, nem egyszer fordult elő, hogy csak harmadik install gomb kattintásával sikerült letölteni az alkalmazást...na de nem szemetelem tele a topikot az Android gyengeségeivel.
Tudtok javasolni egy gyors, adblockos böngészőt? Nem találtam olyat, ami hozná a Safari szintjét. Jelenleg firefoxot használok, és lassúnak találom, meg néhányszor rosszul tölti be az oldalt, nem jól tördel.

Kicsit meglepett, hogy mobilnet nem működött elsőre, de telenoros oldalon szépen levan írva az APN beállítások, azzal sikerült megoldani.
Az akksi valamivel jobb mint a szifoné, nekem egy hét után olyan 5 órás SoT sikerült produkálni, +/- 30 perc, használattól függően (Wifi, Mobilnet, Bluetooth always on. Amire használom:leginkább facebook, böngészés, zene, youtube. Néha pdf tanulmányozása, film, és minimális játék).
Hangszóró teljesen jó, a hangminőség átlagos. Wifijét egy picivel jobbnak találtam, a térerő és a mobilnet határozottan jobb, olyan helyen is volt 4G ahol eddig a szifón edge-t látott.
Összegésében elégedett vagyok a telefonnal, ennyi pénzért hozza amit kell (sőt). Remélem a LeEco nem fogja elhanyagolni a telefont (mert többi Androidos gyártóra jellemző), és korrekt támogatást ad. Akkor még elégedettebb leszek. :)

ui.: köszönet a fórumozóknak is, visszakeresve általában találtam megoldást, ha valamilyen gond felmerült. :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  LeEco Le Max 2 X820
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.