- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
Szerintem ez bármikor lehetséges, műtét nélkül is. és a műtét gyengítheti a szaruhártyát, főleg, ha eleve nem volt erős. Az a lényeg, hogy előre kibuggyan kicsit a szem, kidomborodik. és ettől megváltozik a görbülete. és ez olyan, hogy emiatt kontaktlencse se jó rá normál. Én úgy értem, hogy lebenyesnél inkább kialakulhat.
angolul post lasik ectasia néven van, maga a probléma ilyesmi:
https://hu.wikipedia.org/wiki/KeratoconusDe ez is ritka dolog ahogy kiveszem. Jól megrémítgetlek
Meg amit én még kivettem, hogy az nagyon fontos, hogy mekkora a tágult pupilla méreted. tehát sötétben mekkora lesz. Mert ha nagyon nagy, ha nagyobb mint a kezelt terület, akkor lesznek ilyen fénytörési gondok(olyan ami nem múlik el a gyógyulással). De ezeket egy normális klinikán elvileg figyelik.
-
moma
őstag
Ahogy én kiveszem a lebeny leválásnál nagyobb kockázat a szem alakjának torzulása, mert meggyengül a szaruhártya. De ott is kicsi a rizikó, ha minden igaz. Meg a szemszárazságos ügyek még inkább Ez a leválás nem tűnik gyakorinak nekem. Szerintem az a gáz, hogy nincs rendes utánkövetés és statisztikák. Ezt igazából az államnak kellene megkövetelni. Nyilván senki nem tudja most, hogy milyen egyéb dolgok vannak, ha vannak 10 év után. Honnan tudnák?
-
moma
őstag
Én úgy olvastam, hogy mindig gyengébb marad a vágásnál, szóval nem az van, hogy egyszer olyan lesz ott az erőssége, mint máshol. És a leváláson kívül lehet az is, hogy ha túlságosan meggyengül a szaruhártya, akkor torzulhat a szem alakja ott elöl, ami elrontja a látást és nagyon problémás vele valamit csinálni(normál kontaktlencse vagy szemüveg pl nem lesz jó). De ez is ritka.
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2617 üzenetére
A szaruhártya az gondolom itt egy vékonyított állapotról lesz még vékonyabb. Ez egy tényező lehet itt.
(ha jól értem a szaruhártya nem csak hámosodik, hanem az idegsejteknek is regenerálódni kell rajta. amik ha minden igaz szerepet játszanak a könnyrétegben is a szemen.) -
moma
őstag
Mit jelentenek az ezeknél lévő számok?
Nyers visus Korr. visus 1. napEAndrew: ne is mondd
Szerintem függ attól, hogy mit dolgozol, hogyan élsz. Meg, van e szemüveg amit azért szeretsz, lencse mennyire kényelmes. Én ilyeneken gondolkodom. Meg azért a műtét az egy valamekkora kockázat. Igy ez nem annyi, hogy fizetek x összeget egy jobb látásért sajnos. Pedig olyan egyszerűnek tűnt. Pénz és csá. Kipróbálok majd egy darab lencsét. De szerintem ez fura lehet. Meg tényleg egy félmegoldásért csinálni végig az egészet...
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2596 üzenetére
Mindkettőt akarom
Na jó, lehet, ha választhatnék csak úgy és ép maradna a szaruhártyám, akkor a távolabbi dolgokat választanám, de azért itt van egy műtét és némi kockázat. Most azt fogom csinálni, hogy neki állok kísérletezni újra különféle lencsékkel, hogy nem találok e egy olyanabb típust, amit jobban szeret a szemem, hosszabb távon is bent.
Meg tényleg a közel manapság nem csak a könyv olvasást jelenti, hanem a fél életünket képernyők előtt töltjük minden nap. Plusz itt a telefonok. Szóval ez egy elég gyakori rutin nap közben, hogy közelre kell tudni szöveget olvasni. Szóval ez ilyen elengedhetetlen életfeltétel, míg a másik, hogy lássak embereket, tájakat szabadon az meg valami nagyon klassz öröm.
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2592 üzenetére
Nekem konkrétan a műtős klinikán, minta az orvos, hogy ha nem műttetem meg, akkor nem fog kelleni közelre, pont mert 1-2 között van most. Ez így nem állja meg a helyét? Ez eszt jelenti?: "Kivéve ha mínusz 1-2D körül van most a szemed, akkor olvasáshoz elég lesz levenni, remélhetőleg". Igazából rossz vagyok és nem hordom a szemüveget sokszor... pedig 1,5-es... ami rossz eléggé, de beltérben irodában látom így is a környezetemet és számítógépet is. Lakáson kívül kell a távolra látás. De utálom a szemüveget meg a lencsét is szóval jó lenne a műtét elvileg.
-
moma
őstag
Vicc volt az aláírásod miatt, nem bírtam kihagyni
Valószínűleg a gyors gyógyulási idő miatt preferálják azt, könnyebb eladni, mint a durva szenvedést. Meg nincs elég hosszú távú követés. És ezek a szaruhártya torzulásos dolgok ott jönnének ki jobban.
De az én ambíciómat letörted(nem). Én asszem nem fogom megcsináltatni végül. Most 39 vagyok és sacc azt jelentené, hogy pár év múlva meg közelre kellene szemüveg, ha megműttetem(ha nem műttetek nem fog kelleni). Szóval ahányszor előveszem a telefonom, fel kellene rakni
Meg eleve kicsit száradósnak érzem a szemem, mert kontakt lencsék hosszabb idő után nem jók. Igazából ezért is akartam műttetni, de így, hogy olvastam erről, hogy mennyire rossz tud lenni ez a szárazság, inkább kihagyom asszem. De lehet hülyeséget csinálok, de valahogy így egyben ezt túl soknak érzem.
Amúgy ez a sötétben starburst ez ha jól értem abból adódik, hogy a pupilla túl nagyra tágul, nagyobbra mint a műtött terület. Eleve ezért fontos sötétben pupilla tágulatot mérni, mert akinek túl nagy, annak meg sem szabadna műttetni. Meg ebben számít, hogy mennyit korrigálnak az is.
Szemszárasságra meg azt olvastam, hogy az omega 3 jó. Hal vagy lenmag olaj.
-
moma
őstag
Angolul találsz azért infokat. De valami rendes megbízható statisztikát én nem találtam(vannak, de olyan, hogy klinikák önbevallása pl. meg olyan, hogy csak hat hónapig nézik van e gond). Van pl valami olyan rossz kimenetel, hogy így megváltozik a szaruhártya alakja, mert nem elég erős már a műtét után, ez évekkel később is jelentkezhet. És elég problémás dolog. Ez ha jól vettem ki kevésbé valószínű prk-nál. Nekem amit olvastam ez a régi prk tűnt a legszimpibbnek. De fene tudja. Engem is eléggé kiábrándít, hogy elég rossz minőségű info-k vannak. Arról sem, hogy milyen valószínűséggel lehetnek komplikációk. A klinikán vicc az a tájékoztatás, amit kap az ember. Az, hogy mi a különbség a nem lebenyesek között az is elég homály.
-
moma
őstag
Ezt nem tudom mondják e, de wikipedia-n olvastam, hogy prk előtt és után érdemes jó nagy adag omega3-at nyomni.
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2534 üzenetére
Huh, ez azért elgondolkodtat. Mert nekem muszáj olvasnom munkában szinte egész nap... Az öt hét kiesés meg durva lenne. Ráadásul a femto-ra nem vagyok alkalmas mert kicsit a szem résem vagy ilyesmi.
Amúgy tegnap voltam a vizsgálaton, de még mindig nagy a pupillám és kicsi érzem is ezt a látásban. Ez normális?
-
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2530 üzenetére
Köszi. Neked is F1rstK1nq.
És ezen túl tudsz bármi előnyéről a femto-nak? Nincs ott olyan, hogy pontosabb az mondjuk, mert nem a felszín gyógyul? Az az időszak amúgy mennyi, amíg nem tud dolgozni az ember a prk-nál?
És még egy
Amikor megyek vizsgálatra, akkor mi az, amit feltétlen megéri megkérdezni jó alaposan? Van ilyen?
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2523 üzenetére
Kösz. Most az optimumnál van egy akció és csak 100 egy szem prk-val. Ezért gondolkodom rajta. Egy ismerősöm csinálta ott neki jó lett. Rossz tapasztalata van esetleg valakinek innen?
Ahogy látom többen PRK-t csináltattatok, jól értem, hogy biztonságosabbnak tartjátok? Valami hátránya van a lebenyeshez képest? A fájdalomtól eltekintve a gyógyulás nem rosszabb, nem lesz pontatlanabb?
-
moma
őstag
Ti, hogy választottatok klinikát? Az Optimum az jó?
-
moma
őstag
Még egy kérdés. Van olyan cég, aminek nem jó a híre? Mennyire szabadon választhat az ember, mondjuk ár alapján?
-
moma
őstag
válasz
F1rstK1nq #2494 üzenetére
Nekem is hasonló a szemem. -1.5 -1.75 között van. Viszont messzire így nem látok rendesen csak közelre. És szemüveget utálom, lencse meg mostanában nem esik jól a szememnek.
Kíváncsi lennék én is, hogy mi várható ebből. Ha 0.5 az tök jó. Viszont, ha csak 1, akkor az nem tudom megéri e a hercehurcát. Van, akinek tényleg meg lett a 0.5?
-
moma
őstag
Szerintem, ilyen egészségügyi dolog miatt simán érdemes lehet elmenni budapestre, vagy abba a városba ahol kedvezők a beszámolók és az ár. A műtét árához képest nem tűnik olyan sok plusznak.
Szerk: bár a kontroll miatt lehet mégis túl sok lesz a macera. Attól függ hányszor kell vissza menni...
[Szerkesztve] -
moma
őstag
jaj ezek az agykontrolos módszerek
Miért van az, hogy csak két féle ember van azok között aki kipróbálta: az egyik részük azt mondja hülyeség, a másik részük azt mondja, hogy baromi jó, csak hát ő nem gyakorolt eleget. Ugyan már. Ha tényleg olyan jó akkor mégis miért nem gyakorolt? Ez ugyan az a szöveg mint a befuccsolt amway ügynöké, aki nem meri beismerni magának, hogy hülyeséggel fogalalkozott: nagyon jó az amway, csak hát én nem voltam elég kitartó... És olyan emberrel miért nem lehet találkozni aki, gyakorlolt és tényleg használt neki?
Szép lenne, ha ez működne, de nagyon úgy néz ki, hogy egy mese amiből sokan meggazdagodtak...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest