- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janek69
senior tag
válasz andris811 #399 üzenetére
Én meg ilyet.Kicsit gyengébb,olcsóbb,viszont van benne gps az meg nekem a mániám.
Mostmár innen venném,de ehhez nincs autós szett,ami a pandawill-eshez van,de külön lehet venni hozzá és az is lehet,hogy az életben sem fogom használni a tartót,bár a töltő jól höhet.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Már csak az a kérdés,hogy mikor indul el,és nekem még utána is 2 hét volt mire ideért.
De lehet,hogy Te szerencsésebb leszel.
Én kerülöm a CN postát.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
janek69
senior tag
Én rendeltem régebben a pandawill-től,akkor ennyire nem volt gáz,de most nagyon sok a panasz rájuk a fórumukon is és más helyeken is.Attól,hogy valamit ki tudsz fizetni az nem jelenti náluk azt,hogy van is raktáron,nekem egy telefon tok 2 hónapba került,mert nem volt raktáron,engem annyira nem érdekelt és 1 hónapig lapítottak,nem írtak semmit,hogy nincs. Amikor elkezdtem kérdezősködni akkor hazudtak valamit.Aztán választottam másikat és egy hét után amikor ismét érdeklődtem derült ki,hogy olyat sem tudnak küldeni. Na ilyenek.
Persze kockázat nélkül nincs rizikó,próbáld meg. Olyat is írt itt valaki és youtubon is láttam,hogy karcolt felújított hitvány vackot küldenek. Mit akarsz venni? -
nyirog
tag
tinydealtől rendeltem múlt hét csütörtökön, pénteken kaptam tracking numbert, tegnap vált láthatóvá. (China Post)
Azért ez nem rossz[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Múlt hét szerdán kaptam Tracking Nr.-t,és ma jelent meg. ( HK posta)
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
nyirog
tag
huh, épp most akartam rendelni a pandawilltől. Van egyáltalán itt valaki akinek jó véleménye van róluk?
-
BITBOYS
addikt
válasz Mulderpapa #387 üzenetére
Velem is ez történt, kaptam trackinget, de nem látszik a HK posta oldalán. Mivel 45 napom van a fizetéstől számítva, így még várok. Január 7.-én fizettem.
-
janek69
senior tag
válasz Mulderpapa #387 üzenetére
Majd írják neked is,hogy please kindly wait! Nekem az 50. napon jelent meg a tracking number a postán. Persze én novemberben vettem és nagy volt szerintük a forgalom a postán. A mai napig nincs itt. Ja és ha neked sincs szerencséf,akkor írják,hogy ha 45 napig nem érkezik meg,akkor vedd fel a kapcsolatot a customer service-el. Meg ne tedd. A paypalon a fizetéstől 45 napon belül tudod csak visszakövetelni a pénzed.
-
Mulderpapa
aktív tag
A múltkor ráírtam a Pandawill ügyfélszolgálatra, miután 5 napja processing volt a rendelés állapota, hogy utalják vissza a pénzt, mert semmi nem történik.
Másnap kaptam egy válaszlevelet, amiben írták, hogy nem utalják vissza, mert pont most postázták (érdekes, hogy rájuk morgok és rögtön küldik...) és küldtek egy tracking numbert.
Ez a csomagazonosító viszont nem létezik egyik oldal szerint sem, pedig 6 nap alatt már láthatónak kellene lennie. Ilyenkor mit lehet csinálni? Nekem gyanús, hogy nem postáztak ezek semmit..."Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
-
hunaqua
addikt
Rendeltem 3 apró sz@rt dec. közepén,három különböző üzletből. Mind a három egyszerre indult el dec.31.-én,ua. időpontban.Tehát nagyon valószínű,hogy 1 gépen. Most ebből a háromból 1 jött meg,de az két napja. (mind CN posta)
...hol lehet a másik kettőSONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
LámaZ
addikt
Jé, a Track Checker-nek androidos appja is van, és működik!
Legyen minden jó!
-
andris811
tag
És láss csodát, hazaértem, és elkezdeném írni a levelet, erre látom, hogy az order státusz megváltozott shipped-re, és kaptam egy üzenetet is mellé. Ez volt a jó hír... a rossz, hogy "It will takes about 29 working days +/-." !!!! éljen, örülök Sima singapore post-al kértem mondjuk...
Mondjuk ez érdekes: Jan 15, 2013 7:21:31 AM ekkor írták az üzenetet, és 2013-01-15 22:47:08 ekkor postázták... csak szerintem nem stimmel valami?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Nem. Ugy van, ahogy irtam. Igen, en is peldaloztam, hogy mondjuk rokon itthon megveszi a telefont, kimegy kintre dolgozni, kap fel ev mulva egy olcso vacsiujat, es ha azt az itthon mar afa-san, nettojabol vett telefont neked hazakuldi, akkor te kell afa-t fizess ra. [Mondjuk lehet, hogy emberek dolgoznak, es adott esetben ilyeneket jobban atengednek, ha lathatoan tenyleg hasznalt, de a szabaly szerint siman afa-koteles.] Sajnos az nem erv, hogy nincs ara, ha nem mutatsz tenyleges beszerzesirol kivonatot (_nem_ az amit rairt), akkor jogukban all felbecsulni az erteket - egyszeruen hasonlo termekek fellelheto arai alapjan. Ja, es a "vicc" kedveert a vasarlasnal a shipping-re is jon az AFA!
Ja, termeszetesen minden csak akkor, ha EU-n kivulrol jon. Eu-n belul ertelemszeruen egyik esetben sincs semmifele sarc. [Ha tenyleg hasznalt, akkor nem erint, de ebay-en UK elado van hogy kinabol inditja igazabol, na akkor szivas van - ilyen gyanus esetekben erdemes rakerdezni elotte.]
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Nem úgy van, hogy ha ajándékként küldenek csomagot, akkor mentes áfától, vámtól?
Továbbá egy ajándéknak miért lenne értéke? Ha csak józan paraszti ésszel belegondolunk, és ajándékba kapok valamit egy külföldi rokonomtól, akkor miért kéne azért nekem, az ajándékozottnak fizetni hogy a nagybácsikám USA-ból elküldi nekem a használt XBOX-át akár úgy hogy nem is tudok róla, mert meglepetésként küldi? Azért ez elég gáz lenne. Jó mindent kinézek ebből a #&@>* országból, de ennyire sz@r már minden itthon?[ Szerkesztve ]
-
Kodiak88
tag
Ma megérkezett a 4-én rendelt v970-em Tmallboxtól, minden rendben zajlott, mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
janek69
senior tag
válasz andris811 #370 üzenetére
Már most baszogasd őket, 1-3 napon belül írják,hogy küldik a 6 kívül esik.Ezek eladnak olyat is neked,ami nincs raktáron és utána majd mondják,hogy bocsi vársz vagy választasz valami mást? Ez egy idióta banda,nekem 61. napja jön a tabletem tőlük.
Ndruu Nincs köztes folyamat.Rendelted,fizetted, nincs raktáron nem szólnak a pénzed elvették,ha lesz küldik.Ha 1 hónap múlva lesz akkor,akkor küldik,ha sosem lesz,akkor sem szólnak.Addig használják a pénzed.A 3. nap után anyázni kell,de azonnal,de talán a legjobb ha elkerülöd őket. Olvasd el a fórumukat milyen anyázások mennek.Esetleg ezt is nézd meg: http://www.resellerratings.com/store/Pandawill
A 10pontból 2.83-ra értékelik őket.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz andris811 #370 üzenetére
Ugyanez nálam is. Pandawill rendelés, 2013-01-09-én rendeltem és ki is fizettem, azóta áll. Nem értem miért nem tudják kiírni a készletinfót a termék mellé. Holnap lesz egy hete, akkor majd rákérdezek mi a helyzet, mert nem vagyok hozzászokva, hogy nem értesítenek a köztes folyamatokról.
Ebay-en megszoktam, hogy egy-két (max. három) napon belül feladják a cuccot.Harrrr!!!!
-
axioma
veterán
AFA hasznalt cuccokra is van, sajnos, ezt jol kitalaltak (es sztem igazsagtalanul, ha kibuvo is volt, ertelmesen kene inkabb kitalalni a hasznalt fogalmat, nem pedig sokszorosan ugyanazt fizettetni). Szoval kell, es ugyanolyan osszeghatarig mentes csak. Mivel tkp. ez az egy nagyobb merteku sarc, a tobbi kb. irrelevans. Persze nem minden csomagot fognak el, de ugy kell szamolni, hogy 22 (vagy ajandekkent 45) euro felett +27%, legfeljebb ha mazli van, akkor me'g jobb.
-
andris811
tag
Ohh köszi. Ezt nem is tudtam, hogy a magyar postán is nyomon tudom követni.
Más: Pandawilltől is van egy rendelésem, azonban ott még mindig "processing" a rendelésem státusza, tehát még nem adták fel (e-mailt küldenek elvileg). Hány nap után érdemes tennem valamit az ügyben? Még csak 6 napja adtam le a rendelést.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Használt hardvereket rendelnék külföldről. Nem ebay-ről (ott elég drágák, ahogy néztem) és nem is új termékeket vennék.
Talán nem teljesen ide vág a kérdésem, de a témából adódóan járatosak lehettek ti is ebben.
Szóval azt tudjátok-e, hogy a használt műszaki cikkek után is kell-e vámot, áfát, meg mindenféle súlyos adóterhet fizetni?
Nem raklapjával vennék cuccokat, magánszemélyektől különböző tech fórumokról 1-1 hardvert vennék havonta.Köszi,
syl5 -
andris811
tag
item No. Year Status Location Destination Country Date
RA407467589CN 2013 Collection 51001020 HU 20130104 1311
RA407467589CN 2013 Opening 51003100 HU 20130106 0424
RA407467589CN 2013 Dispatching 51003100 HU 20130106 1401
RA407467589CN 2013 Opening 10010200 HU 20130109 1751
RA407467589CN 2013 Departure from outward office of exchange 10010200 HU 20130110 1009Ezután újabb bejegyzést már ne várjak ugye? Elvileg most már a postás hozni fogja a pendrive-omat? Köszi!
-
szeva000
addikt
amcsiból rendelt trackingot merre lehet megnézni? ez lenne: LK095692281US
Ahol én nézegettem,sehol nem látni,igaz még 1napos rendelés.
A másik viszont már 4napos és azt sem találomR990580739FJ (valami freipost.com van megadva,de ott is semmi)
naa,a másodiknál már ki van írva[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Telepítettem a TrackChecker-t a pc-re. Tényleg jó, de remélem nem kémkedik.
Legyen minden jó!
-
hunaqua
addikt
Status Date Status Description
09-01-2013 INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
10-01-2013 Despatched to overseas (Country code: HU)
14-01-2013 Arrived at overseas (Country code: HU)SG posta!
Ez már tényleg majdnem DHL.
-
BITBOYS
addikt
Kaptam trackinget, elvileg elindult a csomag. Végre valami..
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz orkester #360 üzenetére
Elvileg nekem is feladta szerdán egy kereskedő( HK posta),és nem látszik még sehol.
Rendeltem hozzá egy tokot egy másiktól (SG posta),az kedden küldte a számot,csütörtököm már láttam,péntekem meg elindult.Az jól működik.
A CN posta meg penetrás sz@r.
[ Szerkesztve ]
-
orkester
őstag
válasz orkester #325 üzenetére
Ma volt egy hosszabb beszélgetésem a kínaival. Kértem nézzen már utána, hogy biztos jó tracking számot adott-e meg. Erre felhívta a szállítóját, mert nem ők adják fel a csomagot, hanem átadják egy 3 félnek aki elviszi a postára és persze úton van, tuti. Mondtam Neki, hogy mégis akkor mi a franc van, hogy 10 napja semmi információ, közben többeknek mostanában ennyi idő alatt itt a csomag, erre csak jött a kitérő válaszaival, hogy körülményesek most a vámosok és lassúak is, stb. Mintha nem akarna megérteni.
Csodák csodájára ma estére megjelent egy infó, Jan. 4. helyett Jan. 12-én fel lett adva a csomag. Hát kösz. Ezért fizettem Neki + 6 USD-t a "sürgősségi" (=másnap feladja) HongKong postára, különben pár napot - ezek után ki tudja mennyit - várnom kellett volna, hogy a China Posttal adja fel. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az árban eredetileg Singpost volt.)[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
BITBOYS
addikt
válasz Mulderpapa #358 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet a gond a rendelésemmel. Lehet nincs nekik raktáron?
Spam mappát átnéztem, semmi..
Mindenesetre jó tudni, hogy elindulnak a rendelések -
Mulderpapa
aktív tag
-
Bagira01
veterán
November 12-e óta folytatott ügyem végre lezáródott a ttmalls-al. Dec 7-én visszaküldtem a telefont, és jan 9-én volt az első kézbesítési kísérlet. Visszakaptam a pénzemet, megígérték, hogy a postaköltséget is visszaadják, de azt a paypal nem utalta vissza
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
-
DGery
aktív tag
Én DX-el voltam így. 1,5 hét után postázták csak, mert az egyik termék amit rendeltem olyan ritkán keresett, hogy nem találták (mondjuk ezt el is hiszem, mert fent van az oldalon 4 éve, és 5-öt rendeltek eddig összesen).
Katalógus rendszer szerint volt polcon, gyakorlatilag meg nem volt a helyén, ezért volt a csúszás. Már postán van, hát kíváncsi leszekby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
BITBOYS
addikt
Antelife 7. napja nem küldi el a rendelésemet. Annyit írtak, hogy 2 napon belül elküldik, de azóta sem történt semmi. Ma sem jött válasz a kérdésemre...
Szerintetek visszakérjem a pénzem vagy érdemes várni? -
hunaqua
addikt
válasz Benderember #349 üzenetére
Nekem a legjobb volt a Svéd Posta. ( egyébkén szerintem valójában az SG Posta kezeli)
-
Marty
tag
válasz Benderember #349 üzenetére
Bármilyen furcsa, van ott Sweden post, és korábban írt róla itt valaki, hogy nem is rosszak
Szerintem a nemzetközi terminálban várakozik a csomagod, hogy felpakolják egy gépre
Ha elindul 3 nap kb és nálad lesz(amennyiben nem akad el a vámon, erre mondjuk kicsi az esély)[ Szerkesztve ]
-
Benderember
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem az Aliról egy telefont, csak ilyen olcsót próbaképpen, hogy mennyire megbízhatóak ezek a kínaiak. Jan 6 adták fel postára (elméletileg), a magyar posta rendszerében még nem jelent meg, viszont 17track.net-en ezt a szöveget adja ki:
11 jan Posten, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad.
Ez tömören azt jelenti, hogy a cucc vár a továbbküldésre? És mit keresett a svéd postánál?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Ybron
senior tag
Vagy pedig így nézne ki:
013.01.02
17:50
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.01.02
22:01
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2013.01.03
09:35
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2013.01.03
10:05
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2013.01.03
10:07
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2013.01.07
08:54
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2013.01.07
12:01
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2013.01.07
13:04
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
2013.01.10
08:01 Heves posta
Küldemény információ:
Továbbküldve kézbesítő állomásra / Inbound item forwarded -
szeva000
addikt
Ha már a tracking követésnél az van kiírva,hogy vámkezelve,akkor gyakorlatilag átjött a vámon a csomag?Ez 100$ volt....
A másik...van egy ilyen trackingem: RR990580739FJ
A freipost.com oldal van megadva,de én ott semmit nem találok ezzel a számmal.....esetleg érdemes valahol megnézni,utánajárni?Ez egy 30$-os csomag. -
ZS3NI
őstag
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!A PayPall-ban hol kell beállítani azt hogy a saját bankom váltsa a valutát külföldi utaláskor?
-
-
hunaqua
addikt
Ez más kategória,de az ár is más.Az ALI-ról nyugodtan lehet vásárolni kártyával. ( én csináltam egy kártyát csak ilyen vásárlásra)
Arra figyelj,hogy inkább HK posta legyen,mert a CN nagyon lassú!! Én szoktam ilyenkor írni nekik,hogy rendelek ha SG postával küldi,ha nem hajlandó akkor HK.
-
ZS3NI
őstag
Lehet bepróbálkozok.
Bár most képbe jött egy jóárísított Ainol Hero is, bár ennyi pénzt már nem szivesen adok feedback nélküli eladónak. Ez a 38 kb pont jó lenne próbálkozni.
Másik kérdés továbbra is fennáll. Kártya vagy moneybookers?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Ybron
senior tag
Kérni se kell őket, maguktól írnak rá jóval kevesebbet, vagy semmit, de ahogy írtam is a beszámolómban, teljesen random a vámolás, nekem átjött 2 csomag aminek értékei 70-90$ között volt, a harmadikat meg megvámolták, de ha meg is fognák és kérnének számlát róla, nem hinném hogy fizetned kéne ÁFÁ-t.
-
ZS3NI
őstag
Köszönöm a válaszokat (neked is #336 hunaqua).
Még semmit nem vettem innen. Most kipróbálnám szívesen.
Akkor érdemes kártyával fizetni? PP-hez szokott puhány vagyok, ebayen az volt a módi. Vagy érdemes Moneybookers számlát nyitnom?
+Rendelésnél meg lehet kérni őket, hogy 22 eurót írjanak a csomagra? Ezzel a 38-al pont kicsuszok az áfamentesség alól
[ Szerkesztve ]
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
hunaqua
addikt
Igen,ez kérdés! Mert ha sz@r eladó,akkor nagy balhé van,de viszont az első pozitív visszajelzés után azonnal árat szoktak emelni. (sokat)
Ezt tényleg Neked kell eldönteni.
-
Ybron
senior tag
Megpróbálhatod, én írtam egy kisebb értékelést aliexpress-ről. Nálam jól működött a buyer protection, bár ott egy 100%-os eladóról volt szó és később meg is kapta ma csomagot.
Amit írtál meg, lehet van benne valami, mert tudtommal ha kártyával fizetsz akkor először aliexpress-hez kerül a pénz és miután értékelted akkor küldik el neki, de javítson ki valaki ha nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
ZS3NI
őstag
Aliexpressről lenne kérdésem. Szoktak lenni ilyen "bevezető" árak új eladóknál?
Mert best-selling produktoknál feltűnt ez:
Eladott már belőle 350 darabot, viszont még egy visszajelzés sincs. (gondolom még nem érkeztek meg a tabok.)
Érdemes ilyet megvenni?
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
janek69
senior tag
Ismeritek ezt? rackchecker Szerintem nagyon szuper.
[ Szerkesztve ]
-
rókakóóma
csendes tag
sziasztok
amit ajánlani tudok az a MIXESHOP...
hogy miért?rendeltem tőlük 1 jiayu G3-at jan. 5-én szombat du.
singpost-al, de közben ledumáltam velük hogy mégis csak DHL-el küldjék (kis felár plusszba)
Szerda, Január 09, 2013 Helyszín Időpont
1 Küldemény felvéve HONG KONG 00:08
2 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez HONG KONG 04:21
3 feladó állomáson feldolgozva HONG KONG 04:57
4 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét HONG KONG 05:16
5 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez LEIPZIG - GERMANY 18:06Csütörtök, Január 10, 2013 Helyszín Időpont
6 feladó állomáson feldolgozva LEIPZIG - GERMANY 02:27
7 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét LEIPZIG - GERMANY 04:33
8 Kiszolgáltatási részlegen át továbbítva BUDAPEST - HUNGARY 06:06
9 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY 07:54
10 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY 08:13
11 feladó állomáson feldolgozva BUDAPEST - HUNGARY 08:29
12 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY 08:43
13 A küldemény megérkezett a DHL kiszolgáltatási részlegéhez. BUDAPEST 10:13
14 Kézbesítés folyamatban BUDAPEST - HUNGARY 10:26
15 Kézbesítve - átvevő: : -------- -------------- 12:4510-én (5 nappal a megrendeléstől) átvettem a csomagot a DHL-től kaptam egy "22 euro értékű ajándék mini player" feliratú csomagot .... benne a G3
és semmi egyéb költség
-
Ybron
senior tag
Én úgy gondolom ezek az alkatrészek megbízhatóak.
Annyiban különböznek az "eredetitől" amit szintén Kínában gyártanak(legalább is már a dolog nagy részét ott gyártják) hogy nem pont azokból az alapanyagosból, nem olyan gondosan precízen készítik és nem vetik alá gondos minőség-ellenőrzésnek.
Ott vannak pl a karbon kerekek, indokolatlanul drágák. Némelyik gyártó képes elkérni a közép és csúcskategóriás karbon kerekeikért 1500-2000$ is.
Egyre többen válasszák a Kínai karbon kerekeket aminek ugye valamennyire strapabírónak kell lenni és eddig nem láttam ezekre se panaszt.
Az a baj hogy letesztelni most nem igazán tudom, mivel ezeket az alkatrészeket a versenykerékpáromhoz vettem és március közepéig az edző biciklimmel járok.
Amit rendeltem stunci elég masszív, 100%-ig megbízható, a kormány is, még ha egy nagyobb gödröt is elkapnék se kottyanna meg neki tehát az is 100%-os.
A nyeregcső a gyári karbonhoz képest jóval vékonyabb falú kb 2mm vastagágú, még a gyári 4mm, de a "eredeti" is ilyen paraméterekkel rendelkezik. Szóval a nyeregcsőre kíváncsi leszek.
Ha jobb idő lesz és az út is felszárad akkor letesztelem és megírom majd, de ahogy írtam is hosszabban csak március vége felé tudom. -
DGery
aktív tag
Én bringához épp belsőt akarok venni. Az egyik bringámat ellopták, abban FOSS belsők voltak, mondanom sem kell hogy legalább3x kihúztak a csávából.
Most azt néztem, hogy DX-en elég jó árban kaphatóak, de ha más cuccnak is jó a minősége, akkor én is rendelnék pár lomot a keróhoz....
Várom én is tapasztalataidatby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
orkester
őstag
válasz orkester #310 üzenetére
Írtak Alitól...a hosszú levelük lényege az, hogy a HongKong Post légiposta rendszere tönkrement és ők sem tudnak utána nézni hol lehet a csomagom, de nyugodjak meg mert a pénzem biztonságban van, várjak még pár napot. Úgyhogy sokkal nem vagyok előrébb.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Ybron
senior tag
Ide is bemásol hátha segít majd valakinek a közeljövőben.
Leírom Aliexpress-es tapasztalatomat, hátha segít majd valakinek.
Tehát, rendeltem 3 terméket.
1. Amount: $ 69.61 Order Time: 2012-12-06 06:51 (megkaptam: 2013.01.09) nem vámolták
2. Amount: $ 90.03 Order Time: 2012-12-06 06:32 (megkaptam: 2013.01.05) nem vámolták
3. Amount: $ 77.31 Order Time: 2012-12-04 09:21 (megkaptam: 2013.01.11) vámoltákMind a 3 termék EMS-el jött.
Az 1-es terméknél indítottam egy dispute-ot mivel kicsúszott a kézbesítési határidőből.
Aliexpress kb 3-4 nap után, döntött is az ügyben és visszaküldték a pénzt, amit ha jól emlékszem 4 nap után meg is kaptam(tehát ez a refund rendszer elég jól működik).
Viszont, ez a csomag mint látszik is feljebb, megkaptam. Feedback módosítás és pénz visszafizetés az eladónak.A 2-es termékkel csak annyi volt a gond hogy az eladó 2012.12.19-n adta postára.
3-as termék érkezett meg a legkésőbb mivel vámolták. 5768ft.
Itt is nyitnom kellett vitát, amit 1 nappal rá törölnöm is kellett mivel láttam hogy az országba érkezett.Összességében nézve a dolgokat elégedett vagyok, kicsit lassacskán jöttek a cuccok de ez betudható az ünnepeknek.
A termékek minőségéről nem tudok nyilatkozni, mivel még nem tudtam kipróbálni.
Kerékpáros alkatrészekről van szó, nyeregcső, stucni és kormány, mind karbon, de csak replikák mivel ezen termékek együttes összege itthon, meghaladja a a 210.000ft.
Nem tűnik gagyinak, megnyomorgattam őket amennyire tudtam, de ez csak éles helyzetben derül majd ki hogy teljesít.
Értékeléseket elnézve, nem panaszkodtak még.
Az értékelésről meg annyit hogy kell várni 4-5 napot mire megjelenik az eladónál.A vámról meg: biztos hogy random volt, mivel ezen termékek súlya szinte totál megegyezik, nincs több 300g-nál egyik sem. Az is jól mutatja hogy ebay-ről rendelt futócipőmet(USA-ból) ,minek össz érték 130$ volt és az eladó 80$ írt a csomagra simán átjött.
-
-
janek69
senior tag
Nagyon nagy a szórás bizonyos boltok közt és cikkek közt így nem lehet azt mondani,hogy egy konkrét bolt olcsó,mert lehet,hogy egyik áru olcsóbb és amit pont keresel az éppen náluk a legdrágább.
Támpontnak ez is jó lehet. A pandawill-en is nézd meg,bár én most csalódtam bennük, nem kicsit, nagyot.[ Szerkesztve ]
-
medve5
csendes tag
sziasztok!
tudnátok egy olyan "boltot" ajánlani ami:
- viszonylag olcsó
- viszonylag megbízható
- lehet paypal-el fizetni
- van ingyenes szállítás
- van náluk ainol novo 7 flamecsak így ennyi lenne
előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Ybron
senior tag
Igen, ezt már én is észrevettem, de ahogy írták is előttem, többször regisztrálják gondolom.
2012.12.19
16:15
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2012.12.24
00:13
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.12.24
10:30
Küldemény információ:
2012.12.26
00:50
Küldemény információ:
2012.12.26
Küldemény információ:
2012.12.27
14:44
Küldemény információ:
2012.12.28
Küldemény információ:
2013.01.03
23:59
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryNálam ilyen utat járt be mire megérkezett.
-
LámaZ
addikt
Ezek az ismételt bejegyzések nem hibák, az egyes cégeken belüli mozgásokat jelzik.
A célországba elküldve azt jelenti, hogy a helyi posta átadta a légifuvarozó cégnek, az regisztrálja, esetleg raktározza, onnan kivételezik, felrakják a repülőgépre stb. stb. Szerencsére ezeket a műveleteket mind dokumentálják - bár jó lenne pontosabb adatokat adni, de szerintem a nemzetközi egyezmények csak ezeket a lehetőségeket engedik meg -, így az esetleges reklamációk kezelése könnyebb.Legyen minden jó!
-
janek69
senior tag
Ezek annyire belendültek,hogy 1 napon belül 2x is leküldték.
2013.01.03
14:28
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.01.09
12:24
Küldemény információ:
2013.01.09
21:26
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad -
hunaqua
addikt
Az Ali-n is fent vannak,jó cég.
http://www.aliexpress.com/store/315044
....de pl. a ThL olcsóbb náluk az Ali-n.Igaz nem néztem meg tüzetesen.
-
janek69
senior tag
Ezt ismeritek? [link] Nekem úgy tűnik,hogy az árak jók és választhatsz a posták közt is.
-
hunaqua
addikt
Kerüljétek a CN postát,minden rendelésem velük ilyen sz@r volt.
-
Marty
tag
android-sale.com
Nekem az ünnepek miatt:2012.12.27 14:40 (HONG KONG) Küldemény információ: Küldemény felvéve / Item accepted
2013.01.09 09:29 Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.01.09 09:36 Küldemény információ: Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.01.09 10:58 Küldemény információ: Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.01.10 05:57 ***** posta Küldemény információ: Postán átvehető
2013.01.10 12:57 ***** posta Küldemény információ: Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered22.én rendelmte, 27.én kérte ki a trancing numbert, és korrektül megjött.
Megjegyezném az oldalon 1 akkuval írták, kettővel jött, küldtek hozzá tokot is ajándékba, amiről szó sem volt.
Fehéret akartam rendelni, de nem találtam csak feketét de fehéret küldtek
Kicsit olyan, mintha azt küldenék ami készleten van, de elégedett vagyok velükA vámon átment gond nélkül, pedig rávolt írva, hogy Hero 5i 4GB
Hongkongpost egész jó időt futott az ünnepekre való tekintettel
-
hunaqua
addikt
válasz orkester #310 üzenetére
...hát nem mindenkinél!
2012.12.22
15:20
Item information :
Küldemény felvéve / Item accepted2012.12.30
17:44
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad2012.12.30
21:32
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad2012.12.31
21:31
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad......és kering az éterben
[ Szerkesztve ]
-
orkester
őstag
válasz peter76bp #269 üzenetére
Van még 32 napom problémázni, de azért írtam nekik, hogy mi van ilyenkor. Várom a választ.
Látom mindenkinél igen gyors volt most a posta...ez is csak azt támasztja alá, hogy hazudik az eladó, mert nincs itt semmilyen lassúság, maximum nála.
-
Bagira01
veterán
válasz hun_gery #308 üzenetére
Én is átvettem a rendelésem.
Antelfie Singapore post.2013.01.06 15:50 Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.01.09 02:02 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.01.09 02:08 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.01.09 09:54 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013.01.10 11:31 Postán átvehető
2013.01.10 13:33 Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registeredHirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
hun_gery
aktív tag
Azt hiszem ez rekord a HK Post-nál (de még DHL-lel is megállná a helyét):
rt151823803hk:
Küldemény információ:
2013.01.03 15:09 Küldemény felvéve
2013.01.07 19:35 Célországba elküldve
2013.01.08 18:56 Célországba megérkezett
2013.01.08 19:00 Küldemény vám elé állítva
2013.01.09 07:50 Bejövő küldemény vámkezelve
2013.01.10 09:09 Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
5USD-s aprószarság, "ingyen" postával....
besz@rok
Jiayu G4 tesztem: http://logout.hu/cikk/jiayu_g4_ujabb_tronkovetelo/bevezeto.html
-
Mulderpapa
aktív tag
Van egy csomagom Focalpricetól, aminél három napja minden nap az jelenik meg a trackingnél egy külön sorban, hogy "Célországba elküldve".
Ez azt jelenti, hogy az ottani posta nem fogadja a csomagot?"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Direct One (műholdas és online TV)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest