Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4470) EnterR


EnterR
veterán

PRK no-touch, 9. havi kontroll.

A jobb szemem nulladik nap óta gebaszos. Eddig a pontig lehetett a cseppekre meg az időre fogni, most már nem. A 3. eredményem szerint is a jobb szem 60%-os, +0,75ös cilinderrel. Na most ez úgy néz ki jelenleg, hogy korrekciós műtétre lesz szükség. Ami tiszta sor, bár a doktornő megjegyzése nem megnyugtató, miszerint 85%-ra korrigálható.

What? A beleegyező nyilatkozatomon bal+jobb szemre is min. 100%-ot írtam alá, a garancián meg egyértelműen szerepel, hogy az ettől eltérő (lásd rosszabb) eredmény újraműtéssel jár. Oké, műtsük újra. De azt nem nagyon vágom, hogy odamentem egy ennél jóval szarabb (-2,75 dioptria) eredménnyel, amelyre 100%-ot vállaltak, ellenben most felmerül egy +0,75ös cilinder a jobb szemen (nem vagyok szakavatott, nekem nem tűnik vészesnek), ez már csak 85%-ra kezelhető újra.

Nyilván rákérdeztem, mert baszta a csőrömet. A válasz az volt, hogy ezt még túl korai lenne biztosan megmondani az 1 éves korrekciós műtét előtt, mert úgyis kell csinálnunk egy teljes körű vizsgálatot.

Én erősen zavart érzek a kommunikációban, de tulajdonképpen ki vagyok én, hogy számon kérjem a szakembert (ezt most abszolút vicc nélkül mondom), nektek már volt hasonló eset?

Day 0: jobb -2.50; bal -3.00; cyl -0,75 (mindkét szemen)
Vállalt korrekció: 1,00 (mindkét szemre)

Day nagyonsokadik: jobb cyl +0,75; bal hibátlan
Vállalt korrekció: 0,85

Laikusként csak a szűkszavú leletekből tudok kiindulni, de egy sokkal kedvezőbb állapotról korrigálni miért csak 85%-os korrekciót tud eredményezni? Érdekesen hangzik. Remélem nem értelmezem félre a beleegyező nyilatkozatban leírt 100%-os vállalt eredményt, mert ez a 85% piszokszarul hangzik.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: marquuard

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.