Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
dabadab
titán
-
magnum_pi
tag
Sziasztok!
Vettünk egy UE-40C6000 LED TV-t és minden remekül működik, kivéve a pc-ről történő lejátszást. A kép pár másodpercenként érezhetően belassul, belaggol. Levettük a felbontást 1080p ről 900p-re (ez a laptop nativ felbontása) de hasonló az eredmény. Kicsit javult. A laptopon minden jól megy, szóval a gép biztos hogy elbirja (vga támogatással 20%on van a proci, anélkül pedig 60%on). Több filmet is megnéztünk. Blue-ray, sima mov, mkv, m2ts. Van esetleg valami tippetek? A HDMI kábel 1.3-as és elég jófajtának tünik.
Gigabyte P55-UD3 F4, i5-750 @3.67 B1, ASUS ATI 6870, 2x2024MB Kingmax DDRII 1333Mhz, Samsung 245B, Chieftec 450W + FSP VGA Booster x3, Ninja Plus rev 2, CM 690
-
hcs57
addikt
válasz Ares_lovag #50100 üzenetére
Betettél egy LC-tagokból álló ábrát és hivatkozol RC-tagra... valami nem ok.
Amiről írsz, az a kábel csillapitásánál jöhet számításba, ami analóg jelátvitel esetén a jel sérülése miatt fontos lehet. A digitális jelalak négyszög jel, így kevésbé sérül.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
hcs57
addikt
-
AndrewTdi
addikt
SZiasztok!
Nemtom ez-e a megfelelő fórum!
LCD vagy plazma tv?Esetleg melyik miért?
-
hcs57
addikt
Ezt csak azért vitatom, mert az agy "rásegít", és azt fogod látni, amit szeretnél... vagyis, ha azt hiszed, hogy azzal jobb, akkor azt látod. Az agy nagyon rafinált...
Ezért nem lehet ezeket a szeánszokat műszeres méréssel alátámasztani.
De nyilván ezt soha nem hangoztatják a Video és Audio "szaklapok", mert akkor senki sem venné a lapjukat.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Szögecs
csendes tag
Szasztok! Van egy olyan gondom, hogy az LH5000-es tv-men HDMI-n keresztül késik a hang olyan fél-egy másodpercet. Mikor megjött a tv, akkor jó volt, de kicsit állítgattam a firmware-t (THX mód miatt) és utána kezdett el késni. Hiába állítottam vissza minden beállítást/firmware-t eredetire, nem lett jó. Valaki tudja, hogy lehetne megoldani ezt a kellemetlen problémát? Google nem tudott választ adni. Illetve annyit igen, hogy amiben tudom, állítsam át a hangot 5.1-ről stereo-ra, akkor nem késik (Xbox 360-nal ez tesztelve lett, és jó), de ez eléggé fél megoldás. Köszi!
May the Force be with you!
-
BBéci
legenda
válasz c41r0^ #50097 üzenetére
Én is szkeptikus voltam, méghozzá extrém módon, amíg saját szemeimmel nem láttam a különbségeket.
Egyik alkalommal egy rendszert teszteltem, nem én állítottam össze, elmentem a bemutatóterembe, leültem a kanapéra, néztem és füleltem. Már fél órája tartott a szeánsz, amikor megérkezett a cég vezetője, ránézett a vászonra és megkérdezte az emberét, miféle kábellel van összekötve a lejátszó és a vetítő? Nem azzal volt, amit Ő szeretett volna mutatni nekem és ezt egy szempillantás alatt észrevette. Gyorsan kicserélték a madzagot és számomra is világossá vált, mekkora különbségek léteznek. Mellesleg az elsőként bekötött, gyengébb képességű kábel is ötszámjegyű összegbe került. Amíg nem láttam a másikat, fel sem tűnt, hogy valami nem tökéletes.Analóg jelátvitelnél, hangszórókábelnél, RCA-nál sem sérülések, hibák, zavarások miatt vannak hatalmas különbségek.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Képminőséget - kábelt, hangdobozt, lejátszót, egyebeket - nem lehet műszerrel tesztelni. Nézni kell és hallgatni.
A világ összes tesztjében szemrevételezéssel történik az ilyesmi.
Természetesen műszeres mérések eredményeit is tartalmazzák a komolyabb tesztek, de az elsődleges, legfontosabb műszer az emberi szem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
qwerty49
csendes tag
Sziasztok!
Eközött a 2 TV között vacilálok jelenleg:
- Samsung LE32B650
- Philips 32PFL7404H
Melyiknek jobb a képe/hangja szerintetek?
Egyelőre főleg TV-zésre (UPC Dig. Kábel), ill. videozásra (elsősorban AVI) használnám. Mindkettő jól kezeli USB-n az AVI file-okat, illetve felismeri a feliratot (.srt/.sub)?Nekem úgy tűnik, h tudásban, ill. árban (jelenleg 135k körül) nagyon hasonló a két TV.
Köszi
-
zhagyma
őstag
válasz Ares_lovag #50105 üzenetére
A HDMI digitális átvitel egyszerűen kimérhető, vizsgálható, értkélhető. Semmi szükség a szubjektív vaktesztre, mint az analóg "high-end" cuccoknál ...
-
Ares_lovag
tag
válasz dabadab #50101 üzenetére
Egy vakteszten azért meg lehetne ezt nézni. Uyganaz a tv, lejátszó és uyganazon film, fotó. Csak a kábeleket kéne kicserélni, és csak az tudja melyik van bent aki cserégeni. A többi csak mellébeszélés.
"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-
-
zhagyma
őstag
válasz c41r0^ #50097 üzenetére
... van már valamiféle technikai, tudományos magyarázat arra, hogy két olyan HDMI kábel között, amely minden egyes bitet maradéktalanul átvisz A-ból B pontba ugyanakkora adatfolyam esetén, a megjelenítőn mégis különbség tapasztalható? ...
Digitális átvitel esetén nem lehet különbség a megjelenített képben, ha a kábel jó. Ha nem jó, akkor nyilván "hülyeséget" vesz a vevő oldali elektronika. Minden kábeles jelátvitel során fellép a jelalak / jelszint / jelfázis torzulása. Míg analóg átvitelnél ez "katasztrófa", addig a digitális átvitel jóval "lazább" követelmnyek mellett is tökéletes információ vesztés nélküli átvitelt eredményez. Megjegyzem, hogy egy HDMI 1.0 szabványú single-link HDMI kábel tökéletesen elbírja a FullHD felbontást (1080p) 24 Hz / 50 Hz / 60 Hz képismétlési frekvencia mellett. Azt nem állítom, hogy a kínai piacon beszerzett kábel megfelel legalább a HDMI 1.0 szabványnak. Minden esetre 1-2 m-re a Tesco gazdaságos HDMI kábel is megteszi ...
#50103 Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz #09634560 #50102 üzenetére
Na, most vegignyalaztam zhagyma minden idei hozzaszolasat (a capslock elonyei ), de nem irt semmi ilyesmit, itt a topikban volt #44050 tajan nemi vita a HDMI-vel kapcsolatban, ahol volt ket darab, nagyon technikai jellegu hozzaszolasa, amiben semmi ilyesmit nem irt.
szerk: ez a topik meg szepen megtelt, este csinalok majd ujat, senki ne lepodjon majd meg
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
válasz dabadab #50101 üzenetére
Emlékezetem szerint Zhagyma épp a digitális jelátvitelt feszegette és hogy esetleges elégtelen jelátvitel esetén csökken a bitek száma pl a szinmélység nem éri el a mondjuk 10 helyett csak a 8 bitet.Tehát nem avatatlan szemmel látható változást okoz.De ennek tényleg utána kell majd néznem.Valamikor az év elején lehetett,kb január.
-
dabadab
titán
válasz #09634560 #50099 üzenetére
De ez tok mindegy, ez az analog resz, ami szamit, az az, hogy ebbol milyen digitalis jel lesz. Ha az analog hibak nem tul sulyosak, akkor siman vissza lehet nyerni a biteket, ilyenkor nincs semmi gond. Ha viszont olyan rossz a helyzet, hogy a dekoder neha nullanak gondolja az egyest meg forditva, akkor, ha keves hiba eseten jon a hibajavitas, ami kijavitja a hibakat es igy megint nincs gond, ha tobb hiba van es egyes blokkok menthetetlenek, akkor jon a jol ismert "sparkling" (amikor a TV a hibas blokkok helyet egyszinu (tipikusan piros) pixeleket rak ki, ami baromira feltuno es veletlenul sem ugy nez ki, hogy mittomen, fakobbak lesznek a szinek), ha meg nagyon sulyos a helyzet, akkor meg se kep, se hang. Eleg jol latszik, hogy olyan nincs, hogy rosszabb minosegu kep.
(Egyebkent BBeci az USB kabelek kozott is fedezett fel minosegbeli kulonbseget, bar ennek mibenletet meg nem fejtette ki)[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest