Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kotovics
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 2012-szériás 46" samsung FHD 3d led tv kijelzője betört. Ezt a kijelzőt lehet pótolni egy másik hasonló idős ugyanolyan méretű, és felbontású kijelzővel, egy másik nem teljesen ugyanolyan típusszámú tévéből? Mennyire szabványosak ezek a kijelzők? Elvileg 2 széles szalagkábellel csatlakoznak a t-con panelhez...
-
kotovics
tag
Sajnos nem egyezik. Nem vagyok járatos lcd tv ügyben, viszont laptop lcd-ket már sokat cseréltem, és ott a felbontás, a méret, és a csatlakozó , illetve a háttérvilágítás fajtája ha azonos, akkor cserélhető márkák között. Azt hittem, hogy az LCD tévéknél is így van...
Nekem egy BN95-00701A 46" panelre lenne szükségem, de egy leírás alapján talán helyettesíthető ezekkel is:
BN95-00726A, BN95-00751A, BN95-00849A
A T-CON típusa: BN41-01892Ha valakinek esetleg lenne eladó ilyen panelja, akkor keressen bátran.
[ Szerkesztve ]
-
atyuska
tag
Sziasztok
Hátha valaki tudna segíteni, a TV típusa LG 50PX950N-ZA. Bekapcsoláskor a piros lámpa kékre vált de se kép se hang.
----atyuska----
-
slapec
tag
Sziasztok! Van egy eléggé régi Waltham márkájú FullHD LCD TV-m (Waltham WTHD 37100FUB). Úgy 3-4 éve ha "hidegen" bekapcsolom (pl.: ki volt kapcsolva a TV egy egész napra), akkor a kép eleinte fekete, majd az pár perc után az első pár sorban megjelenik a kép, később "beég" 1-1 frame, és úgy 10 perc után teljesen rendbe lesz minden, mintha misem történt volna. Ha "melegen" kapcsolom be a TV-t (pl.: 4-8 órán belül) akkor elsőre rendbe van minden. A hanggal nincs semmi gond és ha forrást váltok (átváltom antennára, scart-ra vagy másra) az nem tapasztaltam hogy bármit is befolyásolna.
Készítettem egy gyorsított felvételt ahol láthatjátok a problémát. A legelső normális frame 00:20-nál fog megjelenni.
Tudtok erre mondani valamit bíztatót? Köszönöm előre is!
(Azért vártam 4 évet idáig, mert most karácsonykor teljesen lecserélődött a TV, viszont én nem dobnám ki ha még menthető)
[ Szerkesztve ]
-
szabiika1111
csendes tag
Hello.
Lenne egy samsung ue55es6300 Tvm Az lenne vele a gond hogy uszik a kép.Szóval ha átkapcsolok egy másik adásra akkor az előző kis időre meg marad.Netezésnél ugyan ez a gond. De alló képnél meg tökéletes.Valaki tudna adni valami tippet mi lehet a gond esetleg csak szoftverfrissités? -
franky197105
újonc
olyan problémám lenne hogy a tv készülék színe váltakozik és néha be csikózódik thomson scenium dlp projektoros tv mi lehet az oka?és hogy helyszínre is ki jönne valaki?
-
Steve 53
csendes tag
válasz franky197105 #7261 üzenetére
Nem igazán helyszíni munka, azt nem említve, hogy több órára elhúzódhat a mutatvány. Szkóp, egyéb eszközöket igényelhet. Valószínű színkerék probléma, ne használd így. Zajok nem növekedtek? Ventilátor stb?
Steve 53
-
janni987
újonc
Sziasztok remélem tudtok segiteni tegnapóta a tévémen a digitális csatornák képe szétesik,csíks kockás.Probáltam újra beállitani az eredmény ugyan az,az analóg adók képe jó csak a digitális esik szét de nézhetetlenre.Nem tudom hogy csak beállitási probléma vagy.... ugyanazon a kábelen lg tv tökéletesen működik. előre is köszi a segitséget. tv:ue32h5000 digitv
-
Szulita28
senior tag
Sziasztok!
2.5 éves LG LA42660s tévém az alábbit csinálja:
1-2 percenként vagy ki-be kapcsol (visszajelző lámpa nem alszik el), vagy csatornát váltogat (de ugyanott marad a csatorna, csak újraindítja; nem tudom eldönteni, melyik). Kép és hang elmegy 2-3 mp-re, majd megjeleníti a képet, az infó sávval együtt. És ezt ismételgeti folyamatosan, jelzett intervallumokkal.Van ötletetek, mi baja lehet? Ismert betegség? Van esetleg szaki, aki javítja?
Üdv
Krisztián[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
frovery
senior tag
válasz janni987 #7266 üzenetére
Ahogy írták, ott a bejövő jelszintekkel lesz a gond. Bithibaarány az egekben. Annak 0-nak kellene lennie.
Csatlakozásokat nézd meg, blankold újra. Elosztót is nézd meg, esetleg iktasd ki addíg, amíg megnézed a tv-n a jelszinteket.
Esetleg ideiglenesen a koaxot lecserélni az osztótól, vagy a tv-t átvinni a másik tv helyére, ahol szerinted jó a vétel. -
janni987
újonc
Ezeken már minden túl vagyok
uganezen a kábelen LG tv tökéletesen működik -
janni987
újonc
a másik tv lg32cs460 ott sajnos nem találom a menüben ezeket az adatokat de a kép tökéletes dtvn
-
janni987
újonc
Aproblémám megoldodott a digi volt a hibás. Köszönöm szépen a segitséget: oil120, Frovery Az lg tv egy csoda
-
slapec
tag
Sziasztok! Az én problémámra nem tud sajna senki megoldást?
-
Kernel
nagyúr
Minden vállalkozás lehetőleg olyan áron csinál valamit, ami kölcsönösen megéri mindkét félnek. Miután egyébként nem jön létre az üzlet.
Kérdezd meg Axeléket, én is csak itt olvastam a topikban, hogy van COF-javító gépük, hátha megoldható.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
syab19
tag
Sziasztok,
Nem találkozott senki ilyen problémával?
3D képnél középen fekete villódzás, Samsung UE46F8000
[link]Normál módban semmilyen hiba nem jelentkezik.
Reset, Gyári beállítás visszaállítás, Szoftverfrissítés lett próbálva sajna nem használt.
Esetleg valaki tudna ötletet mondani merre kellene keresni a hibát?
Köszönöm!
-
postasbalint
csendes tag
Sziasztok!
Egy "kis" segítséget kérnék az alábbi témában:
Samsung LE46B650-es lcd tv néhány hete, észrevehető előzmények nélkül a klasszikus T-CON panel hibajelenségeket produkálta. (Fehéredő képernyő, inverz kép)
Megrendeltem a T-CON panelt az E-bay-ről, csere után tökéletes lett a kép, azonban egy újabb hibajelenség került elő; kb. egy perc után, mire bemelegszik a panel, a kép elsötétedik.
(Azonnali OFF/ON után elég pár másodperc a hibajelenség ismétlődéséhez)
Egyébként a hang hallható, csatornát váltani is tudok.A kérdéseim az alábbiak lennének:
- ezt a hibajelenséget okozhatja-e az "új" T-CON panel?
- esetleg az eredeti hiba jött elő, ami korábban kinyírhatta a T-CON panelt?
- talán új hiba jelenség, függetlenül a T-CON korábbi tönkremenetelétől?
- netán az összeszerelési munkálatoknál nem voltam elég figyelmes? (kontakthiba vagy hasonló)A válaszokat előre is köszönöm:
Üdv: pb.
-
oil120
senior tag
válasz postasbalint #7283 üzenetére
Szia,
Háttérvilágítás megy?
Ha igen, a kérdéseidre a válasz:
Okozhatja
Nem gondolnám, más volta hiba jelensége
Elképzelhető
Lehetséges -
postasbalint
csendes tag
válasz postasbalint #7285 üzenetére
Megnéztem, háttérvilágítás van.
Próbaképpen visszaszereltem a régi t-con panelt, annál "csak" a kép rossz, de nem kapcsol ki.
Az újnál jó a kép, de pár másodperc után kikapcsol.Ehh, most szórakozhatok az e-bayes kínai eladóval, hátha küld egy újat...
-
oil120
senior tag
válasz postasbalint #7286 üzenetére
Ha még nem értékelted akkor kénytelen.
Ezek szerint rossz a T-con -
gergom91
tag
Sziasztok
A Samsung LE32M87BD típusú tévémnek lenne egy olyan problémája, hogy folyamatosan leveszi a hangerőt. A hangerőállító sáv el sem tűnik. A távirányító illetve a tévén a hangerő gomb sincs beragadva. Tudja esetleg valaki a megoldást rá?
Előre is köszönöm
Üdv: Gergő -
alázógyík
addikt
Sziasztok!
3 éves LG 32LN5400 képernyője nagyon sötét, éppen hogy lehet látni 1 kis villódzást.
Ismerősöm szerint a LED szalag ment tönkre.
Ki foglalkozik ennek a cseréjével? Tudtok ajánlani valakit? Milyen összeg lehet ennek a javítása? -
aprosz
csendes tag
Sziasztok,
Elnézést kérek, lehet hogy rossz helyre írtam, de van egy pár kérdésem a samsung tv-vel kapcsolatban.
Adott egy ue32es6100-s készülék, és az élvilágitás fele nem ég.
Kérdéseim a következők lennének:
1. honnan lehetne megtudni, hogy melyik tv-ben van oldalsó (edge) élvilágítás és melyikben hátsó
2. ha találnék élvilágitós (edge) 32"-os tv-t, akkor a világitás átcserélhető lenne ?
3. valahol a neten fellelhető esetleg valami robbantott ábra a készülékekről?
4. az ue32H5500-as milyen világitással van szerelve?A készülékem panelszáma: LTJ320HW04J ehhez kellene edge slim élvilágítás. A TV müködik, csak a képernyő felső fele kicsit halvány.
előre is köszönök mindent.
[ Szerkesztve ]
-
davidunited
tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki tudja-e mi lehet a készülék hibája és ha igen, akkor mennyibe kerülne kb a javíttatása! Kb 8 éves Samsung lcd tv. A kép teljesen szürke, hang van és irányítani is lehet!
A nemleges vàlasz is vàlasz...
-
oil120
senior tag
válasz davidunited #7293 üzenetére
Szia,
Ebből ,hogy leírtad szürke a kép semmire nem lehet következtetni.
Képtartalom van csak nem elég fehér?
Ha képet is tennél fel könnyebben lehetne hozzászólni -
törölt tag
Sziasztok!
Egy LG 24MT47D-PZ LED tv-m van. A problémám a következő. Pár napja a 16:9-es képarányú műsoroknál elkezdett ugrálni a képarány 16:9 és 4:3 között, és ez a probléma jelenleg is fenn áll. Csak az Eredeti (automatikus) és a Teljes szélesség képarány beállítása esetén tapasztalható a probléma. Viszont ha egy konkrét képarányt állítok be (16:9, 4:3, 14:9), akkor nem ugrál a kép.
Nem tudom, hogy a televízió szolgáltatóval vagy a tévével van probléma.
Előre is köszönöm a segítséget, tanácsokat.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung UHD TV-t (JU6400) és amikor megérkezett bekapcsolásnál a távirányítóra reagált és a menü hangját is hallottam, de képet nem adott, még háttérvilágítást sem. Visszaküldtem az eladónak, neki a szerviz azt mondta, hogy van egy benyomódás a bal oldalán, azt viszont még nem tudja, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem kapcsol be a kijelző egyáltalán.
A hibát érdekesnek találom, ugyanis teljesen körültekintően bontottam ki és nem gondolom, hogy én nyomtam meg a kijelzőt. Ilyen problémát okozhat az, ha esetleg a postán az eredeti dobozban szállított TV-t nem megfelelően kezelték? Szerintem ha pontosan elborul oldalra a doboz, az még nem látszik meg, de okozhat esetleg sérülést. Esetleg ötlet arra, hogy miért nincs egyáltalán kép?
[ Szerkesztve ]
-
oil120
senior tag
válasz davidunited #7298 üzenetére
Szerintem kijelzőhibás. Az világító kör is elég fura.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest