-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
Ne kell a dráma.
Volt két ünnepnap is az elmúlt 2 hétben,és csökkentett műszak nem jelentette azt hogy kevesebb repülő érkezett Kínából.
Készülj lelkileg amit mostantól rendelsz könnyen lehet csak jövőre kapod meg.ha panaszra aztán nekem lesz igazán okom, mert 5 csomag nem akar megérkezni, egyik 79 nap, tutim elveszett csak az eladó mindig hosszabbít, ezenkivül 3 darab 47 napos yanwenes, és 1 registered air mail ami 31 napja ragadt Kínában, szortírozót valamiért képtelen elhagyni és mindig visszatér a kiindulási pontba. ez 5 dispute kb egyszerre. rendelhetem újra őket és majd januárba megkapom.
-
bl4ze
veterán
ezt nem kapkodták el, és még azt sem tudni mikor van "vége"
2019.10.26. | 02:38 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp. Szállítás Egységképző érkeztetése
2019.11.03. | 07:24Nemzetközi Posta Kicserélő Központ Szállítás Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
5 nap alatt itt van a fél világot megjárva, itt meg 9 nap amire kinyitják a dobozt....A másik sem villámgyorsan mozog
2019.10.31. | 23:38 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp. SzállításEgységképző érkeztetése
2019.11.01. | 07:08 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp. SzállításEgységképző felbontása
2019.11.01. | 07:08 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ SzállításBejövő küldemény átvétele a kicserélőben.:. bl4ze .:.
-
Makifeju
tag
Pár nappal ezelőtti beszélgetésünk után,most hogy olvasgatom itt a dolgokat,láthatóan országosan emelkedett a kínából pick-pack pontra érkező csomagok száma. Nálam speciel ma 1 postai szállítás,és 5 boltban átvevős csomi volt,de már jött újabb 3 értesítés a "parcel from china"-tól hogy a napokban fáradjak majd be újra a coopba.
Pontos okot vagy magyarázatot még nem tudok,de holnap találkozom egy postai fejessel,kíváncsi leszek mit fog mondani ezzel kapcsolatban.
Az infót természetesen holnap d.u. megosztom!Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Ez a tracking-szám szerintetek követhető? UT3*****096CN
Ali-ról rendelt termék, a részleteknél China Post Registered Air Mail / Free Shipping van.
Szeptember 25-én vásároltam, de még midig Shipment ready for dispatch fázisban van.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A Gearbesten nem lehet már PP-el fizetni? Korábban azzal fizettem, illetve most is ott a lehetőség, csak visszautasítja valamiért. -
rob2174
tag
Sziasztok!
Érdemes Seller's Shipping Method-ot választani (Delivered before 12/13 or full refund)
vagy inkább ePacket (ez követhető is, a másik nem)ez lenne a termék, [link]
[ Szerkesztve ]
-
fairi
őstag
válasz SunMount3r #92380 üzenetére
Select Coupons can be combined with other discounts and coupons on AliExpress.
Redemptions will be processed in the following order:
- Item-specific Discounts
- Store Discounts
- Store Coupons
- Select Coupons
- AliExpress Coupons
- AliExpress DiscountsÍgy van a sorrend, vagyis igen először jön a bolt diszkontja, majd a bolt kuponja és majd a szelekt kupon.
ha bolt kedvezménye miatt 65 alá esik az összeg onnantól select kupon nem lesz aktív.Ám ha jól tudom selectet ár és szállítási költség összegéből vonják le.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #92373 üzenetére
Erre valaki, pls?!
-
-ZeeZee-
senior tag
Ezzel szerintetek mi történik?
2019.10.25. | 21:11 Felvétel Felvétel a feladótól
2019.10.25. | 21:11 Szállítás Kimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2019.10.26. | 06:05 CNSZXA Szállítás Kimenő küldemény vám elé állítása
2019.10.27. | 23:54 YZSZGJYJHHJ Szállítás Kimenő küldemény vám elé állítása
2019.10.30. | 21:33 YZSZGJYJHHJ Szállítás Kimenő küldemény vám elé állítása
2019.11.02. | 05:08 YZSZGJYJHHJ Szállítás Kimenő küldemény vám elé állítása
2019.11.03. | 23:55Y ZSZGJYJHHJ Szállítás Kimenő küldemény vám elé állítása -
Micsurin
nagyúr
Singapore post / Aliexpress standard van bármi különbség?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
bl4ze
veterán
Érdekes fejlemény, van egy regisztrált küldeményem ami már 8 napja a vámon dekkol "egységképző érkeztetése" 10.26.
Erre ma ilyen infókat, értesítést kapok :
2019-11-03 07:24 Budapest, reached the place of arrival
Nov 3, 2019 07:24 Arrival at inward office of exchange BUDAPEST
Nov 3, 2019 07:24Aliexpress-CainiaoAirline arrive at destination countryMagyar Posta oldalán (amikor bejön) és az APP-ban semmi új bejegyzés, "csak" október 26 érkeztetés (egységképző)
WTF.:. bl4ze .:.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello a kérdésem konkrétan ezzel az Ali-s Nov.11-ei akcióval és kuponnal kapcsolatos, ill. hogy hogyan szokott ez lenni általában.
Spanyol raktár és a "sima" 4G/32G-s változat az én opcióm.
Tehát a végösszeg a kalkulációm szerint: nov. 11-én 66-6+16=76$
Tehát a kérdésem az, hogy az ilyen egyszeri akciók esetén is be tudom e váltani pluszba még azt a -6%-os kupont is amit ír?
Köszi! -
fairi
őstag
válasz Pomcsi #92371 üzenetére
ennél több info kéne.
Mi a szám? Milyen néven fut a cég? mennyi volt a termék ára? mi a neve pesti küldő központnak?
sok futárcég használ számsort, ez önmagában nem infó.legvalószínűbb a magyar posta lesz, valami kínai futáscég neki adja át. sunyou logisztik számsort alkalmaz
másik eset a GLS, ők is kezelnek üzleti csomagokat jó áron, vagyis sok bolt használja, és számsort használnak, ő a tippem.[ Szerkesztve ]
-
Pomcsi
újonc
Nem tudják kihozni a csomagomat pedig pesten van a küldő központban cím stimmel írtam a Joom- nak adtak új követőt de nem Png- s hanem csak számok és azt kérte vegyem fel a kapcsolatot a kiszállítóval, azt se tudom melyik cég hozza kihez forduljak?
-
sellerBP
tag
Csak egy off
Szidhatjátok a postát, de tényleg nincs ember Nemzetközi Posta kicserélőbe van egy ismerősöm, aki ott dolgozott legalább 8 - 9 emberre lenne szükség, voltak kb 4-en a nagyon egyszerű embereket is akit semmire nem lehet használni felvesznek.
Nagy frusztráció, mert csak nyomják, nyomják konténert, és persze,hogy nem haladnak...Én is amikor egyszer helyi postán véletlenül jogosítvánnyal vettem át a csomagot rögtön felajánlottak egy gépkocsis kihordós állást.
Poénból megkérdeztem mennyi lenne a bér és bruttó 240-et akartak adni
Mondtam hölgynek,hogy most jóval többet keresek, és ebből simán éhen is lehet halni, nemhogy megélni.
Csak azt nem értem miért ilyen szarok a bérek, ha például feladtam egy csomagot Amerikába az volt kb 22 eft vagy Kanadába is kb annyi volt.
Mivel ebay-zek és szoktam is küldeni is kapok is csomagokat ezért nézek,hogy mi franc kerül ennyibe!?
Rohadt drága a posta.
Németbe 8e csomagküldés kb, mire én DHL paket-el onnan amit a magyar posta hoz megkapom 6-ért kb.
Jah és még annyi azt mondák,hogy ez már a megemelt bér ami adni akartak volna...
Akkor milyen lehetett amikor nem volt megemelve!?[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a német Hermes-nek ki a magyar partnere?
Köszi!
-
fairi
őstag
válasz Mr.Pentele #92365 üzenetére
Regisztráltatok a magyar postán???. ha van fiókod és úgy kérsz nyomkövetést akkor megjelenik az "egységképző érkeztetése" információ is. Ez mutatja hogy lerakták-e repülőből a konténereket Budapesten- Ám ez az adat nincs elismerve hivatalos bejegyzésként. Külföldi postánál megjelenik hogy igen ők kirakodtak, magyar posta még akár 4 hetet is várhat míg felbontja és feldolgozza a konténert.
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Gearbest-ről rendeltem okos órát 10.10-én. Annak rendje és módja szerint ki is fizettem. Szállításnak 11.01-03. volt megjelölve. Kezdtem örülni, hogy rövidesen feladják, erre ma ránézek a rendelésemre és már 11.07-09. közötti feladás szerepel náluk. Aggódjak szerintetek? Lehet, hogy meg sem kapom a terméket? Vagy ez a tologatás általános gyakorlat a Gearbestnél?
Pár héttel korábban is rendeltem tőlük, azt két napon belül feladták és 2,5 hét alatt rendben meg is érkezett. -
bl4ze
veterán
Posta megint nagyon remekel...
Múlt hét óta még hozzá sem nyúltak, lassan egy hete, regisztrált küldemény RP.....CN
2019.10.26. | 02:38 Nemzetközi Posta Kicserélö Közp. Szállítás Egységképző érkeztetéseRegisztrált BE küldemény, posta.hu még nem is látja miközben már be is érkezett :
A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot.
Ténylegesen :
Nov 1, 2019 07:08 Bpost International Arrival from abroad Hungary[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
Aygo57
újonc
Sziasztok! A New Chic online áruházól vásárolt már valaki? Vélemény?
-
maj-viktor
őstag
Hmmm na ilyet se pipáltam még ~10+ évnyi külföldi rendelgetéseim alatt, hogy EE - észt postával Kínából Pick Pack Pontra jött volna csomag... (aliexpress fotós cucc 30$ alatti) és amúgy viszonylag tök gyors volt ~3hét a rendelés pillanatától
Jött SMS értesítő / e-mail (DPD futártól), hogy PickPackPontra jött csomagom és 0Ft-os mondom ez mifene, nem rémlik semmi hogy rendeltem volna ugyebár belföldről... meg ha rendelek is nem ehhez a pickpackpontra szoktam... mert a közelembe ugyebár van vagy 5db! Hmmm....
ROxxxxxxxxxEE formátumú
AliExpress Standard Shipping - Free shipping volt kiválasztva[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Az Aliexpressről(Aliexpress standart shipping) rendeltem valamit RO.....EE számon. Ezt a számot kéne megtudni biztosra, hogy nemzetközi nyomkövetési szám?
Azaz a postás kihozza és alá kell írnom?
Mert a postások mindent ellopnak, ha nem aláírós!
(Sajnos még mindig nem látom a posta.hun. A parcelsapp.com-on természetesen látható!)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
ufonauta
aktív tag
válasz pulutodurumo #92358 üzenetére
Köszi!
Csak nem emlékszem, hogy eddig bármikor írt volna ilyet "The item is being processed by customs", de logikus amit írsz. Nem is az ÁFA miatt aggódom, csak az még meghosszabbítaná a procedúrát. -
pulutodurumo
őstag
válasz ufonauta #92357 üzenetére
Nem értem miért kérdezed.
1) A követésben is látszik, hogy a vámos rész után már tovább ment.
2) Minden export - import keresztül megy a küldő- és a fogadó ország(ok) vámhatóságain. Ha nem így lenne, lehetne levélben feladni az ekit. Ezért mindig van vámkezelési állomás, az hogy fizetni kell-e, majd itthon derül ki. De valószínűleg nem kell majd."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Banggoodról rendeltem egy cuccot 41,2 dollárért + EU Prioity Line + Insurance = összesen 48,61 dollárért. A Magyar Posta oldalán még csak ennyi van:
2019.10.23. | 22:14GBASMASzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.10.23. | 22:14GBASMASzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2019.10.24. | 22:35GBASMASzállításKimenő küldemény beérkezése a kicserélőbeViszont a 17Track ezt írja (kezdjek aggódni, hogy ÁFA-t nyomnak rá?):
2019-10-24 22:35
GBASMA, Send item abroad
2019-10-23 22:14
GBASMA, Insert item into bag
2019-10-23 22:14
GBASMA, Receive export item at office of exchange
Feladás - Gyorsítótárazás ideje: 2019-10-30 07:59:36 (GMT+01:00)2019-10-30 01:20
The item is being processed by customs
2019-10-30 01:20
The item is at customs
2019-10-30 01:20
The item has been processed in the country of destination
2019-10-29 10:49
The consignment has arrived in the country of destination
2019-10-29 10:49
The item has arrived in the country of destination
2019-10-24 16:31
The item is on transport to the country of destination
2019-10-23 22:15
The item is at the PostNL sorting center
The item is received by PostNL
The item is processed at the PostNL sorting center
2019-10-21 03:08
The item is pre-advised[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz pulutodurumo #92354 üzenetére
Oks, köszi.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Aliról rendeltem, kaptam is tracking számot. A mai nappal azt látom a tracking-ben, hogy "Shipment cancelled". Ilyenkor mi van? Írjak az eladónak, vagy várjak és megoldódik? Volt már ilyen valakinek?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Krogoth
senior tag
válasz jonnyjoker01 #92351 üzenetére
Sehogy.
Egyszer csak hozza a postás bácsi. -
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Aliról rendeltem kis összegben terméket és tracking számként egy 14 karakterű számsorozatot kaptam (tehát nincs előtte betű). Ilyenkor hogyan tudnám követni a csomagot? 17track azt írja csomag nem található.
Üdv. Johnny
-
mexel
veterán
Ja, közben most ugrott be, ha 10 euro alatt van az összeg amit fizetni kell akkor nem kell fizetni, vagy valami hasonló. Na mindjárt elolvasom mégegyszer. Bocs hogy előbb írtam csak furcsa volt hirtelen mert még nem kértek ilyet ilyen tételnél.
Más: A gearbest számlán nincs rajta a tracking szám. Ez kellene?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Az előbb kaptam egy sms-t hogy a postai vámot intézzem. Egy 27,99é-os motyóról van szó, Gearbestről.
A posta.hu/vam oldalon viszont azt látom hogy a Magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru) 22 euro az értékhatár, nem 41 -42 körül van? Akkor erre fizetni kell? -
margithid
veterán
Spemallnál, hogy megy most a garanciáztatás?
Másfél éve rendeltem egy Redmi Note 5-öt, sárgul a kijelzője, ezt javítják garanciában? -
kcsa
veterán
válasz zsoltictrl #92343 üzenetére
Szerintem elég egyszerű, megnézed a kiszemelt termék árát Amazonon, és árukeresőn is.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
zsoltictrl
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem lenne hogy az Amazon.de oldalról érdemes rendelni, vannak jobb áron tech cuccok mint itthon? Vagy BF-kor szokott jó leárazás lenni?
-
cof
veterán
válasz 1976ramones #92341 üzenetére
Innen ne vegyél semmit, csak bankkártyás fizetés van, nincs közted és az eladó között védelmi vonal, úgy mint paypal, vagy alipay...
A lego árakat nem ismerem, de ha rettentően olcsó, akkor meg átverés is lehet, hogy lehúzzák az embert, és soha nem küldenek semmit.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
1976ramones
tag
Sziasztok! Valaki esetleg rendelt már erről az oldalról : cousensi.com gyanusan olcsók a legok. Örülnék ha volna valakinek tapasztalata róluk. Köszönöm!
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
A TomTop oldalán rendeltem egy motyót:
Xiaomi Mijia Deerma Sweeper Water Spray Mop
Becsülettel kifizettem, erre ma jön egy mail:
Thanks for shopping with us.
We have checked your order, as the item you ordered was oversize,
which with an expensive freight to your area.
Hope you can understand us.
Would you like to pay 4 USD for the ship cost so that we can send your order.
Choose 4 quantities and then pay for it.
Here is the link that you can buy the same value and offer us the order number.
https://www.tomtop.com/other-accessories-52/p-x17-1.html
Wait for your early reply.Kicsi kínai baráátain most jöttek rá, hogy ezt nem hozza el a pósta ingyen, és én fizessek érte?
Hogyan is van ez? ha ő ingyen küldené, de mégis, akkor kérhetem vissza a teljes árat?
Mert vettem én innen, pont ezt tavaly nyáron, de az gond nélkül megjött ingyen póstával..."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
embe
nagyúr
válasz szimla65 #92329 üzenetére
Én is a peestike által javasolt eladót preferálom. ja és rendelj Sandisket!
Csehországban van a keleteurópai központja a márkának. Én 2 pent, és egy memkarit gariztattam ott. 1-1,5 hét alatt megvolt. Futár hozta vitte.
A termékeket leregisztráltam, melynek során elég volt az hogy ekkor és akkor vettem az Ebay-n. Nem kellett számla vagy ilyen baromság!!!!
Cserélték minden alkalommal. -
sellerBP
tag
Mindent elintéznek. Áfát a termékkel együtt fizeted. Szöveg amit küldtél ezt tartalmazza is. Mint Global shipping program az Ebayel. Nem lepne meg, ha ez is Pitney Bowes-on keresztül menne, ilyenkor tuti, hogy nem lesz gond. Keress rá amazon + Pitney Bowes én találtam pár találatot, de az amerikai.
-
TBT
addikt
válasz sellerBP #92332 üzenetére
A "Learn more" gomb mögött ilyet találtam:
"A deposit for Import Taxes ("Import Tax Deposit") represents an estimate of the Import Taxes that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of Japan. By placing your order, you agree to allow Amazon to collect the Import Tax Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for Import Taxes that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country.
Generally, you will not have to pay when your item arrives, since you already paid the Import Tax Deposit when you placed your order. However, depending on the destination country or region, item type, and/or purchase amount, you may have to pay an extra fee when your item arrives in addition to the Import Tax Deposit—which you paid when you placed your order."Csak azért kérdem, mert az Import Fees Deposit az pont 5-6000 Ft között mozog (8000 Yen-nél, ami ugye 20-21 000 Ft). Gyakorlatilag ez az Áfa költsége lenne idehaza. Ezek szerint a szállítási költségért és vámügynöki szolgáltatásért nem számolnak fel külön díjat?
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
sellerBP
tag
Szerintem hasonló lehet mint Ebay Global Shipping program amit GLS hozott nekem többször Amerikából. Egyszer sem kellet se áfá-t,se vámot fizetnem. Elvileg igen, és ezért is chargolnak ki számított költséget: "If there are import fees, etc., we will charge you the estimate as advance payment" Ebay-nél úgy van,hogy csomag először elmegy egy Pitney Bowes nevű céghez, majd kapsz tőlük egy Invoice-t és azzal jön tovább Mo-ra a GLS-el.
-
TBT
addikt
Japán Amazonos rendelés. Jól értem, hogy akkor ők elintézik a vámkezelést helyettem (Import Fees Deposit)?
Nekem akkor más teendőm nem is lenne a rendeléssel?
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék,pendrive-t honnan érdemes rendelni,jó minőség és a megbízhatóság miatt. -
-
notafa3
tag
Hú, jó hogy írtad a posta.hu nyomkövetőt, nem tudtam hogy ott is lehet nézni. RO410740002EE a szám.
Most megnéztem és elindították vissza a feladónak, konkrétan itt tart:
Átadás nemzetközi szállításra
2019.10.25. | 04:55 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Korábbi bejegyzések alapján a kézbesítés sikertelen ismeretlen címzett miatt.
Elmehetnek a.... Nem tudom innen meg lehet-e még menteni, hétfőn megpróbálom, amint van ügyfélszolgálat. -
cof
veterán
-
notafa3
tag
válasz szabi__memo #92323 üzenetére
Mit jelent az, hogy le kell papíroznom? Ez egy 6 dollár értékű mobil tok.
-
notafa3
tag
Sziasztok!
Az megszokott, hogy a posta több hétig ül a csomagon?
Értesítőt se kaptam, hogy átvehetném...Aliexpress rendelés:
Arrive at local delivery office
2019-10-14 12:32:00 [GMT+0]
Arrive at destination
2019-10-09 03:10:00 [GMT+8] -
TBT
addikt
Nem, Japán import cucc, csak a CDJapan oldal euróval számol nekem, ha kiválasztom Magyarországot.
Amerikai dollárban olcsóbb: US$ 46.76
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Lenne egy rendelésem, ami 34,46 euró, de a szállítás 16 euró (DHL Express csomagkövetéses), ez így 50,46 euró. Gondolom ez már áfa és vámeljárás köteles, igaz?
Lenne olcsóbb szállítás is, amivel 39,8 euróra jönne ki a dolog, de ott nincs sem csomagkövetés, illetve a Webshop garanciát sem vállal arra, ha útközben valahol eltűnik a csomag...
-
TBT
addikt
válasz NandorHUN #92314 üzenetére
Szia.
Remélem PayPal-al fizettél, mert akkor mehet ott a probléma bejelentése (én egyszer a G2A-n futottam bele csalóba, ott a support nem igazán tudott segíteni, de a PayPal hamar az illető tökére lépett, az meg gyorsan visszaadta inkább a pénzt) . Valódi bankkártyás fizetés esetén nem tudom mi a teendő. Ebay-en ilyenkor Dispute-t kell nyitni és ott jelenteni az esetet és minél részletesebben leírni.
Lehet néhány dolgot be fognak kérni tőled, illetve elbírálás alá esik a dolog (pár napot biztosan igénybe fog venni), de biztosan visszaszerzik a pénzed!
Nekem angol Amazonon keresztül volt hasonló vásárlásom, ott sokat nem tökölt az Amazon support, 1-2 nap alatt lerendezték a dolgot, aztán csapták is vissza a pénzt a PayPal számlámra.Remélem tudtam valamit segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék:
egyik ebay-es eladó átvert: nem azt a terméket küldte amit rendeltem drágábban, hanem egy no name cuccot, azonban a hirdetését leszedte, tehát nincs ott a termék neve, hirdetés ... semmit.
Csak a rendelés száma, ideje meg összeg van ott a Purchase history-ban.
Ilyenkor mit tudok tenni?
Ha jobb oldalt kijelölöm, hogy nem jött meg a cucc, akkor az oldla amire átdob az ebay csak olyan terméket enged kiválasztani aminek megvan a hirdetése, nincs közötte a már leszedett termék.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
makoss
veterán
Nem szoktam hőbörögni, másnak rendeltem, az nehezményezte, ide csak azért írtam be, mert van ilyen bolt is, hogy nem fedi a valóságot amit kiír. Én filléreken nem szoktam variálni...
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
fairi
őstag
Tényleg látott már ilyen viselkedést egy ajánlott küldeménynél
https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=RP742049879CN
Elindult a sorting centerből tett egy kört és pontosan ugyanoda visszaérkezett és onnantól áll 8 napja. csomag tartalma pár műanyag vacak, semmi extra. -
vesir
tag
válasz makoss #92307 üzenetére
Ki van írva, MPL-lel is 1480 Ft ha utánvétes. Ha előre utalsz vagy bankkártyával fizetsz, akkor 990 Ft.
-
makoss
veterán
Üdv!
Jobb topikot nem találtam, igy ide irtam:
Az Alza.hu kiirhatná pontosabban is, mint ahogy más itthoni netes boltok a szállitási dijjat, mert ez a 990 Ft nem fedi a valóságot!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
regos
tag
üdv!
Kérdésem lenne:
Vettem egy terméket melyet a cég Németországból postázott,"minden" mentesen.
Az értéke 180euró.
Garanciás hiba miatt küldenek egy újabbat 240 euró értékben.
Viszont azt Malayziából küldték DHL-el, rendje-módja szerint kaptam is az sms-t a vámeljárásról.
Viszont azt nem nekem kellene állnom.
Mit tegyek?
Hagyjam figyelmen kívűl a vámos részt és harcoljak a küldővel?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hálózati / IP kamera
- Steam Deck
- UHD filmek lejátszása
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- OLED TV topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite C50-B - i3-G4 I 8GB I 120GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KONICA MINOLTA PagePro 1350W Lézernyomtató ÚJ + 2db gyári toner
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest