- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
Részemről is egy kis jó hír.
Az UPS nem számol fel plussz költséget a vámolásért!
Még a csomag beérkezése előtt elkezdik a vámmal való foglalkozást, bekérnek adatokat egy saját UPS-es formanyomtatványon, azok és a számla alapján a navnak elküldik az EV-t, aztán a NAV ad egy határozatot egy számlaszámmal és egy összeggel, elutalod az áfát/vámot és kész vagy a vámolással legkésőbb a csomag hazánkba érkezése után 1 nappal.
Most már csak azt kellene megoldaniuk hogy többszöri szépen kérés után ne reggel 9:15kor szállítsák ki a csomagot (Szabolcsban vagyok amugy, ők meg Bpn..). Aztán ezt még megcsinálják 2x és a végén én vagyok a szar ha nem tudom átvenni. (de biztos van zsé benzinre, mert szinte fix hogy én vagyok az egyetlen cím szabolcsban az UPS számára (egyszer mondta a futár))
-
Johnny70
tag
Csak, hogy legyenek pozitív hírek is: 19-én Ebayen rendeltem Kínából, Yanwen tracking számot kaptam (ott feb. 20-a volt az utolsó dátum), ma hozta ki a postás, pedig be sem fért volna a levélszekrény nyílásán. (Mondjuk egy kb. 8x8 centis kis sárga borítékért meg személyesen kellett bemenjek többször is.) Sima postai küldemény volt.
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Banggood-ról rendeltem hálózati telefontöltőt és kábeleket trackinges szállítással és egy érdekes "LX"-el kezdődő tracking számot kaptam. Valaki találkozott már ilyennel, ez mit jelent? Eddig mindig "R"-betűvel kezdődtek a regisztrált csomagok tracking számai, ezért kicsit furcsállom és nem értem ez mit jelent.
-
mexel
veterán
Hamarosan lejár a 60 napom egy terméknél ami nem jött meg (LVS tracking, már 1 hónapja az a státusz hogy az itthoni feldolgozásra továbbítva, vagy valami hasonló)
Érdemes ilyenkor a Gearbestnél indítani a reklamációt, vagy a 60 napot várjam meg és csak utána Paypal? ( valószínűleg a Gearbest nem akar mejd fizetni mert nincs biztosításom)
Ha jól értelmezem már 120 napom van a Paypalnál, tehát az időből nem csúszok ki bőven. Az összefoglalóból erre következtetek, csak gondoltam megkérdezem nincs-e változás a határidőknél. Előre is köszönöm a választ. -
Johnny70
tag
Lesz egy jó minőségű beltéri antennád sokszoros áron, ha van digitális tunered a tv-ben, akkor nézheted vele a 12 díjmentes csatornát. Ez az amerikaiknak szólt alapvetően, mert ők a kábelkultúra gyerekei és nem tudják, hogy antennával is lehet jelet fogni. De ott is csak a kódolatlan csatornákat lehet vele venni. Szétszedték és egy kis jelerősítésen kívül semmi sincs benne.
-
GAbre
veterán
Valaki próbálta már a tv fox-ot?
Ebayen is láttam. -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Tud valaki olyan külföldi licitálós oldalt ahol használt szerszámokat árulnak. Köszönöm
-
tboldi
nagyúr
Sziasztok!
Az autómhoz szeretnék új felniket vásárolni. A kinézett típus Magyarországon sajnos sehol sem kapható, viszont a német eBay-en megtaláltam.
Sokszor rendelgettem már az eBay-ről, de csak pár száz, pár ezer forintos dolgokat, ~225 ezerért még soha, ezért egy kicsit ódzkodok a vásárlástól. Volt már néhány refund-kérésem, nem volt velük probléma, de ekkora összegnél is megvéd a PayPal, ha valami gond lenne?előre is!
-
Zeki
nagyúr
válasz
DreadZozzy #85799 üzenetére
Ha előre fizeted az Áfát meg a vámot, akkor itthon már nem vámolnak meg újra.
-
DreadZozzy
csendes tag
Sziasztok,
Neweggről szeretnék rendelni, és a rendelés fizetési fázisában felbukkant egy érdekes kis tétel:
Ezt tényleg le akarják tőlem húzni? Miért ők akarják ezt a pénzt, és miért nem a NAV intézi ezt? Mi van, ha fizetek nekik, és a NAV mégegyszer ráÁFÁ-z?
Találkoztatok már ezzel?
-
lakkusjj
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Sf express-szel adtak fel Kínából egy rendelésem. A nyomkövetés szerint már február 12-én Magyarországra érkezett, de azóta megállt a követés, kézbesítés nem történt és nem tudom, hogy kinél van a csomagom.A0000518020201TV
UK011166964EE
959107876014 -
Zeki
nagyúr
Melyik az a külföldi webshop, ahol lehet venni szoftver licenszeket is? win8-hoz érdekelne.
-
bl4ze
veterán
Honorbuy vásárlással milyen tapasztalatok vannak mostanság ?
Van 2 Xiaomi termék amit nézegetek, EU warehouse USD 16-23 DHL express EU warehouse-ból azt írja tréfa mentesen.
Valaki vásárolt tőlük az utóbbi időben? Szállítási idő, kiszolgálás, postázás ?
Köszi.
-
Sziasztok,
Postan, ha nekem jon egy csomag kulfoldrol, a "Letétben van / Item stored, addressee notified" jelentheti azt, hogy megkaptak, vamolas alatt van es a vamolasi levelet kuldtek ki?
Mert postaladaban termeszetesen ertesito nincs, de par napja ert be MO-ra, USA-bol es vamolasrol meg szo sem volt, ertekhatar folott van, ketlem, hogy atengedtek volna csak ugy, de ez a kiiras eleg tobbertelmu. -
Till@
aktív tag
Szevasztok !
Geekbuying-ről szeretnék rendeli egy YI 4k+ kamerát , ami most ~300 Dollár Német raktárból, szállítással együtt.
Összefoglalóban ajánlott a bolt tudom, de volt itt negatív tapasztalat is.GB-ről szoktam rendelni mondhatni évek óta (eddig minden ok), innét meg ez lenne az első, ezért parázok egy kicsit.
Meg ugye jól gondolom hogy erre már + vám vagy áfa nem menne ?
Köszönöm! -
flash-
veterán
üdv
banggodról melyik az ajánlottabb?
Az Air Parcel rendelés, vagy a Standard shipping?
8ezerér vennék összesen 2db power bankotmindkettőre 7-35 munkanapot ír
-
bl4ze
veterán
Urak, Xiaomi Amazfit Cor valahonnan EU-ból beszerezhető? Tud valaki hozzá elérhetőséget, esetleg kupont ?
-
Andreas2
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Vision+ FPV szemüveget a HobbyKing-től. Megérkezett, hibás. Most nézem a reklamációs folyamatot a HobbyKing-nél. Vissza kell küldeni a terméket (Banggood-on elég volt egy videó a hibás termékről és már jött is a refund), ha jól látom egy ekkora csomag Hongkong-ba 13195 vagy 7220 Ft (EMS Print?).
A postaköltséget jól tudom hogy a PayPal megtéríti visszaküldésnél? Mert ha nem akkor nem küldöm vissza mert a szemüveg maga volt kb. 9000 Ft. -
-
Occon adom
aktív tag
válasz
wwenigma #85766 üzenetére
Az a baj, hogy az EBAY mégis elismeri a yanwen csomagkövetőt.
Volt disput vissza is adta a lóvét a figura tegnapelőtt , végre, viszont elkövettem egy olyan hibát, hogy azt az aksit mástól is megrendeltem. A kifizetéskor látom, hogy a szállítás feltételei, ideje, ami 2 hónap, illetve a csomagkövető is ugyanaz.
A figurának, mint rákerestem, legalább 3 más nevű fiókja van az EBAy-n és a másikra fizettem is.
5 percen belül vissza is vontam a megrendelést, de az EBAY azt írta hogy már késő, a figura a csomagkövetővel feladott csomagnak minősíti a vételt, nem tud mit tenni. Az eladó pedig mutogatja, hogy a csomagkövetője jó más oldalon is, szóval hogy ő elküldte, pedig szerintem nem valószínű most sem. Akármennyi levelet is írok rá. -
törölt tag
Üdv
Usa-ból rendeltem terméket 156$-ért DHL vámkezelés alatt van,kérik a magyar termék megnevezést ,de a számla csak angolul van róla ,írtam mik ezek magyarul,de ha nem fogadják el miért,és mit lehet csinálni?
-
_stick_
őstag
-
Nahát!
tag
válasz
madrac #85767 üzenetére
A paypal nem dönthetne úgy, hogy a gearbest-nek adjon igazat nem kézbesített csomag esetén, ugyanis az árú tulajdonosa a kézbesítésig a feladó/eladó - vagyis ha a cucc elveszik akkor a kár az övé, az ár pedig visszajár a vásárlónak. Aztán perelheti az eladó a postán az elveszett csomag árát.
-
kammler
senior tag
válasz
wwenigma #85771 üzenetére
Érdekes, két év alatt több száz csomagból egyszer nem volt ilyen. Azért vállalja át ott az állam a postaköltséget, mert ezzel ösztönzik hogy a kínai ipar vackait terítsék a világban. Ja az lehet hogy ők a kutyafasaval állnak szerződésben, ez viszont az én nevemre jött, úgyhogy ha bebizonyítják hogy én ott termettem ésigazolva magam átvettem, akkor ok, elfogadom. Ezen nincs mit kerestetni, mivel állítólag át lett véve. Tudom, hogy így amúgy kényelmesebb kibújni a dolog alól, csak túl átlátszó. Ha úgy van, hogy tényleg átvette volna valaki más. De. Ugyan ki tudta volna, hogy akkor épp jött egy csomag, az én nevemre, meg nevet honnan tudott. Akkor már inkább lehet, hogy nem itt történt a dolog, csak a nyomkövetés láttatja azt.
-
-
-
kammler
senior tag
Heló!
Várok egy csomatok kínából. Eddig vagy kihozta a postás, vagy értesítőt kaptam vagy postakocsi hozta. Ma azt látom a nyomkövetésnél, hogy kézbesítés regisztrálva. most akkor azt ellopta valaki, vagy esetleg meglesz a postán?
-
madrac
senior tag
válasz
dzsidzsas #85711 üzenetére
Igen, a Gearbest tényleg ezzel veri át az embereket egy ideje, de amit a legdurvábbnak tartok az az, hogy lehet, hogy a Paypal sem fog megvédeni, mert benne van a GB szabályzatában, hogy a saját biztosításuk nélkül nem vállalnak semmilyen felelősséget a feladott csomagra.
Így az ember még örülhet ha a felét visszaadják....
Gearbest kerülendő!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Occon adom #85765 üzenetére
A yanwen kamu tracking, legalacsonyabb prioritású normal csomag/levélként megy. De ha 60 nap alatt nem kapod meg, indits egy dispute-ot, majd max ha megérkezik jelezd az eladónak és fizesd ki ujra.
-
luck66
tag
Sziasztok
Valaki tudja esetleg,hogy az LX..........NL csomagot itthon ki kézbesíti? Ezt is a posta?
(TNT-PostNL Registered Airmail for Battery Products ) -
-
K1nG HuNp
őstag
Ezt már lebeszéltem velük. Ha a futárnák fizetek akkor felszámolják az alap díjukat ami 4500+áfa így 10k ra jönne ki a fizetendő, de ha erre a vámhatározatra utalok akkor csak ezt kell kifizetni.
Ezt a határozatot a NAV állította ki, akkor az utalásnál is a nav legyen a kezdeményezett?
-
K1nG HuNp
őstag
Megkaptam a Vámhatározatom az UPS-től. Ezen valóban csak a 27% áfa van és akkor ha jól tudom nem is lesz több költségem a csomaggal kapcsolatban, telefonon legalábbis ezt mondták.
Utalni simán utalhatok vagy van valami különleges módja? Az OTPnél látom van valami vámkártya, de ezt először meg kell csináltatni egy bankfiókban. Mindenképpen szükség van erre?
Az UPSnek az utalási bizonylatot kell elküldenem, ezt online is megkapom ugye?
-
IldiH
tag
válasz
screampiu #85753 üzenetére
Megvárod a levelet és abban benne lesz a trackszám, úgy már be tudod azonosítani. A kitöltött papíron jelzed, hogy a teljes összeg két csomagra vonatkozik, beírni csak a konkrét csomag árát kell és csak azt fogják nézni, nem az egészet.
Ha nem veszed át és visszaküldik, akkor buktad az árát, nem kapod vissza a bolttól. -
thrill
tag
USA-ból szeretnék rendelni egy könyvet, de nem szállítanak külföldre. Tud valaki megbízható és olcsó közvetítő céget, aki hazaküldi/hazahozza?
-
screampiu
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég rendelt dolgaim az országunkba érkeztek,AT végű tracking-gel.
Egy order 2 tracking,tehát két csomag jelenleg belföldi feldolgozáson.
Az egyik csomagra megkaptam az sms-t,hogy vámeljárás,viszont nem tudom mi van a csomagban.
Mindenképpen el kell küldenem a számlát vagy paypal igazolást.
És most a kérdések: ilyen esetben csak a megjelölt csomagra kell áfát fizetni vagy az egész rendelésre?
Ha időközben megkapom a csomag másik felét,és benne van amit nagyon szerettem volna akkor a másiktól inkább elállnék ilyenkor simán vissza küldik?
A rendelés értéke kb 130$ és mindig ráírják hogy pijama / towel
Remélem érthető voltam.
Köszi előre is. -
Andreas2
tag
Február 11-én rendeltem egy hátizsákot Kínából és ma már meg is kaptam. Ha a kínai holdújévet beleszámolom, akkor azt hiszem ezt ideteleportálták
2018-02-27 15:47
Bp. 1. sz. csomagkézbesítő bázis, Delivery registered2018-02-25 15:17
Processed in the destination country2018-02-22 11:30
Item sent abroad2018-02-21 11:43
Item sent abroad2018-02-15 16:59
Item accepted by postal operator
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest