Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Ma végre shipped lett egy küldemény, kaptam számot is, de nincs a rendszerben. Mennyi idő amíg belekerül? http://www.swisspost.com/-os. Néztem a trackitonline-nal is, ott se látja.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Simon02 #91392 üzenetére
Ha nem veszed át, attól még nem biztos hogy visszajut a címzetthez. Szóval se termék, se pénz.
Mellesleg miért is szórakoznál az eladóval? Ő elküldte amit te kifizettél, arról nem tehet hogy te nem tájékozódtál megfelelően. Svájc nem tagja az Uniónak, így ÁFA mindenképp van. Bizonyos termékek vámmentesek (vagy az összes), de ennek most nem akarnék utánanézni.
Szóval a nem veszed át dolog enyhén szólva bunkóság.
-
Xes
csendes tag
Rég volt vámos csomagom, ilyenkor mennyit szoktak még rajta ülni?
Feldolgozás
A címzett részére értesítés készült
2019.07.23. | 15:13
Postai vámeljárásSzállítás
Vámkezeléshez szükséges dokumentumok feldolgozása
2019.07.26. | 09:19
Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontFeldolgozás
A NAV a beküldött vámáru nyilatkozatot elfogadta
2019.07.26. | 14:40
Postai vámeljárás -
nyisziati
veterán
válasz
kmarci25 #91394 üzenetére
A megoldás a római tál lesz szerintem.
Egyébként anyám kiváló cipókat sütött normál hőlégkeverős sütőben, nyitott tepsin. Csak kellett kb. 10 év, hogy kialakítsa a megfelelő receptet, élesztőmennyiséget, tésztamennyiséget, sütési hőmérsékletet, nedvességtartalmat (a tésztában és a sütőben is).
Ez az öntöttvas sütőtál kb. olyan cucc, mint kezdő háziasszonyoknak a multifunkciós konyhagép 50 ezerért. Pár alkalommal jó, aztán már csak a helyet foglalja, mert rájön a delikvens, hogy kézzel és hagyományos eszközökkel gyakran egyszerűbben és gyorsabban megoldja a feladatokat, mint egy állandóan átszerelésre váró monstrummal.
-
kmarci25
veterán
válasz
nyisziati #91393 üzenetére
Jah, igen, csak ez nálunk pont nem kapható...
Speciálisan kenyérsütésre kialakított öntöttvas edény. Tudom, hogy erősen rétegprobléma, de már egy ideje pont egy ilyen kialakításúra vágytam (már akkor is, amikor nem tudtam, hogy tervezik), és már kb. 1 éve figyelem, hogy mikor lesz kész. Sajnos sejtettem, hogy drága lesz, plusz tengerentúlról jön, úgyhogy úgy még drágább.
Most azon gondolkodom, hogy keresek egy vállalkozó kevű fazekast, aki elkészítené nekem kb. ugyanezt kerámiából. -
nyisziati
veterán
-
Simon02
tag
Segítségre lenne szükségem. Rendeltem egy nagyobb értékű terméket ebay-en keresztül Svájcból. Most nyomkövetés szerint azt látom, hogy posta vámeljárás értesítés készült. Nem jól tudom, hogy Svájcból vám és áfa mentesen lehet vásárolni (közös vámunió)? Áfát nem szeretnék fizetni, ebben az esetben, ha kell , akkor ne is vegyem át a csomagot?
Köszönöm a segítséget! -
kmarci25
veterán
Ha az Egyesült Államokból rendelnék egy öntöttvas sütőtálat (értéke: 185$, szállítás: 74$), akkor arra milyen plusz terheket kell fizetnem?
-
bl4ze
veterán
válasz
duckymusic04 #91387 üzenetére
Várja a sorát, hogy felbontsák a zsákot : türelem.
-
duckymusic04
csendes tag
Egysegkepzo erkeztetese statusz van, harom napja. Ez, mit jelent? Az elozo egysegkepzot is, 4 nap utan bontottak fel, de volt, hogy mar masnap. Nem ertem, hogy mit takar.
-
kvarhegyi
csendes tag
Sziasztok!
Külföldre adtam fel levelet. Ez azt jelenti hogy visszajön valami miatt?
KÜLDEMÉNYNAPLÓ
IdőpontokSzakaszokEseményekHelyszínek
FelvételKüldeményfelvétel megtörtént
2019.07.23. | 10:34Budapest 15 posta
SzállításBejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.07.29. | 16:01NLAMSA -
vasi89
őstag
válasz
janakbacsi #91379 üzenetére
igen nettó ár és csak EU adószámmal tudsz náluk vásárolni.
-
cof
veterán
válasz
janakbacsi #91381 üzenetére
De hogy ez nettó vagy bruttó azt nem tudom.
Pedig ez is oda van írva, félkövér betűkkel.
-
janakbacsi
őstag
válasz
pulutodurumo #91380 üzenetére
Az van odaírva, hogy ár. De hogy ez nettó vagy bruttó azt nem tudom.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
janakbacsi #91379 üzenetére
Ott van minden leírva.
-
mzso
veterán
Helló!
Tudna valaki még ajánlani EU-n belüli, vagy EU lerakatos webshopot ahonnan Xiaomi/Meizu telefonokat rendelhetek?
Amiket eddig találtam azokkal nem jártam sikerrel. -
salieri.
őstag
válasz
pulutodurumo #91375 üzenetére
Köszi szépen.
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni Ausztriából 120 ezer ft értékben egy webáruházból. terheli -e valami többlet ktg. a terméket ha kifizetem paypalon?
-
mzso
veterán
válasz
pulutodurumo #91370 üzenetére
Kösz.
És azt így kell használmi?És a webshop nevét nem tudod elárulni?
-
törölt tag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni.
A 1tracking nyomkövetés ezt dobta ki a DPD-s EU Express szállításra.
Last vessel Hungary Query takes : 1212 MS
2019-07-12 09:32:00
DPD data centre, Order information has been transmitted to DPD.
First vesselQuery takes : 1252 MS
2019-07-17 21:00:58
Port of Destination BUD, Parcel arrived at the airport.
2019-07-17 14:00:44
Hongkong, Departed Hongkong Sorting Centre.
2019-07-16 16:00:31
Hongkong, Arrived at Hongkong Sorting Centre.
2019-07-16 10:00:00
ShenZhen, Sent to HongKong Sorting Centre.
2019-07-13 11:39:37
Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2019-07-13 10:48:30
Shipping Label Printed.
2019-07-13 10:48:11
Confirmed & Prepared For Packing.
2019-07-11 05:07:06
Order Created.Port of Destination BUD, Parcel arrived at the airport.
Ez ugye nem az jelenti, hogy a Liszt Ferenc reptéren pihen a csomagom? -
mzso
veterán
Helló!
Akad olyan EU raktáros oldal, mint az eustock.eu volt ahonnan lehet jó áron mobiltelefont venni?
Egyébként úgy látom, hogy az összefoglalóban az utolsó három link az eu raktáros webshopokhoz nem vezet semmi értelmeshez.
Olyan még van, hogy kínából átcsúszik okostelefon a vámon? (Úgy négy éve még volt, pedig már akkor azt mondták, hogy már nem)
-
Breaker
tag
Sziasztok!
Megjött egy csomagom USA-bol, 70USD. A posta szerint vámmentes, de áfa köteles. Mégis visszatartják vámkezelésre, elküldtem a doksit.
Ha vámmentes, miért vámkezelik? Ez normális?Üdv
Breaker -
nyisziati
veterán
válasz
rumos XIII #91364 üzenetére
Nincs mit! Örülök neki, hogy sikerült.
[link] -
nyisziati
veterán
válasz
rumos XIII #91362 üzenetére
Így sikerült nekem is egyet "visszacsábítanom".
Két nap múlva a kezemben volt.
Remélem sikerrel jársz. -
nyisziati
veterán
válasz
rumos XIII #91360 üzenetére
Hát, így jobban belegondolva, nem.
-
nyisziati
veterán
válasz
rumos XIII #91358 üzenetére
Nem biztos.
Nekem már volt olyan ügyem, ahol nem adták vissza. -
rumos XIII
aktív tag
Sziatok.
Ha a posta visszaküldte a külföldi csomagot, nem kereste címen (dehogynem, csak ők nem találták), akkor a vételárat visszakapom? -
zelo.adam
csendes tag
Sziasztok !
Gearbestes Prioriti Line(Dpd) ( EUEXPDPDP) tracking szám kb hány nap alatt "élesedik " ? Vagy csak akkor lesz az általam kapott tracking szám élő mikor már az euban van és DPD attvette magához ?
Előre is köszönöm a válaszokat
Zelo -
0xmilan
addikt
Irt a banggood, hogy ez az esernyo out of stock es valaszthatok, hogy mit szeretnek tenni.
Ha a refund-ot valasztottam, akkor csak siman visszautaljak a kartyamra az osszeget? Illetve ez varhatoan mennyi ido? -
daver88
aktív tag
Üdv!
Észt postával (EE) valakinek van esetleg mostanában tapasztalata? egy csomagom ezzel érkezne, 11-én elvileg feladták, de nincs semmilyen infó róla...ennyi idő alatt azért szokott mozogni.
-
Watcher45
tag
válasz
pulutodurumo #91347 üzenetére
Vagy esetleg az is szóba jöhet, hogy a hiányos bevallás esetében a vámhatóság meghatározza a vámértéket [link]
-
pulutodurumo
őstag
Ha az érdekelné őket, hogy mi van a csomagon, már vámolták volna az alapján. De legalább 6 éve (ekkor került fel a tájékoztató a NAV oldalára), igazolni kell, a termékért kifizetett összeget. Az igaz, hogy a feladó vámáru nyilatkozata (CN 2X címke a csomagon) is hiteles magánokirat, de mivel sok-sok éve minden külföldi csomag gift - 5$ ezért a vámosokat hidegen hagyja.
Szóval kell egy dokumentum, amin látszik hogy ezért a számú csomagért ki mennyit fizetett. E nélkül nem fogod megkapni.
-
válasz
pulutodurumo #91342 üzenetére
Amazonos nyomkövetett cuccot a melóhelyre kértem, tegnap vártam, figyeltem, a portán is szóltam, hogy posta fogja hozni..Aztán otthon látom, hogy 16.41-re van egy sikertelen kézbesítés bejegyezve, és ügyféllel, azaz velem megbeszélve, hogy postán lerakható, értsd ezalatt a Verseny utca 3-at. Szintén itt dolgozó kollégának meg ott figyelt a tegnap érkezett szintén posta által hozott csomagja, amit délelőtt ki is hoztak neki. Azaz van egy csomagos, aki legalább a portáig elhozta a cuccost, és vanegy másik, aki kamu bejegyzéseket gyárt.
-
Txmxs
csendes tag
válasz
pulutodurumo #91344 üzenetére
Az ok, nem is a mentesülés miatt kérdem, hanem hogy ha a csomagra ennyit írtak, akkor inkább fizetnék áfát annyi után ami rajta szerepel 50+24 dollár, mint annyi után amennyiért ő amúgy ezt vette. Ráadásul nem tudom mit szólnak ahhoz ha egy ilyen vámáru nyilatkozathoz egy külföldi befizetési igazolást csatolok (bár szerinte erre semmi szükség, és elégnek kell lenni az e-mailnek is, legalábbis amikor magának rendelt hasonlót, akkor nála elfogadták a visszaigazolást, igaz más ország, más szabályok, mégha elvileg az eu-s vámszabályok közösek....). Meg nekem következetesebbnek is tűnik, hogy ha a csomagon 50 dollár van, és 24 dolláros szállítási díj, én ugyanezt nyilatkozom csatolva az e-mailt, mint az hogy nyilatkozom hogy ugyan 50 dolláár szerepel a csomagon, de az valójában 150, és xy ekkor és ekkor utalt amúgy ennek a cégnek ennyi meg ennyi dollárt, ami a bankszámláján ennyi meg ennyi korona minuszt jelentett, és a végén nem stimmel sem az összeg, sem a név, sem a pénznem semmi...
-
Txmxs
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyanban érdekelne a véleményetek, hogy kaptam egy értesítést egy csomagról, amit mint kiderült egy külföldi barátom intézett, ő küldte nekem. Ebben megrendelt a számomra egy grado fejhallgatót 150 dollárért, az USA-ból. Az egészet ő intézte Csehországból, én csak a címzett vagyok, nem régen kaptam értesítést a vámeljárásról, az egyetlen amit be tudok mutatni az egy e-mail értesítés a küldeményről amit a Gradotól kaptam (ebben szerepel a 150 dolláros ár és a 24 dolláros szállítási díj), illetve egy e-mail váltás szerint arról tájékoztattak, hogy a csomagra egyébként 50 dollárt írtak, mint a csomag értéke. A kérdésem, ilyen esetben, ha én a vámkezelési megbízáson az 50 dollárt jelölöm meg ami a dobozon is szerepel és a 24 dolláros szállítási díjat, akkor mire számíthatok? Nem tudok nekik sem átutalási megbízást, sem paypall igazolást mutatni, hiszen nem én rendeltem a csomagot. Illetve az által, hogy egyébként ez egy külföldi barátom ajándéka (bár nem a szó szoros értelmében, hiszen nem tőle jött ide, hanem a gyártótól általa), ez milyen hatással van tulajdonképpen a vámeljárásra? Elfogadják szerintetek ezt így?
-
pulutodurumo
őstag
Csak egy kis dünnyögés:
Tegnap reggel csenget a postás, hozott egy ajánlott küldeményt (kis doboz). Dél tájban a "rendes" leveles postás hagyott egy értesítőt, majd délután egy harmadik hozott még egy aláíróst (nagy nylonban).Nem csodálom b+ hogy nem bírják a munkát, ha egy nap, egy címre három embert küldenek...
-
Watcher45
tag
válasz
pulutodurumo #91338 üzenetére
Köszi! Eddig elkerült az adatbekérő. Szinte minden nap van legalább egy adathalász levél a freemail címen a sajátosságai miatt ez is annak tűnt ezért is töröltem. Komolyabb web helyek regisztrációját más e-mail címre vezetem, de a kínai webshopok itt tanyáznak. Akkor megnyugodtam ha akarnak valamit majd elérnek SMS-ben vagy levélben.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Watcher45 #91336 üzenetére
Az adatbekérőt ajánlott levélben küldik, és ha van tel.szám a csomagon, akkor kaphatsz SMS-t is. Nem tudok róla, hogy emailben kérnének bármit, hiszen honnan tudnák a mailcímedet?
Bár logikus lenne, főleg ha van ügyfélkapuja az embernek, akár azon keresztül is lehetne intézni.
-
Watcher45
tag
Kollégák! A Magyar Posta milyen e-mail felhasználásával küldi a VÁM elé állításról az adatbekérőt. Múltkoriban a szemétgyűjtő e-mail címemre (az Alis rendelések is ehhez vannak sajnos társítva) jött egy nem éppen irodalmi magyarsággal megfogalmazott üzenet az MP fejlécével. A tárgyban is fel volt tüntetve valami gyanút keltő összeg és a feladó e-mail címe sem tűnt eredetinek, így töröltem anélkül, hogy a csatolmányokat megnyitottam volna. Azóta egy pár dolcsis tárcának kezd letelni a 60 napja az eladó éppen most terjesztette ki a védelmet. Azon agyalok, hogy talán ehhez akartak bekérni adatot a postások, SMS, vagy postai küldemény azonban azóta sem jött ebben a tárgyban.
-
válasz
Mr.Pentele #91332 üzenetére
Biztos hozzányúltak. Valószínű a vámra került, akik most nagyon lassúak.
Nekem végül a 13-án beérkezett csomagomra 20-án küldték az sms-t, hogy vámolják. 40,3 $ úgyhogy hehehe, de belassította rendesen. A 17-én odaérkezettet ma kézbesítették Pécsen.
-
bl4ze
veterán
válasz
Mr.Pentele #91332 üzenetére
Ez ilyen sport..... türelem
LXxxxxxxxxxxNL
Szállítás Egységképző érkeztetése
2019.07.19. | 13:25Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.Szállítás Egységképző felbontása
2019.07.20. | 10:33Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.Szállítás Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.07.20. | 10:35Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontSzállítás Vámkezelés vége
2019.07.21. | 17:07Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontSzállítás Bejövő küldemény belföldi továbbküldése
2019.07.21. | 17:07Nemzetközi Posta Kicserélő Központ...ha szerencsém van holnap megkapom. (Budapest)
-
BaLee
addikt
válasz
Mr.Pentele #91318 üzenetére
Ne parázz, nekem van csomagom ugyanezzel a státusszal 07.10-vel szóval ráérsz még aggódni.
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
fjudors #91327 üzenetére
Szia!
Nálunk itt Egerben az 1-es postán úgy működik, hogy amit ki sem hoz a kézbesítő, arról már alapból olyan értesítőt hagy, amire rá van írva: tárgynapon átvehető. Ezekért akár már rögtön indulhatok, amint a kezemben van a cédula.
Azoknál, amiket viszont nem tud átadni (sikertelen kézbesítés), még szintén aznap délután, de inkább az esti órákban 18 körül megyek, minden további nélkül kiadja a hölgy a küldemény kiadó ablaknál. Persze lehet, hogy ez csak amolyan "helyi sajátosság", viszont eddig egyszer sem jöttem haza csomag nélkül, nem kezdtek előállni mondvacsinált indokkal.
Ettől függetlenül, az viszont valóban tény, hogy hivatalosan a sikertelen kézbesítést vagyis az értesítő keltét követő munkanaptól vehető át a küldemény. Valószínűleg vannak olyan helyek, ahol ehhez foggal-körömmel ragaszkodnak.
-
fjudors
aktív tag
válasz
agroman #91328 üzenetére
általában együtt élek a hülyeségeikkel, de most azért zavar, mert direkt, gyorsan szeretem volna vásárolni..felárral európából rendeltem..A kicsi kínai adott egy követési számot, ami napokig nem mozdult..kérdésekre meg halandzsázott, szabadságról, meg türelemről..gatt nap volt, mire beismerte, hogy cakk kikérte a számot, de nemhogy nem adott fel semmit, de azt is kínából tervezi..
úgyhogy megrendelem máshonnan, ott fel is adták rendben, Lengyelországból..az első hét nem a posta sara, de összességében így is nyolc nap lessz ez a második kör, amiből a postánál öt napot tölt...vicc.
hogy minek ültek egy napot a kicserélőben a felbontás és a továbbítás között...2019-07-19 22:38
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Forwarding to domestic delivery network
2019-07-18 21:29
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange
2019-07-17 17:12
PL63410, Receive item from customer
2019-07-16 10:50
PLWAWA, Send item abroad
2019-07-16 07:55
International office of exchange, Consignment departure
2019-07-16 04:44
PLWAWA, Insert item into bag
PLWAWA, Receive export item at office of exchange
Feladás - Nyomon követési lekérdezés ideje: 1588 ms
2019-07-18 21:29
BUDAPEST 1005, Accepted in the destination country
2019-07-17 18:00
Package in transportation
2019-07-17 17:12
UP Ostrów Wielkopolski 2, Posted
WER Warszawa, Item arrived
WER Warszawa, Sent from PolandSzállítás
Kimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2019.07.16. | 04:44
PLWAWA
Szállítás
Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.07.16. | 04:44
PLWAWA
Szállítás
Küldemény átadása nemzetközi szállításra
2019.07.16. | 07:55
Külföldi postai kicserélő üzem
Szállítás
Küldemény előkészítése szállításhoz
2019.07.16. | 10:50
PLWAWA
Felvétel
Felvétel a feladótól
2019.07.17. | 17:12
PL63410
Szállítás
Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.07.18. | 21:29
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Szállítás
Bejövő küldemény belföldi továbbküldése
2019.07.19. | 22:38
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
-
agroman
aktív tag
válasz
fjudors #91327 üzenetére
az a legrosszabb, hogy minden posta maskepp ertelmezi a sajat szabalyait, rendeleteit.
sot, attol fuggoen milyen labbal keltek fel meg ugyanaz a posta is egyik esetben igy maskor meg ugy csinalja.
kaptam en is sajtcetlit UK-bol erkezo kis,vekony levelre is postai atvetelre.
de az rendszeres, hogy amikor helyettesites van(marpedig rengetegszer hianyzik ember) akkor osszegyujtik ezeket es heti 1-2x dobaljak be ezeket az ertesitoket. multkor is 4 napos ertesitot dobtak be pentek delutan. -
fjudors
aktív tag
én nem tudom, mit csinálnak mostanában, de kezd vicces lenni..
most egy nap telt el a bontás és továbbítás között..persze, ez azt jelenti, hogy a csütörtökön hozzájuk érkezett csomag csak hétfőn lesz kiértesítve, amire ráírja, hogy aznap nem átvehető...emiatt, szerintük csak kedden kaphatom meg...
már arra se tudnak értelmes választ adni, hogyha eleve ki se hozza a kézbesítő, akkor aznap miért nem vehető át..mertugye, eleve a rendszer úgy működik, hogy délután, amikor elszámol a kézbesítő, akkor már ott a csomag..tehát,ha berögzül a rendszerbe, hogy sikertelen kézbesítés, postán átvehető, akkor már ott van a postán a csomag. De felénk akkor sem adják ki aznap a levélküldeményt, „mert még kézbesítőnél van".
de amikor ki se hozza? akkor se adják oda, mertcsak.mert ez a szokás..
A múltkor nyomkövetőből láttam pénteken a sikertelen kézbesítést.szombaton átvettem.hétfőn meg bedobták az értesítőt, pénteki dátummal..és kb 50 méterre vagyok a postától..évekig nem volt gond, aztán lelépett a postásunk..azóta, akik vannak, azok kritikán aluliak.A régi brigádnak is voltak furcsaságai, de akiket az utóbbi időbe alkalmaznak..központilag megtanítják, hogy bármit megtehetnek, és meg is teszik
ja, ez nem kínai,hanem európai küldemény..de már itt is csúsznak..nem elég, hogy a kicsi kínai átb..tt, egy hetemet elvesztegette, rendelhettem meg mástól, aki tényleg euból küldi, és fel is adja pár napon belül, még ez is.. -
cof
veterán
válasz
Mr.Pentele #91324 üzenetére
Jövő héten megkapod ha van már ez a sorod Bejövő küldemény belföldi továbbküldése a nyomkövetésbe.
Relax,
-
válasz
Nekem 13-ika óta van a kicserélőben egy csomag. Ami meg 17-én érkezett oda, a mai napon továbbjött. Szóval nem kell aggódni, majd jönnek.
-
-
cof
veterán
válasz
Mr.Pentele #91320 üzenetére
Innen rászámolhatsz nagyon jó esetben még egy hetet, de inkább 2-3-t, ha vámolni is kell a csomagodat 40 USD feletti, akkor küldheted is az adatokat előre, ezzel is felgyorsítod a folyamatot.
Az, hogy a ÜSZ. nem akar ezzel foglalkozni és leráznak, az már egy másik dolog...
-
cof
veterán
válasz
Két napos... lol Futárral kell rendelni és elsőbbségivel ha nagyon sürgős. Nem csak a te csomagod van ott, aztán a nyári szabadságok, emberhiány...
-
Mr.Pentele
csendes tag
-
agroman
aktív tag
Kézbesítés helyett lenyúlta a csomagokat egy vecsési futár
vecsesi futar mean DHL...csak gondolom a dhl fizetett a 24hunak, hogy ne azt irjak
-
wintikek
tag
válasz
Fitzgerald #91311 üzenetére
Pontosan.
-
Fitzgerald
veterán
Hali, ezt nem tudom értelmezni:
16 Júl 2019
17:10
Küldemény előkészítése szállításhoz HUNGARIAN POST
MALMO UTRIKES, TULL, Svédország16 Júl 2019
10:05
Item departed from sorting hub
Malmö
16 Júl 2019
10:05Kimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe HUNGARIAN POST
11 Júl 2019
14:36Item departed on flight from origin
China
09 Júl 2019
16:55Item received for processing
Dongguan Pt
09 Júl 2019
11:55Item pre-advice received
Most akkor hol van ez a csomag, Svédországban, úton idefelé?
-
-FreaK-
veterán
Felhívtam a DHL vámkezelési osztályt, azt mondta a hölgy, hogy mivel a csomagon lévő számla $25-ról szól, ezért Lipcsében átment a vámon minden további nélkül, így ők sem számolták fel. Azt mondta hogy mivel magán személy vagyok, így hagyjam is nyugodtan a dolgot :)
Akkor ezek szerint ha DHL-el jön csomag, nem 100%, hogy vámolva lesz, mint szt eddig itt olvastam. -
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #91304 üzenetére
Na ezt rakjátok össze: megjött a csomagom, aminek a vámkezeléséhez tegnap elküldtem a DHL-nek a fényképeket a fizetésről. Az összeg egyértelműen az értékhatár fölött volt ($419), tovább ment a vámon, de a futár simán kézbesítette, és nem kellett fizetnem érte semmit. Direkt megkérdeztem a futárt, hogy tuti-e, megnézte ő is a fizetős listájában és semmi. Azt mondja ez ma már a második ilyen, de volt korábban olyanja, hogy másnap ki kellett menjen újra a címre "beszedni" a pénzt.
Szerintetek? Ha nem jön érte később sem, akkor lehet ebből bajom? Nyilván nem vagyok a saját pénztárcám ellensége..
-
-FreaK-
veterán
válasz
Brandynew #91303 üzenetére
Az így kb. semmi. Azt tudtam, hogy kell vám-ot és áfá-t is fizetni, de még egyéb költség is jön rá, kezelési költség úgy tudom. Nincs időm utána nézni, és kiszámolgatni, hogy mennyi is lesz ez így. Küldhettek volna egy email-t, hogy a futárnál mennyit is kell fizetni, vagy az sms-be beleírhatták volna, az jött több is.
-
Brandynew
őstag
válasz
-FreaK- #91302 üzenetére
Amit küldtek e-mailt, abban van egy ügyféltájékoztató nevű PDF. Abban le van írva, hogy milyen összegig hány százalék VÁM-ot, ÁFÁ-t kell fizess, és a DHL-nek ezt a kezelési költségét hány EUR-tól kell fizetni.
Számomra tanulság, hogy többé nem rendelek semmit DHL-lel külföldről, most először volt, hogy nem a posta, hanem DHL hozza, és egyből jött is a vámos téma. Pedig már pár száz külföldi rendelésen túl vagyok.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Brandynew #91301 üzenetére
Én is pont így voltam, épp tegnap
nekem mondjuk bőven az érték határ fölött volt, így kell vámot is fizessek. Mivel nekem Ali-s, kártyás vásárlás volt így nem volt mit küldeni, felhívtam őket és azt mondták, hogy fényképezzem le az internetbank felületén a tranzakciót.
Aztán este hívott egy csávó, hogy mi is ez pontosan, mert fogalma sincs, mondtam, hogy ez egy audio DAC, ez se volt meg neki, de egy-két perc alatt körül írtam, és úgy már tudta, hogy melyik kategória.Viszont arról nem jött semmi, hogy mennyit is kell fizessek, pedig már a futárnál van, ma hozza. Ezt nem tudom valahogy kideríteni?
Ez az a rendelésem egyébként, amiről írtam itt pár napja, hogy "shipment canceled" a feladó által. Utána jött sms, hogy a DHL express csomagot fog kézbesíteni. Gondolom, a feladó a késlekedés miatt rendelt inkább egy DHL express fuvart, hogy ne reklamáljak többet, így viszont esély nem volt rá, hogy megúszom a vámot..
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest