Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6401) Nagyonkovacs


Nagyonkovacs
csendes tag

Egy olyan hibàja lett az lg lcd tévémnek, hogy tegnap hazaérve be volt kapcsolva miközben reggel nem hasznàltam. Se a tàvirànyìtóra se az oldalsó kàvàn lévő nyomógombokra nem reagàl. Àramtalanìtàs utàn magàtól bekapcsol és folyamatosan pörgeti a kijelző bal sarkàban a csatorna szàmokat és ugyanúgy nem reagàl semmilyen gombra. Kép hang van,mert néha bejön hàttérbe adàs, de pörög és a gombokat nem veszi. Mi lehet a baja? Mennyiért javìtjàk kb. ? Előre is ezer köszönet!

[ Szerkesztve ]

(#6402) Kocska89 válasza Sn00k (#6397) üzenetére


Kocska89
tag

6 év az már bőven jó :) Nem az örökkévalóságnak készültek.

Én a helyedben vennék egy használat Panasonic plazmát, valamit a felsőházból.

A lednek csúfolt lcd-k sehol nincsenek a plazmához képest. Az oled egyenlőre megfizetetten, problémás fiatal technológia.

(#6403) Pitterix


Pitterix
őstag

Sziasztok!

Adva van egy Philips 40PFL9705H, aminek a következő hibája van:
a készenléti világítás bekapcsol, majd a tv ki. Néha ezt 5 perc alatt eljátssza ötször, néha másfél óra alatt egyszer.
Mindenhol alaplapi hibát állapítottak meg hibának és állítólag csak fővárosban javítható....
Vajon tényleg az lehet?
A javítási rátát 60-150k köré tették....

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#6404) digikábeles válasza Kocska89 (#6402) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Azért 10-15 év nem az örökkévalóság szerintem. Több mint 6 éve üzemel nálunk egy LCD tévé, és remélem még ugyanennyit ki fog bírni hiba nélkül.

(#6405) c41r0^ válasza Pitterix (#6403) üzenetére


c41r0^
őstag

Szia!

Nekem egy 52PFL7404H/12 csinál(t) hasonlót, 20-30 perc használat után újraindult, majd utána egyre sűrűbben (2-3 percenként), ha pihenni hagytam és újra bekapcsoltam, akkor kicsit tovább bírta, majd újra újraindulgatás, egyre sűrűbben, majd már be sem kapcsol, csak a led villog, míg újra nem áramtalanítom és dugtam be újra.

Laphiba lett rá mondva látatlanban, mivel ennek a szériának általában ez a baja, axlrose32 kijött, látta, hogy forrasztva volt a lap, és a táphoz is hozzá volt nyúlva, újra forrasztotta az alaplapot, ahol necces volt, utána alaplap be, azóta se kép, se hang. Kudarc. Új lap szerzése be lett ígérve. Utána 5 hónap várakozás (sorry, de így történt...).

Kezembe vettem az ügyet, így tegnap volt nálam az ElektrONline-os Alex, cserélte az alaplapot (volt neki egy törött TV-ből), beállította a TV-t az option number alapján, tuner OK, hangolás OK, HDMI input PC-ről OK, kép OK, minden OK. Örülünk, Vincent.

Alex elment, rá 20 percre a TV újra ugyanazt az eredeti hibát csinálja, mint mikor először volt nálam axlrose32: restartolgat, mintha egy pillanatra megszakadna az áramellátás és visszajönne, az első restart újra fesz alá helyezés után már kb. 5 perc múlva csinálja, utána 1-2 percenként, a 3. restart után meg már be sem bootol a TV, csak a led villog, ami sztem nem biztos, hogy hibakód, mert eléggé random (három hosszú, egy rövid, aztán semmi, majd egy hosszú, stb.) hanem próbálna a TV bekapcsolni csak vmi miatt nem tud... lehet mégis a táp lesz ez, lehet vmi pufferkondi vagy komolyabb :W inkább kihúztam a konnektorból megint... remélem nem szállt el az új lap a táp miatt :O

a fura az, hogy a beállítás alatt, meg amíg a menüben voltunk, hangoltuk, stb. ment a TV gond nélkül, kb. 30 percet, és mikor a kábelTV (ant in, DVB-C, DIGI) adását hagytam rajta, akkor kezdődött az első restart egy 20 percnyi üzem után... azóta már ha újra áram alá helyeztem a készüléket, az első reboot megvan kb. max. 5 perc alatt és utána sűrűbben ismétlődik...

most akkor tápcsere második körben és meglátjuk...

A lényeg neked Pitterix:
Egy ilyen lap, mint ami a te TV-dben van sztem 15-25K körül beszerezhető bontottan, törött TV-ből, ha éppen van valamely szakinak elfekvőben. De aztán lehet, hogy táphiba ez, majd még nálam is kiderül, de az is ilyen max- 5-10e, sőt nálad még a kisebb táp kell, mivel 40"-es a TV-d (nem a batárnagy NYÁKlapos, mint az én 52-esmbe), sztem azt kb. 5-8e körül be tudod szerezni. Elektronline.hu-n keresd sztem Alexet.

Azt csak remélem, hogy nem a legrosszabb forgatókönyv szerint történik velem ez, vagyis hogy a szar / instabil táp miatt ez az új alaplap is meghalt valami táp túlfesz miatt, vagy nemtom... mert akkor a hajam kitépem...

másnak van ötlete esetleg? lehet, hogy pl. egy zárlatos inverter okozza, vagy ilyesmi? okozhat más is ilyen tüneteket? konnektor, tápkábel mint hibaforrás kizárva

(#6406) Pitterix válasza c41r0^ (#6405) üzenetére


Pitterix
őstag

Köszi szépen!
Utánanézek a dolognak.
Remélem nálad sem lesz még nagyobb a baj.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#6407) Pecc


Pecc
őstag

Sziasztok!

Egy Samu UE40EH6030 tv azt produkálja, hogy egy halvány fátyolszerű dolog le föl szambázik a képen.
Ha AV-n van ha csak a menüt jeleníti meg, teljesen mindegy milyen a forrás minden esetben ugyanúgy csinálja. Nem melegszik, nem esett le az asztalról stb. A garancia lejárta után rövid idővel ezt játssza. Találkoztatok már ilyennel, ha igen, lehet e ennek olcsó megoldása ami lehetőleg nem annyiba kerül, mint a tv értéke. Köszi, előre is :)
Itt egy videó a jelenségről.

(#6408) Kocska89 válasza digikábeles (#6404) üzenetére


Kocska89
tag

10-15 év??? Fogyasztói társadalomban az maga az örökkévalóság.

Megveszed, nézed, 1-2 évet kijön az új modell. Ez azt jelenti a régit el kell dobni és újat venni. Tőlünk nyugatabbra ez a trend minden fogyasztási cikkel, autóm mobil stb.

Csak mi használjuk míg el nem romlik.

3-4 éves Samsungok már halnak. A nevesincsekről meg ne is beszéljünk.

Nyilván vannak ellenpéldák is. De nagy átlagba nemigen fognak 10 évet elmenni, nem hogy 15.

(#6409) Kormi37


Kormi37
újonc

Szia!
Van egy Sony DRC-MF/MID Projektoros tv-nk, aminél kék és sárga színben elvannak csúszva a színek, homályos a kép. Pécsiek vagyunk tudtok valahogy segíteni hogy mi lehet a baja?
Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#6410) wicktor93


wicktor93
csendes tag

Sziasztok!
Adott egy ORION LCD PIF 32-D típusú TV, amelyen véletlenszerűen elmegy a hang egy pattanás után, és csak a ki- és bekapcsolás oldja meg a problémát.
Mi lehet a probléma és hogy lehet orvosolni?
Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#6411) digikábeles válasza Kocska89 (#6408) üzenetére


digikábeles
aktív tag

A legkevésbé sem érdekel, hogy kijött egy újabb modell. Az elavulás és elhasználódás nem ugyanazt jelenti. A tévé nem telefon vagy tablet, ahol az elavulás inkább jellemző.

(#6412) Kocska89 válasza digikábeles (#6411) üzenetére


Kocska89
tag

Látom nem érted a lényeget...
Ezek úgy vannak méretezve kibírja a garancia időt, a végletekig kispórolt vackok.

pl Újabb Samsung plazmák. Y buffer ic szeret melegedni. Ic alján ott a hűtő felület, nyákon alatta a réz hűtőfelület. Csak épp nincs forrasztva mer amit ott elhasznál ón abból leforraszt 2 másikat..

Anélkül is kihúzza a garancia idő végéig.

Egyszerűen nem érdeke hosszútávra gyártani akkor ki venné az újat? Ha nem romlik el soha?

Telefon mitől avulna el ? Telefonálni ugyanúgy lehet vele. Kijön az új modell, az előző generáció nem menő a sok birkaagyú (Az emberek 95%.. felveszi a cofidist stb) rohan is lecserélni. Mer nem menő... Ez kb 1 év. Nem is kell többet kibírnia csillogjon villogjon menjen egy évet úgyis lecserélik.

Tv vel dettó ,hűha a 2 éves nem smart le kell cserélni, nem 3d, meg a sok vakulj paraszt baromság hangvezérlés skype, ezt szereti a paraszt...

Csak mi itt magyarisztánba, avagy abszurdisztánba szarakodunk ,hogy az én tv-m nek márpedig el kell menni 10-15 évet. Nem kell nem arra találták ki.

(#6413) lujzi2007 válasza digikábeles (#6411) üzenetére


lujzi2007
újonc

Sziasztok

Samsung d8000 seria sajnos elkövettem azt a hibát hogy hasznaltan vettem

4-5nap mulva halvany függöleges csikok jelentek meg.

lehet meg ezzel kezdeni valamit vagy ki is dobhatom mivel napról napra durvább.

Érdekes hogy amikor meg megvettem semmi baja nem volt.

Vizszintes csikok egyenlöre még nincsenek azt a telefon kameraja produkálja.

Elöre is köszönöm akitud segiteni a kérdésben.

nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#6414) digikábeles válasza Kocska89 (#6412) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Dehogynem értem, pont ezért nem hagyom magam megvezetni a gyártók által...mitől lenne elavult egy DVB T/C-t tudó FHD készülék? Változott azóta a tévé adás rendszere? Talán majd az UHD hozhat változást, de az még nagyon a jövő zenéje. De ez kicsit off itt, részemről ennyi volt, amit mondani akartam.

(#6415) Zs.szabo1313


Zs.szabo1313
újonc

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tv bekapcsolása után szürkén jelenik meg a Smart felirat és utána elsötétül a képernyő. 65es8000 Samsung tipusú. Mi lehet a baja. Mennyibe kerül a javítása?
Nagyon köszönöm.

(#6416) junior11 válasza Kocska89 (#6412) üzenetére


junior11
veterán

Sajnos ez van...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#6423) viki6900


viki6900
csendes újonc

Sziasztok van egy Samsung UE46B6000 117 cm LED TVm ennek a tv-nek mennyi lenne a javítása ilyen lett a kép

(#6424) Kocska89 válasza viki6900 (#6423) üzenetére


Kocska89
tag

Csak kijelző cserével orvosolható. Anyagi totálkár. :( Közelről látszanak halvány vízszintes fekte csíkok is ugye?

(#6425) viki6900 válasza Kocska89 (#6424) üzenetére


viki6900
csendes újonc

közelről nem látszódnak fekete csíkok

(#6426) Keni21


Keni21
tag

Sziasztok van egy Samsung le37b530 es most elkezdet kulon eletet elni, a taviranyitoval nem tudok mit kezdeni mert nem reagal ra. A visszajelzo led bekapcsolt allapotban folyamatosan villog. Mi lehet a baja? Elore is koszonom a segitseget.

"Könnyebb hazudni, mint szembenézni az igazsággal." PM

(#6427) #01737712 válasza axlrose32 (#1) üzenetére


#01737712
törölt tag

Hello!

Nekem a következő a problémám: vettünk használtan egy Sharp Aquos plazma tv-t. Eleddig semmi hibája nem volt, de pár napja a következőt teszi: bekapcsolom, kattan egyet, sárgára vált a bekapcsolást jelző kis lámpa a tévén, majd kattan még egyet és visszaáll készenléti üzemmódba. Se kép, se hang :((( ... az eladó szerint áramkimaradás lehet az ok, holott akkor azt észrevennénk mert pislákolna a lámpa, kihagyna a hűtő vagy kikapcsolna a PC.

Néminemű segítséget, támpontot szeretnék kérni hogy megéri-e javítani vagy felejtős és kérjük vissza az árát.

Köszi: Dávid

(#6428) Kocska89 válasza viki6900 (#6425) üzenetére


Kocska89
tag

Szia.

Ezekben a kijelző szokott bibis lenni, ami javíthatatlan. Ha a t-con on látszik is valami a csere sem szokott segíteni Nekem ez a tapasztalatom.

Ha nem a tiéd én tuti nem venném meg. Max egy 10 es. Aztán ha nem jó, kibelez lcd panel eltávolít, hátul csak a táp, és van egy baromi jó 46" led lámpád én a 40" testérével világítok a garázsban :)

(#6429) viki6900 válasza Kocska89 (#6428) üzenetére


viki6900
csendes újonc

köszi az infót akkor ráhagyom.

(#6430) töky76


töky76
tag

Sziasztok,
55F6400-as tv-n bal oldalt vertikálisan 3 fekete sáv figyelhető meg. Mik ezek?
Garancia érvényes erre?

(#6431) RudY válasza Pecc (#6407) üzenetére


RudY
addikt

Megpróbálnék beiktatni egy földhurok leválasztót első körben, pl. [link],
lujzi2007 - neked is javaslom.
Nem egy komoly összeg, a földhurok számtalan fura hibát és jelenséget produkál, de ha mégis más a probléma, másik TV-nél is használható lesz, tehát nem kidobott pénz.

[ Szerkesztve ]

(#6432) tamasgal


tamasgal
senior tag

Sziasztok!

Van egy 125 cm-es Samsung Led Lcd tv-m és mostanában azt vettem észre, hogy a mozgások olyan darabosak, amikor valaki pl átmegy a képernyő egyik oldaláról a másikra mintha kevés képkockát jelenítene meg és nem folyamatos a mozgás.. Pont a htpc-m nél vettem észre, rá is ment vagy három napom mert azt hittem, hogy a Kodi nincs jól beállítva de a tv adás is olyan. Minden digitalis nyavaja és mozgás javítás ki van kapcsolva. Van ötletetek mert nagyon idegesít :W (lehet, hogy mindig is ilyen volt?). köszönöm

(#6433) lujzi2007 válasza RudY (#6431) üzenetére


lujzi2007
újonc

es ez a földhurok valoban segit vagy mostmár mindegy -haza vagta a kijelzot?

a tv nem csatlakozott közvetlen coax kabelhez hanem hdmi kabelen jött az adas.
bar a tv valoban mintha razott volna.
iptv t home van.

uresjaratban is ezt csinalja ugy hogy semmi nincs radugva.

nás meg azt mondja hogy kijelzo csere . csak fura hogy megvettem es ra 3 napra mar ezt
produkálta hol ott semmi baja nem volt, és mit ad isten pont akkor adja el az elado a tevet
mikor 3 nap mulva beszarna a kijelzö. ez eleg valoszinutlen,
szallitaskor semm serult meg nagyon vigyaztunk ra, valaki segitsen .
tv szerelot hiaba hivok meg se nezik mert mindegyik azt mondja egybol ra hogy dobjam ki

[ Szerkesztve ]

(#6434) RudY válasza lujzi2007 (#6433) üzenetére


RudY
addikt

"...uresjaratban is ezt csinalja ugy hogy semmi nincs radugva...."
aham, akkor ez sajnos tutira nem földhurok :(

Ettől függetlenül a "csípős" koax-ra mindenképp ajánlott, teljesen mindegy, hogy hova csatlakozik. A jelenlegi hibát viszont nem ez okozta.

[ Szerkesztve ]

(#6435) opti06


opti06
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Samsung UE 40 ES6100 aminek a a kép alsó 10cm-e sötétebb (gondolom nem megy mögötte a led sor)
ennek mennyi lehet a javítási költsége kb?

(#6436) opti06 válasza opti06 (#6435) üzenetére


opti06
aktív tag

Pontositok 40F6320 as a tv

(#6437) töky76 válasza töky76 (#6430) üzenetére


töky76
tag

Valaki tudna segíteni, vagy tippet adni mi ez?

(#6438) sali.i89


sali.i89
újonc

Szia!

Segítséget szeretnék kérni egy oylan ügyben amivel éppen küzdök.Van egy sharp típusú LCD t-m ami gondol eggyet és menet közben kikapcsol,vagy azonnal, vagy kis idő múlva pedig bekapcsol.Ezt régebben ritkábban de mostanra már azonnal csinálja. A tv-t más helységbe is járatni probáltam de ott is ugyanez a jelenség.
Eredeti helyén lévő konnektorba más tv-tbedugva ( LG LCD) hibátlanul működik.Ezzel azt hisem a hálozatot kizártam. A tv-t már látta kettő tv szerelő is de náluk nem jelentkezett a hiba ezért nem is tudtak vele mit kezdeni.

(#6439) Echo2211


Echo2211
csendes tag

Sziasztok!
Két éve vettem egy Luxor 46" FHD tv-t, amire sajnos csak egy év garanciát adtak. Két nappal ezelőtt egyszer csak elvesztek a színek, a feketén és a fehéren kívül mindent torzít (csatolt képen). Kábelek kihúzása, újraindítás (áramtalanítással) és újbóli beüzemelés sem segít. A menüben nem nagyon tudok operálni, mivel az sem látszik rendesen.
Tudnátok segíteni, mi lehet a gond, hol-mennyiért tudnám javíttatni Budapesten?
Előre is köszönöm!

(#6440) Pecc válasza RudY (#6431) üzenetére


Pecc
őstag

Köszi a választ, kipróbáljuk :R

(#6441) Lorigina válasza axlrose32 (#4) üzenetére


Lorigina
csendes tag

Jóestét
Van egy LCD-tvm és a probléma az hogy középen halvány csikok függölegesen megjelennek ez egy drága tv nem szeretném ha kukába kötne ki.Kérdésem methető lehet e még,drága lenne e ha kell benne cserélni valamit

Üdv:Adrienn

Adri

(#6442) bendeguz1981


bendeguz1981
csendes tag

Sziasztok ennek a tv-nek mi lehet a hibája hozták hogy nem-e meg venném.Samsung UE46D6510 3D

(#6443) axlrose32 válasza bendeguz1981 (#6442) üzenetére


axlrose32
őstag

Szia!
Kijelző KO.
Magyarul át akarnak baszni.
Mondd, hogy megveszed 3000-ért :DDD , én adok érte egy 10-est.
Feltehetően beáztatták..

06703896891

(#6444) bendeguz1981 válasza axlrose32 (#6443) üzenetére


bendeguz1981
csendes tag

én 5000 adtam volna neki de nem akarja adni :N :N

(#6445) jojoando


jojoando
senior tag

Szia!

Bocs a zavarásért, kérdésem volna.

Van egy Samsung UE40EH6030WXXH készülékem, ami tavaly nyár óta rossz, a képtől a hang elcsúszik.
Volt kinn a Samsung szerelő tavaly, kicserélte az alaplapot újra, de avval is produkálja a TV a hibát.
Most a Samsung 3 hete bekérette a tv-t bevizsgálásra, de kussolnak felőle.
Lehet a TV hibáját normálisan javítani, ugyanis eddig személyesen mindegyik elismerte, hogy nem, de hivatalosan SENKI!
Rálátásod szerint van erre véleményed?

(#6446) Csirke


Csirke
tag

axlrose32!

Egy kicsit fárasztanálak, ha nem gond. Mivel elméletileg garanciális tv-vel van gondom, ezért egy kicsit felesleges a kérdésem, de hátha tudsz látatlanba tippet mondani megoldásra, már csak azért is, hogy esetleg a szerviz ne tudjon megvezetni...
Szóval:
Panasonic TX-P42G30E a beteg. Egy pillanatnyi áramszünet után nem tudom bekapcsolni. Távirányítóra nem reagál (úgy néz ki), oldalán a ki/bekapcs gombbal ki tudom kapcsolni (nem világít led), meg be is (zöld led villog kb. 3-at, majd kis kattanás bal fölülről, és folyamatosan világítóra vált a zöld led), de se kép se hang nem lesz.
Azt olvastam, hogy a led villogásából le lehetne szűrni a hibakódot, de itt nem a piros villog, csak a zöld, mint amikor üzemszerűen be akarna kapcsolni, de annál kevesebbet villog, és nem is kapcsol be.

Segítségedet előre is köszönöm!

www.solarplan.hu

(#6447) P.e.t.ya.


P.e.t.ya.
senior tag

Sziasztok!

T-con panel hiba lenne ez szerintetek? [link]
Délelőtt ilyen volt még : [link]
(Samsung ue55b7000)

Köszönöm előre is :R

(#6448) gorje


gorje
senior tag

Sziasztok!

Adott 1 samsung le40m71bx/xec tipusu tv ami egy ido utan magatol kikapcsol es vagy nehezen kapcsol be. Mi lehet a problema es javithato e? Ha igen kb mennyi?

Koszi

[ Szerkesztve ]

(#6449) Tegla80 válasza jojoando (#6445) üzenetére


Tegla80
addikt

Szia
Nem akarok bele vauvau,de.....
Szoval a a samu topicban utanaolvashato,h ez a hiba tobb forumtarsnal jelentkezett kb akkor mikor Te is irod es naluk a szolgaltato okozta....asszem digi volt. Bejelentesek utan javitottak valamit az usereknel es utana mar szinkronban volt a kep/hang.
Nemtom,h Te ezen iranyt megjartad e vagy csak elkonyvelted,h xar a tv es azota szenvedsz vele.....holott lehet nem is azzal van a hiba.

Sony® & PlayStation®

(#6450) jojoando válasza Tegla80 (#6449) üzenetére


jojoando
senior tag

A bibi csak az, hogy az XBOXnál is elcsúszik a hang, ha a HDMI-n van használva.
Javítható ezen hiba?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.