Hirdetés
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #24716 üzenetére
Nekem a kezeim közt volt a feje.. nagyon rossz érzés volt ahogy szép lassan elalszik.
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24707 üzenetére
Sajnálom a te kutyusod is Ha jó helyen van, ha nem akkor is kellemetlen érzés a hiányuk.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
monti0222w
addikt
Előbb nem írtam, de együtt érzek veled, még csúsztattam volna az időt!
-
monti0222w
addikt
Nem tudom, orvosilag nem volt esélye, de láttam azt, hogy fájdalmában is kúszik felénk, mert velünk akart lenni, így inkább én ültem le hozzá..... Nem tudom, de szerintem még maradt volna velünk, ha rajta és az egészségén múlott volna.
Köszönőm mindenkinek.
-
maximilian4
addikt
válasz philoxenia #24709 üzenetére
Fel a fejjel. Nincs helye a bánatnak. Jó helyen van.
Inkább este üljön össze a család, egyetek egy finomat és igyatok egy jót a tiszteletére. Beszélgessetek, érezzétek jól magatokat.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
Ha bármely élőlény természetes halállal meghal az azt jelenti hogy ő meg akart halni és tiszteletben kell tartani. Ahogy az sem véletlen hogy mikor születünk (mi döntjük el, hogy pontosan mikor akarunk megszületni), azt is mi döntjük el hogy mikor akarunk meghalni. Egyébként a halál nem egy rossz és félelmetes dolog, inkább egyfajta megváltás. Én sokat foglalkoztam anno a témával, sok szakirodalom, szépirodalom, vallási iratok, feljegyzések tanulmányozása. Aki azt gondolja hogy a halállal vége a létnek az nagyot téved és az is aki fél tőle. Nincs mitől tartani. A halál csak egy tudatállapot, ahogy az alvás/állom is.
A görög mitológiában az álom a Hüpnosz és neki az ikertestvére Thantosz a halál, tehát egy hajszálnyi különbség van közötte. Akármilyen rosszul hangzik a gyász is egy fa**ság szerintem. Jó, nekünk fájdalmas lehet, de aki már elhunyt annak semmi oka a panaszra, hiszen egy jó helyre kerül és lehet végre ő már megvilágosul és tudja h mi volt az élet értelme. Hiszen ha belegondolsz te tudod mi az éket érteme, minek vagyunk itt, mi a küldetésünk, mi számít jónak és rossznak?
Kicsit megint elkalandoztam...szóval a lényeg, hogy ne bánkódjatok. Jó helyen vannak a kedvenceitek, sokkal jobb helyen mint itt a Földön bárhol. A halál nem rossz dolog, ezzel nem azt akarom mondani h most nyomban legyen öngyilkos bárki is, de ha eljön az idő nincs mitől tartani.
Van ahol soha nem is gyászolnak. Pl. Madagaszkáron csak ünneplésnek van helye. A sírok sem úgy néznek ki hogy van egy temető és ott sírhelyek. Hanem össze-vissza az utcák mellett, házak mellett van egy hatalmas kő épület és ott van benne a holttest. 5-6-7 évente ott összejön az egész család és hatalmasat vigadnak, esznek isznak. Én sajnos nem láthattam , de egy nagyon kedves barátom éppen szemtanúja volt az eseménynek. Számomra ez a szokás sokkal illik az eseményhez mint a gyász.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
zolynet
veterán
válasz philoxenia #24668 üzenetére
Hubaz, könny szökött a szemembe.
Nyugodjon békében!#24670 bb0t: Belevaló kiscsaj voltál!
Life is too short to stay stock!
-
maximilian4
addikt
válasz philoxenia #24668 üzenetére
Valószínűleg ha épp akkor, épp ott én lettem volna és láttam volna, akkor most én is halott lennék. Egyébként nem tudom hogy tud sok ember ilyen esetben vagy más hasonló esetben közönyösen viselkedni. A közönyösség a Bibllia szerint fő bűn, az én szememben is az. Kár h kevés ilyen ember van...egyre kevesebb. Egy jó emberrel megint kevesebb. Isteny nyugosztalja!
Maxi
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #24638 üzenetére
Mindenkinek mondom nem azokról beszélek, akik kint tartják a kutyát és foglalkoznak fele. Tanítják, sétálnak játszanak vele rendszeresen. Azt vetem meg aki tart kint egy kutyát és csak akkor van vele kontaktja mikor enni ad neki. Az ilyennek minek? Azt tudom, hogy az itteniek közül mindenki odaadással és szeretettel van a kutyája felé attól függetlenül, hogy kint vagy bent tartja.
philoxenia:
Nem velünk alszik hanem a szobánkban, a ketrecében.
Tudom, hogy sokféle opció van. Ismerek olyat akinek 3 kutya közül egyik kennelben lakott (németjuhász keverék) , a másik az előszobában (puli) a harmadik meg bent a házban (husky) és mind a hármat ugyanannyira szereti. Persze amikor otthon volt többnyire kint játszott mindenki a kertben.
De van másik példa is, tenyésztő ismerősöm 16 kutyája van most és bejár mind a házba. Inkább ember függő is, ki igényli és ki nem. Párom nem akarta először, hogy bent legyen a kutya most meg egész nap csak vele játszik, beszél hozzá stb.bajnokpityu:
Olyan jó partneri kapcsolatba kerültek németekkel, hogy szinte minden kutya németekhez megy. Csodás életet biztosítanak nekik, és elviszik az idős kutyákat is. Megtehetik, hogy válogatnak emiatt nem adnak olyan helyre, ahol úgy ítélik meg, hogy a kutya szerepe a családban nem lenne akkora mint kellene. És általában a menhelyi kutyák igencsak igénylik az ember közelségét.zolynet:
én is asztmás vagyok és allergiás, de szednem kell a gyógyszer kutyával is és kutya nélkül is, akkor meg nem mindegy?Steady74: ezt se szó szerint kell érteni, persze nézelődnek játszanak de ez nem elégíti őket ki mentálisan. Biztos van olyan kutya aki igényli, hogy kint legyen, a border nagyon emberközeli. Ha kint akarna lenni akkor lehetne kint. De általában nem a kutya dönti el, hogy kint vagy bent szeretne lenni.
z123456789:
Már nem, míg pici volt ledarált mindent, ajtófélfát, székeket, szekrényeket, egyszer beszabadult a beépített szekrénybe és az UTP kábelről leszedte a szigetelés, meg a belső erekről is és a drót csupaszon maradt. Rágta a szőnyeget, a tapétát, egyszer le volt szedve az egyik villanykapcsoló burkolata, és még sorolhatnám. De mára más nem csinálja. És mentségére legyen mondva a kocsiban soha nem rágott meg semmit. Nem megy ki napközben WC-re. Reggel kiviszem, meg amikor hazamegyünk visszük sétálni. Nyáron jobb a helyzet mert a párom tanár így ő nem egész 2 hónapot otthon van.
Az ő szobája ahol ilyenkor van nincs fűtve így kellemes neki a hőmérséklet. Sosem liheg, 20-22 fok van ott.[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
zolynet
veterán
válasz philoxenia #24641 üzenetére
Köszi, jó tudni!
Kislány nincs?
Soma szívesen kikormolná.
Bizonyára szép kölykök lennének. Tényleg nincs ilyen korcs emulátor?Nekünk a kutya szerintem egész nap alhat ha nagyon hideg van kint, behúz a házába és ki sem jön, alszik. De úgy hogy még inni sem jön ki. Rendszerint érek úgy haza hogy a vizéből nem hiányzik. (nincs befagyva) Mondjuk tudja hol találja, biztos nem hal szomjan.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #24629 üzenetére
Ez tényleg nagyon erős sarkítás, nem ezt mondtam. A láncra vert kutyákról beszélek, meg azokról akit biodísznek tartanak. Lakásban is és kertben is élhet boldog életet egy kutya, természetesen. HA biztonságosnak érezném a kertünket napközben én is kiengedném, amíg nem vagyok otthon de nem kockáztatok meg szökést, mérgezés, számszeríjas fejlövést mert ugye már ilyen is volt nem is olyan rég. Bár nem misztifikálnám túl a kert jelentőségét, mert nem attól lesz boldog a kutya, hogy ugat mindent ami él és mozog.
Nálunk a helyi állatmenhely nem ad örökbe olyan helyre kutyát ahol kertben tartanák.
z123456789: Amíg dolgozunk addig otthon van, és alszik. Mint minden kutya egyébként. Napközben a kerti kutyák is többnyire alszanak. Az enyém alszik és játszik, egy kerti kutya meg alszik és ugat. - amikor éppen nem foglalkoznak vele.
Szaladgáljon, mondják. Pedig a kutyának nem az az öröm, hogy van egy nagy területe ahol szaladgálhat mint egy futóbolond. És nem is igényli. Igényli a foglalkozást a sétát, igényli a mozgást - de nem véletlen mondják, hogy a kertben tartott kutyát is el kell vinni sétálni.
Az én kutyám akkor volt a legboldogabb eddigi élete során amikor odavoltunk nyaralni. A sok inger, a sok új hely és ember, a levegő, a táj az, hogy egész nap együtt voltunk nagyon felspannolták. De attól nem lesz ilyen boldog egy kutya, hogy kint lehet az udvaron.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #24634 üzenetére
Felénk se nem sózzák, se nem takarítják. Miénk a pálya.
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #24629 üzenetére
+1
-
Orlin
addikt
válasz philoxenia #24538 üzenetére
Hát igen nekem is az lenne a legjobba,ha nem olvasnák sehol kommenteket.
Csak megdöbbent,hogy emberek hogyan képesek így gondolkodni.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Steady74
addikt
válasz philoxenia #24538 üzenetére
+1
-
őstag
válasz philoxenia #24488 üzenetére
Már bocs, de nem lehet a "link" - nek nevet adni??
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
addikt
-
addikt
válasz philoxenia #24463 üzenetére
Tenylegesen tulszabalyozhato vele a kutya, a vegen meg a levegovetelhez is engedelyt kerve,
Szerintem ezt rosszul látod,pont az a lényeg,hogy a kutya nem fog félni,teljesen felszabadult lesz,csak egyszerűen ha meghallja a gazda szavát,azonnal boldogan teljesíti a parancsot.
Amikor az önfeledt játék,hancúrozás közben meghallja a hívó szót, azonnal felkapja a fejét, többnyire szemkontaktust keresve,és azonnal fut hozzád.Helló,szia itt vagyok futok máris
Ezt látni kell, csak akkor fogod megérteni igazán.
"Aki ad,az nyer"
-
addikt
-
monti0222w
addikt
-
monti0222w
addikt
válasz philoxenia #24383 üzenetére
Sajnálom szegény kutyát, annak viszont örülők hogy a úgynevezett harci típusú fajtákról szóló cikkek nemcsak leszólóak, hanem mint itt is vannak méltatóak is.
Ezúton kívánok mindenkinek boldog karácsonyt, és a kedvencekkel ünnepelve.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24383 üzenetére
Szerencsetlen kutya Nyugodjek bekeben.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
őstag
válasz philoxenia #24376 üzenetére
Érdekes ez a szőlő dolog.. Az enyém beáll szüretelni ahogy a szőlő közelébe kerül, pedig tiltom neki, de mindig elcsen egy pár szemet
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24376 üzenetére
Marijuana b+ akkor most hogy nyugtassam le ezek után?
Úgy kb azt látom a listán amikről olvastam is így sztem rendben van. Bár az enyém felszedi az utcán a cigicsikkeket
-
zolynet
veterán
válasz philoxenia #24370 üzenetére
Reggeli Mokkában láttam a történetet, hogy költené a fizetését gyógyszerre az ilyen.
-
rbalint88
addikt
válasz philoxenia #24318 üzenetére
Gumifülű, mindehogy tudja tartani, csak így nem szokták általában. A lesunyított agárfül az alap náluk is.
-
Kidus
őstag
válasz philoxenia #24105 üzenetére
Hat ez a video borzaszto. Szerencsetlen kutyanak fogalma sincs, miert tamadjak, es vegig a gazdahoz megy amit mondjuk en azonnal dicsernek. Ha eddig nem volt vele problema, ezutan biztosan lesz...
Artikulalatlan csordaban uvoltes mint neveles, remelem hatat fordit nekik mindenki nagyon hamar.
Fogalmatlan barbar modszer, ott a falka osszesen a 2 gazdi volt, akik nem tudtak ot megvedeni. Nem lepodnek meg, ha a kovetkezo alkalomkor mikor bepanikol, elrohanna barhova es nem lehetne behivni sem tobbet.Assuming Control
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24205 üzenetére
Mekkora otlet. Van is egy a padlason
-
bajnokpityu
félisten
válasz philoxenia #24156 üzenetére
Alfán jól látszik szerintem, h játszik-e, vagy bántani akar. Nem sok ruhát hord. Mások is szokták látni.
Az más kérdés, h útáltam, amikor még csinálta. Ciki.Nem akartok tenni fel képeket a kutyáitokról? Tökre kíváncsi lennék rájuk.
-
Cseri0058
őstag
válasz philoxenia #24139 üzenetére
Kiskorában fekete volt a szemekörül. Aztán ráragadt h Zorro
(#24143) Rivaul
Szerintem semmi különleges nevelés nem kell neki.
2 dologra kell figyelj oda eme 3 dög alapján
1. Séta. Megkell még fiatal korában tanítani a normális sétára mert mikor nagyobb lesz nehezen kezelhető. Mi sajnos elrontottuk szóval sétálásnál végig húz mint a veszedelem nehéz vele na
2. Meg szocializálni kell. Nálunk ez is kimaradt így mikor egy máaik kutya lép a színre egyből menne neki. Persze nem engedjük neki szóval nem tudom mi lenne -
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24142 üzenetére
Próbálj meg teknőst venni fajta szerint... Nagyon rutinos teknőc tartó vagyok de egyszer nem azt vettem mint aminek gondoltam. Pedig 5 volt összesen Úgyhogy zöldség, gyümölcs nevek lettek mindnek adva mint unisex hívójel.
Kb egy évesen lehet megmondani először fixen hogy milyen neműek is.
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #24139 üzenetére
A mi tojó kanárinkat is zorronak hívják.
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24130 üzenetére
Ezek nem emberek b+
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #24128 üzenetére
Jaa hát igen, de néztem jó olcsón odaadja a magyar almokat...
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #24126 üzenetére
Kínában volt a kutyahús fesztivál. De amúgy se... nem tudom. Ha arra tenyésztik akkor jobb?
Miért linkelted be a cikket?[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #24124 üzenetére
Én Kínába nem adnék kutyát...
-
maximilian4
addikt
válasz philoxenia #24119 üzenetére
"egy ember meghalhat egészen fiatalon és egészen öregen is. Élhet húsz-harminc évig súlyos betegséggel együtt, meghalhat fiatalon és egészségesen és öregen és egészségesen is élhet. A statisztika becsap bennünket a legtöbbször..."
Ez a kutyára is ugyanúgy igaz.
Maxi
-
bajnokpityu
félisten
közben már a felénél járok a videonak, most meg leállt itthon a net, addig irok egy HSZt.
hú, ez nagyon gáz. totál értelmetlen baromság. nah, ilyen nálunk nincs. NEm is értem.
be akarta mutatni az egyik legdurvább fegyelmezési ezközt egy hibátlan kutyán? csak, h lássunk ilyet is?
asztakurta. öncélú ökörség. ráadásul a kutya mit lát? emberek jönnek, bántják, gazdi nem védi meg, és az a rossz, hogy békésen álldogál a gazdája mellett?nálunk a futin szinte minden alkalommal jönnek menhelyes kutyák, akik már túl sokat láttak. Az ő rehabjuk része, hogy a futira, 5-10-néha 20 kutya, és gazdája közé beengedik őket, és nagyon vigyáznak a lelki egyensúlyukra. nekik az a céljuk, hogy a kutya egy rossz szocializáció után újra emberek, kutyák közé lehessen vinni. Logikusan, egy lelki roncsot senki se mer hazavinni...
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Király vagy, pont most akartam írni, hogy az első videó mindenhol le lett tiltva.
-
zolynet
veterán
válasz philoxenia #24093 üzenetére
Nagyon jó ötlet!!!
Mini vízipisztoly, azt kap a seggére.Dorian: de jó fej
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #24082 üzenetére
Na, az enyém inkább játszani hívta volna a macikat, született pacifista toy-dog
Tegnap két macskát próbált játszani hívni, azok meg néztek, hogy "Ez meg mi a francot akar?"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
maximilian4
addikt
válasz philoxenia #24085 üzenetére
Igen. Ezek még bocsok (még nevelés alatt állnak). Ha az anyjukkal mentek volna be az udvarba, vagy az anyjuk ment volna be, nem sok maradt volna a kutyából.
Am elég nagy baj h elvesszük az állatok természetes életterét.Maxi
-
Rivaul
addikt
Mi járhatott a medvék fejében? "ez meg mi? és most g..i erős vagy gxyz hülye? áhh inkább húzzunk innen" Kemény
-
bajnokpityu
félisten
Zeus egy vicces öleb és egy ló keresztezése
Óriási szíve volt, az vitte el szaporítóról jött, öt évet élt. Nagyon megsirattuk. Vicces, bolondos kutya volt. Nevelés nélkül is könnyű volt vele. Kivéve, hogy szökött, nem volt kapuszabály.Alfa egész más, öt is imádom. Jó vérvonal. Ö igazi domináns tipus, határozottan kell fogni, nem véletlen a neve. Viszont végtelenül stabil, és szinte mindenben tehetséges. Dolgozni kell vele, de megéri. 9 hónapos, 30kg, és imádja a balhét, de intelligensen bunyózik.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz philoxenia #24061 üzenetére
Akkor lehet probléma, ha nem csapolódik le rendszeresen a túlnyomás. Emberek ezt azért meg szokták oldani (aki nem, az tényleg jobb, ha kiherélteti magát ), kutyák nemigen, mert amikor tennék, a gazdik letiltják őket.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zolynet
veterán
válasz philoxenia #24061 üzenetére
Én ilyet nem olvastam.
De örülök, hogy hasznos tanácsot adtál, sokkal beljebb vagyok.Life is too short to stay stock!
-
maximilian4
addikt
válasz philoxenia #24039 üzenetére
Az enyém minden héten 3-4 alkalommal kap nyers húst (csirkenyak, csirke szárny stb), imádja.
Amúgy a kutya alapvetően egy húsevő ragadozó. Fogazata, valamint a bélcsatorna hossza, felépítése és az abban található baktériumflóra is ezt támasztják alá.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #24039 üzenetére
Teljesen egyetértek. Az enyém inkább disznó
-
sony309
őstag
válasz philoxenia #24013 üzenetére
Nem, nem értettem félre.
Csak kicsit furcsállottam, hogy egy kutyás topikban azt írják, hogy azon az oldalon vezeted, ahol tetszik.
Erre értettem, hogy én konzervatív vagyok.De valóban nincs előírás a polgári életben. Szép is lenne!
[ Szerkesztve ]
S3x, hifi & rock and roll
-
sony309
őstag
válasz philoxenia #24011 üzenetére
Akkor csak én vagyok konzervatív, hogy a bal oldalamon vezetem a kutyámat.
S3x, hifi & rock and roll
-
sony309
őstag
-
nagyúr
válasz philoxenia #23877 üzenetére
De, ugyan az a sztori. Igen, mondhatjuk hogy "hobbibol" paroztattak, legfokepp azert hogy kesobb ne legyen alterhes meg ilyesmi.
Nekem is van 3 ismerosom akik goldit vettek videkrol, ismeretlen tenyesztotol, mindharom kutya beteg diszplazia mindenhol... A kutyasulis csaj goldija is diszplazias volt, visszament a tenyesztohoz aki erre azt mondta: tessek, hagyja itt, vigyen egy masikat.
Egy ev utan biztos "lecsereled" a kutyadat ...
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz philoxenia #23872 üzenetére
"130 k -rol indulsz aztan rakoltesz evente 300k-t mondjuk, mert ra lehet, a masik meg 65 k-rol indul es rakolt 150-t mondjuk, a Te kutyad boldogabb lesz? A menhelyrol kihozott kutyanak nem jar gyanolyan kaja? "
Nem azért lesz boldogabb mert XeFt-ot ráköltesz, mert sajnos nagy általánosságban el lehet mondani hogy rá KELL költeni, lásd Steady74 esetét, de van még egy beagle-s haverom aki az első évben 250-300eFt-ot simán ráköltött a lekáderezett kennelből hozott fajtiszta kutyájára. Azért lesz boldogabb mert rászánod azt a pénzt a kezelésére és nem szenved a kutya, ergo boldogabb lesz.
Nem vennék kutyát semmiféle kennelből, annyira örülök hogy egy mentett korccsal hozott össze a sors. Semmi baja, megy, működik. Orvost meg egy évben 1x lát a kötelező olajcsere alkalmával.A menhelyről hozott kutyáknak nem olyan "városi bélük" van mint a kitenyésztetteknek, melyeknek külön csilivili kaja kell, mert fosik a szar kajától , meg csirkés nem ehet, meg inkább lazacos kell a bőre miatt, ..... és meg sorolhatnám mennyivel másabb kaja kell nagy általánosságban egy tenyésztett fajtatisztának.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz philoxenia #23863 üzenetére
Azt is számításba kell venni,hogy egy korrekt,neves tenyésztő a kutyáit egy évben több belföldi,és külföldi kiállításra is elviszi,azok költsége egy évben igen számottevő.
A külföldi fedeztetések úgyszintén.úgyszintén. Pld. egy dobermann, neves kutyával történő fedeztetése 1000 Euro,a kiutazás, kinn tartózkodás költsége sem két fillér."Aki ad,az nyer"
-
nagyúr
válasz philoxenia #23854 üzenetére
Hat nem tudom... baratnomek egyszer szaporitottak a goldijukat. Kerestek hozza megfelelo kant, csinaltattak sajat koltsegre egy rakat vizsgalatot, rontgent stb., majd fizettek a kan tulajanak az utikoltseget amiert eljott 2x. Aztan lekolykezett a goldi, lett 12 kis gomboc. Amit a tapszerre, kutyatapra elkoltottek az valami embertelen sok penz volt. A kicsik naponta 5-4-3 alkalommal ettek, a kaja amit kaptak meg nem volt tul olcso. Ezen kivul kakaltak rendesen, a papir cucc meg torlokendo meg istennyila ami kellett a tisztan tartashoz is elvitt egy kisebb vagyont. Utana oltasok, fereghajto tobb tiz ezer forint kutyankent. Aztan torzskonyv 10k/db. A vegen ott tartottak, hogy 120-ert alig mentek el a kutyak es orultek hogy nullara kijottek nagyjabol. (3 kutyus ajandekba ment.)
Persze biztos lehet maskepp is csinalni, a leendo tulaj ugy se tudja megmondani, hogy milyen tappal etettek a kutyat vagy hogy megkaptak-e az oltasokat, fereghajtokat. Az is vicces am, hogy vettek fereghajtot a 12 kutyanak es kaptak 5 matricat... A tobbi matricat meg majd megveszik videken a sufni-tenyesztok, aztan lehet vinni 20k-ert a goldent, biztos be lesz oltva rendesen
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23841 üzenetére
Attól még nekem teljesen eltalálták a malamutot, amit sokan annyira nem kedvelnek, mert ő is a csökönyösebb/önállób fajták közé tartozik.
De értem mit mondasz, ezért is írtam hogy nem hiszek (mondhatni nem szeretem) az ilyen marhaságoknak.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23837 üzenetére
Persze, nem mindenkinek jön be, ahogy írtam is. Nekem nagyon betalált. Telibe.
Hát...ha ez vigasztal, ide csak különcök járnak, még ha több ezren is vagyunk. -
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #23813 üzenetére
Ez borzasztó, mi történhetett szegény kutyával korábban, hogy ilyet tett?
Lehet a férfi kis erőszakkal próbált tekintélyt kivívni magának? -
Bferibörs
addikt
válasz philoxenia #23369 üzenetére
Szójával szokták a legtöbb táppban növelni a fehérjét,persze állati/növényi arány nem mindegy, sok kutya nem bírja a szóját,allergiás kiütések vagy hasmenés jelentkezik náluk
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23360 üzenetére
Több kaját nem akarok adni azzal csak terhelném a pocit... Van valami tipped, amivel fel tud szedni egy kis fókazsírt?
-
Bferibörs
addikt
válasz philoxenia #23294 üzenetére
Állatorvosaim szerint az egyik lyme specialista -erre emlékszek,hogy ezt mondták- nem gyógyítható a lyme, nagy mennyiségű antibiotikummal kezelhető de az élősködők mindig benne maradnak, immun rendszer gyengülésnél újra előjön.
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23288 üzenetére
Remélem én is.
(#23291) Zsocy155
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23285 üzenetére
Jól van na, csak szívtam a véred... (Hogy témánál maradjunk )
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23279 üzenetére
(#23279) philoxenia
Elhiszem hogy hideg volt, de legközelebb vehetnél fel egy kesztyűt és akkor nem remegne ennyire a kezed.(#23278) Zsocy155
Nekem a főnökömmel van ugyan ez a probléma.Az az elektromos cucc szerintem is túlzás. Inkább még egy blökit mellé, és melegítik egymást.
Megint csak a régi malamutomat tudom felhozni. Hoztam el egy (szerintem) vizsla (testforma) / pitbull (fej) / labrador (szín) / foxi (méret) keveréket menhelyről, akinek elég rövid szőre volt. Nem egyszer láttam összebújva feküdni a két kutyát, méghozzá úgy hogy Morzsi (keverék) volt a kiskifli.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23276 üzenetére
Ez igaz de nem életszerű, hogy egy mexikói Xoloitzcuintle vagy egy kínai meztelen kutya kint legyen tartva a kertben.
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23270 üzenetére
Szerintem se jó megoldás. A kutya pillanatok alatt belihegi a helyét ha van valami kis hőzáró ajtó is akkor meg aztán pláne elég meleg lesz neki a helye. Egy kis széna, vagy pokróc és tökéletesen elvan. A meleg szerintem jobban megviseli őket mint a hideg. Az enyém legalább is októberi gyerek és pár hetes korukban is a teraszon aludtak, be se mentek a kutyaházba.
-
Bferibörs
addikt
válasz philoxenia #23270 üzenetére
én max. macsesznak tudom elképzelni a lakásban :-)
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23257 üzenetére
Ha eléggé csaholok neki, igen. Egyébként ilyet kapott.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23226 üzenetére
Azt látom hogy szét-szétrág 1-2-t, de hogy napközben eszi-e? Azt nem tudom. Biztosan.
Nehogy veseköve legyen.
Azt mondod német juhász? Legyen!Húzok is haza, játszani vele, jó idő van.
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23216 üzenetére
Múltkor felvettük az ölünkbe ketten 4 kézzel simogattuk. Másfél percen belül laposakat pislogott és bealudt.
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23214 üzenetére
Na ez nekem nem megy, mi tutujgatjuk
Rosszcsont is elég bújós lett az elmúlt hetekben. Ha tehetné akkor órákon át a hasát vakartatná.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23208 üzenetére
Nekünk van macskánk is. Már beletörődtem, hogy van egy kutyám, a macskának meg van egy embere. (Én.)
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23208 üzenetére
Na, hát akkor meglátjuk mi sül ki belőle? A németjuhász már elég nekem. Egyébként sógorom is pont ezek alapján, és ilyeneket tippelget mint te. Ezt a füles dolgot is mondta már.
Amit leírtál kinézetre, számomra tökéletes.Durva ez a macska.
(#23206) bb0t
Ő kan kutya.
Húsz kiló a tiéd? Azt hittem a Border Colliek nagyobbra megnőnek. Mondjuk ezzel a 20 kilóval tudnak ilyen fürgék lenni.
Ez a szőrmók most 15 Akkor van remény. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23201 üzenetére
Jó ilyeneket olvasni. Nem csak azért, mert egy kutya volt a főszerepben, hanem mert olyan szituációból menekült meg a család, aminek a tragikus kimenetele ép ésszel felfoghatatlan.
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23201 üzenetére
YEAH!
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23199 üzenetére
Igen, mondta is hogy most jön az 5. hónap, szépen lassan elkezdi hullajtani a fogait, és hogy erre figyeljek, mozgassam finoman neki nyugodtan mint a kisgyerekeknek,hogy minél előbb helye legyen a másik fognak.
Hát...nem szívesen megyek oda vissza.
Ez hosszú történet...
Nem tudtam milyen helyről hozom el, de szerintem jól járt a kutya hogy nálam kötött ki. AHogy akkor írtam egy facebookos post alapján szereztük.
De mindegy, mert ha nem lesz akkor is marad természetesen. Mondjuk a 9 hónap még odébb van. Addig csak nől a kis buksi feje. -
z123456789
addikt
válasz philoxenia #23197 üzenetére
Hát szerintem a videón ami van az nem 4 hónapos. De aranybogár a mindenit!
Az enyém az 4 hónapos. Persze nem tudom hogy mikor született. A doki május 15-re írta be a szülinapot. Abból számolta hogy amikor elhoztam 6 hetes volt. Az kb az itteni első hsz-emhez köthető.
Ha akkor 6 hetes volt, akkor a születése inkább május vége mint május 15, de a lényegen nem változtat, hogy már elmúlt 4 hónapos.
Tudom hogy nem magas a fajta, de ha ennél tényleg nem nő nagyobbra, akkor az még azt sem éri el.Ez egy ökör.
-
Bferibörs
addikt
válasz philoxenia #23183 üzenetére
Sajnos sok helyen nincs kutya futtató,sőt nem szabad szabadon engedni sem a kutyát közterületen,én is ilyen helyen lakok.
Mivel valszeg a kutya jól érzi magát a futtatón,bepróbálkozik,hogy minél előbb oda érjen, fegyelmezéssel,akár irány váltásokkal helyre tehető.Szerintem normális reakció a próbálkozás.Időben helyes irányba kell tetelni,amig lehet.[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #23179 üzenetére
Pedig most már úgy viselkedik mint egy kiscica, ha közeledek felé.
Ha van valami, és rá kell szólni, akkor abban a pillanatban abbahagyja amit nem szabad, de a sétáltatás kezd rémálom lenniMacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Orlin
addikt
válasz philoxenia #23153 üzenetére
Múlthéten nálunk sikerült a kutyának!
Munkába mentem reggel és ilyenkor még bent szoktuk hagyni a szobámban ,hogy lustálkodjon még.A család többi tagja is elaludt még és amikor engedték volna ki akkor láttak meg a meglepetést,hogy szép a sarokba végezte a dolgát!2 éve alszik bent,de ez volt az első eset és gondolom akart jelezni mert ahogy néztük megjárta az ágyat is,csak mindenki aludt.Amúgy meg amikor felhívtak a munkában,hogy elmondják mi történt,Az volt az első kérdésem,hogy jól van?Nem fáj a hasa?
Mire hazatértem már ki volt takarítva...De lenne egy kérdésem a többiekhez is!Ma este kaja után nem tudott kakilni.Pedig akkor szokott.Este is még kimentünk szaladgálni egy picit,hogy talán kedvet kap,de semmi.Nálatok is szokott ilyen lenni?Holnap majd figyeljük és,ha nem tud még mindig akkor hívjuk a dokit.
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Bferibörs
addikt
-
Siriusb
veterán
válasz philoxenia #23153 üzenetére
Nagyon jó!
Tegnap kutyasétáltatás közben látjuk, hogy két kutyával jönnek szemben, s pórázra veszik. No, biztos ami biztos, mi is. Az egyik egy bull terrier volt, ahogy közelben értünk, egyből rángatta a pórázát, hogy jönne ismerkedni. Gazdája mit tesz? Volt a kezében egy üres 1,5l-es műanyag palack és azzal csapdosta ütemesen a kutya fejét, miközben kántálta, hogy "nem".
És ezt álljam meg szó nélkül... -
TazLeacher
nagyúr
válasz philoxenia #23102 üzenetére
A mozgásigény akkor sem méretfüggő az állatvilágban. Ha ez így lenne, az egér egész nap hereverélne, az elefánt meg kifulladásig szaladgálna.
elsősorban azon múlik, mennyi időt tud lakáson kívül is tölteni ennek ugye semmi köze a mérethez.
és mit tud a lakásban csinálni Ez meg szerintem eléggé függ az előző dologtól. Ha sokat tudnak vele foglalkozni, akkor otthon csak döglik a kutya. És persze most nem szélsőséges esetre gondolok, hogy 28 nm-es lakásban 3 felnőtt meg egy bernáthegyi... -
Dorian
félisten
-
erik365
senior tag
válasz philoxenia #23059 üzenetére
Nem akarok kötekedni, meg semmi, de tegnap azzal kezdtem, hogy beirtam a keresőbe az eladó kulcsszót, még eladó Yorkit is találtam...
1.4 T-jet M32
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #23042 üzenetére
A kisebbik belga az kicsi maradt. Jól kiszúrtad
[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
válasz philoxenia #22993 üzenetére
Ezt nagyon szomorúan veszi tudomásol az asszony.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Speeedfire
félisten
válasz philoxenia #22931 üzenetére
Ez is megfordult a fejemben.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bitpork
nagyúr
válasz philoxenia #22931 üzenetére
Mit jelent annál a sok kutyusnál a "visszahozták" megjegyzés?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
maximilian4
addikt
-
Otisz
őstag
válasz philoxenia #22805 üzenetére
Szintén ezt akartam írni, mintha lenne benne Pit is.
(OO[IIII][IIII]OO)
-
DrDobos
őstag
válasz philoxenia #22805 üzenetére
Húha, érdekes és a vizsla feltevés helytálló?
Samsung Galaxy A55 5G
-
DrDobos
őstag
válasz philoxenia #22803 üzenetére
Igen erre gondoltunk. Sokan azt mondták hogy vizsla van benne az biztos. Élénk természetű, már fogott madarat ilyesmik, ezért valamilyen harcosabb szülőre is gondoltunk. Esetleg ahogy keresgettem megfordult a fejemben talán a staffi is...
Samsung Galaxy A55 5G
-
DrDobos
őstag
válasz philoxenia #22801 üzenetére
Örökbefogadott,kb 3 hónapos
Szerintem az alábbi linken a képek egyike sem fogható hozzá, de lehet azért csak mert még túl kicsi
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
z123456789
addikt
válasz philoxenia #22772 üzenetére
Utána járok, köszi.
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #22753 üzenetére
Igen. Hivogatom meg fenyegetem hogy megöletem,meg hogy bidbulkutyákkal megetetem
-
MurdR
veterán
válasz philoxenia #22751 üzenetére
Két füles meg fogja ott oldani a dolgokat.
Csak attól félek, hogy barátnőmre is rátámadnak. De abból mónikasó lesz.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #22733 üzenetére
Az is állatkínzás.
-
MurdR
veterán
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #22731 üzenetére
Hehe ez jó kérdés. De ha a közterület felügyelő meglát vele akkor borsos lesz ára.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest