Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Ares_lovag
tag
Néze meg egy demót és utánna dönsd el kel-e neked. Ha tetszik szerezz egy konkurens demót és nézd meg azzal is. Ha még midnig tetszik akor vedd meg.
* 24p Real Cinema (24p 5:5 Pull Down)
Ez számomra ez azt jeleti hogy 1mp 1 kép kimarad és ugrik a film.
Vélemények?"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-
-
zack
nagyúr
"érdemes-e 3D-s tévét venni 42-es méretben?"
Hogy mennyire érdemes, majd ki fog derülni. Az biztos, hogy nem lesz ilyen méret még jó darabig, majd esetleg év végén.
Ami elérhető lesz májustól az a Pana 46" 3D tv-je, ami átszámítva 700k lesz. Se kissebb se nagyobb nem lesz egyelőre információim szerint. Lesz hozzá 3D rendszerű Pana BluRay lejátszó is 140k-ért.
Már most arról írnak, hogy szédülést és hányingert okoz sokaknál a 3D technológia, szóval közel sem biztos, hogy annyira el fog terjedni, mint amennyire várják.
Esetleg 1-2 fanatikus majd megveszi, persze mielőtt leülne filmet nézni, hánytató vödröt ő is be fogja készíteni.Egyébként én a Samsung-ot választanám. Jól fog jönni az a +4 col, és annyival nem jár előrébb a LED-es technológia.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Ares_lovag
tag
Szerintem 3D-re inkább projector.
Mekkora távolságból nézed? És mit? Mert ha analóg adást nézel akkor képátló*4 ha HD/FUL HD akkor meg * 3 a képátló. Ajánlás szerint 1.7M.
Mindenképpen kórea a nyerő?
3D esetén meg szerintem *2.
[ Szerkesztve ]
"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-
-
foppa
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a ezt a 2 tévét:
LG 42LX6500
Samsung LE-46C750
Melyiket érné meg jobban megvenni? Az LG az LED-es, a Samsung pedig CCFL-es! A 2 ahogy néztem nagyjából ugyanazt tudja! Látta már esetleg valaki valamelyiket? Illetve az is érdekelne még, hogy érdemes-e 3D-s tévét venni 42-es méretben? -
zack
nagyúr
-
dh66e
veterán
-
neverless
tag
ööö izé... Elolvastam a kézikönyvet... nincs szó erről. csak annyi hogy a source-al váltogathatok a source ok között. (jé, tényleg? )
Azt mondod, ezt akkor bebuktam?
Hát de annyira alap lenne pedig hogy ha az 1esbe dugom, akkor az 1esen lesz, ha a 4esbe, akkor a 4esen......[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
Köszi az elriasztó válaszokat
Sony KBL-40bx400AEP erről pedig pont azt nem találom ami érdekelne 50vs100Hz??
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
neverless
tag
Sziasztok.
Egy samu LE40A656 tulaja vagyok már jó 1 éve.
A tv és a gép természetesen össze van kötve. (nvidia 8800 GT, DVi-HDMI kábel)Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet rávenni a tv-t hogy az 1es számú bemenetet használja. Akármelyik fizikai HDMI bemenetre dugom a számítógépet, csak a 3as számú bemeneten hajlandó megjelenni a kép, azaz a "source gombot 3 szor kell megnyomnom a távirányítón. source1, source2, source3<- na és itt van kép.
Hiába dugom az 1-es hdmi bemenetre fizikailag, a távirányítóval akkoris el kell nyomkodnom a source3ig. Remélem érthető voltam
Nem olyan nagy gond, csak ugye ismerjük a samu tv csatorna és source léptető sebességét...... és hát jobban örülnék ha 1 darab gombnyomásra tudna átváltani a számítógép képre.üdv
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
találkozott már valaki ezzel a LCD-vel?
Thomson 46fr6634
179990 madarasba, érdemes?szabad?
magyar oldalon szinte semmit nem találtam róla"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Ares_lovag
tag
válasz ati888 #49580 üzenetére
Tv ből 5.1 nemigen jön ki. Viszont praktikusabb lenne egy házimozi. A következő generáció már tudja a HDMI 1.4 et és a Sony is. Azaz visszaküldi a hangot az erősíttőnek tv-nézése esetén. Szerintem az általad muatott 5.1 kicsit gyenge mozizáshoz. Nézz inkább egy jó méjnyomós házimozit, amin van digit bemenet a médiaboxodnak.
-
nova001
senior tag
hello
ráköttem dvi-hdmi kábelen a gépet a tvre...de a dvi(ami ugye a tv) rakja be elsödlegesnek
igy
hogy tudom megoldani hogy dsubon a monitor mennyen és dvion a tv mint másodlagos ??szerk: félig meddig megoldva most ez a bajom már csak ---->
a játék ha 1024be van akkor nem lesz full screen de a win igen a tvn miért ? control centerbe benyomtam hogy huzza szét a képet amit csakis játékok alatt nem tesz meg[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
Még valami:
Ilyen számítógépes szettet rá lehet valahogy kötni a tv-re?Igazából elég lenne egy 2.1-es rendszer is, mert nem tudnám jól elhelyezni az 5.1-et.
ati
-
ati888
senior tag
válasz c41r0^ #49578 üzenetére
Médiacenter nem fontos, mert lesz külső mediaplayer.
Tv-zésre (sok sport) és hd, fullhd filmekhez (külső lejátszóról) kellene elsősorban. Játszani nem nagyon akarok rajta, max kipróbálni a szgépre kötve.
Ha a tányéros digi nagyon rossz, akkor váltok upc kábelre vagy iptv-re, de a digisport miatt nem nagyon szeretnék.
ati
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz ati888 #49569 üzenetére
Sonyra +1 szavazat, bár attól is függ, hogy pontosan mire fogod használni
ha nem kell "full" médiacenter (mondjuk a C650-é sem az ) és elég a 8ms válaszidő (játékok miatt írom, viszont az inputlag tekintetében játék/PC módban kb. egál a C650 és az EX500), valamint a paraméterezhetetlen (de nagyon jól megvalósított interpolálási algoritmus) 100Hz presetek is elegek, akkor Sony
analóg tunerje a Sonynak jobb (jobb digitális zavaszűrő technológia), digitálison kb. u. olyan lehet, mint a Samu, HD-ban és DVD-SD-ben szintén kb. egál lehet a kettő
a panel a Sonyban elvileg S-PVA-nak kéne lennie, Samuban gondolom megint lutri, mint B650-nél, tehát ez is a Sony mellett szól, plussz a 2 év gari
ha jól tudom, a tányéros Digi blokkosodik a nagy tömörítés miatt, szóval az minden TV-n kijönne így is úgy is
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz ati888 #49574 üzenetére
Csak attól félek, hogy a digiTv nagyon gyengus lesz rajta.
az attól függ hol lax?
Úgy tudom Pesten az analóg és mellett Digitálisan is nyomják a jelet vagy 4 csatolnának nincs Digitális jele (hálózat tévé + ilyen senki nem nézi csatorna!)
[link]
[link]D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
psg5
veterán
Üdv!
Mivel ez a topik pörög ide írok, előre bocsátom, hogy másik topikba is írtam, de azok nagyon régen nem mozdultak.
Kérdésem:
Samsung 2243NW monitorra rákötni egy t-home-os set-top boxot szeretnék, de ha lehetőség van rá, kábelek állandó cserélgetése nélkűl azért a számítógépet is lehessen használni rajta.
Ha jól látom, mivel ezen a monitoron csak egy d-sub bemenet van, ezért egy külső tv-tuner kell.
Az valós, hogy van olyan tv-tuner amire rákötöm a számítógép vga menetét és ráköthetem a set-top box mondjuk dvi menetét és magát a tunert pedig a monitor d-sub menetére, így váltogathatom, hogy tv vagy számítógép?
Ha tényleg ez létezik, mi ennek a tunernek a neve?F.K.T.
-
ati888
senior tag
válasz deedee #49572 üzenetére
Nem tudtam összehasonlítani őket, mert még nem is láttam C650-est, Sonyt meg csak demo anyaggal. A sonycenter honlapján van akciós újság, abban van, hogy most adnak rá 5 év garit (igaz az ára az árgépes áraknál 10k-val több) de ez akkor is igen kecsegtető.
A medialejátszási képességei annyira nem érdekelnek, mert veszek hozzá majd valami médialejátszót. Csak attól félek, hogy a digiTv nagyon gyengus lesz rajta.
ati
-
Ares_lovag
tag
válasz ati888 #49569 üzenetére
10 pont a Sony javára.
1. Tv Bár már nem az a jól összerakott mint a régiek. De Samsu se jeleskedik mechanikai szerelésben.
5 év gari.. keleni fog.
Avit lejátszik, de csak korlátozotttan. WD TV Live-ot a samsung se mulja felül. 5.1 Samuból DTS en nem jön ki. Csak 2.0."Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-
-
ati888
senior tag
Hello
Sony 40KDL-EX500 (5 év garancia) vagy Samsung 40C650 (2+1 év garancia)???
Nem tudok dönteni, segítsetek!!!
ati
[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
válasz joci66 #49547 üzenetére
Az option gombra nálam is előjön egy egyszerű 3 pontból álló menü (txt karakter, MPX, hangerő), így gyorsabban lehet elérni, ha az adott csatornát halkítani akarja az ember.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-
foppa
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a ezt a 2 tévét:
LG 42LX6500
Samsung LE-46C750
Melyiket érné meg jobban megvenni? Az LG az LED-es, a Samsung pedig CCFL-es! A 2 ahogy néztem nagyjából ugyanazt tudja! Látta már esetleg valaki valamelyiket? Illetve az is érdekelne még, hogy érdemes-e 3D-s tévét venni 42-es méretben?[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz litter #49556 üzenetére
három féle van belőle:
32pfl3404 normál analóg tuner.
32pfl3404/D elavult digitális földvelszini mpeg2
32pfl3404/H ez tudja a magyarországi digitális földfelszini adások vételét. mpeg4 bla-bla...
ha úgy van írva ahogy írtad, ala natur akkor semmit nem tud és set top box kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
litter
tag
Sziasztok!
Azért írok, mert lenne lehetőségem egy használt lcd tv-t venni talán nem rossz áron (63k). Philips 32pfl3404 a típusa, 32-es, hd ready...stb. Egy aprócska gond van csak vele, mégpedig, hogy nem tiszta, hogy alkalmas-e a hazai DVB-T vételére.
A helyzet a következő. A legtöbb magyar oldal leírja a tv-vel kapcs, hogy "csak dekóderrel alkalmas a magyarországi"...bla-bla. Viszont! Szintén több oldalon megtaláltam azt az infomorzsát, hogy mpeg4-es digitális tuner van benne, khm.. több helyen csak hangolóegységnek nevezik, nem tudom van e különbség (MPEG4/AVC (H.264)).
Tudtommal ennek jónak kéne lennie itthon, nem?Összezavarodtam mostanra, s arra jutottam végül is, hogy vagy én vagyok a tudatlan és balga a szabványokkal kapcsolatban, vagy a hirdetők vannak összezavarodva a tv képességeivel és össze-vissza irkálnak mindenfélét.
Kaphatok egy kis felvilágosítást?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Szögecs
csendes tag
Sziasztok! Van egy LH5000-es tv-m, amire szeretném bekötni a T-Home digitális kábel csomagját. Úgy olvastam, hogy adnak egy kódkártyát, ami szabályozza, hogy mit nézhetek. Elvileg ezt a kártyát a tv oldalán lévő kártyaolvasóba kell dugni, vagy venni kell egy olyan kártyát, amibe belemegy a T-Home-os? Illetve kell-e set top box? Köszi a választ!
May the Force be with you!
-
kp78
addikt
Hát igen, erre jók az ilyen fórumok
Lehet, hogy ha előre tudom, akkor én is elgondolkodom a dolgon, de legalábbis mindenképp kipróbálom a boltban, amit most nem tudtam megtenni, mert kiállítva nem volt, a bontatlan dobozból is úgy kellett kikönyörögni, hogy legalább megnézhessem.
Persze ez a dolog nem annyira zavaró, pláne, ha azt a pár csatornát belövöm, szerintem simán lehet vele együtt élni.
Csak elsőre feltűnt, mert a Sonynál nem tapasztaltam ilyet„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Vettem egy SAMSUNG LE-32B350-F1W LCD TV-t. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon tudnék RCA-val rákötni egy 5.1-es Genius SW HT 3000-es hangszórórendszert. Ugyanis RCA-audio kimenetet nem találok rajta.
Köszi a helpet.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
joci66
tag
Nekem ugyan plazmám van de ez a beáálitás nem a tévé menűében hanem a távirányiton van.
-
BBéci
legenda
válasz c41r0^ #49539 üzenetére
Nekem úgy rémlik, az LG 200 herzte nem interpolál, hanem a háttérvilágítást villogtatja. A Samsung és a Sony ezért perli őket, mert szerintük becsapják a jónépet..
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kp78
addikt
válasz joci66 #49543 üzenetére
Király
Azért a 2003-as Sony crt tv-m tudta ezt, egy nem tudom milyen modellévű, de talán 2009-nél nem régebbi Panasonic meg nem tudja ezt, érdekes.
De hát az élet szép, örüljünk, hogy futotta egyáltalán egy ilyen lcd tv-re.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
DigitEfendi
csendes tag
Lehullt a lepel a Philips új 9000-es szériájáról is. Úgy néz ki azonban, hogy egyelőre csak a 32 collos modell jön Magyarországra (ami 200 Hz-es), a nagyobb, 400Hz-es modellek nyáron várhatók.
http://philips-blog.hu
-
kp78
addikt
válasz joci66 #49536 üzenetére
Itt vannak a képek a hangbeállítás menüről & általános menüről (képi menüt nem raktam fel): [link] [link] [link]
Akkor szerinted minden általam hangosnak vélt csatornát manuálisan nekem be kell állítani halkabbra?
Jó játék lesz, bár szerencsére csak pár ilyen van.[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
c41r0^
őstag
válasz Ares_lovag #49532 üzenetére
ha még1szer elolvasod, pont azt írtam, amit te is, hogy az LG féle 200 Hz feature (mikor beletűzdel fekete képeket is az interpolált képkockák közé) nem a legjobb megvalósítású, más 100 Hz-es feature-ök jobbak
plazma 200/400/600Hz-el kapcsolatban nincsen tapasztalatom, annyit tudok ezzel kapcsolatban, hogy a 600 Hz az igazából 200Hz, csak alpixelenként történik a frissítés, ezért igazából "200Hz extended" lenne a nem félrevezető név
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Nos végül nem LG 42LH4000 lett, hanem egy SHARP LC42XL2E lett a kiválasztott.
1 év háztól-házig futárgarival, de használtan és makulátlan állapotban volt 129k
Nekem eddig bevált, persze ez már egy "régebbi" modell, nyilván nem full extrás, de a pénztárcámtól ennyi tellett[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz Ares_lovag #49532 üzenetére
A 600 hertz csak cinema módban válik aktívvá,valószínű ezért nem láttad a különbséget.
-
kp78
addikt
Megnéztem persze, nem vagyok az a nem is olvasok, csak írok fajta.
A tv menüjéről majd csinálok képet, de az meg olyan egyszerű, mint a faék, nem lehet eltévedni benne.Van egy olyan menüpont a hangbeállításokban, hogy "hangerő", de csak én tudom manuálisan állítani, hogy az éppen nézett csatorna halkabb, vagy hangosabb legyen. Ha ezt mondjuk a hangosabb csatornáknál lejjebb veszem, akkor lehet, h eltárolja az adott csatornához, de hogy nekem kelljen a hangerő szabályzást kézzel állítanom???
Majd dobok fel képet...„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
ati888
senior tag
Nekem most bejött a képbe a Samsung LE40C650 a Sony KDL-40EX500, valamint a Philips 42PFL7404 mellé, de nem találtam még róla tesztet. Árban megegyeznek, a 7404 olcsóbb 20k-val, de nem tudom, hogy lehet-e még kapni?
Szerintetek? Normális tesztet talált már valaki a C650-ről?
ati
-
Ares_lovag
tag
Szerintem egy jó HD-val jobban jársz mint ezel a FUL HD val. Fekete nincs csak egy sötétecske szűrke. 1,5 méternél ha közelebb nézed akkor kel FUL HD.
KATT ezt igen. 100Hz itt sincs 24p itt is van. 52w-os fogyasztása szép. Képjavíttója meg 100%al jobb. vaalmint van DVB-C tunder kábeltv-hez. 2010/2011-es termékkínálatból."Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-
-
Ares_lovag
tag
válasz c41r0^ #49519 üzenetére
Nem az számít, hogy hány Hz. hanem hogy hogy bírja az elektronika. Tegyél egymásmellé egy PAIONER(100Hz-es)/JVC(100Hz-es)/PHILIPS(100Hz/200Hz)/PANASONIC(600vs400)/SAMSUNG/LG tévét kös rájuk ugyanazt a 24p-s gyors mozgású filmet épületek közti oldalt és vízszíntes átlós pásztázással és eldől menynire is jó a x HZ adott márkában.
Láttam már, oylat is hogy jobb volt a 100Hz mint a 200Hz persze más más márkában.
És az is hogy a "400Hz" nem is jobb mint a 100Hz" vaalmint hogy a 600és 200 közt nincs is diferencia. De ezt mindenki nézze meg a saját szemével."Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-
-
Ares_lovag
tag
válasz c41r0^ #49520 üzenetére
Párdon elrírtam. Köszi a korekciót. 5624 és 5604 közt az 5624 jobb. valahogy jobbak a színek. " 7404/8404-ből pont, hogy az LG panelesre vadásznak a tudatos vásárlók" betekintési szöge miatt.
"az 5xxx az elektronika miatt gyengébb a 7xxx/8xxx-nél, nem a panel a mérvadó" teljes mértékben egyetértek. És pont emiatt jobb SHARP/LG-nél
Az előny az 5000 hez képest csak DVD/BD nél jön elő. TV adásnál nem. 24P->50->100
-
Vicoo
senior tag
Hello!
100.000 Ft környékén kellene LCD TV, mit érdemes venni ? Amit kinéztem ,az ez: KATT érdemes lenne ezt venni?
-
zack
nagyúr
válasz atesss #49526 üzenetére
Full lerántás ez a modellváltás. Kb. mindenhol az a helyzet, mint a Sony-nál is...a 30k lett drágább az EX széria a V,W szériánál, és tudásban kb. egyformák. Esetleg a dizájn eltérő.
Mind a két modellben Bravia Engine 3 dolgozik, és ez a lényeg. Csak az egyik 2009-es a másik 2010. Aggasztó. Szóval akkor jár a júzer a legjobban, ha egy 2009-es modellt még el tud csípni időben.
Tehát röviden és tömören, jött egy jelképes modellváltás, aminek az eredménye hogy 30-40k drágultak a tv-k. Tehát amíg a 32" méret felső kategóriáját 2009-es modellekből 140-160k-ból megúsztúk, addig a 2010 modelleket 170-190k közé lőtték be.De jó hogy időben megvettem a 7404-et....
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kp78
addikt
Hát ebben a Pana-ban márpedig nincs ilyen
Úgy tűnik ez egy negatív pont ebben a tv-ben.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
atesss
addikt
Üdv !
A Samsung B650, B620, B550 modelleknél (talán a 32"-t kivéve) több boltnál is azt látom, hogy "Kifutó modell, már nem rendelhető".
Mi ezeknek az utódja / mi lesz ?
A Ledesek persze lehetnének, csak az kicsit más árkategóriában van, úgyhogy gondolom nem az... -
dh66e
veterán
Az ASV panel-ez van a sharpomban-melyik kategóriához tartozik?Erről sehol nem találtam infót,nem mintha bajom lenne vele csak szóba jöttek itt a philipsbe szerelt különböző panelek gondoltam hátha valaki vágja a témát.Esetleg a sharp a saját készülékeibe ilyet tesz a philipsekbe meg más fajtát?
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz c41r0^ #49520 üzenetére
"7404/8404-ből pont, hogy az LG panelesre vadásznak a tudatos vásárlók az AVForumson, nem a Sharp panelesre... az 5xxx az elektronika miatt gyengébb a 7xxx/8xxx-nél, nem a panel a mérvadó"
így igaz.
érdekesség képpen pedig a philips cinema 21:9-be pedig sharpot szerelnek. hogy miért.... -
c41r0^
őstag
zack: vszínűleg az is IPS panel, hisz az LG még a legalsó kategóriás FullHD-jába is (LH3000) IPS panelt pakol, akkor a Philips miért ne tenné ezt. a Philips 5xxx is IPS paneles lesz, csakhát nem minden kizárólag a panel érdeme, hanem nagyban az elektronikától is függ a kép, ahogy ezt már te is írtad
viszont Ares_lovaggal abban nem értek egyet, hogy "mert LG panel van az 5xxx-ben, emiatt gyengébb" -> nem, mert a 7404/8404-ből pont, hogy az LG panelesre vadásznak a tudatos vásárlók az AVForumson, nem a Sharp panelesre... az 5xxx az elektronika miatt gyengébb a 7xxx/8xxx-nél, nem a panel a mérvadó
arról nem is beszélve, hogy az IPS panelnak is vannak alfajai (E-IPS, S-IPS), lehet az LG az egyik, a Sharp a másik
ja és nem "TV film", hanem TN+film panel, kicsit más a kettő jelentése
[ Szerkesztve ]
-
Ares_lovag
tag
3000 től fölfele IPS. 32"+ LG és SHARP. 26" és alatt van TV film. LED-eskben peddig UV2A SHARP. 5624ben SHARP panel 5604ben peddig LG. Hogy melyik jobb? változó. van ahol az LG panel betekintési szöge jjobb mint a SHARP-é.
-
zack
nagyúr
Szerintem az 5xxx-ben nem is IPS panel van. 7404-től felfelé használnak kb. azonos minőségű S-IPS panelt. Alatta nem hinném...
Panelom tipusa: SHARP D3LZ93
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz Ares_lovag #49515 üzenetére
paneltől függetlenül két külön kategória.
nincs mit összehasonlítani, még akkor se ha jóval olcsóbban vette az 5xxx-est.
azzal hogy olcsóbb nem kompenzálódik a 7xxx-es tudása.[ Szerkesztve ]
-
Ares_lovag
tag
válasz Nyugdíjas #49024 üzenetére
7404 SHARP a 5604 meg LG panel. És az is a 7404 melett szól, hogy HD natural motion tartalmaz. Így nem lessz MKV, BD, DVD képnél remegés ami sajnos 5000 nél megvan. Szoftveresen nem kapcsolható be.
-
kp78
addikt
Igen, feltoltam a képzaj szűrést max-ra, így elég jó.
Végigtúrtam a menüjét, de ilyen hangerő szabályzást nem találtam, de majd akkor este még egyszer nekiesem.
Meg múltkor írtam, hogy kipróbáltam a dvb-t dolgot is, frankón működik.
M1-M2 nagyon tiszta, meg jó pár osztrák adó is bejött, pedig csak egy pálca antenna volt rákötve.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
anrab
addikt
aki keres az talál. a mai tv-kben már megtalálható.
az enyémben kétféle is van. az egyikkel a csatornák közti hangerő külömbséget lehet kiegyenlíteni minden csatornára külön-külön, /delta hangerő/ a másikkal pedig a reklámok okozta ricsajt lehet valamennyire kompenzálni, /automatikus hangerő sz./ viszont ennek az a hátránya hogy a normál műsorok hangjának a dinamikája is elvész. ez főleg filmeknél számít. /ezért nem is használom. de a másikat se/[ Szerkesztve ]
-
-
kp78
addikt
A Panasonic TX-L37U10E -men azt vettem észre, hogy az egyes adók hangereje eltérő.
Tehát vannak adók, amelyek hangosabbak, és vannak amelyek halkabbak.
Van, hogy ugyanazon csatorna reklám, és műsor adása is eltérő hangerejű.
Régi Sony tv-men mintha lett volna olyan a menüben, hogy ha nem azonos a hangerő, a tv akkor azt módosítja, de ebben ilyet nem találtam.
Más nem tapasztalt ilyet?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz bandiie #49504 üzenetére
Kolléga típusokat, és árakat is írt ott.
Az árak, -amiket írt-, a legkedvezőbb árak körül mozognak, tehát a postja alapján szerintem "normális" márkából nem nagyon van ilyen.
Azt hittem ez egyértelmű lesz a linkből.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
anrab
addikt
akkor kijavítom!
"aki nem túl igényes" helyett úgy írom hogy a philips 42" tv-inek a hangja bár csak stereo és sorrund BBE Digital /legalábbis az enyém/ felveszi a versenyt az olcsó 5.1-es házimozi rendszerekkel.
sőt!!! szerintem az AUREA a 26+2 hangszórójával ha a környezet is olyan akkor még a középkategóriába is beszállhat.
de ez csak a magánvéleményem és nem a teszt szerinti eredmények.[ Szerkesztve ]
-
bandiie
aktív tag
Létezik termék, ami megfelel az alábbi kritériumoknak?
32"
FullHD
100hz
<115KGyakorlatilag csak sportot néznék majd rajta, ahhoz meg nagyon ajánlják a 100hz-et, viszont 115K HUF a keret.
-
BBéci
legenda
Szerintem a tévék hangja, beleértve a nemzetközi sajtó által legjobbnak tartott Sharp XS1 Pioneer gyártmányú hangszóróit és a Panasonic Z1 oldalra felcsavarozható dobozait, nem alkalmasak házimozizásra. Már azért is kizárt, mert nem 5.1-esek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest