- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgabor
csendes tag
válasz
erikke17 #85196 üzenetére
Megjött már a tied?
Én november 24-én és november 25-én rendeltem 4 külön tételben az Aliexpress-től azon belül különböző seller-ektől telefontokokat. Egyik sem jött meg eddig, pedig már 9 hete volt a rendelés. Értékük miatt nem merül fel se VÁM, se ÁFA, ami miatt húzódhatna ennyi ideig a kézbesítés. Csak nem elsüllyedt az aznapi szállító dzsunka? -
C0d3r
addikt
válasz
erikke17 #81260 üzenetére
Én inkább ragaszkodnék a refundhoz majd újbóli megrendeléshez, az a tuti. Kici barátainknak szokásuk eljátszani, hogy leígérik a csillagokat az égről, aztán csak nem érkezik meg az újraküldött termék se - csodák csodájára... hiszen fel se adta. Mindeközben a vásárlói védelem lejárt.
De ne legyen igazam, és remélem meg fogod kapni! -
-
maj-viktor
őstag
válasz
erikke17 #78619 üzenetére
őőőő
1. nem Svájcból jön, hanem Kínából svájci postával (nem mindegy)
2. ha még Svájcból is jönne, nem érnél vele sokat, mivel ők nem az EU tagjaAz áfa-vámszabály meg EU-ba egységes így Szlovákia is... max. alacsonyabb az ÁFA-tok, nem 27%, hanem 20%... de a 22€-s ÁFA határ és a 150€-s vámhatár elviekben egységes az egész Unióban!
(amúgy bírom, amikor írjátok, hogy jajj hát én már több százet rendeltem, sosem áfázták-vámolták meg, pedig voltak drága cuccok is... ja csak változnak az "idők" és bár több csomag jön, de a vámosok is jobb "hatásfokkal dolgoznak".... magyar viszonylatban is tudok mondani, hogy átjön mini projektor, de mobil-tablet-sportcam kb. automata áfázós-vámolós történet.... röntgen és látják, hogy nicsak ez nem 22€ alatti érték lesz, sokkal inkább 50€ feletti)
-
aytukabozs
addikt
válasz
erikke17 #78621 üzenetére
Ja hát a szlovák vámszabályozást nem tudom, de feltételezem a kínai (ill. EU-n kívüli) csomagokat ott is megadóztatják.
Magyarországon ilyen státus után már nemigen szokott simán átjönni.
Nekem a sima H9 átcsúszott annó, de az csak 39$ volt, meg nem is volt ilyen bejegyzésem rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Kedvező ár! Lenovo ideapad 320 laptop (15,6FHD/I3-G7/4GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 laptop-tablet (13,5-3K/I5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Medion AKOYA S5612 (SU4100-3GB) újszerű, jól működik, HDD nélkül, 2-2,5 órás akkuval!
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- TP-LINK Archer T9UH AC1900 USB3.0 WIFI adapter
- Steelcase Leap v2 masszív ergonómikus irodai gurulós szék
- ÚJ csak beaktivált Apple Watch 10 46mm Jet Black Cellular ! 1ÉV nemzetközi APPLE Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest