Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ans1980
tag
Erre kíváncsi vagyok, megkapom-e. Lassan két hónapja rendeltem, szinte egyből feladták, majd másfél hónapig meg sem mozdult. Azóta viszont naponta majdnem továbbkűldik
FelvételFelvétel a feladótól
2019.06.26. | 21:23
SzállításKimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2019.08.09. | 10:26CNBJSA
SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.08.09. | 10:42CNBJSA
SzállításKüldemény átadása nemzetközi szállításra
2019.08.10. | 13:00Külföldi postai kicserélő üzem
SzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2019.08.11. | 13:00CNBJSA
2019.08.11. | 13:03CNBJSA
2019.08.12. | 10:00Külföldi postai kicserélő üzem
2019.08.12. | 10:30CNBJSA
2019.08.13. | 14:58CNBJSA
2019.08.14. | 13:00CNBJSA
2019.08.14. | 15:45CNBJSA
2019.08.15. | 13:00Külföldi postai kicserélő üzem
2019.08.15. | 14:37CNBJSA
2019.08.16. | 13:00CNBJSA
2019.08.16. | 13:00Külföldi postai kicserélő üzem
2019.08.18. | 13:00CNBJSA -
skyrush7
aktív tag
válasz
Tybike81 #91515 üzenetére
A registered air mail és az ordinary small packet plus ugyanaz lényegében, csak előbbit lehet követni és kézbe adják. Nem jelenti azt, hogy előbb megérkezik.
Nekem sokszor volt hogy a Yanwen Economic és a Small Packet Plus előbb jött a registerednél.
Megprobálhatod a disputeot, de nagy valószínűséggel a 60 nap lejártáig nem nagyon akarnak majd pénzt visszaadni neked. -
skyrush7
aktív tag
válasz
Tybike81 #91511 üzenetére
Nem, lítium akksiknál ez normális szállítási idő. Lehet szerencséd, de a közel 2 hónap a leggyakoribb. Hollandiából se ér ide 14 napnál előbb.
Az, hogy mikor kell ideérnie egy becsült intervallum. (Ami nekem egyébként 17.volt) 60 napon belül kell megjönnnie, utána lehet refundot kérni. -
SI-ZO
csendes tag
Üdv!
Első DHL rendelésem miatt lenne pár kérdésem.
Sima 3 dolláros myomonkövetéses feladást kértem.
A nyomonkövetési rendszer ezt írja ki: Arrival at destination country. Várhatóan mikor érkezik meg a csomagom? Jövőhéten vajon megkapom?
Köszönöm. -
Castell
aktív tag
válasz
_stick_ #91487 üzenetére
Szia!
Nekem jelenleg 7 termékem nem jött meg több mint 5 hete, és mind Ali-s. Várd meg az eladó által megadott időintervallum végét és utána reklamálj, mást addig nem tudsz csinálni. De szerintem a lassulás oka az emberhiány és a szabadságolások. Csak a regisztrált és a priorizált küldeményeket tolják, ezt bizonyítja az is, hogy a családban Kínából rendelt regisztrált csomagok cca. 2 hét és megérkeztek...
Egy tegnapi hír a hazai kézbesítési anomáliákról:
-
fairi
őstag
válasz
kvarhegyi #91507 üzenetére
Ne lepődnék meg ha simán csomagokat várnának össze. CAR tipikusan nem az a hely ahová a posta mindig indít járatokat. Az is lehet megérkezett, csak egyszerűen visszajelzés nincs. Gondolom ismered az országot, főváros pár negyedén kívül az állami szolgáltatások esetlegesek.
DHL Express -re kellett volna bízni. Bangui-n kívül az országban UN, AU konvojokkal történik közlekedés biztonságbanKb azt kéne kideríteni amiben a magyar posta t'án tud segíteni elindult-e a csomag Amszterdamból. ha elment akkor a címzettnek kell utánajárni.
-
-
agroman
aktív tag
-
Rainman05
tag
Sziasztok rendeltem Alliról 8300Ft értékben természetesen be kérték a papírokat a vámhoz mennyi is volt az ára de már egy hete nem hajlandóak dolgozni így várok! Kérdésem az lenne hogy meg fogják áfáztatni ezt a kicsit több mint 22 eurót? Mi a tapasztalat? 3500ft vámügynöki szolgáltatás + áfa már nem érné meg a vásárolt áru sajna.
-
kvarhegyi
csendes tag
rr428688515hu
2019.08.02. | 07:36 NLAMSA
SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításraEz a levél amit én adtam fel, hol lehet augusztus 2 óta?
Közép-Afrikába küldtem.Köszönöm a segítséget
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi csomagnál kb. garantált, hogy elkeveredett, ha jól sejtem..
RP625005481CN
Utsó státusz:
03 Júl 2019 08:16
Arrived
Suzhou, JiangsuÉrdemes nyitnom a dispute-ot már most? Pár nap múlva lejár a 60 nap. (aliexpress)
-
-
ladyd
újonc
hú, köszönöm szépen a linket, végre tudok róla valamit
-
ladyd
újonc
sziasztok,
végigolvastam a hozzászólásokat, de azzal kapcsolatban tapasztalatot nem olvastam, hogy mennyi idő míg megérkezik a rendelt csomag.
Július 28-án rendeltem egy telefont a Gearvitáról. Na most azóta ennyit tudok a rendelésről, ami a képen is látszik.
Tisztában vagyok vele, hogy külföldről nem egy hét alatt ér ide, de mégiscsak eltelt már szűk 3 hét. Lesz ebből valami? -
Aygo57
újonc
válasz
wintikek #91470 üzenetére
Szia! 2 helyről szoktam vásárolni az egyik Hong-Kongból a másik Szingapurból jön. Minden alkalommal amikor elkültem a megrendelést 1 napon belül már megkaptam a nyomkövető számot 2-3 napon belül már azt jelezte a rendszer hogy elindult a repülőgépes szállítás. Kb. 10 nap és átvettem a csomagot. Én is csodálkoztam de igy volt ha hiszed hanem. Szép napot!
-
fairi
őstag
csillagok állása, Ley-vonalak energiaáramlása..
aki külföldről, főleg Kínából rendel el kell fogadnia hogy a csomag lehet 60 napon belül érkezik meg, sőt lehet hogy sose, mint az én 75 napja úton levő csomagom.Mint a viccben: A MÁV-nak 5 ellensége van. A négy évszak, meg az utasok.
Postánál is így van.
-
fairi
őstag
válasz
Aygo57 #91466 üzenetére
Hírekben benne van, hogy a Hongkongi reptéren bajok vannak, és ha szállítók tranzitnak használták akkor késlekedés lesz.
magyar oldalon meg szabadságolások vannak és posta lassabban dolgozik jóval. Kínában is több ember lehet szabadságon mint máskor. Ezenkívül rossz a csillagok állása, Ley-vonalak energiaáramlása is akadozik szóval ez van. -
azbest
félisten
csak tippelni tudok, de például a posta szálltja ki a tankönyveket, miközben a normál csomagforgalommal sem nagyon boldogulnak. Ha valaki a liszt ferencen dolgozik, esetleg ő tudná megmondani, hogy beférnek-e még a parkolóba a felhalmozott küldemények vagy már a szabad ég alatt várják sorsukat.
Hátha a következő konzultációig vagy bözsi kiszállításig elfogynak
-
Csybe
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom többen a magyar postát szídják, de az én tapasztalataim szerint nem feltétlen ők a hibásak. Több rendelésem is volt mostanában (érdekes módon én évek óta azt tapasztalom, hogy nyáron gyorsabban jönnek meg a küldemények).
Ami az én problémám: a nagyobb méretű csomagok teljesen rendben megérkeznek, a levél méretűek viszont nem nagyon akarnak újabban.
Két példa:
Aliexpress, elosztó USB aljzatokkal:
2019-07-30 09:33
Budapest 112 posta, Successfully delivered
2019-07-29 13:55
Budapest 112 posta, Allocated to postman
2019-07-28 21:07
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Forwarding to domestic delivery network
2019-07-28 10:41
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange
2019-07-20 10:00
CNDGGA, Send item abroad
2019-07-19 10:43
CNDGGA, Insert item into bag
2019-07-18 19:35
CNDGGA, Receive export item at office of exchange
2019-07-18 19:11
Receive item from customerBG, autós kamera:
2019-07-22 11:48
Budapest 112 posta, Successfully delivered
2019-07-22 07:49
Budapest 112 posta, Allocated to postman
2019-07-21 18:44
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Forwarding to domestic delivery network
2019-07-20 06:37
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange
2019-07-15 22:35
GBASMA, Send item abroad
2019-07-15 17:18
GBASMA, Insert item into bagEzzel szemben, eBay-es rendelések, boríték méretűek (telefon tok, okosórához szíj):
2019-07-06 04:00
CN, Arrive at destination country post office
2019-07-05 04:00
CN, Arrive at destination airport
2019-07-03 12:00
CN, Departure from airport
2019-07-02 16:00
CN, In Transit
2019-07-02 00:06
Despatched from sorting center.
2019-07-01 19:28
Process completed in sorting center.
2019-07-01 15:52
Acceptance.---
2019-07-12 09:00
CN, Arrive at destination country post office
2019-07-11 09:00
CN, Arrive at destination airport
2019-07-09 17:00
CN, Departure from airport
2019-07-08 21:00
CN, In Transit
2019-07-08 05:40
Despatched from sorting center.
2019-07-08 01:42
Process completed in sorting center.
2019-07-07 23:53
Acceptance.Utóbbi kettőnél a tracking number UC[...]YP.
Miért van, hogy ezek elvileg több mint egy hónapja az országban vannak, mégsem jönnek, ezzel szemben az első két példánál összesen 1-2 hét volt a teljes eltelt idő?
-
Aygo57
újonc
Sziasztok!
A kérdésem annak szánom aki esetleg tudja hogy az utóbbi 3-4 hétben miért lassult le a Kínából érkező ajánlott küldemények kézbesítése. 1-2 hónappal ezelőtt volt úgy hogy 10 nap után megkaptam a küldeményeimet a megrendeléstől számítva a kézbesítésig. Most meg van olyan cuccom amire 1 hónapja csak várok-várok-várok!!!! Köszönöm a választ!
-
fairi
őstag
-
Castell
aktív tag
-
azbest
félisten
Az, hogy melyik szállítmányozó cég hozza, nem határozza meg, hogy melyik országban van jogilag behozva az eu-ba. Gondolom nem szeretnél a holland adóhatósággal levezelzni és fizetni nekik. Magyarországon léptetik be az eu-ba, mert ez a célállomás.
Vannak olyan szállítási módok, amikor valóban más országban léptetik be, és utána eu-n belüli küldeményként újra feladják. De ezek szerint a tied nem olyan.
-
fairi
őstag
postNL jóban van Kínával [link] , és postNL baj nélkül szállít Li-iont is. Ezért szeretik a kínai eladók. Ám amit Kínába vettek fel, azt ellátják egy matricával, hogy nem EU-n belüli, így szinte kb mindig lekapcsolja a magyar posta. Esetek egy részében átengedi ha nem találja értékesnek, máskülönben már kérik is a papírokat.
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Rendszeresen rendelek Kínából, banggoodtól eddig 4 dolgot rendeltem ami 100$ feletti volt, mindet EPL szállítással. Ebből 3-at kiszedett a posta, ki is fizettem rá amit kellett annak rendje és módja szerint, BG pedig később visszatérítette a plusz költséget. A mostani rendelésemet is vámkezelik, szintén EPL szállítás Hollandián keresztül.
Nem agyalnék rajta, ha nem lenne sürgős a csomag, de mennyire fair ha a magyar postának azt mondom, ez egy EU-n belülről érkező csomag. Ami tulajdonképpen így is van, hollandiaban ki lett fizetve a szükséges vámteher. BG rendelési felületen és PayPalon sincs nyoma kínának, a TN szám alapján sem láttam erre utaló nyomot, vagy a posta többet lát mint én?
Ez így működik?
Sajnálom, hogy nem tudtam visszaolvasni, biztos volt már téma, de költözés közepén vagyok, nem találtam rá szabadidőt.Köszönöm,
Aron -
NeverGone
tag
válasz
azbest #91452 üzenetére
Szia!
Azt megnéznéd nekem, hogy a „rejtett” részek más szolgáltatásban (pl. http://parcelsapp.com láthatóak-e? Köszi!
-
fairi
őstag
válasz
Tybike81 #91450 üzenetére
komolyan miért kell a magyar postát vádolni ha nem ő a hibás. utánajárható az ügyhöz nincs közük. felelősök a késlekedésért a kínai posta és a kazah tranzitközpont. és nem kell mindig elhinni a bejegyzést: arrival to destination nem egy hivatalos UPU bejegyzés, postaunio nyomkövetése a hivatalos adat, ezen kívül a tagok szoktak saját adatot is betenni, amik megbízhatósága legtöbbször oké, de tűzbe nem tenném érte a kezemet. utolsó adattal nagy gond van, mert az érkező gép nem küldte vissza, hogy magyar földre leadta.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest