Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Nem pont fordítva van, hogy az az általános, hogy idehaza fizetjük ki? Nem sűrűn vásárolok EU-n kívülről, de tavaly egy drágább óránál is idehaza kellett fizetnem.
#102899 Jahno
Nekem, csak VAT nélkül fér bele, hogy meg tudjam rendelni a terméket, ennyi a gondom csupán. A VAT-ot kifizetném, nem azzal van a bajom. A termék maga ingyen lenne nekem, a sarc összegébe kerülne nekem a termék. -
Jahno
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
"Általában ugyebár az van, hogy megrendeljük külföldről a terméket, és idehaza fizetjük meg a sarcot. "
Nem minden esetben, most júliusban lesz 3. éve, amiről szól a csoport, hogy ilyen kis összegnél egyből az eladónak kifizeted és kész.
Ez még a jobbik eset, mert idehaza kezelve a szállítási költség is benne lenne, valamint szállítótól függően fizethetsz ügyintézési díjat is, ami DHLnél 6ezer pénz: [link]
-
SOAD19
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Nekem az a bajom, hogy előre ki kell fizetnem a sarcot, ha jól értem, holott azt írja, hogy "No Import Fees Deposit". Az első linkelt képen írja is, hogy csak a termék árát és a szállítást kell fizetni "Estimated Import deposit feees" nélkül, de a kosárban már fizetni kell, és így már nem férek bele a 100 dollárba. Tegnap még pont nem fértem bele a 100 dollárba, de most leakciózták kicsit, és pont beleférnék (96 dollár), erre a sarc miatt nem tudom megvenni. Nem azzal van bajom, hogy ki kell fizetni (bár de...), csak idehaza akartam volna, hogy meg tudjam rendelni a terméket. A világbajnok áfáról nem írok semmit, mostanában kaptam pár bant, mert nem megfelelő, tiltott helyen fikáztam a kormányunkat, politizáltam.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség amazonos rendeléssel kapcsolatban. Adott egy termék, aminél azt írja, hogy vásárlásnál, csak a terméket és a szállítási ktg.-et kell kifizetni: [kép] , és írja, hogy: "No Import Fees Deposit". Viszont a kosárnál már mégis levon erre egy 26 dollárt: [kép]
Még egy ilyet ír: [kép]Van valami trükk, amivel ki lehetne játszani a dolgot? Általában ugyebár az van, hogy megrendeljük külföldről a terméket, és idehaza fizetjük meg a sarcot. Viszont rémlik valami kettős adóztatás az amcsikkal, mert fasírtban vagyunk velük. Ki kell az amcsiknak fizetnem, ezt a 26 dolcsit, és idehaza is a sarcot?
Az a helyzet, hogy kereken 100 dollárom van, amiből pont meg tudnám venni a dobozt a szállítási ktg.-gel. Azért van ennyim, mert a cégnél, ahol dolgozok van lehetőség egy Virgin aktivitásmérő app-on keresztül negyedévente 50 dollárt szerezni, ha összejön a maximális 18k pont a negyedév végére. Direkt összevártam két negyedévnyit, és ebből szeretném megvenni, erre megszívatnak.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Lengyel webshop-ból rendeltem. A magyarországi szállító a posta lesz. Ha már érkezett e-mail a Magyar Postától, hogy csomagot adtak fel nekem...akkor feltételezem, hogy Magyarországon jár a cucc.
Legalábbis a korábbi külföldi rendeléseknél (ahol az MP volt a hazai szállító) eddig így történt. Másnap hozták is, az első e-mail érkezéséhez képest.
Valaki meg tudja ezt erősíteni saját tapasztalat alapján?
-
jojoando
aktív tag
[link] https://world.taobao.com/
Kérdésem annyi, mennyire megbízható ez a Kínai eladói oldal?
Nem regisztrálok tolvaj oldalakra. -
Josi
senior tag
Sziasztok.
Van esély, hogy Aliexpressről olyan érvényes céges számlát kapjak, amit itthon elfogad a nav? -
azbest
félisten
válasz
yogibear
üzenetére
Valóban benéztem, mert az utóbbi 15 évben sosem volt rá szükségem. Nekem eddig úgy tűnt, hogy a 2021 előtti rendszerben is pont azért kértek tőlem a futárcégek díjat, mert ők csinálták a vámkezelést és nem saját magam. Bár technikailag sokuknál az adó megfizetésének megelőlegezéséért szedték a pénzt

A SZEMÉLYEK VÁMJOGSZABÁLYOK SZERINTI JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI [link]
25. § [Nyilvántartásba vétel]
(2) * Az FJA 6. cikk (2) bekezdésében meghatározott kivétellelFJA? [link]
(2) Az (1) bekezdéstől eltérően nincs szükség nyilvántartásba vételre akkor, ha egy gazdálkodónak nem minősülő személy csak alkalmanként nyújt be vám-árunyilatkozatot, és a vámhatóságok a nyilvántartásba vétel mellőzését indokoltnak tartják.Lehet más lett a szokás, vagy most más címszó alatt szednek pénzt az ügyintézésért a futárcégek. Az tuti, hogy a nav saját vámkezelő oldalán, a saját ügyintézéshez kell VPID.
-
yogibear
addikt
válasz
azbest
üzenetére
sima magánszemélyként nem lehet szerintem VPID számod,
De lehet rosszul gondolom.Nem lehet, biztos... ezért célszerű előtte guglizni 10 másodpercet...
[link]
Hogyan igényelhető VPID szám?
Legegyszerűbben Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson (ONYA) belül, de továbbra is elérhető Általános nyomtatványkitöltő alkalmazáson keresztül is (ÁNYK).
Magánszemélyként
23T34 adatlap-Bejelentő és változásbejelentő lap - A természetes személy adóazonosítójelének, vámazonosító számának egyedi kiadásához, az adateltérések rendezéséhez és levelezési cím bejelentéséhez.
23T101 adatlap-Bejelentő és változásbejelentő lap - Azon magánszemélyek részére, akik adószám kiváltására kötelezettek, de nem szerepelnek az egyéni vállalkozók nyilvántartásában.Plusz van Alis topik összefoglaló is:
Vámeljárás alá került küldemény esetén a teendők
Azon 3. országból érkező import termékek esetén amelyek nettó értéke meghaladja a 150 €-ot (58000 Ft) és emiatt vámeljárás alá kerül annak elvégzéséhez szükség van magánszemély esetén is a VPID vámazonosító számra. (Aki ismeri, az EORI számmal azonos)
Ezt akinek még nincs a legegyszerűbben és leggyorsabban ha van ügyfélkapus azonosítója ONYA-n keresztül intézhető. (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás) -
azbest
félisten
válasz
csako
üzenetére
cégként rendelted? sima magánszemélyként nem lehet szerintem VPID számod, vagy hát valami gazdasági tevékenység kapcsán lehet. De lehet rosszul gondolom.
De inkább őket kérdezd meg. Mert a kisebb értékű dolgoknál (nettó 150 eur alatt) automatikus vámkezelés lehet. Felette kellhet, ha tényleg a te nevedben történik az ügyintézés.
-
Üdv!
A történetem a következő:
Zenni-ről rendeltem szemüveget, 06.02-én. 06.10-én (hétfőn) jött email a FedEx-től, hogy vámkezelés, kérik a dokumentum kitöltését, és kell hozzá VPID szám is, igényeljek a NAV-tól, ha nincs.
Felhívtam őket, mert a Zenni a szemüveg árához hozzárakott egy kalkulált adóösszeget is, hogy tisztázzam tényleg fizetek-e még rá vagy mi van, és az ügyintéző azt mondta, hogy úgy látja a feladó fizet, én csak küldjem vissza az űrlapot.
Mivel még nincs VPID számom, ezért annak igénylését aznap meg is tettem, viszont mint kiderült számomra ez nem megy gyorsan, 06.14-ig sem kaptam hírt róla.
Itt jön a számomra furcsaság: 06.12-én (szerdán) kihozták nekem a cuccot, anélkül, hogy bármit is csináltam volna
Mellette a lap a TNT Express-től, hogy az EU 2019/1143 alapján megtörtént a vámkezelés, és majd a pénzügyi osztály küldi a papírt, hogy hova utaljam a kiszabott áfát, péntekig amúgy ez sem történt meg részükről.A kérdésem, hogy hogyan járjak el: Ha meglesz a VPID számom, visszaküldjem a FedEx-nek a kért vámkezelési űrlapot, vagy most már hagyjam az egészet, örüljek, hogy nálam van a rendelt áru, és esetleg majd szólnak, ha hiányzik valami?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Várok Lengyelországból egy csomagot és szeretném módosítani hogy a DPD ne házhoz hozza hanem csomagpontra. Viszont a DPD oldalára nem tudok bejelentkezni, mert hibát dob ki az oldal. Applikációba szintén nem tudok bejelentkezni.
A csomagot látom hogy már beérkezett, de ha a honlapon keresztül akarom módosítani a kiszállítást akkor valamilyen SMS-ben kapott kódot kér amit én nem kapok meg.
Applikációba is rá tudok keresni, ott ha rámegyek a módosításra akkor meg azt írja ki hogy Kérjük azonosítsa csomagját, majd azonosító kód.
Na ide hiába írok be bármilyen adatot semmit se fogad el. Ide elvileg milyen azonosító kódot kellene beírnom nem tudjátok véletlenül?
Illetve nektek se működik a bejelentkezés? Elvileg bejelentkezésnél semmilyen plusz adatot nem kér, azért lenne jó ha betudnék de b@szik bejelentkezni.
Köszönöm!

-
zsero
aktív tag
UPS.com-on szeretnék feladni egy csomagot, de bármit próbálok ezt írja ki:
Kérjük, javítsa ki az alábbiakat: Hiányzó vagy érvénytelen feladószám
Már 15 perce nézem, de sehol nem találok ilyen mezőt. Valakinek volt már hasonló? -
Crow
tag
Sziasztok!
Amazon.de nagyobb küldeményeket (nálam: legnagyobb oldalhossz 50-60cm) melyik szolgáltatóval szokott szállíttatni mostanság? EO? MPL? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Jahno
üzenetére
Te is tökéletesen tudod, h ha egy kínai webshop vmi márkás cuccot kínál, az gyakorlatilag teljesne biztosan hamis, míg hazai boltban erre ugyan nem nulla az esély, de sokkal-sokkal kisebb.
Az "ugyanazt forgalmazzák" értelemszerűen nem erre, hanem a noname bizbaszokra vonatkozik, mint pl. telefontok. Azok bizony a hazai webshopokban pont ugyanazok, mint a kínaiakban, csak éppen háromszoros áron.
-
baly81
aktív tag
válasz
abrtom87
üzenetére
Szerintem simán beírhatod ide a cégnevet. Ha a konfrontálódást mégis kerülnéd, akkor linkeld a weboldalukat/shopjukat. Sok ilyen cégbe futottam bele korábban, főleg román, cseh és szlovák oldalról. Német, francia, osztrákról még nem, spanyolból egyszer volt gáz, de javították (kiegészítették).
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Rendeltem egy külföldi nagyobb cégtől mint céges vásárló. Elötte megkérdeztem őket, hogy rendelkeznek-e magyar ÁFA regisztrációval és így tudnak-e magyar 27% ÁFÁ-val számlázni? A válasz igen volt, persze, semmi gond. Elküldték a terméket, majd kaptam az e-számlát, amin nem szerepelt sem a közösségi adószámunk, se semmi, a névhez volt odaírva a cég neve fordítva, se székhely címe, se semmi. Meg az ő külföldi adószámuk. Meg 27% ÁFA. Kérdeztem a NAV-ot, ez így teljesen szabálytalan.
A csomag még nem érkezett meg! Ilyenkor ha nem veszem át mi lesz? A cég ragaszkodik hozzá, hogy ez így rendben van és az én költségemre újra el fogják küldeni a csomagot ha visszamegy, 8000 forintért amit be fognak hajtani. Teljesen nem normálisak! Ha nem veszem át, akkor visszamegy nekik ingyen? Vagy fizetnem kell a DHL-nek ha elutasítom? A fenyegetőzésük szánalmas, persze azt nem veszem komolyan, tőlem 20X feladhatják. Pénzt persze nem akarnak visszaadni! Mivel céges vásárlás, a NAV már tud róla, aztán bejelentem őket a saját országukban is. Nagyobb cégről van szó, el se tudtam képzelni, hogy ilyen van. -
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Na, szerencsésen ért véget a dolog.
A message centerben ott voltak a vásárlások.
Mindegyikre külön-külön rákattintottam, elküldtem nekik az érkezett küldeményről a borítékot amin a vonalküd is rajta volt, meg hogy mit kaptam vele, refund-ra kattintottam és hogy nem az jött, amit rendeltem.
Az összes pénzt visszaadták.Korábban volt itt valaki, aki írta, hogy nem lehet az Ali-val zöld ágra vergődni. Én amikor akartam, tudtam élő személlyel chat-elni, amikor refund kellett, szó nélkül ment. Nekem tök pozitív a tapasztalatom.
Oké, tudok angolul, de ez nem tudom, mennyire releváns. -
Jahno
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Eredeti felvetés az volt, hogy UGYANAZT árulják. Ezt preóbáltam indokolni, hogy közelében nincs, és nem UGYANAZ. Amúgy vennék és fele áron is, de annyiért is ez a vacak van, ami ráadásul veri a működésképtelenség határát. És megtehetik, hogy tonnaszám gyártják a hulladékot.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Jahno
üzenetére
Én évek óta rendelek Kínából és szinte csak jó tapasztalatom van.
Pl. neves, márkás bicó alkatrész ami Alin a német webshopos ár fele, a német ár meg kb. 30-40%-kal olcsóbb mint az itthoni ár. Tényleg eredeti volt és hibátlan. Csomó neves (Samsung, Panasonic) 18650 akkut vettem amik mind hozták a ráírt kapacitást (lemértem) és évek óta működnek. Vettem itthon Xiaomi akksit ami a névleges kapacitás felét tudta, aztán vettem Alirol egy szintén Xiaomi-nak titulált akksit ami ugyanez volt, végül vettem egy olyan márkát ami csak Alin van és mérve ~90%-os volt, évek óta működik.
Több csak Alin elérhető, drágább elemlámpám van ami tök jó minőségű. Vannak "sajátmárkás" Alis bringa alkatrészek is használatban amik bármilyen neves gyártóhoz képest kb. negyed áron mennek, és a minőség teljesen okés.Persze volt olyan pár száz forintos szirsz*ar ami kb. használhatatlan minőségű volt. Jól meg kell válogatni mit veszel, utánanézni, utána kérdezni
Tényleg vannak itthon olyan kütyü boltok amik konkrétan az Alias cuccokat árulják dupla, tripla áron, néha raktárkészlet sincs, és több hetes az átfutási idő. Konkrétan csak megrendelik neked. -
-
Jahno
veterán
válasz
Petyuska111
üzenetére
"Mellesleg a magyar webshopok is ugyanazt árulják, csak kb. háromszoros áron."
Ízlés kérdése. Elég szép gyűjtésem van. Magyar bót: [link] Ali [link]
És van még vagy 200 darab termékem, hamis akkukat most direkt nem hozom ide, legyen ugyanaz a megnevezés és kb. termék. Alinál még a képen sem az van, amit küldenek de össze tudnék rakni egy fél oldalt azokból, ami idehaza műxik és normális, odakintről meg semmi használható.
Még ilyen egyszerű terméknél is a hazai műxik, Aliról direkt ilyen megmondások miatt vettem legalább 8 darabot, mindegyik hulladék, pedig jajj minden Kínában készül és ugyanaz a gyártósror, vagy végy drágábbat. Hát jelentem felét megvettem direkt Temuról IS és párat Ebayről, mert na.
Írjak-e még, vagy úgyis mindegy?
Ugyanazt ja. Többnyire a fenét, de már kezd itthonra is beszivárogni, most venni akartam 2.5 lengő jack aljzatot és nem sok értelmes volt. Majd kiderül, de összességében igen meg nem.
-
strynox
tag
Sziasztok!
Gombelemeket rendeltem aliexpressről, de feltépték a csomagot és kivették belőle. Minden más, amit rendeltem, benne volt a csomagban.
Lehet, hogy ezt nem engedik behozni?
-
Petyuska111
tag
válasz
jojoando
üzenetére
Én is úgy vélem - amit mások is írtak - , hogy ugyanazt árulják, mint a többi kínai webshop (pl. Aliexpress), semmivel sem rosszabb minőség. Mellesleg a magyar webshopok is ugyanazt árulják, csak kb. háromszoros áron. Én eddig mindennel elégedett voltam, amit onnan rendeltem.
-
HollyBoni
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Petyuska111
üzenetére
Még év elején beszélgettünk itt erről, már akkor is teljesen véletlenszerű volt, h melyikőnknél $10, $15 vagy akár $20 (az itt nem volt, de állítólag létezik) a min. vásárlási összeg Temun. Nekem akkoriban $10 volt, most úgy nézem (már jó ideje nem vettem semmit onnan) nálam is $15-re emelték, talán már ez lehet egy általános minimun.
@jojoando: tökugyanazt árulják, mint az összes többi kínai webshop. A gyors szállítás és valós késedelmi kötbér miatt volt korábban érdemes választani, de a legtöbb dolog általában picit drágább volt, mint Alin (ahonnan pont most volt egy 6 napos szállításom, pedig Kínából jött)
-
jojoando
aktív tag
válasz
Petyuska111
üzenetére
Nem szabad tőlük vásárolni, minőségen aluli bóvliakat árulnak ami annyit nem ér.
-
Tabu74
újonc
válasz
Petyuska111
üzenetére
Most megnéztem, nekem is 5250-et ír minimális vásárlásnak.Az okát nem tudom, 3 hete ez még 3500 volt.

-
Petyuska111
tag
2 hete vettem néhány cuccot a Temu-n, akkor 3500 Ft volt a minimális vásárlási érték. Ma megint vettem volna néhány dolgot, már 5250 Ft-ot ír ki... Ez mitől függ, véletlenszerűen változtatják, vagy egyszerűen csak folyamatosan emelik? Másoknak is ennyi, vagy ez személyre szabott??
-
jojoando
aktív tag
válasz
Timre
üzenetére
Nagyon sok vásárlásom van és úgy állnak hozzá, legutóbb egy megkapott elektromos pumpát átnéztem, rosz volt kis vita az ügyfelessel és küldték a GLS cimkét, tegnap kaptam vissza az árát. Lényeg egyszerűen érthetően kell beszélni velük, hogy megértsék mi a gond. Egyébként Jelenleg az ECS csomag pár nap alatt, ma hozta a postás értesítő nélkül csak bedobta a ládába. Nem lehet ezeket kiszámítani.
Kérdésedre a válasz sokszor nem tudok vitát indítani de az ügyfeles igen, aztán azt ír bele amit akar, lényeg attól kezdve a termék vásárlói védelem alatt van. Sőt, meg se érkezett a legutóbbi és vissza is fizették az árát, pedig utána megjött. Beszéltem az ügyfelessel, mi legyen az az eladóhoz küldött, 4x írtam az eladóra, hogy megveszem megint a terméket , de ne küldje el számomra, mert én tartozok neki, elvileg megértette, aztán rá 2 napra csak feladta, az jött meg ma. Ez van.... [link] -
baly81
aktív tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Nem volt nálatok valaki? Vendég, gyerekek, beb*szott haver, ilyesmi, aki hozzáfért a bekapcsolt gépedhez? Ha nem, akkor minél előbb friss rendszertelepítés, legális forrásból, +e gy megbízható vírusírtó. És egy jó böngésző, pl. Brave. Valamint, ha már úgyis törölteted a sütiket, akkor inkább az alit privát weboldalon nyisd meg!
Sajnálom ami történt, remélem nem lesz több ilyened! -
Timre
csendes tag
válasz
jojoando
üzenetére
Azt hogyan? Te indítottál vitát? Most is várok egy csomagot , kértem hogy ne ECS - vel küldje. Mégis azzal jön. Május 29.-én itt is van az országban. De a tolvaj posta biztos ellopja ezt is. Írni fogok egy szép levelet a híres postának. Már csak úgy merek rendelni az aliról , amit a 13 napos szállítással hoznak. Abból most jó sokat rendeltem , meg is jött mind. 1-2 hét alatt.
-
Xelo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
no igen, te törlöd a sütit a te oldaladról, de ők akkor lopják el amikor megvan nyitva a böngésződ.
az a süti amit te töröltél az náluk még bizony aktív lehet. példa: https://www.malwarebytes.com/blog/news/2024/01/info-stealers-can-steal-cookies-for-permanent-access-to-your-google-account -
aldebaran
addikt
-
aldebaran
addikt
válasz
baly81
üzenetére
Egyébként én sem értem, hogy tudták feltörni. Generált a jelszó, volt vagy 18-20 karakter össze-vissza minden, csak és kizárólag itt használtam ezt a jelszót.
Meg nem is a bankkártya volt itt megadva, hanem a hitelkártya és ezért nem kaptam sms-t, amikor a tranzakció történt.
Hát, remélem az Ali tud valamit tenni az érdekemben. De tanultam az esetből.
Sajna, az MHB-nál nincs webkártya, a budapestbanknál se volt... Máshova most nem akarok átmenni, mert nem olyan jók a tarifák. -
baly81
aktív tag
-
yogibear
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Ez igaz, nem is kicsit, de az is monnyon le azért, aki lustaságból elmenti a fő plasztikot, ha már nincs erre webkártyája, amin csak az aktuális vásárlás összegét teszi rá vásárlás előtt...
Aki heti/havi egyszer vásárol csak, ne törjön már le a keze attól, hogy vásárláskor be kell gépelnie 16 számot, egy nevet és egy 3 jegyű cvc2 kódot... de még ha napi 10-szer, akkor se...
Olyan fiókba, ahova egy sima email címmel/passworddel simán belép bárki, aki feltöri, mert nincs 2FA, nem mentek el semmi adatot, amivel kifoszthatnak... -
azbest
félisten
-
aldebaran
addikt
válasz
azbest
üzenetére
Biztos, hogy nem. Írtam az Ali chat-be, hogy mi történt, a következő az volt, hogy akarok -e helpdeskessel chetelni. akartam és azzal dumcsiztam.
Egyébként kezdem kapiskálni, mi történt:
- Valószínűleg meghackelték az accountom
- A hacker megváltoztatta a címemben az ajtószámot és a telószámom utolsó két számjegyét, hogy ne legyen feltűnő a változtatás
- Csinált ez a valaki egy boltot az alin, és megrendelte magától pár cuccot, amit árul, törölte az order historymból, de a massage centerben ott maradt
- A "megrendelt" cuccok helyett jött ez a cucc, amiről a képet mutattam ugyanazzal a csomagszámmal, mint amivel a "megrendelt" cucc jött volna, így delivered lett.
Eredmény: tőlem - 40e Ft.
pw változtatás és bankkártya törlés az aliról.
-
aldebaran
addikt
Más is járt már így, ahogy én?
Egyszer csak kaptam egy emailt, hogy az expressone jön hozzám a rendelésemmel. Semmit sem rendeltem.
Megnéztem és Május 18 és 28 között megváltozott valahogy a telefonszámom és az ajtószám a címemnél. Én tuti nem változtattam semmit, miért is tettem volna. A nevem és az email címem maradt... Nagyon fura
Ráadásul egy olyan dolog jött, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda, a rendeléseimnél sincs ott. Biztos, hogy nem töröltem a rendeléseimtől, mert onnan még a canceled rendelést sem törlöm. Évekre visszamenőleg megvan ott, amiket rendelgettem.Nem tudjátok, mi ez? Valami gumis cucc...
-
azbest
félisten
Ha jót akartok, akkor ne rendeljetek folyadékot, vagy folyékony jellegű dolgokat.
Múltkor forrasztó pasztával jártam így, most meg forrasztó maszkkal.A logisztikai központ visszafordította még kínában.
Restricted item - CreamÉs mivel optimalizálták a szállítást és a 3 az egyben choice és sima choice és más rendelésemet is egy futárosba tették, így az egészet megállították.
A többségét automatikusan törölték is és átváltott refundosra. De múltkor volt és talán lesz most is köztük olyan, aminél majd kézzel kell rányomnom a refund kérésre - amit a követésből a robot lát, hogy visszament és azonnal jóváhgy.
-
andrisms
aktív tag
válasz
andrisms
üzenetére
Közben találtam egy ilyen cikket. Packeta – Temu együttműködés
Elég fura, ha házhozszállítással rendel az ember Temuról.
Pláne az én esetembe, mikor a város másik végében lévő csomagpontra viszik, mikor tőlem van egy 300m-re is.. -
Xelo
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
+ 1, csak olyan eladótól veszek aki már több éve az oldalon van, sok a pozitív értékelése és véletlen sem számokból áll a bolt neve.
sok éve rendelgetek aliról, talán 1-2x volt gond a termékkel és nem volt problémás leboxolni a dolgot alival vagy az eladóval. nyilván az is segít hogy én angolul tudok, nem fordítózok így max az ő oldalukról csúszhat el a kommunikáció...
de eddig ezzel se volt problémám, mindig értették hogy mit akarok. az is lehet hogy azért vesznek komolyabban mert nem filléres dolgokat szoktam rendelni, ha meg filléres dolgokat rendelnék azt elvárások nélkül tenném (nem lepődök meg ha valami olcsón sz@r) -
aldebaran
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Hát, mindenkinek más a tapasztalata. Én lehetőleg olyan eladótól veszek bármit is az Alin, akinek neve van és nem csak számok vannak a nevében, bár ilyentől is vettem cuccost és nem volt gond.
Sok év alatt mostanában kértem refundot előszor: írtam az ali robotjának, mit akarok, melyik orderrel van bajom - két ugyanolyan gagyi vicces szemüvegből az egyik törötten jött -, küldtem képet. Átnavigált egy oldalra, volt egy maximum összeg, amit refundolhatok, megkértem a felét, megadták, visszautalták. De kiderült számomra közben, hogy akciósan vettem, ebben a 3-at vegyél ingyen jön-ben és a kettő került annyiba, mint ami a refund... így ingyen van. De a lényeg, hogy nem volt gondom ebből. Viszont, ha lejár a refund-ra biztosított idő, akkor ágyő refund....
mod:
ja, most jut eszembe, másik refund is volt, mert rossz kábelt küldtek. Fényképeztem, jött vissza a lóvé... nekem pozitív ezzel kapcsolatban a tapasztalatom, de szerintem másoknak is. -
andrisms
aktív tag
válasz
modflow
üzenetére
Sziasztok,
Nem válasz igazából, de nekem is ugyanez a problémám.
Rendeltem Temuról pár dolgot házhozszállítással.
Erre ma jött email, hogy Packeta ponton átvehető.
Ami nem is lenne probléma, csak én a 15.kerületben vagyok, a Packeta pedig 20-ba. Kb másfél óra oda-vissza, ennyit nem ér az egész.
Pláne úgy, hogy házhozszállítással rendeltem, rendelésnél is az a címem van megadva. -
BaLee
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Semmire nem megy vele. Anno ráírtam az eladóra direktben, hogy nem érkezik meg a termék, írta, hogy ne aggódjak, meg fog érkezni ha mégsem, a refund lehetőség ott lesz.
Nem érkezett meg, refundra mentem, mivel az economy shipping csak országhatárig van követve ezért az Ali lerázott azzal, hogy érdeklődjek a helyi postahivatalban, mert az országba megérkezett a termék. Mintha ez úgy működne, hogy van egy posta ahol ilyenkor érdeklődsz... Nem kaptam visszatérítést és a csomag sem érkezett meg soha.
Ill. sok esetben az eladók nem is válaszolnak, vagy fordítóval érthetetlen válaszokat küldenek.Másik eset, rendeltem egy motorborítást amiről egy fontos műanyag csatlakozó már le volt törve mikor megérkezett a csomag. Megreklamáltam fényképpel, két lehetőséget ajánlottak fel 1. küldjem vissza (a törött sz*rt, amivel ő sem megy semmire, mert nem javítható...) a terméket és visszatérítik az árát, a posta több lett volna mint a termék. 2. tartsam meg a terméket és a felét visszafizetik. Végül utóbbit választottam aztán próbáltam én ragasztgatni, majd egy műanyaghegesztéssel foglalkozó emberrel is megcsináltattam, ugyanúgy eltört, ment a kukába.
Az Ali lesz*rja a vevőt, az sem érdekli, hogy már több mint 1000$-t elköltöttem náluk eddig.
-
GAbre
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Már megtettem ezt,de mint 1el feljebb is írtam,attól a személytől(ektől) aki átvert téged is,és direkt kamu terméket árul,attól segítséget várni....
Anno napokkal ezelőtt is mikor szóltam neki,hogy a termék nem felel meg a leírtaknak,akkor is arról nyomta a vakert, hogy várjuk meg az ali döntését....
Gondolom én arra utazik,hogy a reklamáló feladja,és elengedje.
De ez még mindíg nem válasz a kérdésemre,hogy lehet elérni az alit chaten?
Az tök jó,hogy boltot elér az ember,de főnököt/supportost nem lehet!
-
GAbre
veterán
válasz
BaLee
üzenetére
Én mondjuk ezt nem annyira látom(bár nincs temum).Inkább az a bajom,hogy lassú a kezelés,de ok.
Legyen az is ok,hogy tök más megoldást dobnak fel,mint amit ügyfél kért,de legyen opció az elutasítás vagy bármi más is főleg,ha összegben többe kerül a feladás is.
Ph-n(vagy máshol) ha átcseszik az embert,akkor te is csak akkor kapnád vissza a pénzt attól aki átvert,ha még annál is többért küldöd vissza!Ez milyen kényszerített helyzet?Vagy kockáztatsz még többet,az alap rossz tapasztalat után,vagy benyeled.Más opció nincs.
A kapcsolatfelvétel is eleddig/régen ment,ha néha használtam oldalt.De valamiért most már nincs a chat mögött ember,csak robot?De ha így is van akkor ez is átverés,mert azt írja,hogy írjam be a két szót és akkor kapcsol embert.... -
GAbre
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Nem igazán megy.
Pont ez a bajom összesen 3000Ft értékű rendelésre reklamáltam,mert nem tudja azt amit leírás is írt,napok után nagy nehezen elfogadták,de úgy,hogy ha visszaküldöm...(bár legalább eladónak kéne fizetnie)
Amit persze utólag kapok csak meg,már ha megkapom.Szóval alsó hangon 2x többe kerül a posta,és majd hónapok múlva kapom azt is vissza.
Persze felebezés vagy bármi opció az nincs,van 2 hetem rá,hogy postázzam...
Alsó hangon nem vagyok boldog,se az ügy kezelésével,se a végeredménnyel,se azzal,hogy "ez van és kuss",bármi nemű opciót nem enged a rendszer se,és akkor még a chat se akar működni... -
GAbre
veterán
Mekkora fos ez az aliexpress chat!!!!
Mi a rákot kell beírni,hogy ne ez a robot szar jöjjön be folyamat?
A szokásos kulcsszavakra sem enged tovább....
"You could try to ask me questions directly, like " I have not received my order". Eva will try best to find a solution instantly.
If it is not resolved, you can click "Chat Now" at the bottom of the solution to connect to an agent online.
-Chat Now
Sorry, I cannot provide an answer according to your question. Please describe your question clearly, so i can solve it for you correctly. "
Ha meg beírom azt amit kér,akkor sem továbbít ember felé....
-
azbest
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
45 euro értékig lehet ajándék, de igazolni kell az ajándékot. Hogy pontosan mivel lehet, nem tudom, de mintha külön feladó által mellékelt írás is kéne hozzá. Magánszemélyek közt elvileg. Az ha cégtől kapsz nyereményt, az nem ajándék.
Azt is érdemes tudni, hogy ajándék kezelését egyedi vámkezelési megbízásként kezeli már a posta, tehát a legdrágább kezelési költséget számolja rá (7500 forint). És érkezés előtt már be kell adni. Szóval lehet egy kis értékű dolognál egy automatikus vámkezelés olcsóbbra jön ki áfát fizetve, mint magas kezelési díjjal és áfa nélkül. Futárszolgálatoknál is lehet komolyabb kezelési költség.
-
-
Luccpoti
újonc
Sziasztok
Vagy 3-5 évvel ezelőtt rendeltem utoljára aliról, most rendeltem ismét.
Az alis alkalmazás ezt írja a csomagra:
may 30
“Import customs clearance complete”Elvileg a következő lépés a helyi kézbesítés lenne?
Még akkor is ha május 26.án lett rendelve?A másik ami inkább érdekel, hogy 25.18 € lett fizetve. Emiatt kell a postának valami nyilatkozatot tennem vagy milyen esetben kell?
-
-
Koczó93
őstag
Sziasztok! Valaki fizetett mostanában vámkezelést a posta oldalán?
Kaptam egy smst hogy vámkezelték a kínai csomagom, de az oldalukon beütöm a csomagszámot és a hozzáférési kódot, kicsit homokórázik, és nem történik semmi
-
dudzsi
tag
Sziasztok! Járt már valaki úgy hogy fizetett egy oldalon Paypallal és ott nem irányult vissza az oldalra. Nem zárult a tranzakció de a számlámról levonta a Paypal a pénzt! Viszont a Paypal fiokomba se látom a tranzakciót!
-
Jahno
veterán
-
fjudors
aktív tag
válasz
Lauda
üzenetére
tényleg, több topikban már előjött a fogalmazási/értelmezési furcsaságod.
én neked válaszoltam, nem neki.azt, hogy mit akarsz bel3 magyarázni, az a te tévképzeted .
ha neki iram volna, az ő hozzászólására válaszoltam volnate meg leírtad a befizetett 27% áfára, hogy nincs áfa fizetési kötelezettség unión belül.
de, van.
boccs, de elengedlek téged is.
-
aldebaran
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Egyébként én értettem.
A szó, ami esetleg kimaradt, az az extra, vagy plusz, ami hiányzott, de én értettem. Unión belül csak az országod vámtarifáját kell megfizetned, de nincs vám. A kevesebb áfát fizettem volna, mint a 27%, akkor a különbözetet besajtolják rajtam.
De szerintem lépjetek tovább.
-
válasz
fjudors
üzenetére
Ez egy fórum, ahol jobb esetben nem csak úgy beírkálunk dolgokat ami eszünkbe jut, hanem emberek kommunikálnak egymással. Itt is ez történt. Ezt kérdezte a fórumozó:
Ha németországi webáruházban vettem valamit 2000 eur-ért, amin rajta van a 27% hun áfa, a vámon, vagy valahol még kell valamennyit fizetnem utána?
A válaszom: Unión belül nincs áfa és vám.Tehát sem a vámon, sem máshol már nem kell utána fizetnie semmit.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Aliexpress, lengyel raktár, DPD, 3 nap alatt megérkezett Budapestre.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gyúrósok ide!
- Házimozi haladó szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.

az a süti amit te töröltél az náluk még bizony aktív lehet. példa: