Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
isabus
csendes tag
No, egyszerűsödik a helyzet: 40"-nál 1.300 FT (!) az 550-re a felár
(Pár napja még 144,4 vs. 152,1 volt)
Hiába is óccószkodnék már
Még a Philips 42PFL5604H vs. Sam 40b550 meccset kéne magamban lejátszani.
(Nagyszülőknek keresgélek, az elméleti filipszes feljavuló szaradás (sdtv) motoszkál bennem, személyesen összevetni sajnos nem tudom már) +11e... -
Cyrin
addikt
Sony-éknál akkora káosz uralkodik a modellszámozás tekintetében, hogy nem is vagyok hajlandó megérteni, vesztettek egy potenciális vásárlót, hülye marketingesek.
Sztem fontos az átlátható modellpaletta... -
BBéci
legenda
válasz isabus #48787 üzenetére
Én is csak a Samsung honlapok összehasonlítási lehetőségeit tudom nézegetni, 530-assal, 550-essel nem találkoztam közelebbről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
isabus
csendes tag
Már majdnem fölhúztam az orrom, hogy "Mielőtt kérdezel olvasd el az első HSZ-t! Tisztelj meg minket fórumozókat azzal, hogy nem kérdezel olyat, amit már előtted többször is feltettek...." De aztán tovább olvastam
Ezek szerint csak az 550-est lehet okosítani...Eltünődtem a 42PFL5604H-n is (oly sokan dícsérték), de itt [link]
nyúzták és végül eléggé megszidták.Igaz, hogy nem ugyanaz -azaz vacak- a panel a B530-ban a B550-hez képest.
Erre nem találtam megnyugtató infót.[ Szerkesztve ]
-
goranje
tag
Köszi.
Azért ez már jobb mint a régi, abból ha a képjellemzőket variáltad nem lehetett látni a változásokat mert a menü kitakarta teljesen a képet.
Ha már itt tartunk, hadd kérdezzem meg hogy a pixel plusz milyen jól működik.Egyébként még szemezgetek nagyon a 40PFL7664H típussal is. A németeknél 940 euró.
Vagy még egy opció a Sharp LC-40LE600E 690 euro.Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
-
-
goranje
tag
válasz TayRol #48776 üzenetére
Szia !
Köszi a gyors választ. Igazából az 50Hz-100Hz közti különbség érdekelne, Hogy beáldozzak-e több suskát rá.
Nah szóval az árkülönbség nem olyan kicsi hogy kihagyjam ezt a kérdést, de ha valaki aki már ezt kitapasztalta, megköszönném a véleményét.A Sony Philips meccs nagyjából még döntetlen. A Philipsnél a menü ami nem igazán tetszik. ( igaz két éves készülék amit láttam).
Nekem az a pechem hogy olyan boltoktól kissé távol vagyok ahol meg tudom sasolni a technikákat.
-
isabus
csendes tag
Tisztelettel megkérdezném újra a B530 és a B550 közötti lényegi különbséget.
Főleg panel, usb-okosítás és egyebek terén.
(+1Scart +1HDMI +fejhallgató bemeneten túlmenően)BBéci! Tudom, hogy egyik sem száz Hertz-es
Ha mégis megszánnál... -
EroSennin
csendes tag
A Philips 47PFL8404H es Samsung LE-46B650 közül melyiket érdemes venni, ha PC-ről szeretnék full-hd videokat nézni, esetleg játszani is.
-
BBéci
legenda
válasz Devid_81 #48783 üzenetére
Nem előre számolja ki, hanem az adott pillanatban. Köztes képkockákat generál az okos pici professzor. Ennek minősége, pontossága tévéfüggő, de általában jobb a végeredmény, már ami a mozgások folyamatosságát, a felbontást illeti.
50 hertzes tévét semmi szín alatt nem vennék, engem nagyon zavar az elmosódott vízfestmény effektus. Itthon, a nappalim állványán teszteltem 20-25 tévét és 15-20-at a tesztlaborunkban, valamint egyéb helyeken.
Természetesen a rendelkzésre álló anyagi keret meghatározó lehet, de inkább várnék, gyűjtenék még pár hónapig és 100 hertzest vennék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Devid_81
félisten
Bocsi, hamarabb kérdeztem, mint utána jártam volna.
Vagyis nem egészen mert erről félig meddig tudtam is.
Viszont ha jól tudom a 100Hz-es előre kiszámolja a két kép közötti lehetséges képpontokat, amiben hibázni is tud, és olyankor meg majdnem hogy rosszabb a 100Hz-es technológia.
Nah mindegy nem akarok újra ebből vitát, főleg mert nem is vagyok jártas benne.
Maradok az 50Hz kiszemeltemnél azt hiszem....
-
Aslan
aktív tag
válasz isabus #48772 üzenetére
Az a baj, hogy sem a 82 centis HD ready Panasonic Wiera LCD TV-n (TX-32LE8PA) sem a 24"-os Full HD-s Samsung 2494HM monitoron nem találtam olyan beállítási lehetőséget, amit említettél.
Sima HDMI-HDMI kábellel mindegy melyk gépemet kötöm rájuk egyszerüen lemarad mind a négy oldalt a képből egy kicsi... ergo túlnyúlik. Rendkívül idegesítő és egyszerüen semmiféle megoldást nem találok rá.
Ami még vicces, hogy a szomszédom 106 centis LG Plazmáján is ugyan ez a jelenség áll fent, ha a gépét ráköti a tévére. Ő DVI-HDMI átalakítót használ. Valamint egy haverom, akinek egy 22"-os Full HD-s LG monitora van sima HDMI-HDMI kábellel szintén ezzel a gonddal küszködik.
Azért csak van erre valami megoldás!
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
BBéci
legenda
válasz Devid_81 #48780 üzenetére
Itt a topikban már rengetegszer felmerült ez a téma, jó kis vita is kerekedett belőle.
Az 50 hertzeseken valamelyest elmosódnak a gyors mozgások. Külföldi tesztekben motion blurnak nevezik ezt a jelenséget. Mérni is szokták, mennyi a tévék mozgóképfelbontása. Az 50-eseké 300-350 körüli, a 100-asoké nagyjából a duplája, a 200-asok valahol 8-900 közöttiek.
Mármint 1080 helyett. A NEO PDP plazmák sem véletlenül (kvázi) 600 hertzesek.
Formula1-es autók kerekének elmosódását nem értettem pár éve, amikor az első LCD tévét teszteltem. A kamera követte az autó mozgását, tehát az tiszta és éles maradt. Természetesen 50 hertzes volt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TayRol
nagyúr
válasz ScouserHUN #48777 üzenetére
nem tudom, ps3 gamek vannak-e mar 1080p-ben, de a jovore tekintve es a blu-ray filmekre gondolva 10 ezret mindenkeppen meger a fullhd.
-
BBéci
legenda
válasz ScouserHUN #48777 üzenetére
Szerintem megéri full HD tévét venni, de semmiképp nem 50 hertzest.
Monitorból, notebookból sem vennék kisebb felbontásút.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ScouserHUN
tag
Sziasztok!
Jönnék a szokásos idegesítő kérdéssel Szeretnék egy LCD tévét venni olyan 90e-110e Ft közötti árban. DVD lejátszó, UPC Digitális DVR és PS3 lenne rajta. 32"-ban gondolkodok, hiszen ebben az árkategóriában nincs is nagyobb ha jól tudom. Kb 2 méterről fogom nézni.
Az első kérdés, hogy érdemes-e a full HD-t venni, mert abból láttam a következőket:
- LG 32LF2510 (99590 Ft)
- LG 32LH3000 (99990 Ft) (ezek között mi a különbség?)
- Samsung LE-32B530 (104690 Ft)Vagy elég a HD ready amiből a következőket találtam:
-Samsung LE-32B350 (88890 Ft)
-LG 32LG2000 (89900 Ft)Ha esetleg jobbat tudnátok ne kíméljetek. Természetesen számít akár 10e Ft is, úgyhogy tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy megéri-e nekem Full HD-t vennem, vagy sem.
Üdv: KR
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz goranje #48774 üzenetére
Szia!
En Philipsbol ezt tudnam neked ajanlani, ami kb. hasonlo arban van (kicsit dragabb, de nagyobb). A Sony egy bo 20-assal olcsobb.
De neked konnyu dolgod van a kivalasztassal, mert fogod a koncert dvd-idet, es elballagsz az elektronikai aruhazakba tv-ket probalni.. Amelyik a legszimpatikusabb, azt megveszed.
-
John D'oh
aktív tag
válasz PLaci58 #48773 üzenetére
Engem nem nagyon zavarna a visszhang mert vagy csak a TV hangszórója menne (amikor TV műsort nézek) vagy pedig csak az erősítőre kötött 5.1. szett amikor HTPC-ről megy a film. Ha minden igaz Motion Plus mellet kb 100ms csúszást kell adni az erősítőből jövő hangnak, Game mode-ban pedig 40ms-ot. Azért kevesebb mert itt ugye a legtöbb postprocessing effekt ki van lőve, ami a csúszás kiváltója.
Megtennéd, hogy kipróbálod ezekkel az értékekkel ? Elvileg így a visszhang is megszűnne.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
goranje
tag
Sziasztok !
Jó sok olvasgatás után arra az jutottam jutottam hogy nagy valószínűség szerint Sony-t vennék. (40 V 5500, vagy pedig a 40 ex 500 ). Azt szeretném tőletek kérdezni hogy a 100Hz
megéri-e a 40000 ft. pluszt.Nagyrészt koncertfilmeket néznék, azon úgysincs túlzottan sok gyors mozgás.
Esetleg még Philips? Vagy.....
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
isabus
csendes tag
Nem akarlak félrevezetni, de van egy tippem.
NE A SZÁMÍTÓGÉPEN KERESD A HIBA OKÁT!Apósomék 37B650-es samsungján szívtam egy ideig, de aztán kárpótolt az eredmény.
Rádugtam a gépet és mindamellett, hogy bár 1920*1080-nak tünt, botrányos volt, elkezdtem toszogatni a videokártyán a finombeálllításokat, hogy nyomja össze, meg jobbra-balra... kicsit jobb lett, legalább nem lógott le a kép annyira, de nem voltam elégedett. Nem tudom milyen szikra gyúlt bennem de:
Előkaptam a TV távirányítóját, >source>hdmi1>computer?>DVI !!!
Egy legördülő menüből választhattam ott, ahol nem is reméltem és amikor kiválasztottam, hogy DVI... bumm: tökletes és éles képet kaptam, csak kicsit összenyomottat és eltoltat... pont annyira, mint amennyire én toszogattam elfele .
- egy asztali gép
- DVI-HDMI kábellel (egyben, nem átalakító, de ez részletkérdés szerintem)
- ÉS Samsung 37B650-en FullHD felbontás.
Teljesen idióta helyen értelmetlen, logikátlan... de megoldás.
Nem tudom más TV-n hogy megy, de hasonló metódust érdemest keresni.
Az eredmény meglepett (mellékesen 4-5 éve 24" 1920*1200-at bambulok fél méterről), egy méteren belülről is tűéles korrekt képet adott, pixelekre vadászni kellettTehát TV >source körül keresgélj(etek)!
B530/B550/LH3000 közül melyiknek a fw okosításával (USB film) szív az ember többet?
Esetleg bármi pro/kontra tapasztalat a hárommal kapcsolatban valakinek?[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
Üdvözletem.
Nem olvastam végig az egész topicot... de remélem segítségemre lesz valaki.
Pontosabban 3 külömböző emberrel történt meg ugyan az az eset.
Egyik esetben... (enyém) egy asztali gép (DVI-HDMI átalakítóval) ... egy HP Pavilion DV7-es laptop simán HDMI kábellel, és egy AsRock Nettop ION 330-as gép szintén simán HDMI kábellel volt rákötve egy Panasonic Wiera LCD tv-re (csak HD ready) a kép frankón meg is jelenik, de minden oldalból hiányzik belőle egy kicsi. Mindegyik gépbe Nvidia kártya volt. Az Nvidia saját beállításain belül lehetett is választani egy olyan lehetőséget, hogy a képernyő széleihez igazíthatjuk a képet és így frankón meg is oldódott a dolog... legalábbis azt hittem, mert természetesen az állítgatás következtében a felbontás is módosult, ami viszont nemjó.
Full HD-s 24" -os Samsung monitorommal HDMI esetén ugyan ez a szituáció áll fent.Másik két esetben... a szomszédomban és egy haveromnál dettó ez a jelenség figyelhető meg... HDMI-vel a kép mind a négy oldalából kicsi "le van vágva".
Van erre valami megoldás úgy, hogy a felbontás ne változzon?
Előre is köszönöm a segítséget!
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
ozzyx
csendes tag
bocsi...
közben olvastam, h másnál is ez van
10.2 catalyst van nekem is és a GPU scalling nem műxik. -
ozzyx
csendes tag
Hello,
Olyan problémám van, hogy:
pc (asus eah4850)összekötve(dvi alakító-hdmi-hmi) lcd tv-vel(lg32lh3000), eddig ok
a gépen a tv felbontását ha 720p és 61hz(ez a max) re állítom, akkor full kirakja a képet a tv-n alul felül semmi üres sáv
ha pedig a beállítás 1080p és 60hz(itt ez a max), akkor a tv-n alul felül kb 3cm üres sáv marad.
Szeretném, ha 1080 ban is teljesen kihasználnám a tv képméretét.Valakinek javaslata, ötlet??
Köszi! -
isabus
csendes tag
Sziasztok,
B530, B550, LH3000 közül van-e valamelyiknél nagy pro vagy kontra?
(B550 tud talán DVB-C-t is és egyel több a HDMI-je... nem jut több lényeges különbség az eszembe)A legfőbb kérdés az, hogy mehessen az "buta" USB-ről MKV.
Fw okosság terén különböznek-e, azaz megokosítani ugyanolyan fáradság-e és ugyanolyan okosak lesznek-e a végén?Köszönöm!
MKV>USB>TV>TOSLINK>5.1>HT lenne a cél
(Rengeteget olvastam már vissza, de tavaly augusztusra a 35.000 körüli hsz-ek táján besokalltam és láttam, hogy sohasem jutok el a jelenbe )
-
Devid_81
félisten
válasz runner 125 #48762 üzenetére
Szia!
2510-est meglestem a ott ahol "mert azért nem vagyok"
Nekem tetszett a képe, nem kell semmi extra nem is fogok TV-zni sem, évek óta nem is teszem.
Csak egy FullHD-s "pót monitor" kell, és természetesen filmnézés...
-
runner 125
nagyúr
válasz Devid_81 #48760 üzenetére
Ezek az LG belépő szintű modelljei, nekem 3010-es van, szerintem nem sokban tér el, és nagyon penge. Ha van rá módod, mindenképpen nézd meg élőben is.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tupacamaru
veterán
válasz John D'oh #48756 üzenetére
Igen, azonos. A szervíz menüben 100 ms van beállítva csúszásnak. A képhez nem venni észre csak ha másik TV-n is ugyanaz az adás megy akkor olyan mintha visszhangozna.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Van valakinek LG 42LF2510 LCD TV-je?
Tök jó áron van, de nem szeretnék mellé nyúlni a vásárlással....
-
deedee
őstag
üdv
lg lcd tévé stereo rca hangkimenetére/variable out/ rákötöttem a dd és dts dekóderes pc-s hangrendszeremet,de nem jött ki hang
rádugtam egy erősítős sony fülest is,de akkor sem jött ki hang...
rossz a csati,vagy én vagyok nagyon béna?
thx a válaszokat előre is.... -
AMD_ok
őstag
Helló Tesók!
Ajánljatok már nekem 40-42 collos méretben tv-t, mert nem tudok dönteni a sok jó közt. Az ár max 200000 ft, kb 1, max 2 hónap múlva esedékes a cucc, a foci vb miatt jó ajánlatokkal fognak bombázni a kereskedő hálózatok úgyis minket (remélem)
Köszi
-
zack
nagyúr
válasz vypera #48751 üzenetére
Igen, ez így működne, ha 2 megjelenítőt csatlakoztatnék...de egy megjelenítőnél nem megoldás mert szürke marad.
Elvileg megvan a megoldás, Abu telefonált egyet az AMD-hez, mert ő se jött rá. Megmondták neki a frankót, ami remélhetőleg működik 1 megjelenítőnél is.
Rövidesen majd ide is be fogom másolni a megoldást, egyelőre várom, hogy Abu megfogalmazza.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
John D'oh
aktív tag
válasz Luissimo #48748 üzenetére
Parancsolj :
http://www.avforums.com/forums/gtsearch.php?cx=partner-pub-2615987788629632%3Amos5l7-vi3z&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-1&q=b650+sync&sa=Search&siteurl=www.avforums.com%2Fforums%2Flcd-led-lcd-tvs%2F1161778-samsung-b650-owners-thread-part-5-a-46.html%23post11807505#1216Amúgy úgy vettem észre általában erősítő használata során panaszkodnak a hang csúszásra.
Én személy szerint főleg HTPC-ről nézek majd filmeket ahol DVI-HDMI-n keresztül megy a kép a TV-be és optikai kábelen keresztül a Creative DDTS-100 dekóderbe majd a 5.1-es szettbe a hang. Nem tudom, hogy be merjem e vállalni a TV-t, mert hülyét kapok ha csúszik a hang.
Valami hasonló tapasztalat ? -
Ismeretlen terep, pontosabban csak részben. Milyen LCD TV-t ajánlatok? én max 6X cm-be gondolkodom mert nagyobb nem fér el, ez is éppen hogy. A hangszó nem lényeges mert hifiről megy a mostani kis 37-es Thomson (CRT) is.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
John D'oh
aktív tag
Egy B650 tulaj meg tudná nekem mondani, hogy létezik e még a "hangcsúszás" probléma ?
Korábban páran említették. Nem szívesen venném meg a TV-t ha a kép nincs 100%-ig szinkronban a hanggal.Köszi !!!
-
szaszapi
őstag
válasz nightshadow #48740 üzenetére
Kihagytál valamit.Sharpot nem említetted.Érdekes nemigen írnak itt róla a topicban pedig nagyon jó tévéik vannak.Főleg a mostani széria ami kijön most,jónak ígérkeznek.
-
zack
nagyúr
válasz TayRol #48742 üzenetére
Nah...beszéltem Abu-val. Utána fog nézni a dolgoknak, nem nálam van a hiba! Catalyst probléma lesz, mert nem megy a GPU scalling. Nála is az van mint nálam. Ki van szürkülve Win7 alatt ez az opció, és neki is ablakban indítja a játékot. XP alatt nála is jó.
Legújabb hivatalossal lett nézve egyébként, ami a 10.2. Sőt. Abu szerintem a 10.3-mal nézte.c41r0:
Köszi az infót, sokat segítettél. Abu-nak továbbítottam, remélhetőleg majd javítva lesz.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz c41r0^ #48739 üzenetére
Hát ez az...ez a 10.2-vel is ki van szürkülve Win7 alatt, mert már néztem. Isten verje meg...lehet nem fogok tudni full screen-ben játszani Win7 alatt e miatt?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
nightshadow
veterán
válasz ORCA58 #48737 üzenetére
Én félig megértem az aggályodat a panel mizériával kapcsolatban. Egy dolgot viszont nem értek, mégpedig azt, hogy akkor miért ragaszkodsz a Samsunghoz? Ha én úgy érzem, hogy engem valahol át akarnak vágni, akkor oda nem megyek. Ott van a Sony, a Philips, az LG, a Toshiba, a JVC, csak hogy pár világmárkát említsek. Ezekkel mi a baj? Mert én ezekkel kapcsolatban még nem olvastam panellottóról.
-
c41r0^
őstag
CCC -> asztalok és megjelenítők -> alul a kijelzőn jobbklikk és konfigurálás -> jellemzők fülön a "kép méretezése" blokkban: GPU méretezés engedélyezése pipa be és Kép méretezése teljes képernyőméretre rádiógomb
bár Win7 alatt a mostani driveremmel (9.11) ez ki van szürkülve, de XP alatt állítható, én pl. csak ezért CS 1.6-ozok XP-n, mert 800x600-ban tolom és Win7 alatt nem lehet úgy beállítani, ahogy nekem kell
-
ORCA58
addikt
Azt nem tudom, hogy e miatt be lehet őket perelni, vagy sem. A műszaki cikkeknél gyakran olvasható a műszaki paramétereknél (ami mára már alig tartalmaz konkrét adatokat), hogy a változtatás jogát fenntartják maguknak. Semmilyen leírásban nem szerepel, hogy az adott típusban milyen panel van beépítve. tehát attól nem is térhetnek el.
Érdekes módon a tesztekben szereplő készülékbe mindig S-PVA van, amit hangsúlyozni is szoktak.
Én is B650-et akartam venni, de nem volt vele szerencsém. Így most várok. Sok üzletben megfordultam. Bizony volt ahol az eladó is elismerte, hogy az övé, amit az első szériákból vett nem olyan, mint az akkori bemutató példányuk volt.
A SAMU B650 tudása az kategóriájában kimagasló volt, és az is. A képe pedig vagy tetszik valakinek vagy nem. Ha tetszik, akkor nincs becsapva.
Én speciel nem tudom elviselni, ha a fekete helyett kéket, vagy szürkét látok. Ezért nem is gondolkodtam évekig LCD vásárláson. Ha nem találok megfelelőt egy darabig nem is veszek.
Most meg itt az új őrület, a minőség kezd háttérbe szorulni. A design és a költséghatékonyság az első. Lásd EDGE LED horror áron!Mellékesen ezt a külön SAMU topikot nem tartom szerencsésnek. Többen idei is és oda is kénytelenek beírogatni.
-
zack
nagyúr
Inkább azt mondjátok meg mitől lehet hogy 1920x1080-ban nem tudok full screen-ben játszani, mert minden oldalon van egy 3-4cm fekete sáv, mintha ablakban játszanék. Desktop jó, csak játékok alatt van ez. Borzalmasan idegesít.
-
Berbatov
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Régóta bele-bele olvasok a fórumba, és nekem úgy rémlik, hogy írta itt valaki, hogy meg lehet nézni az LCD Tv-k üzemidejét. Tehát azt, hogy mennyit használták a TV-t. Jól emlékszem, vagy csak álmodtam!? És ha igen pl. Samsungnál hogyan lehet ezt ellenőrizni? -
rígel
őstag
-
rígel
őstag
válasz #46372352 #48727 üzenetére
Egyik sem analóg adásra lett kitalálva, ennek egyre kisebb a jelentősége. Jó minőségű analóg jel esetén a Samu képe sokkal jobb, mint amit vártam. Gyenge jelből meg a Philips "csoda" tunere sem tud szép képet varázsolni.
Tényleg jobb a Philips tunere, ezt nem vitatom, de én nem láttam óriási különbséget. -
rígel
őstag
Komolyan gondoltam! A 7404-ben van DLNA? Internetes widgetek? 24p-t még a 8404 specifikációjában sem említik! Ne viccelj már!
Az ambilight-ot ne vedd ide, az egy Philips specifikus dolog, engem spediel idegesít. De ha ide veszed, akkor meg a b650 médialejátszási képességét is vedd ide, ami ugye a porba alázza a 7404/8404-ét.
De még a 7404 így is drágább mint a b650, úgyhogy ne akard már bárkivel elhitetni, hogy ár/érték arányban pariban lennének. -
rígel
őstag
válasz TayRol #48721 üzenetére
Ennek örülök
Az viszont enyhe túlzás, hogy a samu médialejátszója nagyon jó! Egy full fapad lejátszó, sok hibával, de áthidaló megoldásnak jó, hisz kvázi ingyen van. Önmagába nézve azonban egy kalap sz@r.
Abban viszont igazad van, hogy jelenleg nincs jobb beépített médialejátszója egyik vetélytársnak sem. -
zack
nagyúr
De miért lenne a 8404-el egy súlycsoportban? A DLNA miatt? Ezt te sem gondoltad komolyan remélem. Vagy az Ambilight miatt ami nincs benne egyik Samu-ban sem?
Persze azt magyarázol bele amit akarsz...de ettől még nem a 8404-el van egy súlycsoportban, hanem a 7404-el.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
rígel
őstag
Csakhogy a b650 minden tekintatben a 8404-gyel van egy súlycsoportban. Így szemlélve azt hiszem egyérelmű, hogy melyiknek jobb az ár/érték aránya. A 7404 inkább a b620-szal van pariban, de az jóval olcsóbb.
Egyébként ha a design döntött volna, egyértelműen a Philips szerintem is.
-
(Darkwood)
őstag
Persze megfogom, de most ahogy nézegetem az Euronics honlapját nem találtam.
Remélem lehet rendelni...
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
zack
nagyúr
válasz (Darkwood) #48717 üzenetére
Nincs mit. De azért élőben mindenképpen nézd meg.
-
(Darkwood)
őstag
-
zack
nagyúr
-
deedee
őstag
üdv
lg lcd tévé stereo rca hangkimenetére/variable out/ rákötöttem a dd és dts dekóderes pc-s hangrendszeremet,de nem jött ki hang
rádugtam egy erősítős sony fülest is,de akkor sem jött ki hang...
rossz a csati,vagy én vagyok nagyon béna?
thx a válaszokat előre is....
-
rígel
őstag
Az, hogy a 8404 egy árban lenne a Samu b650-nel, erős túlzás. Jóval drágább. A 7404, ami kb azonos árszint, bár egy picit drágább, de az szolgáltatáskínálatban nincs pariban a Samuval.
Egyébként, én hónapokig vacilláltam a samu b650/phili 7404 /sony w5500 között, és szívem mindig a philips felé húzott, végül mégis a samu mellett döntöttem. És nem a fórumukon olvasottak miatt, hanem azért, mert sok tesztet elolvastam, megnéztem/kipróbáltam a tv-ket, és a mérleg nyelve a samu felé billent. -
zack
nagyúr
válasz (Darkwood) #48708 üzenetére
Tudja.
TayRol:
Nekem nem fontos, mit játszik le USB-ről, ezért ez nem is volt szempont a megvételénél. De még ha szempont is lenne, inkább összekötném PC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Engem nem vezetett félre senki. Volt annyi eszem, hogy utánajártam számomra melyik lenne az ideális, és nem Samsung-ot választottam, ami nem véletlen.
Csak sokan vannak akik nem tudnak utánamenni melyiket vegyék, és fórumok alapján döntenek. Ezekre a júzerekre gondoltam elsősorban, nem magamra.Meg azért azt is furcsállom, hogy itt a Philips, ami személyes véleményem alapján jobb tv, szebb és természetesebb képet ad, és legalább annyira jó ár/érték aránnyal bír mint a Samsung mert kb. egy árban vannak. Ezt mégse ajánlgatta senki, pedig vékony kávás, nem fénylik a képernyő mint a salamon pöcse, és szolgáltatáskínálatban sincs elmaradva a Samsung-tól.
Nem akarok Samsung vs. Philips flame-et indítani, csak furcsállottam már akkor is amikor benéztem ide, még az elején, hogy a Samsung-on kívül más alternatíva nem is létezik ami esetleg lehet jobb is.
-
tuso
tag
Meglepődtem az AV forum tesztjén (Sony EX500). Igazán azon, hogy azt írták nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot. Pedig nekik aztán igazán tudniuk kellene, hogy a részletes beállításokba ki lehet kapcsolni. ("Részletes kontraszt kiemelő" 3 fokozatba állítható) ez pedig nem más mint a dinamikus kontraszt. Minden újabb Sony TV-be így van.
-
(Darkwood)
őstag
-
asimon78
csendes tag
Sziasztok!
TV választás előtt állóknak egy kis infó 8404-es Philipsről: Ha csak a DLNA miatt vennéd meg, akkor jó ha tudod, hogy csak DLNA 1.0 kompatibilis, és nem 1.5, tehát le tud játszani filmeket DLNA szerverről, de pl a Windows 7 PlayTo funkciója nem elérhető.
Ja, és 1080p-s filmeket nem tud lejátszani USB-ről sem, csak sd-t, esetleg néhány 720p-t, de néha már SD-nél is akad a lejátszás. Remélhetőleg erre hamarosan jön valami sw update, de jelen pillanatban érdemes ezt tudni. Én pl nem tudtam, de azért maximálisan meg vagyok elégedve a TV-vel, szerintem nagyon jó a képe, és most, hogy vettem hozzá egy CONAX CI CAM-t, már a T-home digitális adása is jön közvetléenüla tv-n, sokkal szebb képe van, mint az STB-vel volt.
Az enyémben még LG panel van, nagyon szép is, de Sharp-ot még nem láttam, azt nem tudom milyen...Üdv:
SIM -
rígel
őstag
Nyilván az egyes beszállítók által szállított alkatrészeknek meg kell felelni bizonyos követelményeknek, ha nem felelnek meg, nem jutnak át a minőség ellenőrzésen. Ennyi.
Annyi talán lehet a dologban, hogy az állítólagos "promo" panelek messze túlteljesítik az előírásokat, de az biztos, hogy az állítólagosan gyengébb panelek is megfelelnek minden előírásnak.
Nekem erről a panelmizériáról megvan a véleményem, már leírtam egy párszor. Elég sok tény van, ami ellentmond a találgatásoknak, és én inkább a tényeknek hiszek.Az, hogy ki milyen tv-t ajánl/tart a legjobbnak, gyakorlatilag hitbeli kérdéssé vált. Ahány topicot megnézel, mindenütt más a sláger.
Nem vezetett félre senki. A b650 egy nagyon jó tv. Vannak tőle jobbak is, jóval drágábban, és rosszabbak is (a drágábbak között is). Viszont a saját árszintjén és alatta szvsz. nincs jobb.
Senki nem állítja azt, hogy a legjobb tv (ez valóban félrevezetés lenne), de azt, hogy az egyik- ha nem a - legjobb ár/érték arányú tv, azt bizton állíthatom. -
einstein
senior tag
válasz ORCA58 #48699 üzenetére
Attól tartok, Te meg szándékosan figyelmen kívül hagyod azokat a hozzászólásokat, amelyek az elméleted ellen szólnak.
Legutóbbi példa: a Samsungos topikban az egyik tulaj beírta, hogy neki SQ panelos tévéje van, és az is kékült, nem is kicsit... Igaz utána sikerült beállítania. -
zack
nagyúr
válasz Henry06 #48700 üzenetére
Rossz helyre mentél. Én laptop-ot se vittem...az eladók szereztek laptopot,HDMI kábelt másik osztályról kölcsönbe. Tudták azt is hogy nem ott fogom megvenni, mert a Saturn-ban 10-30k-val drágább az összes tv. Mégis szívesen segítettek.
-
zack
nagyúr
Nem volt előttem egymás mellett a 3 különböző panelos Samu tv. Így csak gondolom, hogy nem teheti meg a Samsung, hogy szemmel látható, gyengébb minőségű panelokkal szereli u.a a tipust. Már csak azért sem, mert ha akkora a különbség, ahogy állítod, simán be lehetne perelni őket...veszel 3db különböző panelos B650-et, majd megteszed a feljelentést. Mivel azonos tipus példányai között meg van szabva, mekkora eltérés lehet, hiszen így lehet biztosítani a folyamatos minőséget amire törvény kötelezi őket. Minnél szűkebb ez a százalékos érték, annál stabilabb lesz minőségileg 1-1 tipus.
Azt sem értem, hogy pár hete még ebben a topikban mindenki Samu tv-t ajánlott a vásárlás előtt álló júzereknek. Én is amikor benéztem ide először, a B650 irányában próbáltak meggyőzni többen is, és ez a tendencia amíg a Samus topik és ez, ketté nem vált, folytatódott. Szóval ha az a helyzet, és az az igazság amit állítasz, akkor a többiek félrevezettek szinte mindenkit, amikor Samsung tv-t, és ezen belül olyan tipust ajánlott, amit 3 különböző minőségű panellal szerel a Samsung.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
rígel
őstag
Hali!
Még 1X utoljára visszatérve a panel témára.
Csatoltál egy linket a múltkoriban, ahol különböző panelek mintázatai vannak lefényképezve.
Van ott mindenféle, többek közt Samu, AUO és CMO is.
Namost, kíváncsiságból megnéztem az enyémet, ami ugye elvileg CMO (CN07) és hát hajszálra megegyezik a lefényképezett s-pva-val (asszem sq02).
Ezt mindenképp el akartam mondani, mint tényt leírom, de nem kommentálom, mindenki szűrje le belőle amit akar.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás