- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sly0007
csendes tag
válasz
gulupeti #75596 üzenetére
Tinydealt én is nézegettem, pár dolláron múlt, hogy nem onnan rendeltem, de ezek után lehet onnan lesz a kövi rendelés. Panda régen jó volt, de félév után ránéztem, és mintha átalakult volna, alig van választékuk. Gearbest viszont pozitív élmény volt eddig, csak náluk nem volt amit kerestem.
-
atee_13
őstag
Hali!
Hosszú idő után ismét rendelnék sportsdirect-ről. Amit észrevettem nincs paypal fizetés vagy csak én nem találom kártyás fizetésnél viszont 400 ért váltaná a fontot azért az pofátlan felár.
Nem tudja valaki, hogy lehet ezt olcsóbban megúszni?
-
gulupeti
senior tag
válasz
Sly0007 #75595 üzenetére
Régebben rendeltem egyszer az Antelife-ról, amiből végül semmi sem lett.
Kb. ugyanilyen semmi válasz, 2 hét után kiderült, hogy nincs a telefon feketében, de! citromsárgában van, vegyek olyat!
Nagy nehezen visszakaptam a pénzt, azóta a hírlevelüket ugyan megnézem, de rendelni nem rendeltem tőlük egyszer sem.
Én az utóbbi időben leginkább a Tinydealt preferálom, Pandawillt és Minidealt régebben használtam, különösebb problémám egyikkel sem volt. -
Sly0007
csendes tag
Csak kis vélemény, hátha valakit érdekel:
Mindenekelőtt, nem első telefobvétel, nekem kb a 5. családban összesen vagy a 10.-et intézem. Régebben pandawilleztem, aztán gearbest, most kipróbáltam az antelife oldalt.
megrendeltem egy telefont német raktárról dlh 2-7 nap alatt nálam. több mint egy hétig csak processing volt az állapota. E-mailre 3 nap után válaszoltak, online chat 24 órában offline. (4óránként néztem.) ott is hagytam üzenetet semmi. Persze rendelésem után a telefon out of stock lett. majd egy hét múlva ismét kapható 5 dolcsival olcsóbban, és ekkor mozdult végre a rendelésem, és kiszállították. Ez az én értelmezésemben, vagy általában ilyen lassú az antelife, vagy elfogyott nekik, de a rendelést felvették, majd így gyakorlatilag átvertek 5 dolcsival. Mindegyik lehetőség elég gáz, én azthiszem keresek más boltot. -
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Nezegetem ennek a csomagnak a nyomkoveteset ez ha jol nezem kb 14-en akar megerkezhetett volna? Ehhez kepest 28van. Erdemes erre meg varni? Netan valahol lehet ez alapjan a postanal erdeklodni?
Kosszi
-
maj-viktor
őstag
válasz
Varesz_86 #75590 üzenetére
Amikor külföldre adtam fel levelet / csomagot ~1-2napon belül igen "célországba elküldve" státuszt kapott, ha jól emlékszem... szal ezzel tényleg lehet valami gebasz van... a postát hívtad, hogy esetlegesen ők a "belső rendszerükben" mit látnak - látnak-e több infót!?
mondjuk ám milyen értékről van szó!? Mert előre szólok, ~10E Ft kártérítést kaphatsz csak utána... DTS.
Külföldre küldött esetén "csak" 10E Ft az általány kártérítés
(belföld estén azért talán kicsit jobb a helyzet... ott feladási díj + 15x pénz), de ezért is van mondva, hogy 10E Ft feletti érték esetén értéknyilvánítást! -
Varesz_86
aktív tag
sziasztok az mennyire normális hogy feladtam egy levelet az usába és ez van a trackingen
2016.11.23
11:43 Győr 4 posta
Item information :
Küldemény postai átvétele / Item accepted
28.a van és még nem jelent meg hogy célországba elküldve, azért aggodalmaskodok mert van egy ilyenem is?
2016.10.18
10:08 Győr 4 posta
Item information :
Küldemény postai átvétele / Item accepted
és ez azóta sem változott, de már kerestetve van 11.04.óta és nagyon nem szeretném hogy a fentivel is ez legyen, általában másnap szokott változni hogy célországba elküldve, egyre nagyobb vicc ez a posta, van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalat? érdemes másik postára menni?
persze várok még pár napot de szerintem ezzel valami gond van megint... -
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Tinydeal német raktárából szerettem volna az imént rendelni, mint azt már oly sokszor tettem, azonban fizetés előtt a következő üzenetet kapom:
"Sorry, since the overseas warehouse product could not be shipped to this selected country, we couldn't calculate the shipping costs for you. Please choose the appropriate product."
Valaki találkozott már ezzel? Akkor nem szállítanak már Magyrországra vagy mi ezzel a helyzet? Kifizetni ki tudnám a dolgokat ettől függetlenül ahogy látom, de így nem akarom, amíg nem tuti a dolog.
Köszönöm.
-
LámaZ
addikt
-
VinoRosso
veterán
Igen, csomagként néztem, de így már más a leányzó fekvése.
Köszönöm a tippeket ezer hála
-
maj-viktor
őstag
válasz
luck66 #75583 üzenetére
Valszeg "ott bukta ezt el", hogy nem tudja, hogy 2kg alatt a posta "értelmezésében", az a levél!
Egyszóval: a "kis csomag", ami nincs 2kg, (a leghosszabb oldala nincs 60cm és a 3mérete összesen 90cm) azt "levélként" is feladható! Úgy olcsóbb... ja ~5E Ft egy 1kg-omos csomag, ha tudsz írni konkrét tömeget és méretet, akkor jobban tudunk segíteni... de nem tudjuk, hogy 10grammos csavarokat vagy mondjuk 500grammos tabletokat akarsz küldeni sokat - többet, így az ár 2-5E Ft körül alakul Magyar Postával... TN-es EU-n belüli szállítás esetén...
2016-os árak:
https://www.posta.hu/static/internet/download/2016_tarifatabla_HU.pdf.pdf
(2.oldalon a külföld felé szállítás árak)Így van az amúgy, hogy pl. egy 250grammos "csomagot" csomagként:
7.125 Ft-ért tudsz pl. feladni
(mondjuk számít melyik országba is akarod)
250grammos "csomagot" levélként TN-el: 2.225 Ft-ból is megúszod (nem mindegy!)De egy max. 1kg-os "levél csomag"-ot is meguszol: 4.695 Ft-ból
(EU-EU viszonylatban)Viszont ha "értékesebb" (többet ér, mint 10E) a csomag tartalma értékbiztosítást is köss rá, mert a kártérítés csak kevés DTS
-
VinoRosso
veterán
válasz
maj-viktor #75580 üzenetére
Mo >>> EU lenne a csomag iránya. A futárok drágák ? Magyar posta 7k-tól kezdődik. Németből meg már rendeltem UPS-el DHL-el is 3kból. Visszafele akkor ezek szerint több mint kétszer annyi lenne ?
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
szeretnék e-bayen meghirdetni pár cuccot az EU-n belülre. Az lenne a kérdésem, hogy melyik futrárcég szállít ide a legolcsóbban ?
-
dugo_
veterán
Rendelt már valaki komplett konfigot vagy PC alkatrészeket EU-n belüli webshopokról?
Reddites topikokból összeszedtem pár ajánlottabb német/holland/angol webshopot, de kb minden 20-30%-kal drágább, mint itthon, pedig nem is a legolcsóbb boltokhoz hasonlítottam.
Aztán megnéztem Aliexpress-en a kinézett cpu-mobo-ram kombót, ott is ugyanez a helyzet. Használt i5-ök drágábban, mint az itthoni bolti számlás box-ok. (Nem beszélve a rávágott áfáról...)Én nem találok olcsó és megbízható európai webshopokat, vagy kicsit nyugatabbra a nagyobb volumen mellett is ennyivel drágábbak? (Nem létfontosságú a külföldi rendelés, pláne ha egyesével kell összevadászni az akciókat, csak gondoltam, ha 10%-ot tudok fogni egy teljes konfigon 1-3 helyről rendelve, akkor már megérné).
-
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
Ismeri valaki a https://www.onedigitals.co.uk/ oldalt?
Konkrétan az érdekelne, hogy mennyire megbízhatók, szállítás-postázás tekintetében. -
janek69
senior tag
válasz
aytukabozs #75572 üzenetére
Köszönöm! Erre gondoltam,amik kínából származó telókat árulnak.
Amint látom még mindig megéri EU raktárról rendelni. -
janek69
senior tag
Sziazstok!
Tudnátok nekem mondani még olyan shop-okat mint az eustock,amik hazai garival adnak készülékeket?
-
Dominó85
addikt
válasz
aytukabozs #75568 üzenetére
Nem terveztem a módosítást, de ha egyszer már prémiumért fizetek, akkor beállítottam onnan egyet.
-
XmoD
senior tag
válasz
tibcsi0407 #75565 üzenetére
Átnézem és megfogadom, de nem én döntök.
Fő kérdéseimre viszont még nem jött válasz.
-
XmoD
senior tag
válasz
Dominó85 #75562 üzenetére
És a kamera minősége ? Mert a Vibe shot kicsit jobb elvileg. És árban is van közte különbség. Nah meg a páromnak kell és ott fontos a kamera. A candy crush meg már elfut egy abakuszon is.
Vagy bruttó 60 ezerig valami hasonló kamerával felvértezett eu garanciás készülék, max 5" méret és dual sim. B20 nem kell.
-
XmoD
senior tag
Sziasztok,
Spemall rendelésről lenne szó:
Egy Lenovo Vibe Shot lenne a kiszemelt áldozat. Az eu express szállítást hol találom náluk? Illetve az EU garancia pontosan h. működik náluk?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
ilyet még nem láttam. Most vagy újracsomagolták Dublinban, vagy már más csomagra vonatkozik a TN:
Destination Country - Cache Time: 2016-11-25 17:15
2016-11-24 06:25 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-11-24 03:52 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-11-24 01:52 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
2016-10-30 23:10 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-10-29 16:00 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-10-28 19:07 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
Origin Country - Cache Time: 2016-11-25 17:15
2016-11-24 03:52 Írország, Dublin, Csereirodájának
2016-10-30 16:53 Guangzhou-terminál, a bal oldali navigációs
2016-10-30 16:37 Guangzhou terminál, érkezés
2016-10-29 15:57 Guangzhou, irodája közvetlenül exportálták.
2016-10-29 10:19 Guangzhou, irodája vitték megnyitásához
2016-10-28 22:24 Tömeges elfogadás csomag feldolgozás központja Guangzhou, balra, a következő állomás "Guangzhou-Terminal"
2016-10-28 21:39 Tömeges elfogadás csomag feldolgozás központja Guangzhou, már
2016-10-28 19:07 Guangzhou nemzetközi mail művelet Center már fogadása és küldéseTalálkoztatok már ilyennel?
-
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Rendeltem a spemalltól egy telefont 2 hete EU Express szállítással.
Sok hazudozás után, nagynehezen feladták nemrég a csomagot, de most jött egy üzenetem a DHL től, hogy küldjem el a vamkontakt.hu-ra az e-mail címem.
Ha jól gondolom vámolni akarják a csomagot.
Mi ilyenkor a helyzet? Mit javasoltok?
Nem azért rendeltem onnan és direkt ilyen postával, hogy mással küldjék.
Azt írták fixen áfamentes, erre mégsem.
Fizessem ki és utána visszakapom a pénzt?
Volt már itt erre példa?
Előre is köszi a segítséget. -
LámaZ
addikt
-
bb71
őstag
Sürgős kérdés:
Geekbuying "SF Express - Tax included" szállítás ÁFAmentes???
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest