Hirdetés
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
Aliexpressen ez az oldal keseríti másnak is az életét?
[link]
Szerintem nálam már egy éve folyamatosan dobálja be, idegösszeomlást kapok tőle! -
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
DHgate-ről rendeltem még nov. 9-én.
A mai napig nem kaptam meg.
Erre most jön egy értesítés, hogy nov. 30-án a csomagot kézbesítették.
Azonosítószáma LB+13 szám.
Magyar Posta ügyfélszolgálaton érdeklődtem, nem értelmezhető nekik a formátum.
17track-en megnéztem, ott is kézbesítettnek mutatja nov. 30-i dátummal.
Más tracking számot nem kaptam.Tudok valamit tenni?
-
silver10
aktív tag
válasz
kgyuri #102146 üzenetére
Értem én. Az eddigi 21szeri Temus rendelésemből 2 kredittérítésem volt. És ezenkívül nemrég egy elveszett csomagom, ami időben fontos lett volna. Újraszállítást kértem, mert az ára közben felment. Jelenleg se nagyon siettetik a cuccot. Tudom, közben karácsonyi tumultus lett a szállításoknál. 10 éve rendelek csájna relációból, telefonok, fejegység, tablet, stb. Kb. 98% pizitív tapasztalat, de volt egy két negatív is.
-
kgyuri
tag
válasz
Endura69 #102139 üzenetére
A kamera ez volt, amit rendeltél 2 EUR-ért:
EU Plug 5g Dual Frequency Wifi Ip Camera 4x Zoom 1080P Indoor Surveillance
Valami superdeal lehetett, mert most 31 EUR -
kgyuri
tag
válasz
Jahno #102140 üzenetére
Én nem koptatom az időmet, se a lábamat:
Posta vám ügyintézés
Itt nekem mindig segítettek eddig:
Posta Vámkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás: 06-1-421-7235
Hétfőtől péntekig 08.00-16.00 -
silver10
aktív tag
-
0xmilan
addikt
Az "End of customs clearance" azt jelenti, hogy atment a csomag a vamon es mar semmi dolgom vele? Azert furcsallom csak, mert korabban rendeltem ugyanerrol a helyrol, EU-n kivulrol (habar tracking nelkul) es akkor kellett AFA-t meg vamkezelesi koltseget fizetnem.
-
creative_II
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, USA-ba szeretnék rendelni/vásárolni a cég nem szállít Európába, csak USA vagy Ausztrália. Jelenleg 115.92 USD az egyenleg de gondolom ezen még az adó nincs rajta szállítási cím hiányában.
Kérdés hogy érdemes rendelni? Shipito keresztül? Lépésről lépésre segítene valaki? Vám és ÁFA kérdéskörben el vagyok veszve.
Köszönöm előre is a megtisztelő válaszokat.
Kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek. -
Endura69
csendes tag
-
rumos14
nagyúr
sziasztok, ekkor mi a teendő?
a "contact post office to add information." az hogyan kell hogy történjen?
köszi!According to requirement of EU Customs,
necessary information need to be
supplemented for your order. Please log in
"EMS China Postal Express and Logistics"
wechat applet or contact post office to add
information. -
Daywalker
addikt
Üdv!
A spanyol Correos hazai partnere a Magyar Posta (azaz ők kézbesítik a spanyol postán feladott küldeményeket)? 2019-ben még ők voltak, azóta változott esetleg valami?
Köszönöm! -
válasz
promagus00 #102132 üzenetére
Ott van ami linkeltél, EU-ból. Válaszd ki!
-
válasz
promagus00 #102130 üzenetére
Szia!
Miért akarod Kínából?
Elérhető EU-ból is, $1.48 szállítási költséggel.
150 euró alatt minden alis termék tartalmazza az áfát, felette levonja, és itthon kell megfizetned. -
promagus00
tag
Sziasztok!
Az alábbi terméket:
Link
Néztem ki, és az ali oldalán azt írja, hogy "Price includes VAT", de kínából jön, és biztosn nincs rajta ezen az áron az áfa, ilyen esetben mit gondoltok, ezt még itthon megadóztatják? És ezt később az ali megtéríti?
Ha esetleg tudtok valami bevált helyet, vagy modellt bidékre, azt is szívesen fogadom -
Pocak89
senior tag
Vkinek jött mostanában Yunexpressel kínából csomag? Nekem nyáron jött így még utoljára és eddig ez volt a leggyorsabb mód. 1 hét alatt itt szokott lenni a csomag Hollandián keresztül, itt meg DPD hozta ki. Most meg nyomkövetés szerint egyenesen ide jött aztán azóta is vergődik a csomag már 13 napnál tart... Most is DPD hozza majd legalább.
-
mathias26
csendes újonc
Helló,
Valakinek nincs felesleges Etsy gift card-ja? Vendégként nem lehet megvásárolni, regisztrációnál pedig hibaüzenetet kapok, pedig jól töltök ki mindent és gmail-es emaillel próbálkozom. Már kerestem amazonon és ebayen is de semmi.
Karácsonyra szánnám ajándékba. Ha valaki segítene az jó lenne, nyilván kifizetném, akár előre utalással.
(Etsynek nincs saját topikja, ha nem maradhat itt ez a poszt akkor felrakom hardverapróra)
Ez az egyébként: https://www.etsy.com/giftcards -
Lewzke
őstag
válasz
robag93 #102123 üzenetére
Jó az A4, nem bánom, hogy nem A5 lett végülis. Most már csak az a kérdés a Fedex küld majd vámolási csekket vagy mit, mert én addig nem megyek sehova, amíg nem küldnek nekem semmit. Ha kell pénz állambácsinak, szóljon, sőt küldjék ki a csekket házhoz. Most akkor adócsaló vagyok hivatalosan?
-
Lewzke
őstag
válasz
robag93 #102116 üzenetére
Remarkable nem is natív A4, csak A5. Nem ugyanolyan olvasó méretben. A remarkable más réteget céloz meg. A Fujitsu és a Sony digitális papír A4 méretben tudományos cikkekre és A4-re tervezett dokumentumokra való. Ha csak regényeket és szépirodalmat olvasunk, vagyis sok a szöveg, akkor elég az A5, sőt jobb mert kompaktabb, de a natív A4 jobb a cikkekre. Nem kell folyton zoomolgatni és minden látszik alapból. Nekem a Quaderno eddig bejött, kicsivel jobb akkunak örültem volna, de offline módban azért eldöcög 2 napot sok irogatással. A PDF formátumot szépen kezeli és nincs benne semmi más plusz, de nekem ez volt a cél is. Nem kell sem Play Store se semmi. Nem akarok netezni rajta, hanem fókuszban akarok maradni a dokumentumokkal. Persze jó a jegyzetelése is, teljesen korrekt.
-
Ixion77
addikt
válasz
8nemesis8 #102119 üzenetére
Nem hangzik jól, de ünnepi időszak van, nagy a túlterheltség. Még ne add fel a reményt.
Velem olyan is előfordult már, hogy a nyomkövetés leállt, aztán hetekkel később mégiscsak megérkezett a termék. A nyomkövetés meg úgy nézett ki, hogy egyik sorban még külföldön van, a következő sorban meg átvettem.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Egy barátom rendelt aliról telefont és úgy látom Feuchtban rostokol vagyis már talán lenyúlták november 15 óta a csomagja, német DHL nyomkövetés van. Mit lehet tenni?
Jó eséllyel már nem fog tovább indulni a csomag ugye? -
ablack
senior tag
válasz
ryeland.newt #102111 üzenetére
Mindig Aliexpress Standard vagy Saver szállítási módot válassz. Én akár 1-2 dollárt is ki szoktam érte adni, ha annyit kér érte az eladó felárként. Bár általában vagy ez legolcsóbb szállítási mód, vagy találni másik eladót, aki azzal adja fel.
Nekem így még soha se volt plussz költség.
Többször volt már, hogy magyaroszágon a Packeta kapta meg, aki aztán feladta MPL csomagként. Semmit se kért a futár. -
Gardaai
senior tag
válasz
ryeland.newt #102111 üzenetére
VÁM-ot fizetsz a MPL esetében. Hogy miért? Mert olyan kedvük van nagyjából. Valamikor 300 Ft-os cuccra rádobják, de 700 Ft-osra nem. Valamikor fordítva. Nagyobb értékűre pedig szinte soha.
Az meg, hogy nem kapsz semmit, változó. Én általában mindig kapok róla, viszont annyi a kamu e-mail, hogy nagyon figyelni kell!
Érdemes mindig csomagban rendelni, vagy Choice-ból, mert a gyakorlat azt mutatja, akkor nem az MPL-hez kerül. -
ryeland.newt
újonc
Sziasztok, aliexpress-en tobbszor rendeltem az evek soran, es miota bejott az afa fixen az arban, nem feltetlen ertem hogy mennek a dolgok.
Amikor express one-hoz kerul a csomag, minden tokeletesen megy es semmi extrat nem kell fizessek.
Amikor magyar postahoz kerult a csomag akkor meg jol *lehuznak ~800 forinttal.
Minden esetben 150euro alatti a befizetes es szamlak is ugyan ugy neznek ki(persze mas szamokal).
Mi erre a magyarazat?
* magyar postatol soha sem kapok emailt, vagy sms-t (rendesen ki van toltve aliexpressen minden) ami azt eredmenyezi, hogy ketszereset kell befizetnem. -
Ixion77
addikt
válasz
robag93 #102107 üzenetére
Azt hinnéd hogy viccelsz, de pontosan ez történt most meg velem.
Megrendeltem egy elég drága kerékpáros sisakot ami utolsó darab volt, 70%-os akcióban. A kiküldött csomagban a többi termék benne volt amit rendeltem, de a sisak nem. Jeleztem hogy kimaradt, erre visszaírták hogy sajnos nincs raktáron. Ugyanakkor a honlapjukra visszakerült mint utolsó darab, teljes áron. Jeleztem, hogy most hogy mégis meglett, továbbra is igényt tartanék rá. Erre visszaírták hogy ez egy másik, csak ugyanúgy néz ki... És persze ugyanaz a belső cikkszáma is... Csak nem akciós. De megvehetem teljes áron.Ez ráadásul nem egy távolkeleti eladó, hanem egy nagy nyugati márkakereskedés.
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Tudom, jön karácsony meg minden, de nem tudjátok mi a tapasztalat a geekbuying oldallal kapcsolatosan, mennyi szokott lenni a "processing time"? Első bálozó vagyok itt.
Nekem november 18 óta ezt írja:
"Payment Confirmed(Processing)"Azért, na...
-
Gardaai
senior tag
Valakinek érkezett csomagja ettől a futárszolgálattól: [link] ?
Mire lehet számítani? Nekem kicsit "olcsón, lassan" hatása van, hogy ezzel küldte az amúgy 3.000 €-s nagyméretű csomagot. -
Norb€€€
aktív tag
Sziasztok!
Nov 7-én rendeltem Temuról, kiszállítási ablaknak nov 15-17-et írtak.Nov 20-án beérkezett az országba, és azóta nyomonkövetésnél az "Arrived in destination country" -nél ragadt.
Azóta semmi frissítés, az MPL nyomonkövetésnél csak annyi van, hogy a feladó előrejelezte.
Temu ügyfélszolgálata annyit nyilatkozott, hogy mivel már beérkezett az országba, majd a postától kell várnom az updateeket, keressem őket.
Felhívtam őket is, de annyit mondtak, hogy ők is csak azt tudják mondani, amennyit látok a weboldalon, valószínűleg valahol vámkezelésen van, amire nincs ráhatásuk.
Azért is furcsa, mert előtte is rendeltem 2 nappal csomagot, az 1 napot késve megjött, de az "Arrived in..." után 6 órával már a posta elkezdte feldolgozni. Ismerősöm 4 nappal utánam rendelt, neki ma szállítják.Történt már mással hasonló? Ez valahol beragadt a rendszerben, elveszett, vagy mi lehet? Ha nem frissül továbbra sem, kit lehet egyáltalán keresni, ha se a Temu, sem az MPL nem tud róla?
A csomag értéke kb 25ezer, aminek a felét egy zseblámpa teszi ki. Vámkezelési díjról nem kaptam emailt/sms-t.
-
ablack
senior tag
válasz
spileraaa #102100 üzenetére
5kg-ig 60 nap az ingyenes tárolás.
https://www.mailboxde.com/pricelist.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- One mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest