- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ég veled, KEndre! :(
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
eastkiller #100299 üzenetére
És ebben is az a baj, hogy pénzünknél vagyunk, de bank nyilván a kereskedőn veri le és nem a bűnösnek rúgják péppé a tökeit. Azok meg csak nyomják tovább addig, míg a német webbolt kitalálja, hogy inkább nem ad el külföldre :-/
-
eastkiller
friss újonc
Hali,
a csomagon nem látszott külsérelmi nyom. A dobozt 2 egymást metsző ragasztószalaggal zárták le, de az alján van egy kisebb, 3. darab szalag is. Szerintem megvágták az alját, kipakolták, aztán ott visszaragasztották. Bolygatni nem mertem, hátha a zsaruk akarják megnézni.
Ez a chargeback nekem új, most hallottam először. Utánaolvastam, lehet, h nálam is működik. Felveszem a kapcsolatot a bankkal.Köszönöm a tippet!
-
z123456z
őstag
5-e óta Vecsésen van egy csomagom, meddig ülnek ott rajta általában?
-
Jahno
veterán
válasz
eastkiller #100295 üzenetére
Fotós cuccban is egyre gyakoribb a dolog, legalábbis elmúlt hetekben idehaza legalább 10 hasonló szembejött. Azért baze.
-
cof
veterán
válasz
eastkiller #100295 üzenetére
Jaja, sajnos több éve már munkálkodik a tolvajbanda büntetlenül ami nagyon szomorú.
Nem csak nálad olvastam ilyet hogy kicserélték a dobozban lévő terméket, szóval úgy tűnik stratégiát váltottak.
Nekem is volt egy csomagom még év elején amin a doboz fel volt szakítva annyira hogy a tenyér belefér és végig lehet tapogatni a tartalmat, szerencsére egy légbubis zacskóval is jól körbe volt tekerve a mini pc doboza így nem tudták kivenni hogy mi van benne. De eddigi tapasztalatok alapján inkább műszaki cikkekre utaztak, telefon, tablet ez az orsós sztori nekem új.
Én amikor átvettem a postástól rögtön csináltam is a kicsomagolós videót, neked nincs? Nem is volt gyanús hogy sérült az eredeti csomagolás?
Esetleg chargeback-al is lehet próbálkozni a bankodnál, azt hiszem van rá 6 hónap a vásárlástól.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
eastkiller
friss újonc
Sziasztok,
Gondban vagyok, a segítségetekre lenne szükségem, hátha van valakinek használható ötlete.
A storym: ( hosszú, bocsi )
Múlt héten rendeltem egy megbízhatónak ítélt nagyobb német webshopból 2 horgászorsót kb 100.000 Ft értékben. Kártyával fizettem. A shop elindította a csomagot, DHL hozta Németben, itthon átadta az MPL-nek, kedd délelőtt megkaptam. Átvétel, kibontás után sajnálattal tapasztaltam, hogy a csomagban az orsók helyett 2db instant por kutyajégkrém !!! van. Írtam a boltnak, azonnal reagáltak, ők nem ezt küldték, gond lesz, menjek a rendőrségre. Beszéltem az MPL-el, elküldtek, mondván ők hoznak / visznek, de a csomag tartalmáért nem tartoznak felelőséggel. Eleinte bíztam benne, h félreértés, h csak rossz bobozra került egy jó címke, ilyesmi. dobozon csak egy Deutsche Post- os matrica van az adatokkal és súllyal, ami szintén nem stimmelt: 0,92 kg van rányomtatva, lemértem a dobozt tartalommal: 0,44kg. A doboz nem egy sima egysínű doboz, hanem egy egyedi emblémás, az eladó felismerte, így egyértelművé vált, hogy megloptak. Itt arra gondoltam, h a folyamatban valahol középen történhetett a lopás: amikor átvették és lemérték a csomagot, még az orsók voltak benne, elindult a csomag, volt 3 megálló, aztán kézbesítés. Mivel GLS-el, MPL- el soha nem volt ilyen gondom, pedig nagyon sok rendelésem volt, ezért beírtam a keresőbe, DHL - lopás. Ekkor találtam erre a fórumra és jött velem szembe Feucht neve először. Az én csomagom is Feucht - on kersztül jött. Rákerestem itt Feucht-ra, 2015 óta több mint 200 problémás bejegyzés, de ha rákeresl a google véleményekre, az is detto ugyanez. AZ én estem annyiban különbözik az itt leírtaktól, ha jól értem, h itt a csomagok eltűntek, ezért mindenki kártalanítva lett. Én viszont sajnos megkaptam a csomagot...
Magyar DHL szóba sem áll velem, az a DHL express, nem is látják ezt a csomagot a rendszerben, nagyon sajnálják.
Feljelentést megtettem, de félek, h majd 2 hónap múlva kapok egy levelet, h az elárást ilyenolyan okokból megszüntettük.
Van valakinek ötlete, mit tehetnék még ezügyben?Köszi
-
válasz
Beni2360 #100293 üzenetére
Igen, azért köszi, általában nem rendelek DHL-el, azért nem értettem, hogy miként kellene kifizetnem a fennmaradő összeget, de ÁFA-val és 20 dolláros szállítással együtt már nem buli maga a vásárlás sem. A gari mindegy, mert egy objektív szűrőről van szó, szóval ez maximum törni tud! :-)
[ Szerkesztve ]
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
Beni2360
félisten
válasz
Timer #100292 üzenetére
Akkor problema megoldva es ha az Amazon szallit meg a gari is megoldott.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz
Beni2360 #100290 üzenetére
Őőő, nincs itt pedig nagy mágia, de akkor összeszedem pontokba, hátha úgy egyszerűbb átlátni:
- https://www.bhphotovideo.com áruházból rendelnék egy 80 dolláros terméket
- Szállításnál két opció van: 20 dolláros DHL Express, itt PayPal fizetésnél 100 dollárt kell fizetnem // 10 dolláros DHL Saver, itt pedig PayPal fizetésnél 80 dollárt számol fel a logikus 90 helyett.A kérdésem az lenne, hogy a maradék 10 dollárt vajon kinek és mikor kellene megfizetnem, illetve hogy a Saver és a zExpress között a szállítási időn felül van-e más különbség, mondjuk az, hogy a hazai csatát az ÁFÁzással már nekem kell lejátszanom a szervekkel, stb.
Nem feltétlenül a 10 dollár a probléma alapból, csak így is tré ára van a terméknek, a negyedét pedig nem szeretném szállításra fizetni, ha csak nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
Timer #100289 üzenetére
Bocs de ez igy nekem mar sok.
DHL vagy dhl express?USA mar bezavart a DHL-nel. "DHL saver eseten" irtad rogton ebbol Nemetorszag ugrik be altalanosan. Pontos link, pontosabb kerdes tobbet mutatna barkinek ,de valoszinu, hogy nincs ios rendszeruk mifelenk , igy itthon leszz afaztatva.
Vard meg a mestert es ponosabb adatokkal.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
válasz
Beni2360 #100288 üzenetére
Elvileg a termék USA-ból jön, vagy előtte megjáratják a németeknél? Öfit elolvastam, de mégsem vagyok benne biztos, hogy akkor most mire számíthatok. Anyagilag majdnem mindegy, mert Angliából tudnám még venni, de az kábé ugyanaz a szitu, csak drágábban, szóval a lényeg inkább az, hogy a DHL-t Saver esetén hol tudom majd fizetni, ha rendelésnél nem számolják.
-
Beni2360
félisten
válasz
Timer #100287 üzenetére
Olvasd az öszt. Nehez ez a Nemetbol valo szallitas. A DHL egy sima németet posta szolgaltatas. Elvileg ha jol tudom afa kulonbozettel kell szamolnia es jon a csomag. Regen fuggot a ceg eves forgalmatol, hogy hozza adta e a kulonbozetet. Nalam volr egy DENON AVR ami uj volt ahoz hozza adta a kereskedo de egy ujra csomagoltnal mar nem. Na de az uj szabalyok megkavartak. Ebben a kerdesben V/ forumtars a profi.
-
Beni2360
félisten
válasz
Timer #100285 üzenetére
Vámot semmi kepen nem kell fizetned, mivel csak 150Euro utan lep be a vám fizetesi opcio. Az ÁFA mar mas kerdes.
-
Sziasztok! DHL Saver esetén hogy megy a vámkezelés, szállítási költség felszámolása?B&H Photo Video oldalról rendelnék egy 80 dolláros terméket, a Saver díja 10 dollár, az Expressé 20 dollár. Én kivárom a Savert is, de valamiért ebben az esetben nem számolja hozzá a PayPal kifizetéshez a szállítási költséget, az Express esetén viszont igen. Plusz, nem tudom, hogy a Saver esetén számít-e fel 6000 forintos vám eljárás díjat, vagy az csak az Express esetében van, és nekem kell valahogy lebokszolnom a hatósággal? Az tiszta, hogy vámot fizetnem kell mindkét esetben.
Köszi a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
sziasztok!
a posta.hu nyomkövetés része most le van halva esetleg? csak mert elvileg országon belül van a csomag, de nem hoz rá semmit... "Item has been cleared by customs"
NL végződésű, ami persze tudom, hogy PostNL, de gondolom úgyis posta fogja hozni...
szerk.:
May 27, 2022 15:25 / Aliexpress-Cainiao / Yuen Long District, Inbound in sorting center
May 27, 2022 15:25 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
May 27, 2022 16:19 / Aliexpress-Cainiao / Yuen Long District, Outbound in sorting center
May 28, 2022 11:42 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Jun 4, 2022 12:00 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline
Jun 4, 2022 21:30 / Aliexpress-Cainiao / Liege, Linehaul Arrival
Jun 5, 2022 20:05 / Aliexpress-Cainiao / Arrive at transit country or district
Jun 6, 2022 02:49 / PostNL / The item is pre-advised to PostNL
Jun 6, 2022 03:49 / PostNL / The item is ready for shipment
Jun 6, 2022 04:01 / PostNL / Pre-declaration of the item has been received by customs
Jun 6, 2022 19:01 / Aliexpress-Cainiao / Parcel outbound from transit facility
Jun 6, 2022 23:00 / Aliexpress-Cainiao / Depart from transit country or district
Jun 7, 2022 10:18 / PostNL / The shipment is handed over in bulk. Final acceptance of the item to be confirmed
Jun 7, 2022 10:18 / Aliexpress-Cainiao / -:The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed
Jun 9, 2022 05:06 / PostNL / Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Jun 9, 2022 05:06 / Aliexpress-Cainiao / Import clearance start
Jun 9, 2022 08:32 / PostNL / Item is cleared by customs
Jun 9, 2022 08:36 / PostNL / Item has been cleared by customs
------------------------------
vagy az is lehet, hogy ez még nincs az országban?[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
krics
tag
sziasztok, volt ez a sztorim tavaly, amire most valaszolok - erre a sztorira egy update kovetkezik. Roviden, hitelkartyas vasarlassal vettem egy telot Alirol 130K osszegert, nem jott meg a cucc, de az Ali nem fogadta el a bizonyitekaimat, es elutasitottak a dispute-ot. Szoval se telo, se penz. Jo kis vasarlas volt... De ma visszakaptam a penzt, ugyanis problema eseten a hitekartyas vasarlasok utan altalaban 120 napig lehetosege van a felhasznalonak egy un. Chargeback eljarast kezdemenyezni a kartyakibocsato banknal. Ennek az eljarasnak ma lett meg az eredmenye, latom az egyenlegemen, jovairta a bank a vasarlas osszeget. Jo sokaig tartott, cirka 3 honap volt a folyamat, tobb bank kozotti egyeztetesekkel ( ugye az Ali bankja meg az en bankom kozt ment a pinpongozas ), de vegul pozitivan jottem ki az ugybol szerencsere, nem veszett el a penz...
-
hroberto
veterán
válasz
Occon adom #100278 üzenetére
Nekem volt már több hasonló csomagszámú rendelésem. Nem volt velük semmi gond, plusz költség sem.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
z123456z
őstag
válasz
Van már utánvét az alinál? Vagy mit számít neki, hogy átveszed e vagy sem?
-
cof
veterán
válasz
Hát de, fizetős bulinak néz ki. Gondolom a legalapabb Cainiao? postát választottad. Nincs min meglepődni.
Mi az a normális postával? Ha te fizetsz nekem a szállításért 200 Ft-ot, de a futár 1000 Ft biztos nem fogom futárral küldeni mert te azzal kéred, különben nem veszed át, lol.
-
Occon adom
aktív tag
Aliexpressen rendelt dolgomra S000002XXXXXX csomagszámot adtak meg.
Akinek volt már ilyen csomagszáma, megírná, hogy merre postázzák ezt,
és erre nyom-e a posta vámot?
Ráírtam az eladóra, ha nem küldi normális postával, nem veszem át a rendelést. -
GZoli7
senior tag
Ez akkor lenne igaz, ha minden papírforma szerint működne, de nem mindig van így. Számtalan esetben olvasni, hogy az ember aliexpress saver-akármivel rendelt, de mégsem úgy adták fel.
Eddig nekem szerencsém volt, minden úgy jött, de sok termék ára úgy már az itthonival vetekszik és hiába rendelek többet, a szállítás is többszörös lesz. Szóval tényleg csak azt rendelem, ami nélkülözhetetlen.Próbálok mindent itthonról beszerezni, ahogy Jahno is írja. Aztán vagy sikerül, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
GZoli7 #100274 üzenetére
Ebay ilyen szempontból teljesen lutri, viszont Aliexpressen kikerülhető a posta és futár hozza több terméknél. Egy terméknél posta, de nem lesz rajta semmi plusz költség, ebay egyébként is drága. Már jópár éve átmentem Aliexpressre mert lényegesen olcsóbb minden. Igaz van olyan amit ott egyáltalán nem lehet kapni csak ebay-en, de ez szerencsére nálam ritka.
-
Jahno
veterán
válasz
GZoli7 #100270 üzenetére
Ja, az meg a másik, hogy a teljes összegre nézik és sokszor erre még hozzáadja az általuk kitalált szállítási költséget. Ha ÁFÁval 3000ezer pénz valami, amit "ingyen" kiszállítanak, akkor kitalálják, hogy 870 forint a póóósta, akkor az 3870 forint, ezt jól megáfázzuk.
-
z123456z
őstag
Az áfa áfája...
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #100267 üzenetére
Sikerült, írtam az eBay-nek, aztán meglátjuk, mit válaszolnak.
Közben arra is rádöbbentem, hogy a cucc ÁFÁ-val növelt ára 8,45 AUD volt, amiért anno 2.300 Ft. körül fizettem, a Postánál az ÁFA alap meg már 3.263 Ft. volt, hogy ezt honnan szedték, fingom sincs.
Összességében egy 1.800 Ft-os cuccra eddig kb. 1.800 Ft. mindenféle sarcot fizettem, nem annyira rentábilis.
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Újra kérdésem lenne. Meglepően gyorsan Magyarországra érkezett az ebay-es csomagom. Kaptam egy SMS-t a Magyar Postától, vasárnapig van időm befizetni a 399 Ft-os szolgáltatási díjat és az ÁFÁ-t, de az a problémám, hogy az ÁFÁ-t már az ebay is rászámolta. Mit tudok ilyenkor tenni?
-
cof
veterán
válasz
Jahno #100259 üzenetére
Nincs mit tippelni mert ez még nincs itt. Nem tudom a 17track hol írja hogy a magyar postánál van már. 25-én küldték el belgiumból, itthon még nem vételezték be. Nekem 10 nap volt mire átvették a kicserélőben "parcel is handled" bejegyzéstől most a héten.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Várok egy aliexpresses csomagot, de nagyon furcsa a követés. Van még ideje, de furcsa.
17track szerint már a Magyar postánál van, ráadásul 5-6 napja, de Posta nyomkövető nem tud róla. Alis követő szerint már egyszer megérkezett Belgiumba ( GMT+1), aztán már a környéken is járt ( GMT 0 ) és átesett valami procedúrán, majd a következő bejegyzések már jó távolról írnak ( GMT+8).
Kezdjek aggódni, vagy csak valami trükközés?
Az még a dologhoz tartozik, hogy eddig egy hosszú, csupa számból álló követési szám volt megadva, amit egyetlen követő sem ismert, és ma tűnt fel, hogy kapott egy normális számot.A posta pedig:
" A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot."Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
köszi szépen
igazából közben én is visszanéztem korábbi rendeléseimet, és azoknál rendre 1 hét után frissült tovább a nyomkövetés. (máshogy élt az emlékezetemben ez a státusz, ezért volt a nagy pánik, bocsi)
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
sziasztok!
úgy érzem, itt kicsit megakadtak a dolgok....
Tracking number: LS06*****51NL
------------------------------
May 27, 2022 15:25 / Aliexpress-Cainiao / Yuen Long District, Inbound in sorting center
May 27, 2022 15:25 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
May 27, 2022 16:19 / Aliexpress-Cainiao / Yuen Long District, Outbound in sorting center
May 28, 2022 11:42 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
nem kellett volna már frissülnie azóta?╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Occon adom #100248 üzenetére
Legközelebb aliexpress standard shippinggel kérd, és nem jut a posta közelébe se a csomag.
The Truth is out there...
-
Jahno
veterán
válasz
Occon adom #100250 üzenetére
Soha. Azt fogják mondnai, hogy Alitól nem kaptál meg az elektronikus adatokat így ezért ez van. Vagy Alinál vissza lehet kérni, szopjanak ott a Posta hülyesége miatt ugye. Gyász.
Nekem most a Posta belső rendszere felcserélte a nevet és az utcát, ott ment a makettkedés, hogy nem Kiss János vagyok, de a csomag, telefonszám, házszám minden stimmel és Kiss János utcában lakom, de más a nevem. Ott megzavarodtak, hogy ez is János, hátfakk.
-
Jahno
veterán
válasz
Occon adom #100248 üzenetére
De legalább nem 800 lett. ÁFÁt fizettél vásárláskor is?
-
Tshuhash
csendes tag
Sziasztok,
Akinek esetleg erkezett mar Europe Railway Express-szel csomagja, azt vegul a kiralyi posta szallitotta hazhoz? Mennyi ido alatt erkezett meg?
Koszi!
-
válasz
AxBattler #100244 üzenetére
RoundTheClockMall is your Taobao shopping agent. We can help you buy directly from China, check the product and ship to you.
Ja. Szóval létezik más angol nyelvű TaoBao közvetítő?
EngTB, SuperBuy... stb.?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
válasz
AxBattler #100244 üzenetére
Mondjuk nincs nagy követőtáboruk...
Esetleg hasonló oldalt tudnátok ajánlani, ahonnan a TaoBao/Ali/stb. kínálatból lehet rendelni?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Üdv!
Van valakinek tapasztalata erről a webshop-ról?
Rendelt már innen valaki? Megbízható bolt?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
daninet
veterán
Van vámon egy csomagom. Beküldtem a dokumentumokat 4 napja és az állapot még mindig "A vámkezeléshez szükséges dokumentumok bekérése (ügyfélre vár)"
Ez mennyi idő alatt frissül? 25.-én lejár a határidő és visszaküldik a csomagot.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
LOTR
addikt
sziasztok
egy kis segítséget szeretnék kérniausztriába kellene csomagot rendelni usából, illetve kínából (nem tudom, hogy ott hogy nevezik az eu-n kívüli vagy 3. országból származó küldeményeket)
milyen költségekre és milyen ügyintézési folyamatra lehet ott számítani?
ha maga a folyamat teljesen hasonló, mint itthon, akkor csak annyi lenne a kérdés, hogy a vám és áfa számítása hogy történik?
köszönömOne Ring to rule them all
-
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
3 különböző rendelést adtam le az elmúlt héten Aliexpress-en, mindegyiknél az "Aliexpress Saver Shipping" módot választottam.
Most vettem észre, hogy a 3 rendelést összevonták és egy "Aliexpress Standard Shipping" trackinget kapott a csomag.Különböző kategóriájú termékek, más eladóktól, akiktől 1-2 éve már rendeltem (még az új rendszer előtt) s mindig külön jöttek a csomagok.
Kérdésem:
Ha ezt így már idehaza az MPL fogja kiszállítani, akkor mennyire szívhatom meg?
(nem az egyszeri 400/800 Ft zavarna, hanem ha újra megáfázzák stb mert nem látják a rendszerben a küldeményt vagy valami ilyesmi...)
Infó: [kép] -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Szoktam rendelni aliexpressről, illetve banggoodról.
Sajnos az utóbbi időben kedves NAV sokkal nagyobb összegeket kér áfa címén, mint amennyiért a termékeket vásároltam ezért úgy döntöttem, hogy csak EU raktárból rendelek.
Tudnátok olyan linkeket adni ezekhez az oldalakhoz és hasonló oldalakhoz amelyeken EU raktárból tudok rendelni?köszi
-
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #100233 üzenetére
Na, többszöri nekifutásra és párszáz forint plusz telefonköltségre felvették a futárszolgálatnál, és átirányítottak egy pesti pontra.
1. Minek vállal pickpack pontot olyan ahol többszöri próbálkozásra sem veszik fel a telefont.
2. A futárszolgálat miért nem tud alkalmazni annyi ügyintézőt, hogy elérhető legyen.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
Szevasztok!
Isten nem ver bottal, csak ... fut....al. :-(
Kaptam egy SMS-t hogy csomagom átvehető a pickpackponton, mégpedig: OMV 2096, Üröm, Bécsi út 2
Mivel én Pest központjában vagyok, ez gyanús, de mivel több mindent rendeltem mostanában, nem elképzelhetetlen.
A benzinkúton nem veszik fel a telefont.
A Sprinternél: "minden munkatársunk foglalt, kérjük várjon türelemmel". Az én telefonköltségemen.
Honnan tudható még valami infó a csomagról?
MST20511289690Honnan tudhatnám meg, hogy tényleg enyém-e a csomag azonkívül, hogy kilovagolok Ürömre?
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Jahno
veterán
válasz
hroberto #100229 üzenetére
Nekem meg nem. Meg persze az elsőnél nem is vettem volna észre, annyi hulladék dől mailban, hogy néha napokig nem is nézem, ez mondjuk legyen az én bajom. De mikor reggel 10kor ajtóról lepattan a futár, egyből beszélek Velük és akkor már nem lehet megoldani az átvételt, azért is bekaphassák. Igazából rájuk férne 1-2 automata, vagy nekem az is jó lenne, hogy a címemhez stabilan írják hozzá a telszámot, vagy maradjon a depóban és este átveszem, kihozni sem kell, de ezeket nem lehet bevezetni.
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Érkezik 3 csomagom a normál postával. Már rég rendeltem így ezért nem tudom, hogy ezek után számíthatok-e vámkezelésre?
2 csomag UL...BE trackiget kapott egy pedig LB...BE számmal jön.Előre is köszi, ha tud valaki segíteni!
-
laca223
csendes tag
Tudja valaki hogy ez mi a túrót jelen az alin vámmal együtt vásárolt cuccomnál a csomagkövetőben? "Clearing Customs Custom clearance successful"
Egyébként a pár száz forintos csomagom másfél hónapja kóvályog valahol. -
GuruZone
őstag
válasz
GuruZone #100223 üzenetére
Ja az kimaradt, hogy az oldal azt írja: Ships from Czech
Az ígért szállítási idő amúgy 5-15 munkanap.bl4ze: Látod, 05.20 van és már idegeskednem sem kell
CI056455609DE[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
GuruZone
őstag
Sziasztok, leírnám májusi kálváriámat, ami hála Istennek nem végződött orbitális bukóval.
Xiaomi 12X 8 GB RAM, 256 GB tárhely, kék szín
Kuponozva világbajnok áron, ~190.000 Ft-ért > Gshopper.com
Fizetés bankkártyával, PayPal-lal plusz díj is lett volna...
Aznapi készlet: 41 db
Szállítás: DHL de valójában Deutsche Post2022.05.03 délután MEGRENDELÉS
2022.05.06. reggel NEUMARK, DE
2022.05.06. késő este (a rettegett) FEUCHT, DE
˄
eközben már 05.13-tól naponta két üzenetváltás az eladóval a weboldalon keresztül
˅
2022.05.17. este refund folyamat indítása, ígért teljesítési idő: 2-5 munkanap
2022.05.18. este bankszámlán a zséMájus 6-tól kezdve ugye meg sem mozdult, valószínűleg lenyúlták.
Hivatalosan erről semmilyen doksim nincs.Az eladónak megmutattam bl4ze trackingjét
is,
hogy normális esetben Feucht>Budapest 1 (!) nap.Szóval így még sosem jártam. Kínából is mindenem ideért, de mindenem!!
Pedig a DealExtreme óta nyomomPénzt visszakaptam, forintra pontosan. Happy End!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
-
daninet
veterán
válasz
Rage47 #100214 üzenetére
vannak ilyen csodák. Nekem egyszer asszony valami nyakláncott vett, 2 dollár free shipping. 3 nap mulva hozta futár, nem EU raktár volt. Nem értettem én sem mi a franc történt. Gyanítom a csillagok ilyenkor együtt állnak és esetleg van valami alkalmi kína-budapest repülőjárat amire fel tudnak rakni dolgokat kvázi kikerülve egy csomó lépést.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Rage47
veterán
Rendeltem Aliexpressen egy óraszíjat, direkt kis értékben, hogy ne legyen sok a vám meg áfa meg postaköltség. 9 napja rendeltem és most hozta az ún. ViddL futár. Ez meg mi
Hogy érkezhetett meg ilyen gyorsan és miért nincsenek pluszköltségek?
-
daninet
veterán
Van egy szitu amivel nem találkoztam még
Kaptam a postától egy levelet, hogy vámkezelnek egy csomagot és töltsem fel a dokumentumokat. Viszont valószínű a csomagot átcímkézték, mert a követési számot nem találom egyik rendelésemnél sem (kb ~5 fut most).
Ilyenkor mit lehet tenni?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
GZoli7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- UHD filmek lejátszása
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 16GB/512GB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Eladó Cube iWork 11 Windows 10 tablet (10.6", Intel x5-Z8350, 2/32 GB)
- Canon CanoScan LiDE 300
- HP ProBook 440 G5 (I5-8250u/8GB/128GB SSD/CAM/14") számlával és 1 év garanciával + táska
- Palit GeForce RTX 4080 Super JetStream OC 16GB GDDR6X GARANCIÁLIS Videokártya! BeszámítOK
- Endgame Gear XM2WE BLK eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest