Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6751) A214


A214
aktív tag

Sziasztok !

Javítható szerintetek ? (*képek)
10 perc után rendbe jön a kép, hanggal nincs gond.
LG LE 5500 42"

*képek:

(#6752) sbravub


sbravub
csendes tag

Panasonic TH-42PV60EH 9 éves plazma tv a következő hibát produkálja. A fényképen látszik hogy sávokban jobbról a közepéig szürkés filtert kapott, ezek közül valamelyik villódzik valamelyik fixen ott van és a legszélső sáv pedig teljesen fekete, piros és kék csíkkal a szélén.

Tv nézés közben egyszer csak ilyen lett. Tudok vele valamit kezdeni vagy ennek vége?

Köszi.

(#6753) mfranky


mfranky
őstag

Sziasztok!

Samsung UE40ES7000-es készülék, 2012-es

Múlthéten a samsung smart hub hiba miatt több "H" szériás TV elkezdte a bootloopot, ahogy olvastam egész európában voltak problémák... azon a napon az enyém is, bár nem írták, hogy az "ES" szériásoknak köze lenne hozzá. Egy idő után mintha túlmelegedne a hátsó panel egy része és elkezdi a bootloopot. Azt néztem meg, ahol az usb és hdmi csatlakozók vannak, az vagy közvetlen amellett a terület mellett forrósodik nagyon... Internet kábel ki van húzva, vezeték nélküli hálózatot próbáltam vele kerestetni, de nem talál semmit...pedig ott van a router mellette kb.50cm-re. Ebből gondolom a wifi már rég nem működik a tévémben. Factory reset sem oldotta meg a problémát, most már a csatornahangolásnál is előjön a bootloop... wifit nem tudom letiltani a service menüben? Nem az melegíti túl a panelt?
Minden megoldásra vevő lennék...szervízbe még nem küldeném...de a gari is tavaly szeptemberig volt... :(
Tegnap a bootloop-kor kikapcsoltam, és vártam vele 30 percet... visszakapcsolás után 5 perccel már érezhetően éget a hátsó panelrész, de 3 óra játék és tévézés (új csatornakeresés, hangolás) után sem kapcsolt ki-be, szóval tök random az egész...

Mit tudok tenni? :F :F

PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+

(#6754) taxi


taxi
aktív tag

Sziasztok!
Samsung UE40F6400. Éppen kifutottam a garanciából, mikor előjött ez a hiba. Tudnátok ajánlani valakit, (Bpest.) aki korrekt áron megjavítaná?

Hakuna matata

(#6755) Lackooo84 válasza taxi (#6754) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Szavatosságra hivatkozhatsz még. Csak most már neked kell bizonyítani, hogy rendeltetésszerű használat mellett keletkezett a hiba.

The Truth is out there...

(#6756) taxi válasza Lackooo84 (#6755) üzenetére


taxi
aktív tag

Teszek egy próbát. Azért ha tud valaki valakit, megköszönném. :R

Hakuna matata

(#6757) oil120 válasza taxi (#6756) üzenetére


oil120
senior tag

Kijelző hiba.
Ne csak próbálkozz, mert sokba kerülhet.

(#6758) mexel


mexel
veterán

Tud valaki ajánlani szerelőt aki korrekt, ért is a plazmákhoz és házhoz jön pesten? Nem lehúzós és gyakorlatozó laikus kellene, hanem aki tudja is mit csinál, ne mindent fődarabok cseréjének a próbálgatásával akarjon javítani, kísérletezni én is tudok :)))

(#6759) prmcsk válasza mexel (#6758) üzenetére


prmcsk
addikt

Ha ilyet találsz szólj nekem is, de nem fogsz...

1. Szinte mindenki fődarabot cserél, mert úgy a buli..
2. Ha akarna sem tudna alkatrészt hozzá, mert szinte nincs is külön.
3. Helyi alkatrészhiba megkereséséhez nem viheti el a teljes műszerezettségét és alkatrészkészletét a házadba.
4. Mindene neki sincs...

[ Szerkesztve ]

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#6760) mexel válasza prmcsk (#6759) üzenetére


mexel
veterán

Nem egészen így értettem. Hanem odajön, és nagyjából behatárolja a hibát. Pl táp, tuner, kijelző, és esetleg az elektronikát magával viszi és ha csak 2 kondi meghalt akkor nem mondja hogy havíthatatlan, hanem próbálja megcsinálni. 2 féle szerelő van: mindent csak komplett cserél, gyors, egszerű, nemkell gondolkodni, vagy a másik aki hajlandó javítani is.
De olyannal is megbékélnék aki eljön és behatárolja a hibát, merre kell elindulni. Majd teszek fel képet a tv-ről talán már volt ilyesmi. Sajnos egy 127-es tv-vel nem lehet ugrálni a negyedikről szerelőtől szerelőig :(

(#6761) mexel


mexel
veterán

Inkább úgy tenném fe la kérdést, hogy tud-e valaki jó szerelőt aki ért a plazmákhoz, lcd-khez, és házhoz is jön? És azért ne lehúzós legyen. ( vagy olyan mint valamelyik klímaszaki aki kijött mert úgy hallottam hogy valami zörög a klímában. Kijött, halgatta majd kettő hatalmasat rávert a tetejére hogy talán majd elhallgat. Behorpadt, majd jobban zörgött.A manust pedig kivágtam) :(

(#6762) prmcsk válasza mexel (#6760) üzenetére


prmcsk
addikt

Ilyet még esetleg találsz, bár én nem ismerek...

Hibakép és pontos típus jöhetne.

Hibabehatároláshoz egyébként a "tecső" igen jó kiindulási alap. Lehet keresgélni kell, de jó eséllyel találsz képi megjelenítést rajta olyan hibajellegűt, amilyen a tied lehet.

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#6763) taxi válasza mexel (#6761) üzenetére


taxi
aktív tag

Mivel én sem kaptam ajánlatot, megpróbálom az Alsó Erdősor utcát. Előző Panasonic tévémet ott javították (vezérlő panel csere helyett),pár ezer forintért. Próbálkozzon te is. Igaz, nem jönnek házhoz.

Hakuna matata

(#6764) csabors


csabors
tag

Sziasztok! Egyszer csak ez lett..
a tv samsung UE46EH6030
Javitható? A kép egy régebbi hozzászólásbol van, de nekem is teljesen igy néz ki a képernyő. Hang, csatornavaltas ok!

Előre is köszönöm!...

Nikon

(#6765) mexel


mexel
veterán

Köszönöm az infókat! Azt hittem a topik indító axlrose32 még aktív itt és szerel is, írtam is de úgy látom már nem foglalkozik a témával sajnos. Örültem volna egy PH-s kollégának :)
Felveszem majd videóra a hibát és beviszem a szervizbe megmutatni mielőtt a tv-t megpróbálnám cipelni.

(#6766) #27003136


#27003136
törölt tag

Hello.

A következő hiba jelent meg LG42LB650v típusú készülékemen. A kép jobb alsó sarkán egy kb. 5 cm átmérőjü, szabályos félkör alakú fekete folt. Mi lehet ez?

(#6767) Lackooo84 válasza #27003136 (#6766) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Sosem értettem hogy tudnak az emberek ilyen nyújtott képet nézni... :D

The Truth is out there...

(#6768) #94529552 válasza mexel (#6765) üzenetére


#94529552
törölt tag

Jól hitted, csak sajnos nem olvastál bele a topikba, nemrég leírta hogy privit írjanak neki, vagy még ateló is jobb megoldás, ha sürgető a probléma.

(#6769) mexel


mexel
veterán

Itt egy kép a hibáról, igaz mobilos és nem túl éles de látszik. Bekapcsoláskotr az egész képernyő olyan mint a képen most a bal oldal, és pár perc alatt "tisztul" ki kb annyira mint a képen. Úgy tisztul, mintha az a fekete folt " szétfolyna". Kb ennyi szín van rajta és a fekete foltok. Minden más működik, van hang, a funkciók elérhetőek.

Van valami ötlet mi lehet ez? Samu plazma, kb 7 éves.

[ Szerkesztve ]

(#6770) mexel


mexel
veterán

Közben találtam egy hsz-t, nagyon hasonlít a kép az enyémhez. Itt axlrose32 azt írta elszállt az egyik sus panel, javítható. Mi az a suspanel? rákeresve nem sok mindent találtam. Privit már írtam neki, megnézem a számát és rácsörgök.

(#6771) mexel


mexel
veterán

Na az ajánlott Itech szerviz mégsem ajánlott, ugrott. Eléggé unott stílusban közölték hogy plazmával nem foglalkoznak már, a kérdésre hogy miért a válasz: csak. Arra a kérdésre hogy tanácsot tudnak-e adni nem ingyen, a válasz: nem hiszem, mert annyi minden lehet egy tv-ben. Ez is valami. Na ha otthon leszek szétkapom és elkezdem vizslatni a kondikat, stb.

(#6772) taxi válasza mexel (#6771) üzenetére


taxi
aktív tag

Sajnálom, akkor én is kihagyom őket. Úgy látszik tele a buksza. Próbálom én is axlrose32-t.

Hakuna matata

(#6773) mexel válasza taxi (#6772) üzenetére


mexel
veterán

Axlrose32 most nem ér rá, csak jövő héttől ha jól értelmeztem :) Babájuk született :C Innen is gratula. :R Addig ne zavarjuk telefonnal szerintem.

(#6774) prmcsk válasza mexel (#6770) üzenetére


prmcsk
addikt

Válassz... samsung ysus panel.

Vedd le a hátulját és külsőleg nézd át a kondikat és a panelt. A csatlakozásokat mozgasd át és kiderül...

[ Szerkesztve ]

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#6775) mexel válasza prmcsk (#6774) üzenetére


mexel
veterán

Igen, innen indultam én is. Ha otthon leszek szétkapom és először szemrevételezés,mozgatás stb. Ha lesz elég időm persze. Kérdés honnan rendelek majd motyót ha kiderül mi a baj. ( ha ennyivel megúszom persze és nem pdp hiba) Ebay-en láttam már csak néhány panelt, persze használtakat. Ha jól emlékszem PS-50C91H a típus de majd otthon lecsekkolom, már nem nagyon emlékszem.
Arra mindenképpen kell majd a szakember hogy megmondja mi a hiba, és ha tudja meg is javítsa. Én csak tippelek max és észrevehetem a kifolyt-púpos kondikat esetleg.

[ Szerkesztve ]

(#6776) Oroszlánom válasza mexel (#6771) üzenetére


Oroszlánom
tag

Azért nem javítanak plazmát, mert az nem gyerekjáték. Minden drága hozzá és nem nagyon lehet kapni. Nagy szaktudást igényel. Kínából rendelve a dolgokat kb. fele kuka.

(#6777) mexel válasza Oroszlánom (#6776) üzenetére


mexel
veterán

De régebben javítottak elvileg. Azért szóban segíthettek volna 10 másodpercet, vagy legalább ügyfélbaátabban komunikálhattak volna. Lehet hogy plazmaügyben nem leszek ügyfelük és ezt éreztették is de odáig nem jutott el a tudat hogy esetleg más ügyben még később is kereshetném őket. Így nyilván nem fogom.

(#6778) R3nts


R3nts
senior tag

Sziasztok!Van egy 4 éves Samsung UE40EH6030-as TV-m...ma éjjel néztem,aztán hátatfordítva neki a számitógép elé ültem....egyszer csak arra lettem figyelmes,hogy kuka a tv,se kép se hang.... :Y :W Távirányítóra nem reagál,a tv-n alul a piros led kb. 2 mp-enként felvillan....az infra jelet veszi a távtól,mert ha nyomok valamit hosszan a távon,a tv-n a piros led vibrál....mi a franc baja lehet...?Kuka?Gar már nincs. :W

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#6779) Baca


Baca
csendes tag

Sziasztok!
Tegnap este egy ilyen hibát produkált az LG 50pk550 plazma tévénk.Áttetsző fehér csík a képernyő széléről indult és itt megállt.Bekapcsolásnál kicsit vibrál mintha el akarna tünni.Javítható e a hiba vagy kuka a tv?

[/ L]

(#6780) Pléhlovag


Pléhlovag
csendes tag

Szép napot!

Mi lehet a probléma(UE40D5000) és mennyibe fájhat?

Előre is Köszi! :W

(#6781) Achiles


Achiles
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Samsung UE40ES6100 tv-m. Az utóbbi időben azt csinálja, hogy magától kikapcsol és vissza, van amikor többször egymás után. Mi lehet a baj? A szoftver frissítést próbáltam, de nincs friss szovtver. Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm!

(#6782) #72604928


#72604928
törölt tag

Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget az alábbi fotón látható csíkkal kapcsolatban?
Samsung plazma tv, kb 8 éves a készülék.
Köszönöm szépen a választ!
Fecó

[ Szerkesztve ]

(#6783) prmcsk válasza Achiles (#6781) üzenetére


prmcsk
addikt

Húzd ki belőle a "zinternetet"...Húzd ki a konnektorból, dugd vissza, kapcsold be és net nélkül talán menni fog...

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#6784) mfranky válasza Achiles (#6781) üzenetére


mfranky
őstag

Az enyém már szervízbe van, mindenképp be kellett vinni, hogy megnézzenek mindent meg árajánlat a javításra, mert ugye gari már nincsen...
Most várom a telefont, hogy mennyibe kerülne...

PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+

(#6785) R3nts


R3nts
senior tag

Sziasztok!Erre valaki...?
[link]
Tudom,ez így elég tág fogalom....tápra gyanakszom,hülyeség...? Samsung szakszervízbe viszem,és bár garom már nincs rá,reménykedek,sikerül életet lehelni bele... Ha táp baja lenne,mennyit kóstál körülbelül egy ilyen közepes (40"-os), 2012-es modellnél...?

[ Szerkesztve ]

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#6786) oil120 válasza R3nts (#6785) üzenetére


oil120
senior tag

Szia,

Könnyen lehet, hogy a main boardon a proci vagy a flash hibája okozza a jelenséget. Látatlanban inkább ilyenre gondolnék és nem táphibára, bár az sem zárható ki teljes mértékben.

(#6787) R3nts válasza oil120 (#6786) üzenetére


R3nts
senior tag

Köszönöm!És ezek javíthatók? Nagyon durva költség lenne? Ha ezen hibák egyike a hunyó,az egész mainboard-ot cserélni kéne ? :Y Mert azt hallottam az lehet 60-70k is,és az már tuti nem érné meg nekem... köszönöm a választ előre is! :R

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#6788) mfranky válasza R3nts (#6787) üzenetére


mfranky
őstag

Most voltam az oktogon szervízbe, rákérdeztem az enyémre, de még sorra sem kerültem...
Sok tévé van most javításba, ezt az info-t kaptam... de bármilyen ajánlatot kapok javításra megírom ide, mert neked is ugyanaz a problem a tévével, mint nekem... csak hogy képbe legyél...
Egyébként ilyen alaplap cserére látatlanba nekem is 40-50ezret mondtak...

üdv,

PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+

(#6789) R3nts válasza mfranky (#6788) üzenetére


R3nts
senior tag

Köszi szépen!!Akkor várom a fejleményeket!!

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#6790) R3nts válasza oil120 (#6786) üzenetére


R3nts
senior tag

Azóta másfelől is megerősítettek:99% hogy mainboard-os... 20-ból 19-et ezzel diagnosztizáltak szervízesek ,ennek a típusnak a fő hibája....ha lelkiismeretesek a (szak)szervízben (Samsung) ahol lakom (régebben garanciális szervízeléssel foglalkozó barátom ismeri a szóban forgó szervíz főnökét,embereit-szerinte normális,korrekt "javítok,nem mindenáron fő alkatrészt cserélek"-típusú régivágású szakember) akkor elképzelhető,hogy a mainen tudják javítani az általad felvázolt hibákat?

[ Szerkesztve ]

ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128

(#6791) oil120 válasza R3nts (#6790) üzenetére


oil120
senior tag

Elképzelhető, de a szakszervizekben első sorban inkább a kártya szintű csere javításokat preferálják.

(#6792) ati19790415


ati19790415
újonc

Szia! Azt szeretném kérdezni,hogy SAAMSUNG PS63C7790 Plazma tv pixel csík lett. Javítható a készülék?

[ Szerkesztve ]

(#6793) alexking


alexking
csendes tag

Sziasztok!

Panasonic TX-P42GT30E plazma tévém tegnap óta nem kapcsol be. Illetve bekapcsolás után a zöld led néhány másodpercig villog, majd a készülék kikapcsol. A piros LED hatszor villan, szünet, majd újra hatot.
Ha jól sejtem valamilyen hibakód...

Tud valaki segíteni, milyen hibája lehet a tévének? Hol érdemes javíttatni és mennyibe "fájhat" majd?

Köszönöm a segítséget előre is!

(#6794) oil120 válasza alexking (#6793) üzenetére


oil120
senior tag

Szia,

Ha jól láttam y sus hiba.
eBay-en 160 fontért +20 szállításért láttam. Rettenetesen drága.

(#6795) gerii


gerii
addikt

Üdv!

Egy Thomson 42kh412s projektoros tv ma így nézett ki:

Azt olvastam így hirtelen, hogy a konvergencia IC mehetett tönkre, azonban nem tudom milyen típus lehet. A szerelőt lehet hiába hívnám ki addig amíg nem tudok egy IC típust.

Ez lehet a service manualja

Valaki hozzáértő esetleg tudna erre mondani valamit?

Köszi!

(#6796) oil120 válasza gerii (#6795) üzenetére


oil120
senior tag

Üdv,

A konvergencia IC típus nagy valószínűség szerint STK 392-040
Azt ugyan nem értem ez neked miért segítség, a szerelőnek meg tudnia kellene anélkül, hogy segítenél neki.

(#6797) gerii válasza oil120 (#6796) üzenetére


gerii
addikt

Köszi, kíváncsi voltam mennyiért kaphatóak, hogy egyáltalán megéri-e rááldozni, mert max egy évet kell még kibírjon.
Egy darab kellhet hozzá, vagy több is van a tv-ben?

(#6798) alexking válasza oil120 (#6794) üzenetére


alexking
csendes tag

Köszönöm! Ma megnézi a szerelő. Gondoltam, hogy komolyabb a baj... :((

(#6799) ooloo


ooloo
őstag

Üdv,

Pár hete bejelentettem a LG szerviznek , hogy függőlegesen egy 10 cm sávban világosabb a kép . Vették a bejelentést , és azt mondák , hogy berendelik az alkatrészt és majd jelentkeznek . Ez pár napja meg is történt . Közölték , hogy nem gyártanak már alkatrészt a fél éve vásárolt készülékhez UF széria , és vissza fizetik a vételárat . Eddig rendben is volnánk . Viszont a hozzáértőktől kérdezem , hogy az UH széria is kifutó széria , vagy még 2 évig tartja magát ? A SAMSUNG nem megbízhatóbb márka ?

A válaszokat előre is köszönöm ,

További kellemes napot !

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#6800) #94529552 válasza ooloo (#6799) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem inkább csereutalványt adnak, amit a vétel helyén lehet felhasználni? Az UH-t most vezették be 1-2 hónapja. Szerintem egyébként megbízható márka az LG. Én személy szerint a Samsungban sem bíznék meg jobban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.