- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black&White
addikt
Gearbest és a PostNL (free shipping)is szépet gurított most, elsején adták fel a csomagom (Xiaomi/Soocast fogkefe) és ma már itt is van a kezemben.
-
Vertigo18
addikt
Srácok, ha 5 napi várakoztatás után erre váltott át a státuszom, akkor reménykedhetek?
"Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve"
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
kymco
veterán
Kihozta ma a postás a telefonom, 11 órakor... Meglepő, de nem voltam otthon. (Sikertelen kézbesítés) Ebben a fene nagy nyomkövetésbe nem fér bele, hogy tájékoztatnak a kézbesítés várható idejéről?
Ja, és az ÁFÁ-t és kezelési költséget készpénz-felvételi kondíciókkal tudom holnap fizetni... Még mindig nincs bankkártyás fizetési lehetőség a szolgáltatásai ellentételezéséhez (nem a banki műveleteihez)... Lehet, hogy egyszer vissza fogom még sírni a postát, de az nem mostanában lesz...www.refujvaros.hu
-
amstorm
aktív tag
köszönöm a válaszokat! szám szerint irták hogy 7 van raktáron most már csak 4 ezért reménykedtem. de időközben Shipped-re változott a dolog úgyhogy félboldogság
Efficiency is clever laziness.
-
-
amstorm
aktív tag
Sziasztok!
Tinydealről rendeltem múlthét pénteken egy raktáron lévő telefont (Germany warehouse) és azóta Processing a státusza. Mennyi idő után kezdjem el csesztetni őket, hogy akkor most mi lesz?(delivery time-nak 3-7 napot irtak)Efficiency is clever laziness.
-
luck66
tag
válasz MasterMark #79777 üzenetére
Nekem pár éve a Fedex intézte a vámolást és valamilyen magyarországi alvállalkozó futárcég hozta házhoz
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #79785 üzenetére
Never mind, most jott a tracking update, hogy otthon mar atvettek a csomagot.
Hat ez gyors volt, hetfon rendeltem.
Switch Tax
-
aktív tag
-
McSzaby
őstag
-
aytukabozs
addikt
Piszok mázlista!Izé akarom mondani;
Jó nekedNekem van egy pakkom amit még jan 27.-én vettem,
előbb az eladó sz*patott több mint 2 hétig
(17 nap nincs raktáron, mégis van, már feladtam, ja mégse az a TN hanem ez...)
aztán a szokványos időt futotta a csomi, majd a mostani 'VÁMrazzia' keretében átment a vámvizsgálaton,
de hiába van tegnap kora reggel óta Vámmentes plecsni rajta, most megint nem mozdul... :/(#79781) McSzaby
Köszi az infót, ki hozta végül?
(az se baj ha úgy írod le hogy az Angliában XY-nal feladott csomagot itt a YX hozta házhoz, így ha valaki rákeres, egyben fogja látni. szoktunk néha a keresőmotor keze alá dolgozni. )[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
McSzaby
őstag
Megoldódott a tegnapi mizériám a kiszállítókkal. Kiderült, hogy a futár azért jelölte meg "nem volt otthon a címzettre", mert amit felvett csomagot aznap reggel, azt aznap ki is kell vinnie, viszont a munkaadókat nem érdekli, hogy adott esetben ez lehetetlen küldetés, ezért a futár bejátssza ezzel az ürüggyel majd másnap "megkísérli" újra a kiszállítást. Ezt maga a futár mondta nekem és azt is elmondta, hogy ez több helyen működik így, szóval csak azért írom nektek, hogy ne lepődjetek meg, ha ilyet láttok.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
UHHH
őstag
válasz MasterMark #79779 üzenetére
22 EUR-tól van ÁFA (a postaköltség is beleszámít), ami 27%, plusz DHL-nél 6000 Ft kezelési költség. Sok helyen, ami "FEDEX" néven fut, igazából simán a DHL-lel hozzák.
-
UHHH
őstag
válasz MasterMark #79777 üzenetére
Bizony. Akkor 100%, hogy vám elé kerül. S az ügyintézési költség is több, viszont nem heteket ülnek rajta cserébe.
-
MasterMark
titán
Üdv újra,
Ha valami FedEx International Priority-val jön, akkor az itthon hogyan fog kézbesítésre kerülni? Illetve erre is vonatkoznak a VÁM-os dolgok?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
CMD 87
tag
válasz Bornie127 #79773 üzenetére
Meg,hogy nehogy már hamar megkapd a kínai cuccokat,ezzel még elszöszölnek jópár napot és mégkésőbb kapod meg. Jobb az ha 3-5-10 szeres áron megveszed itthon,több áfa , több bevétel..Lehet a haveroknak továbbosztani,meg elherdálni... Meg az sem mindegy mi van benne.. ha röntgenen olyan cuccot lát, vagy ahhoz hasonlót az okostolyi , amit már sikerült megáfázni akkor tuti kiszedi hiába 20vagy 10 dolcsis cucc.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz tibcsi0407 #79720 üzenetére
Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator 2017.03.30. | 16:32
Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.03.31. | 10:38
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.04.01. | 23:30
Célország nemzetközi kicserélő központjában feldolgozva / Processed in the destination country’s international Office of Exchange 2017.04.04. | 02:34
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting 2017.04.04. | 20:17Ez bizony holnap jönni fog. Túltolták a srácok, csalódtam, pedig testileg-lelkileg felkészültem legalább 1 hetes várakozásra.
1 hét alatt Kínából, csak ámulok és bámulok! Nem lennék szomorú, ha ez lenne a megszokott.[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
aktív tag
Itt valami nem kerek. Több postot olvastam arról, hogy filléres cuccok vámkezelés alatt vannak mint az elmúlt egy évben. Valami történik. Az én csomagom is ott pihen náluk, a maga 16€-jával.
-
Ricsx
tag
válasz aytukabozs #79771 üzenetére
igen,kaptam....de mégis aggódom. Itt a fórumon szerintem már láttam valakinek a befényképezett postai nyomkövetését és 1-2 napjára már adatok feldolgozása státusz vagy mi volt neki. Nekem még nem volt eddig semmi vámolni valóm,szóval nem tudom....
-
aytukabozs
addikt
-
Ricsx
tag
Szia,
03.24-én Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
03.27-én elküldtem a szükséges dokumentumokat és még mindig nem változott semmit sem a státusz a posta szerint. Nem kellett volna már valami adatok feldolgozása vagy valami hasonlóra váltania ennyi idő alatt?
-
chungee
addikt
Estét!
Tudtok ajánlani olyan oldal(akat) ahol kínai telót (meizu, dooge, stb) árulnak EU-s raktárról
[ Szerkesztve ]
-
CMD 87
tag
20 dolcsis rendelés megakadt a vámon. Postának az "A postai vámkezelést" jelöljem be ? De a 2500 Forintot ugye nem kell kiperkálnom ? Mivel ők a balf*szok,hogy kifognak ilyet.
-
tzimash
őstag
Sziasztok,
Egy 03.04-én Kínából rendelt játék (ebay, 3400HUF) 03.19-én érkezett az országba (Arrived at postal office - hun), majd 03.21-én átváltott Delivery scheduled-re és úgy is maradt. Több bejegyzés nem lesz, gondolom az "End of the tracking" megjegyzésből. Ez szokványos vagy kezdjek aggódni?
-
beg
veterán
válasz aytukabozs #79756 üzenetére
Igen, kaptak megint jó sok pénzt hogy fejlesszék ezt a....
Nemrég verték a mellüket, volt hír is.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
peestike
senior tag
ezen a sok visszamenőleges bejegyzésen elcsodálkoztam, viszont, ha már úgy gondolják, hogy szipiszupi, akkor miért nem sikerül időben elkapni a fonalat....
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Vertigo18
addikt
válasz aytukabozs #79752 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de megállítás nélkül is tudják, hogy rendben vannak-e a kocsi papírjai... Ráadásul az izzókészlet már nem kötelező tartozék!
A segítségért köszönet, csak a példa volt helytelen!
kymco: akkor "kissé" gyorsabbak voltak, mint az előtte lévő fázis..
[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
Hurrá, megint változott a státusz: "Küldés a kézbesítő postára"
A NAV nem lacafacázott sokat, 1 nap alatt lezavarta az adminisztrációt.
Ezek szerint hamarosan várhatom a postást...www.refujvaros.hu
-
Criminal017
őstag
Ja, nekem is track checker jelzett vagy 123456 új státuszt, néztem is, mint borjú, hogy mi történt... 😆
-
aytukabozs
addikt
Más.:
Jól érzékelem hogy valamit megint változtattak a nyomkövetési rendszeren?
Egyrészt csomóan jelezték a napokban hogy kaptak SMS-t, másrészt úgy látom új nyomkövetési státuszokat vezettek be..
Legalábbis a trackchecker appban az összes terméknél bejelzett hogy új esemény van.
Mondom "miafa minden megjött egyszerre?"De nem, csak visszamenőleg megkapta egy csomó a
"Küldemény postai feladása" státuszt ugyanazzal a dátummal ahol a "küldemény postai átvétele a küldő országban" voltés a "célország nemzetközi kicserélő központjában feldolgozva" státuszt a "célországba megérkezett" helyett
(#79755) Criminal017
Hopp, míg fostam a szót megelőztélHát arra tippelek új rendszerük van a drágáknak.
[ Szerkesztve ]
-
Criminal017
őstag
Ilyen állapotot sem láttam még a nyomkövetésben, ez valami új? A célországba megérkezett és a belföldi feldolgozásra továbbítva között van.
"Célország nemzetközi kicserélő központjában feldolgozva"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aytukabozs #79752 üzenetére
Ezeket néztem, csak azt nem értem, hogy be kell x-elnem a postai vámkezelést vagy sem, hisz evlileg ekkora értékű áru még átjöhet.
-
aytukabozs
addikt
válasz #04441088 #79751 üzenetére
Kukkants rá az összefoglalóra még 1*.
KB minden kérdésedre van válasz.szerk.: Jó ehez még 1-et tovább kellett kattintani onnan.
(értsd. amit nem tudsz, azt nem töltöd ki)
be kell x-elnem a postai vámkezelést vagy sem, hisz evlileg ekkora értékű áru még átjöhet.
A vámkezelés nem azt jelenti hogy fizetned kell áfát,
hanem azt hogy elöntik kell-e fizetned.
Ha beküldted az adatokat ők is rájönnek hogy értékhatár alatti, és tovább fogják engedni. Csak ez sajnos idő.Olyan ez mint mikor a közlekedésiek razziáznak az utakon, kell a pénz.
De neked hiába vannak rendben a kocsi papírjai, és van izzókészleted, amig meg nem állítanak, addig ők ezt nem tudják.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam egy SMS-t a postától. hogy küldeményem érkezett.
A csomagszám: RS768451197NL , miszerint: 'Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure'Ilyenkor mi a teendő? Olvastam az összefoglalót, megtaláltam az ehhez kapcsólódan leírtakat, de mégis elvagyok tévedve. 23,42 USD volt a rendelt termék: LINK
Ilyenkor hogy tovább?
A vámkezelési nyilatkozatot ki kell töltenem, gondolom, de ez az érték még határ alatt van, nem?
És olyanokat honnan tudok meg, hogy Feladási hely, Tömeg, Hivatkozási szám, MRN szám? -
McSzaby
őstag
válasz Lackooo84 #79749 üzenetére
Jah, már lekövettem mindenkit, de senki nem tud semmit, ameddig a feladó cég (Asendia UK) meg nem adja az international package numbert. Írtam nekik ma mailt, kíváncsi vagyok válaszolnak-e. Amennyiben nem, holnap felhívom őket. Sajnos elég drága csomagról van szó és ha még ki is fizeti az ebay nekem, akkor se szeretném a visszatérítési macerát.
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok.
Pénteken jött egy csomagom, eddig Célországba megérkezett volt.Most átváltott
Célország kicserélő központjában feldolgozva
Ez vajon mit jelent, soha nem találkoztam ilyennel.
Köszönöm ha valaki tudja.[ Szerkesztve ]
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
rik76
csendes tag
Sziasztok!
Ez mit jelent szerintetek? (tegnap még "Célországba megérkezett" volt az utolsó sor neve ugyanezzel a dátummal... mára így néz ki:
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.03.23. | 22:28NLAMSE(Netherlands (
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.03.25. | 13:00NLAMSE(Netherlands (
Célország nemzetközi kicserélő központjában feldolgozva / Processed in the destination country’s international Office of Exchange2017.03.26. | 03:27Lassan megkapom? vagy ez vámolás? sms-t nem kaptam
Köszi: Rik
"Na most már örökre jó lesz egy darabig!"
-
beg
veterán
válasz Vertigo18 #79740 üzenetére
Igen megteheti, hatósági árat szabhat ki.
Viszont kötelesek elfogadni a bankszámlakivonatot, mert azzal (plusz a korábbi bizonylatokkal, doksikkal) hitelt érdemlően bizonyítottad.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Vertigo18
addikt
válasz djnice #79741 üzenetére
Tehát, akkor nekem 21$-omba került a drónom. Az eredeti ára 40 dollár. Ha hajlandóak lennének megnézni az iratokat, amik bizonyítják, hogy 21 dollárért vettem, akkor már küldenék is tovább Áfa nélkül... DE, ha felbecsülik 40$-ra, akkor majdnem ugyanannyiba fog kerülni az, amit ki kell majd fizetnem érte, mint amennyiért vettem??? (40$-nak a 27%-a, plusz a 2500 Ft...)
-
Vertigo18
addikt
válasz djnice #79739 üzenetére
Nah, ez aztán egy szép történet!
Tehát, ha jól értem, amikor mi vásárolunk az áfahatár alatt egy terméket, és tesszük mindezt úgy, hogy le van akciózva, akkor mondjuk egy akciós 20$-os árat a Nav simán "felülbírálhat" és mondhatja, hogy a termék eredeti ára teszem azt 80$, így áfaköteles?
-
djnice
veterán
válasz Vertigo18 #79732 üzenetére
Pedig megcsinálják, nekem is volt rendes nyomkövetési számom és ügyszámom is.
A rövid történet:
Ezt írtam nekik:
> Pontos árumegnevezés: Catee CT200 android telefon
A termék ára: $43.98
Postaköltség: nem volt
Csatoltam a paypal bizonylatot.Ezt válaszolták:
Tisztelt xy !
RQxxxxxxxxxSG-xxxxxx küldemény vámkezeléséhez küldött okmányt a vámhivatal
az alacsony érték miatt nem fogadta el, mivel utána nézett az árú értékének
és 82,99 USD értékkel tudja vámkezelni.
Kérem a visszajelzését a vámkezelésről.Kicsit kötözködtem:
Kérem indokolják meg, hogy pontosan mely törvény alapján módosítják a
termék vételi árát. Én az igazolt összeget fizettem ki a termék után,
ezt akár bankszámlakivonattal is tudom bizonyítani. A telefon aznap
amikor vásároltam akcióban volt, azért kerül ennyibe.Erre válaszolt egy csoportvezető:
Tisztelt xy Úr!Kérem legyen szíves, az említett bankszámlakivonatot megküldeni, és a Kollégák a lenti levelével együtt ismételten
kezdeményezik a küldeménye vámkezelését a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.A NAV a Közösségi Vámkódexben foglalt rendelkezés alapján vizsgálhatja a küldemény vámértékét. A Nemzeti Adó- és
Vámhivatalnak lehetősége van arra, hogy amennyiben nem fogadja el a vámértéket, akkor különbözeti vámbiztosíték
mellett vámkezelje a küldeményt.Ezután elküldtem nekik a banktól kikért igazolást a tranzakcióról és itt megállt az ügy, a telefont ellopták.
Hiába írtam nekik, többet nem válaszoltak.
Tettem egy panaszt, arra levélben jött egy válasz, hogy a csomag elveszett, viszont kártérítési igényt csak a Szingapúri posta nyújthat be.
Mivel közben lejárt az akkor még 45 napos paypal védelem, az eladó (Antelife) pedig szart az egészre, nem tudtam semmit sem csinálni.
-
-
Vertigo18
addikt
Köszi, hogy leírod a te esetedet, így legalább tudok viszonyítani.
Mi fog történni? Vagyis hát tudom, hogy vagy kell fizetnem, vagy nem, de milyen üzenetek jelenhetnek meg a posta nyomkövetésében? Megjelenik az pl., hogy "Feldolgozva, hülyegyerek, nem kell fizetned... 5 nap és ott van"? Vagy olyan, hogy "Nah, ezt beszoptad, átvételkor perkálj 6k-t!"?
Persze valami hivatalosabb szöveggel...
-
McSzaby
őstag
Felhívtam, nem tudtak beazonosítani. AB9számjegy kell nekiknem elég a 9 számjegy. A címzettet nem kezelik. Azt mondta a telefonos ügyfélszolgálatos, hogy hívjam fel a feladó céget. Mondom, jó most akkor felhívom UK-ben a tagokat és megpróbálom nekik rendesen lebetűzni a Szabolcsot, majd utána megkapom, hogy fingjuk sincs miért nem ment ki.
Sosem jártam még így, nem vágom mi a teendő, de holnap újra rákérdezek. Ma egyébként megint kaptam egy frissítést miszerint 4:00am, az az reggel 4kor In transitban van a csomagom, de ma már eljöttem otthonról.
(#79731) aytukabozs:
Próbáltam, az ő oldaluk is azt írja, hogy shipment not found. De az aftership oldalán meg ott van minden lépés korrektül.[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
válasz Vertigo18 #79732 üzenetére
Nálam 03.28-a után nem volt sokáig semmi kommunikáció. Felhívtam a postát, ahol arról tájékoztattak, hogy vsz minden irat rendben, mert ha nem, akkor e-maileznének...és láss csodát 04.03-ra változott a státusz, a szeretett NAV bevonásra került. Ritkán örülök a NAV-nak, de most megdobogtatta a hír a szívem..
www.refujvaros.hu
-
Vertigo18
addikt
válasz djnice #79730 üzenetére
Mondjuk az nehéz lesz, hiszen követhető számmal rendelkezik, már a magyar vámon is kapott egy ügyszámot... Ha ezek után eltűnik, akkor lelkük rajta...
Engem az zavar, hogy szopatnak, mindenfélét bekérnek, de nem egyszerre, hanem egyesével, aztán azt nem fogadják el, amit Ők maguk kértek.
Az viszont felmerült kérdésként bennem: az utolsó "kérésük" március 30-án történt, ez volt a képernyőmentés, aminek szintén eleget tettem. Ezt a levelemet olvasták 31-én. Ilyenkor nem szoktak valamit visszaírni? Mondjuk olyat, hogy erre, vagy arra lenne még szükségünk, vagy azt, hogy minden okés, áfamentes a termék, 5 napon belül megkapom... Semmit se?
-
aytukabozs
addikt
válasz McSzaby #79728 üzenetére
És az asendia TN oldalán nem dob föl valami szabványos TN-t?
Én őket nem ismerem, de vannak szolgáltatók amik a saját TN megadása után mutatják az átvevő cégét is.(#79729) bl4ze
Kimaradt az a fránya frissítés, vagy te nem vagy friss?
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz aytukabozs #79727 üzenetére
itt próbáltam és semmi. 9 szám, ennyi a TN.
-
aytukabozs
addikt
válasz McSzaby #79723 üzenetére
Mivel a francia és svájci posta esetében is gyorsposta és nem futár szolgáltatásról beszélünk, gondolom az MPL kezeli. Milyen TN formátumod van?
Magyar posta keresője látja?(#79719) C0d3r
Az szép.
Nekem múlt héten jött egy CN-es ami ugyan 10 napot utazott, de cserébe elfelejtették a vámosok körbeszaglászni, sőt még a postás sem íratta alá.
Tracking szerint még mindig csak 'célországba megérkezett'[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz viktorhu #79724 üzenetére
28$ helyett 21$ volt (lepontozva). A pontozás erősen befolyásolja szerintem a Vámosok véleményét, hiszen kb. ez látható az oldalon: "
40$, 28$... Total: 21.08$. Wallet money."Ez azért nekik már bonyolult lehet kicsit. A 40 dodós cumót leakciózták 28$-ra, amit utána "lepontoztak" 21$-ra és nem történt tényleges pénzmozgás, hanem itt ez a "Wallet" izé...
Mondjuk azt nem értem, hogy az oldal hivatalos számláját miért nem fogadták el első körben...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
UK-ből jön egy csomagom és az emberünk az Asendianal adta fel. Elég lassan frissül az oldaluk és nem is kaptam semmi tájékoztatást mikor szállítják ki a csomagomat, viszont ma látom a tracking oldalon, hogy tegnap megpróbálták kihozni a csomagot.
Apr 03, 2017
03:02 pm
Carded - Delivery Attempted - Delivery attempt not successful due to Consignee c..Direkt megírtam a feladónak, hogy írja rá a telefonszámomat, de semmilyen futár nem hívott fel. Az Asendia milyen futárszolgálatot fog alkalmazni az országos kézbesítéshez? MPL fogja hozni, őket felhívhatom a csomagommal kapcs? Azért kérdezem, mert semmilyen értesítőt, se semmit nem találtam a postaládámban és nem is hívott fel senki. Múltkori futár fogta és beb@szta a 4. emeleti szomszédhoz a csomagomat, úgy hogy nem is ismertem a szomszédomat. Ilyen alapon az ajtó elé is letehetné, hátha nem viszik el...
Szóval, tudtok tippet adni merre keresgéljek?
-
Vertigo18
addikt
válasz luck66 #79721 üzenetére
Én már ott tartok a levelezgetésemmel, hogy nem hittek az oldal által küldött számlának, elkérték a visszaigazoló emailt, legutoljára pedig már másik ügyintézőnél volt az ügyem, Ő meg képernyőkép mentést kért a vásárolt termék oldaláról... Kicsit olyan, mintha szopatnának, minden nap egy mailt kaptam, hogy éppen mire van szükségük, ez ment négy napon keresztül, de múlt hét csütörtök óta semmit sem...
-
luck66
tag
szerintem képeznek egy pár új emberkét, mert hirtelen rengeteg bekért papír lett pár dolcsis cuccokról is,
-
C0d3r
addikt
Ez oszt igen, 3 munkanap alatt Kínából!
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country 2017.03.30. | 16:32
Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.03.31. | 10:38
Célországba elküldve / Item sent abroad 2017.04.01. | 23:30
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country 2017.04.04. | 02:34Felkészül: NAV & postai kicserélő központ.
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Napot!
Ebay-en tapasztalt vagyok. Most először rendelek Alin mert jelentős árkülönbség tapasztalható (1000ft) eBay-el szembe. No meg mindent 1x ki kell próbálni
Az a kérdésem hogy rendelésem után email jött, hogy sikeresen fizettem. De shippingről nem jött mint eBay-en ami benne áll hogy bla bla bla elküldtük+várható érkezési határidő. 3. napnál vagyok a pénzlevonása után. Várjam az értesítőt
-
Vertigo18
addikt
válasz maj-viktor #78983 üzenetére
Nah, hogy az enyém miért nem tud ilyen lenni???
Az enyémre már mindent bekértek, számlát, képernyőmentést, emailt, mindent, és még mindig nem akarják elhinni, hogy 21.08 dollár volt a vásárolt áru értéke... Most éppen azt nem értik, hogy mit jelent a wallet money.
-
Pogika
aktív tag
válasz alcapone386 #79710 üzenetére
Nem fogja vinni, be kell menj a postára èrte, egyèbkènt èn sem èrtem mièrt van ez mert olyan a magyar postánál is van hogy "postán maradò" de külföldi nyomkövetős csomagnál dunsztom sincs mièrt van hogy nèha a postán vehető csak át. Jártam már telefon rendelèssel is ìgy, meg volt hogy egyszerre jött 2 telò külön csomagban azt meg kihozta a pòstás.
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Egészen furcsa dolog történt mai az az SMS fogadott hogy "Az Ön részére "RF446138960SG" - számmal küldemény érkezett, Magyar Posta".
Beírtam a küldeményazonosítót a Magyar Posta honlapjára --> Kép (Vámköteles küldemény NAV)
Beírtam a Singapore Post honlapjára --> Kép (Held by custom)
Úgy tudom (és az összefoglalóban is ez szerepel) hogy 22€-ig nincs ÁFA fizetési kötelezettség és 150€-ig nincs VÁM fizetési kötelezettség.
Az a helyzet hogy az elmúlt időben semmit nem rendeltem ami elérte volna a 22€-t, a legdrágább rendelésem 13.64$ volt és ingyenes szállítás, a fent említett küldeményazonosító sehol nem szerepel a rendeléseimnél (sem eBay, sem Aliexpress) ami megint fura.
Annyira sikerült rájönnöm hogy ez a 13.64$-os rendelés Singporeból jön, tehát valószínűleg erről lesz szó. Egy Akkumulátor és 20.99$-ról volt leengedve 13.64$-ra és a dátum is stimmel március 22-én lett feladva. Ami külön érdekes hogy eBayen nincs mellette semmilyen tracking és nem szokott 6 nap alatt ideérni valami Ázsiából ingyenes szállítással.
Esetleg valakinek volt tapasztalata hasonlóval, mit tudok tenni ilyen helyzetben ? Előre is köszönök minden segítséget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Pogika
aktív tag
válasz alcapone386 #79707 üzenetére
Szia, valòszìnű nagy a csomag, vagy a postásnak nem fèrt a táskájába. Nekem is volt ilyen, a postás szòlt hogy nagy volt a csomag nem hozzák ki, be kell èrte menni.
-
alcapone386
őstag
Sziasztok. Ilyenkor szerintetek mi a szitu? Eddig ha azt írta, hogy "Belföldi feldolgozásra továbbítva" másnap jött a csomag, vagy értesítő. Na ma se csomag, de értesítő. Erre postán átvehető? Ezt nem értem...vagy holnap hozza a postás, vagy baxott hagyni értesítőt?..
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country2017.03.01. | 18:54
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.03.04. | 04:16
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2017.03.31. | 00:22
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting2017.03.31. | 09:33
Postán átvehető2017.04.03. | 11:18Szeged 1 posta
Postán átvehető2017.04.03. | 11:18Szeged 1 posta -
szabo.csabi
tag
Igen, a B20 miatt vetettem fel a dolgot. Édesanyámnak és barátnőmnek vennék egy-egy ilyen mobilt. Előbbi egy vidéki kisvárosban él, elhanyagolható mértékű mobilinternet-használattal, utóbbi pedig rendszeresen mobilinternetezik de Budapest +30 km-es körzetén belül jön-megy. Szóval nem tudom érdemes-e ezzel foglalkoznom vagy számukra nem releváns a B20 és hagyjam a francba?!
De az kicsit aggaszt, hogy tracking oldalon nem ad eredményt a keresésem ... :-/
[ Szerkesztve ]
-
luck66
tag
-
aytukabozs
addikt
-
Primary92
senior tag
Kaptam egy SMS-t a postától. Abban szerepel a TN.
És a https://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes oldalon látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest