Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joni5
csendes tag
Üdv mindenkinek
Van egy phillips plazma tv-m ami bekapcsolásnál 7 villan a led pirosan
majd ha be akarom kapcsolni be zöldül katan a relé de kis idő után vissza vált pirosra se kép se hang mi lehet a probléma?philips bds4624r/00 modell szám
nl1a0527000231 széria szám[ Szerkesztve ]
-
pw12345
aktív tag
YT-on láttam hasonló monitor problémát. Ott szétszedve a panel peremén celofán szerű lemezek sora volt látható (elég igénytelen). Egyikét érintgette csavarhúzóval a tag, ekkor hol előjött, hol eltűnt a csíkosodás.
Földelési, vagy kontakthiba lehet és nem biztos, hogy ez javítható, ha ilyen ordenáré módon oldották meg,
lehet hajszálvékony vezetékhalmazt kellene újraforrasztani, úgy, hogy közben ne sérüljön a panel. -
oil120
senior tag
válasz Messalina196 #7954 üzenetére
Helló,
Betörött? -
mellonhun
csendes tag
Üdv!
Az alábbi "hibát" vettem észre, de nekem ez nem egyértelmű, ebben kérnék segítséget. A tv egy LG55UH8507-es készülék. A "hiba" a képen látható.
Csak tv adásnál jön elő, se játék, se BR, se USB-s film lejátszásánál nem jelenik meg. Pár HD csatornánál jelentkezik, amennyiben a képarányt megváltoztatom (4:3) a kis csík megy a képpel együtt. Nagyításnál semmi jele.
Van erre valami ötlet mert gondolom ha pixelhibás lenne, akkor állandóan látható lenne.Előre is köszönöm a segítséget.
-
oil120
senior tag
válasz Messalina196 #7959 üzenetére
Hát sajnos ez törött.
Nézd meg a kijelző számát, a hátulját leszedve és talán az ebayen találsz. De sok reményt ne fűzz hozzá.
Márka szerviz biztos be tudná szerezni horror áron. -
RoyBatty
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Sharp Aquos LC-40LE730E TV-m. A hibajelenség:
10 próbálkozásból 1x kapcsol be, de akkor hibátlan képet ad. Gyanúm szerint a táp gyenge vagy az alaplap hibás. Mivel gyakorlatilag lehetetlen hozzá új alaplapot szerezni (Japánból kéne rendelni) egy ügyes kezű budapesti szakit keresek, aki megpróbálkozna a javítással.
Ajánlatok jöhetnek a fórumba vagy privátban.
Előre is köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok,
Panasonic Plazma 42" 720p TV, 2009-es.
Foltok jelentek meg a képernyőn, és egyre több lesz (csatolva).
Kikapcsolt állapotban is látszik, ha oldalról nézem.
Bekapcsolva főleg világos homogén felületeknél látszik.
Olyan mintha két rétek között a ragasztó elengedett volna a nagy melegben vagy ilyesmi... :-(
Javítható?
Csereüveg ilyesmi?
kb. mibe fáj egy ilyen javítás, ha lehet?Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
-
netboyszi
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy 20 napja vett SAMSUNG UE 55 KU6100WXXH UHD LED 55colos Led TV. Egyik este még vidáman néztük a párommal, minden rendben volt vele. Éjfél előtt lekapcsoltuk, másnap délután bekapcsoltuk, és akkor már a képeken látott képernyőállapot fogadott minket. Kikapcsolt állapotban csak szinte egy alig látható függőleges vékony vonal látszik a hibából a képernyőn, bekapcsolt állapotban meg az, amit a csatolt két fényképen láttok...
Mi lehet az oka, és lehet-e javítani, garanciálisan javíttatni szerintetek? Kedden jön a szervíz a Samsungtól megnézni. Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
Kernel
nagyúr
válasz netboyszi #7975 üzenetére
Ha garanciális javításra gondoltál, akkor azt sajnos el kellene felejteni, törésre nincs garancia.
Mit sikerült beledobni, ami miatt ilyen szépen betört az LCD? Esetleg belőttek az ablakon légpuskával?
Sokan mondják, hogy nincs is betörve, de ezt úgy képzeld el, hogy az üvegrétegeket egy ragasztott sötétítő fólia fedi, az tartja össze ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sunny880
újonc
Sziasztok
Van egy LE32R7 Samsung tv ami eddig a talpa tartotta a tv szekrényen de át került egy másik szobába ott viszont falikonzolra lett téve...a probléma pedig hogy azóta nem kapcsol be a tv ..áram rendben van és a távirányitó is működik de a bekapcsolo led fény csak villog a tv.n és nem vált át folyamatosra illetve nem kapcsol be a tv sem😔Valakinek van valami ötlete mi lehet a gond?
Köszönöm előre is. -
netboyszi
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Hát pont ez az, hogy legjobb tudomásom szerint nem dobtunk bele semmit. Tehát péntek este még néztük, utána mentünk aludni, utána legközelebb szombat reggel voltunk a közelében barátnőmmel, rendet raktunk a szobában, nem kapcsoltuk be, de akkor sem rémlik, hogy bármit beledobtunk volna, vagy bármi nekicsapódott volna... Utána elmentünk otthonról, délután bekapcsoltuk, és akkor már ott volt a hiba...
De akkor ezek szerint ez egy olyan hiba, amit mindenképpen nekünk kellett okozni? Biztos, hogy valami megüthette a képernyőt?
Hát Euronicsban vettük, kötöttünk rá 5éves union biztosítást 25%-os önrésszel, ha a garancia nem, akkor az talán segít... -
sztugi
csendes tag
Sziasztok! Korabban erdeklödtem egy hiba kapcsan. Szeretnem megkerdezni,hogy mennyit kell várni a válaszra,vagy nincs ennek érzelme? Köszk ha válaszol valaki
sztugi
-
mexel
veterán
Talán tudja valki, megkérdezem: Egy régi SEG Pacicifc tvhez keresek egy kábelt, aminek az egyik fele az alaplapon van és megy az lcd-be. Ilyen
-
mexel
veterán
Bocs, elírtam: SEG Pacific. (ugyanez futott más neveken is, Medion,Vestel stb.)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben utánaolvasgattam, és azt hiszem amit keresek az az LVDS kábel.
Lehet vajon valahol ilyet venni-szerezni? Vagy a bekötését megtudni hogyan kell? Szét van csúszva az egész.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sikerült összeraknom az LVDS kábel csatiját. Működik minden,de egyszer még széthúztam hogy megerősítsem.Most hogy összeraktam, mintha lenne aképben egy (talán csak elképzelt) zöldesebb árnyalat. Csak a bőrés hajszínnéllátom , de ott is csak ha nagyon akarom látni. Minden szín szép és hibátlan. Létezhet olyan hogy ha nem tökéletesen érintkezik a 30 pines csati hogy ilyen legyen, vagy csak beleképzelem? Ha ilyet nem okozhat akkor inkább nem piszkálom tovább.
-
Kernel
nagyúr
Mint ahogy egy HDMI-kábel sem okozhat elszíneződést (mivel egy adatfolyamot visz át, amiben legfeljebb zavarok, kihagyások keletkezhetnek, de nem képmódosulás), úgy az LVDS szélessávú adatbusz is hasonló funkciójú lényegében.
Csak itt (leegyszerűsítve) több érpáron oszlik el az adatfolyam és más feszültségszinten.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
netboyszi
csendes tag
Hát törés, két lehetőségem van, vagy a biztosítás amit kötöttem rá javítsák vagy cserélik egy másik.ilyenre (Union biztosító, Euronicsban, 25% önrésszel), vagy egy kérvény a Samsung felé, amire vagy igent mondanak, vagy nem, 50-50% az esélye a szervizes szerint, és akkor 100.000körül a javítás. A Biztosításban bízom... Takarítás közben érhette a baleset a tévét, úgy tűnik... Milyen erővel kell megnyomni egy ilyen érzékeny képernyőt, hogy egy ilyen csúnya törés legyen benne szerintetek?
-
Kernel
nagyúr
válasz netboyszi #7991 üzenetére
Seprűnyél, porszívócső stb., elég egy véletlen ütés.
Két üvegrétegből áll az LCD, a kettő együtt vékonyabb, mint egy ablaküveg. Ebből el lehet képzelni, hogy nem kell neki sok.
-
Angel2014
addikt
-
zsozsi65
újonc
Kedves Szakértők!
Adott egy Samsung UE48H6400 2014.-es TV. Sajnos az elmúlt héttől kezdődően kiemelten szürkés (fekete-fehér), fehér és világos képnél a TV bal felső sarkában bal alsó harmadában, illetve a jobb alsó részen lilás, kékes elszíneződés van a panelen. Ezeken a területeken pl.: Google kereső találatok megjelenítésekor a fehér részek nagyon intenzívek a panel többi része mintha enyhe sárgás elszíneződést mutatna a fehér terület. Sajnos mivel a készülék nem túl régi sajnálnám kidobni! Kérem a szakértőket adjanak tanácsot a hiba okával esetleges javíthatóságával kapcsolatban.
Köszönettel
Zsozsi
-
Lestat3
csendes tag
Sziasztok!
Problema: Samsung Ue46es6100 tv nem mindig kapcsol be. (kb 30-bol kb 1x nem.) Ilyenkor áramtalanítás után azonnal bekapcsolható addig nem. Csak a piros led villog és érzékeli a távirányítót is de semmi egyéb reakció. Szoftver a legújabb rajta és a tápban sem látok púpos kondit. Vajon mi kezdi megadni magát?
Előre is köszönök minden segítséget. -
Mordor88
újonc
Sziasztok,
Egy viszonylag régi (2010) LG tévém van, azonban tegnap este semmiből semmi, elment az adás. A szolgáltató azt mondta, hogy nem náluk van a hiba, és ez igaz is lehet, ugyanis a net kifogástalanul működik, ugyanazon a kábelen.
Kicseréltem a koax kábelt és azzal sem megy, viszont úgy tűnt, hogy kissé a tévében az antenna bemenet deformálódott. Nem tudom, hogy ez okozza-e a hibát.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj és lehet-e csupán mondjuk csatlakozót cserélni anélkül, hogy egy 7 éves tévére a gatyám rá kéne költenem? Vagy esetleg ismertek szerelőt, aki nem lakik messze a XVI kerülettől és rá tudna nézni?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Crypto Trade
- Windows 11
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest