Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz MUSZO74 #6699 üzenetére
Épp a napokban jártam egy helyen, a MinDigTV-box össze volt kötve a TV-vel egy SCART- és egy HDMI-kábellel is.
A SCART tulajdonsága, hogy automatikusan arra váltja a TV-t, ráadásul ez olyan fajta volt, ami vissza már nem is ugrott.
Tehát az idős laikus hölgy csak a SCART SD forrást látta mindenképp, úgy kellett elmagyarázni, hogy hagyjuk már ezt, felesleges mindkét kábel, a TV bemenetét pedig HDMI 1-re kell állítani.
Tehát innen kezdve fogalmunk sem lehet, hogy te például milyen felkészültséggel bírsz, mit csináltál, mit kérdezel. Próbáld leírni bővebben.
Már csak abból kiindulva, hogy HDMI-adás nincs is. HD-adás van.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Rambi2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic TH-42PX80 plazma tv-m. Az egyik előző heti vihar után a HDMI része nem működik, minden más igen(analóg tuner, analóg bemenetek, kijelző, kikapcsol, bekapcsol stb.). Jelenleg a biztosítóval küzdünk, de nem biztos, hogy sikerrel járunk. Ha megéri, akkor mindenképpen megcsináltatnám. Ha ebben tudnátok segíteni, azt megköszönném.Galaxy S21FE, Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE
-
ooloo
őstag
Szia !
Nem fűzök hozzá nagy reményeket . Tisztában vagyok azzal , hogy manapság nem üzlet tartós fogyasztási cikket gyártani . A tartós szót klasszikus értelemben értem .... kb. 8-10 év .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
prmcsk
addikt
HDMI chip, vagy panel csere.
Egyeztetsz egy szervizzel, beviszed, kiad egy szakvéleményt és a cserére ajánlatot tesz. Ezt a biztosító "elfogadja" és fizet...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
felsál
tag
Sziasztok! 9 éves LG plazma 107cm-es TV egyik pillanatról a másikra teljesen elsötétült, csak foltokban van vmi szín szerűség. Hang az normálisan van, de kép értékelhetetlen. Gondolom ez végzetes kijelző hiba lehet.
Kérem aki ismeri a problémátl írjon vmit. Köszönöm! -
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok lenne egy Philips plazma tv 42x3s000 típus na most ennek az a baja áram al helyezve készenlét van de ha be akarnám kapcsolni csak villan röviden 2-tőt és egy hosszút ez milyen hibakód érdemes lenne-e megjavítani .a tv még nincs nálam.
-
prmcsk
addikt
válasz bendeguz1981 #6709 üzenetére
Valszeg táppanel kondis, de ezt csak olyan látja, aki szét tudja szedni, a hibát megállapítani és cserélni őket, ha szükséges. Persze lehet sok más is a hibája.
Példa hasonló hibával.
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérek, képet megpróbálok este feltenni.
A hiba:- először mindenféle csíkok jelennek meg a képen, főleg a fehér szövegek megjelenése után (mintha függőleges oszlop világítana)
- néhány perc után elkezd vibrálni a kép és zöld-lilára vált, csak néha jelenik meg sárga, vagy piros, a fehér egyáltalán nem
- még egy-két perc és megáll a kép (kimerevedik), de a hang megy továbbMindezen egy ki-be kapcsolás sem segít, legalább fél órát állnia kell a tv-nek (Gaba, 32" , 5 éves lehet, egy panelcsere már garanciában megvolt).
Javítható, vagy kuka?
Köszönöm!
-
zsocii
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos kicsúszott a távirányító a kezemből és hozzácsapódott a UE32h5500 3/4 ÉVES TV-m képernyőjének közepéhez. Ennek az lett a következménye, hogy a képernyő teteje felé belül megsérült a panel (a külső borításon nem látszik semmi) és ennek megfelelően ott folt van a képen és néha vizszintesen és függőlegesen csíkoz a kép.
Nyilván garanciában ezt nem lehet megjavíttatni annak ellenére, hogy nincs külső nyoma a "beavatkozásnak".
AV Planet-en keresztül vettem, akinek -mint kiderült- a Cobra Szerviz Kft. a szerviz partnere. Ott már próbálkoztam, de elutasítottak. Samsungot egyáltalán nem szerelik (csak átveszik), nincs is alkatrészük ehhez és ez így nem garanciális javítás. Javasolták javíttassam meg a Samsung Zrt-n keresztül.
Bevittem a Samsunghoz, mert ők felajánlották, hogy méltányosságra is meg lehet csináltatni. Sajnos a helyszínen kiderült, hogy nem működik ez a verzió, mert az AV planet nem a magyarországi Samsung Zrt-n keresztül hozza be a Tv-t, hanem a szlovákiai vállalat segítségével. Így ez esetben ők nem segítenek, jóllehet ha rajtuk keresztül forgalmazták volna, ingyen megjavították volna.
Kérdeztem, hogy mi a javítási díja: a legutolsó ár 3/4-e. Ez pedig pontosan az én vételáram volt, mert a legutolsó ár náluk mindig a gyári ajánlott ár. Szóval 85.000-ért javítanák.A Samsung javasolta, hogy kérjek a Cobra-tól méltányossági javítást, hiszen az is egy nagy cég, lehetne erre lehetősége. Ezt még nem próbáltam, mert legutóbb is nagyon elutasítóak voltak.
Mit tegyek? Van egy 2 éves garanciával rendelkező 3/4 éves UE32h5500 TV-m. Tudtok javasolni olyan szervízt, ahol megjavítják? Vagy el lehet adni alkatrésznek és mennyiért? Mit tegyek?
Köszönöm az ötleteket, javaslatokat!
Üdv. -
törölt tag
Sziasztok, a SONY KP-51PS 2 es tévémen hang van kép nincs mi lehet az oka,érdemes még foglalkozni vele?? Köszi előre is a válaszokat!!!
-
Késes
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 42GT20 Panasonic plazmám, a gyerek egyik játéka találkozott a képernyővel.
Olyan, mint ha az üveg berepedt volna. Messziről alig látszik, egy fekete pont a repedés közepe. A képen elszíneződés, vagy más hiba nem jelentkezik.
Kérdésem, hogy normális áron javítható-e vagy nem érdemes vele foglalkozni. (mivel később eladnám)Regisztrált 22 éve (újonc)
-
Kernel
nagyúr
Ha a kijelző megreped egy plazmán, azon már nem látsz képet, így valószínűleg csak az előtétüveg sérült.
Ezt egy bontott készülékből kiválóan lehetne pótolni, már ha van valakinek. Érdekes kérdés lenne, hogy egy LG-üveg vajon jó-e hozzá, nyilván ahhoz stimmelni kellene a méreteknek.
Meg azt sem tudhatjuk, mennyire számít az árnyalat, ez ugyanis egy sötétítő üveg (feketeszint javítása céljából), belső oldalán testelt vezetőréteggel ellátva (árnyékolás).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Lajtorja
aktív tag
Van egy már párszor szervizelt (táp+panel) LG 47LM615S tv-m, ami most a következőket produkálja:
Elnézést a fókusz miatt, gondolom a lényeg azért kivehető. CI kártya direkt nincs benne, csak a "fekete" hátteret szerettem volna demonstrálni. Mi lehet a gond, illetve mennyire zsebbenyúlós ilyesmit javítani?
[ Szerkesztve ]
--- ---
-
Piás
tag
Sziasztok.
Egy Lg 37lf65 lcd tv-n hang van kép nincs. Elemlámpával látszik a kép.
Az inverteren a két kondi púpos és 680uF helyett csak 120uF mérhető rajtuk. Első körben sztetek elég ha csak azt cserélem? -illetve csak ugyanolyan kondi mehet a helyére (680uF 35V 105c).
Köszi szépen.[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Sanszos, hogy ez a hiba és még mindig a legolcsóbb remény... Tüzetesen nézz át minden kondit (púpos e ?) Ugyanolyan értékűre cseréld őket.
Lajtorja: Te is annyit tehetsz, hogy leveszed a hátulját és átnézed kondiilag. Ha vannak külsérelmi nyomok, púpos kondik, esetleg kontakthibára utaló nyomok a forrasztásban, a kondik cseréjében és a panel átforrasztásban reménykedhetsz. Ettől nagyobb gond esetén szakember...
[ Szerkesztve ]
-
oil120
senior tag
-
axlrose32
őstag
-
gproject
aktív tag
sziasztok(mar az lg topikba probaltam kerdezni, de ugy tunik rossz topikot valasztottam. remelem ezuttal jo helyre irok)
van nekem egy kb. 2 honapos lg 43LF590V tipusu tv-m
most vettem eszre(nem tudod most jelent e meg vagy csak most tunt fel), hogy a kepernyo also reszen, kozepen egy halvany, sotet nyalab jelent meg
olyasmi mint amikor a fekete kepernyonek a szelen feher bevilagitas latszodik, viszont ez sotet
az erdekelne, hogy ez mennyire sulyos dolog, fenn all e a veszely, hogy tovabb terjed ez a dolog es elromlik a kijelzo? vonatkozik e erre a garancia?
probaltam lefenykepezni, de a telefonnal nem tudok olyan kepet kesziteni amin jol lathato(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
zgyorik
tag
Sziasztok.Szeretnék kérni egy kis segítséget egy KF50SX300K típusú tévé Izzójának cseréjében.A problémám az lenne,hogy sajna tegnap kiégett benne az izzóm,de nem szeretném a tévét kidobni mert mi szeretjük még mindig.Néztem itthon nem igazán lehet már hozzá kapni.Amazon nem szállít a címemre.Ebay-en találtam hozzá azonban nem Philips-et int ami benne van hanem más márkájút és nem "K"-s végűt hanem "U"-s végűt.abban szeretném kérni valaki segítségét,hogy mit is jelent a típuszám végén a "K" illetve az "U" betű és mi lenne a nagyon fontos az új izzó kiválasztásánál?Elegendő ha megeggyezik a teljesítmény valamint a csatlakozók helye vagy teljesen típus azonosat vásárolhatok csak
Mihamarabbui válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Üdv:Zoli
-
szamárfül
csendes tag
válasz leon2013 #6466 üzenetére
LG 50 pk 350 1 függőleges csíkom van ,együtt élek vele vártam hátha lesz több nem lett .Kollégámmal együtt vettük a tv ő 16 csíkig bírta kirakta a garázsba.Nekem zöld színű és kb 1pixel szélességű .Írtam Axlrose nak szerinte javitható 50 50 % Néha már észre sem veszem .
-
ooloo
őstag
Üdv,
Több mint egy hete bejelentettem az LG központi szervizébe a garanciás készülék hibáját ( függőleges , kb. 10 cm sáv , amiben világosabb a kép ) . A Hibát rögzítették , de az alkatrészre várni kell ... Milyen alkatrészt várhatnak ? Ilyen esetben nem a komplett kijelzőt cserélik ?
További kellemes napot !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Lackooo84
nagyúr
"A Hibát rögzítették , de az alkatrészre várni kell ... Milyen alkatrészt várhatnak ? Ilyen esetben nem a komplett kijelzőt cserélik ?" - Erre írtam, hogy a kijelzőre várnak, mivel az is alkatrész. Ez után írtad a pixelhibát. Szóval most nem értem mit is kellett félreértenem?
Egyébként a pixelhibát mégis mivel javíthatnák még? Egyesével cserélik a lcd mátrixokat, vagy mire gondoltál?
The Truth is out there...
-
ooloo
őstag
válasz Lackooo84 #6742 üzenetére
Abszolút hülye vagyok hozzá ... azaz nem értek hozzá ! Mit tudom én , hogy a pixelhiba csupán egy apró alkatrész cseréjével orvosolható , vagy csak a kijelző komplett cseréjével .
Nem mindenki olyan hozzáértő mint Te !
-
mexel
veterán
Sajnos meg kell látogatnom ezt a topikot
Tegnap jöttünk haza kb 3 hétig nem voltunk. A tv-t eddig be sem kapcsoltuk.
( 127cm -es samu plazma, elég régi, kb 6-7 éves)
Az előbb bekapcsoltam és a kép helyén egy olyasmi fogad mintha minden negatívba lenne és rendkívül homályosan. Kicsit mintha olajban úszna a kép, a foltok is mozognak.
Kb 10x megpróbáltam és semmi. A menü és semmi sem látszik, majdnem fekete a kép. Mi a fene baja lett? Mindjárt megüt a guta, nem szeretném ha meghalna végleg. Majd csinálok fotót ha lesz időm és felrakom, de talán ismerős valakinek a jelenség.Most megnéztem mégegyszer, kicsit olyan mint amikor régi filmeket vetítenek és hátulról " átégetik" a filmet. A sötét részek úsznak a képernyő széle felé, de a kép nem színes, illetve csak sejteni lehet a színeket. Nagyon halvány is minden, de azért sejteni lehet mi megy a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Sajnos problémám akadt egy tv-vel. UE40H6200AW
Tünet:
Bekapcsolás után nem reagál egyik gomb nyomására sem.(sem a távirányító, sem a tv-n lévő gombok, de ha távirányítóval próbálkozok akkor a tv alján a led villog.) Amíg be van kapcsolva addig a digitális tv-adást látni rajta.
kb 15 mp múlva újraindul a készülék.Gondolom valami SW hiba. De nem találok semmi leírást hogyan lehetne pendrájvról frissíteni, vagy resetelni.
Garancia decemberben járt leA bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Milyen házat vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest