Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz axlrose32 #29 üzenetére
Értem és köszönöm a választ! Addig edzem a hangszálaimat Elméletileg a gyártói gari már lejárt és az osannál vettem külön +2 évet ami jelen esetben él.Elméletileg telen kell hívnom őket(vevőszolgálatnál ezt mondták) és egy úgynevezett szakember kijön megvitatni a hogyan továbbot.Remélem nem fognak akadékoskodni...
Még egyszer köszönöm az útmutatást!
[ Szerkesztve ]
-
-
Kerni62
tag
válasz axlrose32 #77 üzenetére
Szia!
A "beállítások"
" képernyő beállítások"
" bemenetek"
HDMI1 és HDMI2 ill. AV1 melletti érétkeket neveztem át, de nem tudom ez okozza-e a hibát? A jelenség a következő: a menű rendszert nem tudom elővarázsolni illetve csak egy pillanatra villan fel, de nem marad úgy, hogy állítani tudjak bármit is ill. a TV gomb is csak egy villanás így nem tudom átválltai analógra, de ugyanígy a hangerő gomb is csak felvillan.
Olyan mintha szoftveresen zakkant volna meg és talán a elállítáokhoz semmi köze.
Köszönöm előre is a segítséget.
András -
hesszan
aktív tag
válasz axlrose32 #83 üzenetére
Szia,
Sajnos nem tudom milyen panel van benne. Az az igazság anno elég meggondolatlanul vettem meg, nemigazán tájékozódtam. Ehhez képes iszonyat nagy szerencsém van hiszen 2008.01 óta használom napi szinten még most is. (hmm akkor még nincs 5éves)
Model LE37S62B Model code LE37S62Bx/XEH Type No.: JA37EO Made in Hungary
S/N 66083HIPA00431VAz archív LCD Tv tanácsok topikban keresve ezt találtam róla: LINK
"régebbi Samsung modell TN panelel"[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
hesszan
aktív tag
válasz axlrose32 #89 üzenetére
köszönöm, valami ilyesmit sejtettem, de jobb egy tapasztalt egyéntől hallani.
Várható élettartam innentől kezdve? Dec óta vettem észre.
Sajnos újat venni csak 3-4 hónap múlva lesz pénzem, addig gyűjtögetek. (mert ha már új akkor valami 40-46" kéne pár xtra funkcióval)
Sungdurung
-
-
trialboy
tag
válasz axlrose32 #97 üzenetére
Igen az YSUS panelon volt ez a probléma. YPPD-J017C ic lehet benne, ez van a hűtőbordára felragasztva matricával. Ez az ic nem volt még cserélve. Ez az ellenállás ami szétment már volt 1x cserélve látszik a panelon, h valaki hozzányúlt, és a mellet lévő kondit is cserélték, továbbá 2 fat-et is cseréltek rajta.
-
trialboy
tag
válasz axlrose32 #99 üzenetére
Nem barkácsolom tovább csak nézegettem mi, hogy merre meddig működik.
Viszont olyant csinál még a cucc, nem tudom, h ez jó-e vagy ez a baja az egésznek. Bekapcsoló gomb benyomása után, hallatszóik, hogy a tápban zúgnak az alkatrészek, gondolom a feszültség meg az áram miatt. Ez a zúgás elkezd magasabb hangra változni fokozatosan majd egy bizonyos hangmagasság után a kettő relé kapcsol, majd minden hang megszűnik a tápnál. Ekkor még nem csináltam semmit csak a power gombot megnyomtam, és pirosan világít a led. Megnyomom a bekapcsoló gombot, vagy a fel/le gombot a TV-n, megint kattan a relé, a zúgás megint jelen van, kép még mindig nincs majd egy kis idő után megint kattan a relé de csak az egyik és a hang megszűnik a tápból.
A tápról csatlakozik 2 csatlakozó, az egyikben 4 másikban meg azt hiszem 8 kábel jön át. 5V 55V meg 180V feszültséget hoz át a panelen írtak szerint. Na most a és az 55v 180V-ot nem tudom kimérni a helyén, az 5V-on meg csak 3.6-4,2V-ot mérek. Többször is próbáltam kikapcsolt illetve bekapcsolt állapotban, mikor van zúgás a tápnál, mikor nincs, ezek az értékek nem változnak.
Igen teljesen LG a belseje, az Ysus lapra 42v7 van ráírva meg ez a hibrid típus szám/kód. Még ezt a típuskódot/számot találtam a panelen: 6871qyh045d.
Szombaton viszem szakihoz, engem csak ennyi érdekelt, h lássak ilyet belülről, hogyan épül fel és miket tartalmaz egy ilyen TV.
-
bellat
csendes tag
válasz axlrose32 #112 üzenetére
Szia!
Elő vettem az univerzális távot be ütöttem sorban a thomzon tv hez írt kódokat és lásanak csodát be kapcsolt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kérnék egy címet elég sokat járok pesten beugranék egy tálca sörrel!De ha már ennyire össze barátkozunk akkor még egy kérdés Hyundai LCD tv HLT-3270 táp kéne mert elég csúnyán bele van turkálva a panel neve bp-170awl
Esetleg lehet ilyet szerezni Vagy esetleg ha szereted a kihívásokat akkor be vinném hozzád javításra!Mind 1 megyek neked egy tálca sörrel!
További szép napot!
-
taaz
tag
válasz axlrose32 #128 üzenetére
Üdv.
Jo eggyiknap szereztem egy konvergencia hibás samu sp43t projektros tv-t.
Ugy jött hozzám h STK ic-k cserélve voltak, a szervizmenü, a csöveken az eltéritések, magyaránmondva minden el volt tekerve.
Hosszas böngészés után ajánlottak az stk páros csere esetén 12db ellenállást.
Na azokat kicsréltem , konvergencia müködik.
Két problémám van a cuccak .
-Az autofokus bekapcsolásánál nem állit semmit csak CHECK FACTORY DATA szöveket irja ki.
-A másik dolog h milyen hütést javasolsz az stk-hoz. Én tettem rá egy 9cm termisztoros légkavarot ,de félora használat után már erösen ugy 4000rpm pörög. Gondolom a zárt doboz lehet probléma.
Válaszodat elöre is köszönöm.
Üdv
Roland -
taaz
tag
-
taaz
tag
válasz axlrose32 #135 üzenetére
Elmentettem mindent . Söt menetközben is mentegettem.
SP43T8hp a tipusa.
Még lenne egy kérdésem. A csövek végén lévö panelokon van 1 db poti. Gondolom a kécsöfütés lehet az. Ezeknél mekkora feszt kiván a csö, és hol tudnám lemérni? Mivel ezek is elvoltak tekerve és semmi ragacs nyom nincs rajtuk. -
taaz
tag
válasz axlrose32 #139 üzenetére
JAJA. Eddig rendben. Értem is,.
Chassis: J54A
A szemem elöt tekergette a csoka a g2-öt. És ennek az értékére és helyére lennék kiváncsi.
A létezö összes dolgot eltekerték ebben a tv-ben 2db rossz ellenállás miatt. A kécsövön a téritök a sorkimenö..... minden.
A g2 kellene nekem nem akarom kinyirni a csöveket. Annyirt tekertem rá h ha adott szin megjeleni akkor ne változzon a fényerö .[ Szerkesztve ]
-
Elijah Baley
tag
válasz axlrose32 #156 üzenetére
Köszönöm a Válaszod!Közben felvettem a kapcsolatot az LG hivatalos szerviz-vonalával - ott az ügyfélszolgálatos, akivel beszéltem szintén ezt javasolta, és persze a az Edigital ügyfélszolgálatáról is ezt írták.
Ma(upsz, az már tegnap volt ) vissza is vittem a boltba. Mikor meglátta szervizes srác a képernyőn a fekete sorokat, nem is habozott, egyből mondta, hogy csere..., alapvetően kedvesek voltak a boltban, nem kötözködtek, szóval annak ellenére, hogy a TV hibás volt - amiről nyilván nem a bolt tehet - elégedett vagyok velük, és persze olyan tv gyár sincs, ahonnan nem csusszan ki néha egy két hibás panel. Így nem maradt más, mint hogy reménykedek, hogy a következő az már teljesen hibátlan lesz minden téren . Az boltban az eladó 3 munkanapot mondott a tv érkezésére, szóval leghamarabb szerdán jöhet meg,.., pedig hétvégére nagy mozizás lett volna itthon, de hát ember tervez, Isten végez ...[ Szerkesztve ]
"Anizotropikus szűrés? - ez az a ritka trópusi betegséget kimutató szűrő-vizsgálat??? - úgy hallottam nagyon veszélyes azaz anizo-tropik, de állítólag már van ellene védőoltás is..."
-
törölt tag
válasz axlrose32 #158 üzenetére
Köszönöm a válaszod
Van még egy tv-m ami nem projektoros de az is is rossz
Bekapcsolom és nem csinál semmit csak gyorsan kattog... mint egy falióra csak sokkal gyorsabban. Én a tápra gyanakszom de lehet, hogy hülye vagyok :S
Szerinted mi lehet a gond? És milyen árra kalkuláljak ha elviszem szerelőhöz?Válaszod előre is köszönöm!
-
Steve 53
csendes tag
-
Steve 53
csendes tag
válasz axlrose32 #173 üzenetére
Szia!
A régi nagyon szét égett, az elsővel próbáltam először. Az egyik irányba "jó" lett, lett benne kék szín, de kevés. Ezt a szerviz menüben picit korrigáltam de nem tökéletes a szín egyensúly. Fejtettem le másikat holnap el mojolok vele. Köszi a tanácsot! Üdv
Steve 53
-
Throme
veterán
válasz axlrose32 #197 üzenetére
Köszönöm az utánajárást!
Igen, az az
Elméletileg (remélem tartják a megbeszélteket) felhívnak hogy mit és mennyiért kell cserélni/javítani. Ha megéri, akkor mehet a dolog, de ha horribilis összeg a javítás akkor nem (mondjuk azzal bukom a szállítást és bevizsgálást, de én nem tudok napközben intézni ilyenekt, hétvégén meg senki nem dolgozik).
Még nem tudok semmit, tegnap vitték el a készüléket.Kérdés, hogy mennyire javítanak alkatrész szinten vagy csak modulárisan.....
Ha úgy alakulna hol vagy ( vagy a szerviz) helyileg? És mi a nyitvatartási idő?
kösz! -
Throme
veterán
válasz axlrose32 #199 üzenetére
Muteréknak már javítottak tv-t (az egy sony crt) és most őket kaptuk elő a kalapból nagy hirtelen. Nem LG márkaszerviz, de sztem valami ilyesmi.
Ezért is írtam, h ha előbb tévedek erre lehet máshogy alakul...Én alapból ettől tartok, hogy egy szerviz modulárisan javít. Nekik egyszerűbb.
Ismeretségem meg nincs, mert szerencsére nagyon elvétve kell tv-t szervizeltetni.Ide vagy pü-ben megírod, hogy melyik szerviz vagy/vagytok? Adatlapodon a telszámodat és az email-odat találom csak....
thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest