Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#102104) Norb€€€


Norb€€€
aktív tag

Sziasztok!
Nov 7-én rendeltem Temuról, kiszállítási ablaknak nov 15-17-et írtak.

Nov 20-án beérkezett az országba, és azóta nyomonkövetésnél az "Arrived in destination country" -nél ragadt.
Azóta semmi frissítés, az MPL nyomonkövetésnél csak annyi van, hogy a feladó előrejelezte.
Temu ügyfélszolgálata annyit nyilatkozott, hogy mivel már beérkezett az országba, majd a postától kell várnom az updateeket, keressem őket.
Felhívtam őket is, de annyit mondtak, hogy ők is csak azt tudják mondani, amennyit látok a weboldalon, valószínűleg valahol vámkezelésen van, amire nincs ráhatásuk.
Azért is furcsa, mert előtte is rendeltem 2 nappal csomagot, az 1 napot késve megjött, de az "Arrived in..." után 6 órával már a posta elkezdte feldolgozni. Ismerősöm 4 nappal utánam rendelt, neki ma szállítják.

Történt már mással hasonló? Ez valahol beragadt a rendszerben, elveszett, vagy mi lehet? Ha nem frissül továbbra sem, kit lehet egyáltalán keresni, ha se a Temu, sem az MPL nem tud róla?

A csomag értéke kb 25ezer, aminek a felét egy zseblámpa teszi ki. Vámkezelési díjról nem kaptam emailt/sms-t.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.