Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok!
Ma hajnali negyed 1 körül rendeltem minidealről egy mobiltelefon készüléket . Délután paypaltól jött egy email, benne egy RTxxxHK jelölésű tracking numberrel. Nem sokkal később minidealtől is jött email, ugyanezzel a számsorral. Az oldalon is átváltott a megrendelés processingről complete-re.
Ez a szám akkor már az amivel Magyarországon is követni tudom majd a csomagomat? SG Posttal rendeltem, de olvastam itt a fórumban, hogy az RTxxxHK az Hong Kong postát jelöl. Akkor, hogy is van ez?
Minden rendben van ezzel a rendeléssel?
Köszönöm. -
gulupeti
senior tag
(#6524) szilicium97
(#6525) hippo0315Köszönöm a választ mindkettőtöknek.
Mondjuk azt nem igazán értem, ha SG Posttal kértem, a minideales fiókomban a rendelésnél és az emailben is SG Post van, akkor miért HK Post-os tracking numbert kaptam. No mindegy majd lesz valahogy.
A telefonszámomat viszont minidealnél valószínűleg elcseszhettem, pedig +3620 formátumban adtam meg, az emailben amit tőlük kaptam viszont így szerepel: +36 0620.... Érdekes -
gulupeti
senior tag
válasz lexter00 #6623 üzenetére
Én ugyanígy jártam a minivel. SG-s rendelés, paypal és minideal által is HK-s TN-t kaptam. Melyik oldalon követed a csomagodat? Az enyémre sehol nem mutat semmit, kivéve az espeedpost-nál.
Ott egyelőre ennyi látszik:
Nem tudom, hogy ez jelent már valamit, nem jelent? Vagy feküdjek le nyugodtan aludni lassan és várjak?
-
gulupeti
senior tag
Ha csak 1 hetet kell várni azzal ki tudok egyezni... Főleg úgy, hogy tegnap hajnalban adtam le a rendelést.
Egyébként ezeket a csomagokat a postás néni szokta nagy átlagban hozni vagy postafutár vagy változó?(#6644) vegyszer
Remek.
Ez alapján akkor hiába is megyek be kis falunk postájára, hogy nehogy behajítsák, gyömöszöljék a ládába, lehet, hogy nem is ők fogják kihozni...[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz CoolBoy323 #6793 üzenetére
Ilyen lehetőség is van, hogy feketét kérek és úgy küldik? Mert én pluszban rendeltem hozzá 2,99 dodóért egy feketét. Ejj.
-
gulupeti
senior tag
válasz CoolBoy323 #6797 üzenetére
Remélem a keddi rendelésemkor még volt fekete és nem emiatt fog megcsúszni az egész heteket!
-
gulupeti
senior tag
Keddi minideales rendelésemben a szerdai változatlanság óta , végre feltűnt egy újabb sor az espeedpost oldalán:
(RTxxxxxxxxxHK) was posted on 10-Jul-2013 and is being processed for delivery to the addressee.
Nagyobb rutinnal és magasabb angol tudással rendelkezők legyenek szívesek és segítsenek ki, mert saját kútfőből, valamint webfordítással-google fordítóval csak egy katyvasz a végeredmény.
Repülőn már a teló vagy még nagyon nem?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz lexter00 #6888 üzenetére
Nálam mai dátummal felkerült egy ilyen sor:
"null, The item RTxxxxxxHK is being processed for departure from Hong Kong as of 13-Jul-2013.
A 17Tracken azt írta a csomag státuszra, hogy transporting.Viszont jelenleg nem működik a tracking sehol sem, semmit sem ír, karbantartás van vagy mi. Legalábbis HK post oldalán ezt írja.
-
gulupeti
senior tag
válasz lexter00 #6998 üzenetére
Az én 07.09.-ei Minideales, SG post-os megrendelésem, amit HK posttal küldenek , jelenleg így áll espeedposton:
Date and time Status
2013-07-09 15:45:01 Electronic Information added by sender
2013-07-09 18:24:47 Electronic Information confirmed by sender
2013-07-09 22:02:18 Arrived at Espeed Post
2013-07-09 22:07:02 Being processed by Espeed Post
2013-07-10 17:12:01 Posted through Hong Kong Post
2013-07-16 (RTxxxxxxxxxHK) will leave Hong Kong for its destination on 16-Jul-2013 -
gulupeti
senior tag
válasz KurtCobain #7089 üzenetére
Örülök neki, hogy te ilyen szerencsés vagy!
Én ugyanakkor rendeltem mint te, ugyanonnan, ugyanazzal a postával, mégis HK-val küldik.
Célországba elküldve... -
gulupeti
senior tag
Én viszont türelmetlen vagyok...
-
gulupeti
senior tag
válasz KurtCobain #7251 üzenetére
Gratulálok hozzá!
Nekem 07.09-es minideales kényszer HK-s rendelés, 5 napja célországba elküldve... aztán ennyi -
gulupeti
senior tag
Sinceritytrading-től rendeltem egy memóriakártyát 07.07-én ebayről az úton lévő Dzsájümhöz, 07.09-én postára adták, HK posttal jött, ma reggel meg is kaptam.
Ajánlom másnak is! -
gulupeti
senior tag
válasz barnam_ #7271 üzenetére
Hallottam róluk is, de a kedvezőbb ár miatt az általam megnevezettet választottam.
Sinceritytrading-nek 134 ezer üzlete van ebayen 99,1%-os pozitív visszajelzéssel, így be mertem vállalni.
Amúgy hallottam/olvastam a kínai, olcsó húsnak híg a leve memóriakártyákról is, bízom benne, hogy ez nem lesz az, mert egyelőre telefon hiányában letesztelni nem tudtam. -
gulupeti
senior tag
-
gulupeti
senior tag
válasz csonkadavid #7334 üzenetére
Közben az én rendelésem most váltott, végre:
2013.07.10
17:34 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.07.15
17:46
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.07.21
21:45
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country -
gulupeti
senior tag
Jelenleg így áll a rendelésem, végül csak felpörögtek az események
Minideal, HK.2013.07.10
Küldemény információ:
2013.07.15
Küldemény információ:
2013.07.21
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.07.21
21:47
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.07.22
13:24
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureMikorra várjam a postásbácsit vagy a futárt, ha vidéken vagyok?
Holnap, holnapután? -
gulupeti
senior tag
Ma megérkezett végre a minideales, HK postos rendelésem:
07.09-én adtam le a rendelést
2013.07.10
Küldemény információ:
2013.07.15
Küldemény információ:
2013.07.21
Küldemény információ:
2013.07.21
21:47
Küldemény információ:
2013.07.22
13:24
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.07.24
09:51 Kaskantyú posta
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registeredMúlt hét csütörök-péntek körül kicsit meg voltam rémülve, hogy ez nem lesz egy gyors rendelés, de vasárnaptól felgyorsultak az események. 15 nap igazából teljesen vállalható, elégedett vagyok!
További jó fórumozást és gyors postázást kívánok mindenkinek!
-
gulupeti
senior tag
válasz janaman01 #25176 üzenetére
Valóban nem ide tartozik, de erre muszáj volt válaszolnom.
Az általad említett telefont a Kínából ezért az árért beszerezhetővel (rengeteg opció van) (még Áfás árral együtt is) egy lapon sem lehet említeni.
Lásd egy példa: 2012. szeptemberében vásároltam Telenornál praktikumban egy Telenor One Touch S-t 44 ezer Ft-ért, a mai napig kapható és még mindig 40 ezer Ft-ba kerül. Mivan??? Vicc. Engem többet nem vezetnek meg az biztos. Ezért rendelünk mi Kínából.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz SSlyTR #26658 üzenetére
Küldheted. Game Over.. Vagy inkább örülj neki!
Más:
Úgy látom a posta nem nagyon ismeri a FIFO módszert a csomagok feldolgozásánál.
Hogy van az, hogy 02.07.-ei, sőt még később vám elé állított csomagok is előrehaladottabb állapotban vannak, mint mondjuk az, amelyiket 02.03.-02.04-én állítottak vám elé.
Érdekes egy kicsit. Vagyis dühítő már inkább.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz Daywalker #26682 üzenetére
Vám elé állítás és adatbekérés között 9 nap telt el, akárhogy is nézem.
Vagy nem jól látom? Előbb a dátum, utána a hozzá tartozó információ.Atomgeszi
Ismerősömnek Angliából rendeltem Toyota Yarishoz egy ilyen gumi-apróságot, TN nélkül, január 13-án és még azt sem kaptam meg.
Az egész postai rendszer meg van lassulva.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Mindennek sajnos ellent mond az, hogy ma 12.410 Ft ellenèben vettem àt a csomagomat, amit pénteken nem sikerült. Geekbuying + Deutschepost. Januàr 16.-àn adtàk fel, december 24.-ei megrendelés. Én nem vettem észre semmi feltűnőt.
A geek egyelőre nem tartozik a kedvenc oldalaim közè. Tabletet+tokot rendeltem. Egy-kêt hèt kellett míg kiderült, hogy a tablethez való tok nincs, nem is lesz raktàron, mert nem gyàrtjàk. Jó, ok, akkor küldjêtek anélkül. Újabb egy hét, mi van màr? Mikor postàztok? Hàt a tablet nincs, nem gyártjàk, nem is lesz raktàron. Ainol Novo Hero II lett helyette. Szerintetek az eredetileg rendelteket levették az oldalról? A választ tudjàtok. Azóta is mindkét termék ``in stock``.
A csomagolàs több, mint kielégítő volt. Összessègében viszont úgy gondolom, hogy geekbuyingot jegelem egy időre, persze kinek mi jött be. Sok oldalról vegyesek a vélemények. -
gulupeti
senior tag
válasz Daywalker #27058 üzenetére
A 02.04.-én vám elé állított viszont még mindig sztenderdre van állítva. Már egy hetem sincs vissza a paypal 45 napjából. Gondolom az ebből eredő esetleges káromat a posta vagy nav átvállalja.
Már nem attól kell félni, hogy a kínaiak miatt az ember kicsúszik a határidőből. Kína-Németország-Magyarország szállítási idő a feladástól 5-7, max. 10 nap. Magyarországon pedig ma 2 hete áll a csomagom.
Felháborító, vérlázító, idegörlő. Ekkora meglassuláshoz azért komoly semmittevés kell. Normális helyeken ilyenkor nem szoktak munkába állítani néhány plusz embert? Gondolom szerintük ez teljesen rendben van így. -
gulupeti
senior tag
-
gulupeti
senior tag
Én is felhívtam az imént a postát, a kedves hölgy azt mondta, hogy ma fejeződött be a küldemény vámkezelése. Ma is lát egy bejegyzést, ezután fogják kiszállítani a hét második felében. Érdekes.
02.21-én a nyomkövetés szerint készen volt a vámkezelési dokumentum, a vámhatározat is kiadták.
Ezután akkor miféle bejegyzés lehet még? Kézbesítés regisztrálva, nem?[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Ma megérkezett az én telefonom is. Tinydeal + Deutschepost.
Január 10.-ei megrendelés, Kínából az országba való megérkezés ettől volt már sokkal gyorsabb is, igaz a feladás késlekedése annak is köszönhető, hogy limitált példányszámú készüléket vásároltam, így várni kellett míg újra lett nekik készleten, viszont a magyarországi útja, mint látjátok, ettől jóval hosszabb volt.Íme a történet:
2014.01.20
09:48
Küldemény információ:
2014.01.20
Küldemény információ:
2014.01.24
08:39
Küldemény információ:
2014.01.24
08:45
Küldemény információ:
2014.02.04
11:47
Küldemény információ:
2014.02.04
11:49
Küldemény információ:
2014.02.19
12:00
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.02.19
12:28
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.02.20
08:09
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.02.20
08:11
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.02.20
12:33
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.02.21
11:03
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014.02.21
11:04
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
2014.02.26
11:30 ... posta
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered(2 db Banggood, 1 db Geekbuying, 1 db Tinydeal megrendelésem volt januárban, mindegyik német postával, kivétel nélkül mindet megfogták, 4/4, igen jó aránnyal dolgoznak )
-
gulupeti
senior tag
Ez szerintetek milyen?
02.18.-a óta vám elé állítva, nem is ez a meglepő, hiszen az előző küldeményem 15 napot volt vám elé állítva míg történt valami (02.04-02.19-ig), hanem előbb hív muter, hogy megint jött egy levelem a nemzetközi kicserélőből! Érdekes, kicsit mintha hiányos lenne a tracking. Az adatbekérésnek kellene már látszódnia, ugye 2-3 napos kb. a késés, de itt semmi sem látszik.2014.02.08
09:20
Küldemény információ:
2014.02.08
10:02
Küldemény információ:
2014.02.10
13:22
Küldemény információ:
2014.02.11
08:45
Küldemény információ:
2014.02.18
14:23
Küldemény információ:
2014.02.18
14:38
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
gulupeti
senior tag
Egy kis pozitívum az utóbbi hónapok meglassult és általam is megtapasztalt postai világában.
Telefontok Írországból, nyomkövetés nélkül. Hétfőn megrendeltem ebayen, kedden postára adták, délelőtt itt volt a postaládában..
Ilyen sebességet nem nagyon tapasztaltam Unión belül eddig. Néha 2 hetet vagy többet is igénybe vett, míg megérkezett a termék Angliából.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Tinydealről rendelnék DHL-lel, mint ahogy múlt héten is tettem, aztán most ez fogad:
"Notice: This shipping method is limited, because the post office doesn’t deliver any items against their restricted policy, such as the products ETC-320422 in your order."
Most ez mi?
Geekbuyingról sem lehet már DHL-lel, innen sem?Közben nézem, hogy ha a hozzá való tokot rendelném, azt engedné..
Túl nagy a mérete/súlya a cuccnak vagy mi lehet a probléma?
Erről van szó egyébként.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz gulupeti #41499 üzenetére
Rájöttem talán, azért nem engedi, mert beépített akkumulátora van... Legalábbis a Deutsche Post Registered Air Mail-nél meg ezt írja a weboldal: "Notice: This shipping method is limited, because the post office doesn’t deliver any items with built-in battery, such as the products ETC-320422 in your order."
-
gulupeti
senior tag
Tmart-ról rendeltem augusztus 24-én néhány akkumulátort, augusztus 26-án jött az email, hogy feladták a csomagot és meg is kaptam a svéd postás nyomkövetési számot. A nyomkövetési szám még mindig nem működik. Múlt héten már írtam nekik, hogy mikor lesz már valami. Azt írták, hogy nyugodjak meg a csomagot feladták, 20-45 nap is lehet a szállítási idő. Normális ez, hogy 3 hét után sem látszik egyik nyomkövető rendszerben sem a csomag?
-
gulupeti
senior tag
válasz aytukabozs #43867 üzenetére
A regisztrálás sem látszik, abszolút zéró info, ez a furcsa nekem is. Svéd postával még nem rendeltem, de úgy gondolom, hogy valami információnak 3 hét után már látszódnia kellene.
-
gulupeti
senior tag
válasz aytukabozs #43870 üzenetére
Akkor írok nekik megint emailt, hogy valami legyen már. Máskülönben dispute, jobb nem jut eszembe.
Amit linkeltél az a direclink.com-ról van? -
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Banggoodon 8%-os akció van december 31-ig quadcopter alkatrészekre, motorokra stb. Néhány dologban még bizonytalan vagyok, hogy melyik is legyen, szóval szeretném a rendelést a legkésőbbig elhúzni.
A december 31-es időpontot hogyan kell, hogy értelmezzem? Kínai idő szerint december 31. napjának végéig vagy helyi idő szerint? A hírlevélben nem találok erre vonatkozó információt.
Köszönöm.
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Tinydeal német raktárából szerettem volna az imént rendelni, mint azt már oly sokszor tettem, azonban fizetés előtt a következő üzenetet kapom:
"Sorry, since the overseas warehouse product could not be shipped to this selected country, we couldn't calculate the shipping costs for you. Please choose the appropriate product."
Valaki találkozott már ezzel? Akkor nem szállítanak már Magyrországra vagy mi ezzel a helyzet? Kifizetni ki tudnám a dolgokat ettől függetlenül ahogy látom, de így nem akarom, amíg nem tuti a dolog.
Köszönöm.
-
gulupeti
senior tag
válasz Sly0007 #75595 üzenetére
Régebben rendeltem egyszer az Antelife-ról, amiből végül semmi sem lett. Kb. ugyanilyen semmi válasz, 2 hét után kiderült, hogy nincs a telefon feketében, de! citromsárgában van, vegyek olyat!
Nagy nehezen visszakaptam a pénzt, azóta a hírlevelüket ugyan megnézem, de rendelni nem rendeltem tőlük egyszer sem.
Én az utóbbi időben leginkább a Tinydealt preferálom, Pandawillt és Minidealt régebben használtam, különösebb problémám egyikkel sem volt. -
gulupeti
senior tag
válasz david0403 #78612 üzenetére
Tuti, hogy a DHL-nél lenyúlták! Én is jártam így tavaly, meg még néhányan itt, Feucht-ig eljutott, aztán semmi. 5-6-7-8 levélváltás és 1 hónap után visszakaptam a tablet árát. Persze azért még írták, hogyha mégis megkapom, akkor azért szóljak! Oké... Erre kb. annyi esély volt, mint, hogy látsz egy hátúszásban közlekedő lovat a zajló Dunában, folyásiránnyal szemben. Szóval szerintem minél sűrűbben csesztesd őket, hogy adják vissza a pénzedet! Német raktár normál működése egy raktáron lévő terméknél kb. az, hogy kedden-szerdán mondjuk rendelsz, pénteken feladják és hétfőn hozza a postás bácsi.
Más:
Tinydealtől nekem is van egy február 5.-ei, folyamatban lévő megrendelésem, Kínából. Deutsche Post: 7-15 munkanap a szállítási idő, na persze. Február 9.-én megkaptam a nyomkövetési számot, azóta semmi. "Electronic Notification Received". Ez egy semmi eddig vagy nem jól gondolom? A csomagot lehet még fel sem adták, csak ragszámot foglaltak neki. Ennyi idő után legalább annyinak látszódnia kellene a trackingben, hogy célországba elküldve, ugye? Pár levelet már váltottam velük, előrébb természetesen nem jutottam, csak a szokásos Ctrl+C - Ctrl+V üzeneteket küldik.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Ez normális mostanában, hogy március 8-án megérkezett Kínából egy csomagom és azóta nem történt semmi? Posta oldalán ennyi látszik, hogy március 8-án célországba megérkezett, viszont trackchecker még mutat egy későbbi, március 10.-ei bejegyzést is: Handed to customs, HUBUDA. Levelet nem kaptam, hogy küldjek papírokat.
(#79242) kymco
Igen, pont ez mondtam előbb én is a kollégámnak. A csomag Magyarországra való érkezésétől már majdhogynem egy biciklis futár is elhozta volna ennyi idő alatt Kínából, mint amennyire Magyarországon nem történik semmi. Na jó, ez így azért erős túlzás, de, hogy nincsenek felpörögve, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Így áll jelenleg a nyomkövetésem:
Az előbb felhívtam a postát, elmondásuk szerint van még egy 10.-ei dátum is, ami természetesen a posta oldalán nem látszik, viszont trackcheckerben igen: "Handed to customs". Ez azt jelenti, hogy vám elé állítva?
Levelet, sms-t, semmit sem kaptam, hogy akármit is küldjek nekik. Sokat rendeltem már külföldről, ha bekérték az adatokat, akkor megjött a levél pár nap alatt.
Az összeg egyébként nem nagy, kb. 22 dollár. Az itt és más fórumon olvasottakhoz képest is az én esetemben eltelt idő már kiugróan magas, anélkül, hogy akármi is történt volna. Elszomorító, hogy egy csomag 7 nap alatt megtesz 10.000 km-t, ezt a maradék 100 km-t pedig 14 nap alatt nem tudja.
Kit tudok még felhívni ez ügyben? Van egyáltalán értelme?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Galaxy Fit 3 fehér, dobozával
- Igényes belépő játékos konfig i5-9400 / GTX 1060 6GB / 16GB RAM / 500GB NVMe
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB TUF Gaming OC Edition Garancia 2026.12.27 ig
- Panasonic TX-65FZ950E Oled, smart 164cm, wifi, Hdr, Uhd, gyönyörű kép, saját Technics hangprojektor
- Univerzális tablet és telefon tartó autós fejtámlához
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest