Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16232) King Unique válasza Naidooxxx (#16230) üzenetére


King Unique
titán

A népszerű ázsiai gyártók (pl. Adata, Buffalo, Pqi, Silicon Power, Samsung, Toshiba) közül, szerintem egyik legjobb külső vinyókat az SP csinálja (+Buffalo, Toshiba), általában kicsit drágábbak is a nagy átlagnál. Megbízhatóság változó, modellfüggő is, illetve mivel kínálatból sok régit kisörpörtek és újakat raktak helyére, így általános infót nehéz mondani. De pl. az Armor A80 egész jó darab és rendkívül strapabíró, korábban a JMicron vezérlő miatt voltak vele apróbb gondok, de újabban az ASMedia chippel már stabilabbnak mondható. Többiben is újabban már ez a vezérlő szokott lenni.

Belsejük változó, 1 TB méretben általában Toshiba MQ01ABD100 és Seagate-Samsung ST1000LM024 merevlemezek vannak bennük. A 2 TB-os SPA80 is Samsung merevlemez van [link], ami nem rossz szerintem. Az A30-ban is Samsung ST2000LM003 van és ASMedia AS1053 vezérlő is látszik, ami szintén jónak mondható. [link] Az új A60-ban viszont már WD20NPVX [link]. Armor sorozatnak ütés és vízálló burkolat mellett, az Type A csatlakozó az előnye, ami a Micro-B csatival szemben, kicsit strapabíróbb.
Egyébként ezen az oldalon találsz egy csomó, részletes SP tesztet. :))
Hardveres titkosítás nincs bennük :N , csak sima szoftveres, fájl/ mappa szintű AES 256, a hozzá adott SP Widget program által.
Minőségi és ajánlott kategória még a Transcend is, a 25H3-ban WD20NPVX merevlemez és ASMedia vezerlő van, ami jónak mondható. Ezeknél is csak sima szoftveres titkosítási lehetőség van.

A WD My Passport Ultra Metal is egyértelműen jó választás, annál viszont már hardveres titkosítás, real time lejelszavazás van. Baj, v mért kérdezted??
Egyéb 2,5" alternatívák: [link]

Tokot a fentebb említett SP, illetve Transcend külső vinyókhoz annyira nem is muszáj venni, de valóban azért célszerű, ahogy WD-hez is. Utóbbinak van saját kollekciója is, amikbe belefér, viszont a többi nagyobb méretre, különösen az SP-k, ezekhez már kicsit nagyobb tokok kellenek. Case Logic, Hama kínálatát, valamint eBay-t is érdemes lecsekkolni.
Majd a kiválasztott külső vinyótól függ, melyik tok felel meg neki méretileg, de a fenti kínálatban biztos akad megfelelő.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.