- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ablack
senior tag
válasz spileraaa #102100 üzenetére
5kg-ig 60 nap az ingyenes tárolás.
https://www.mailboxde.com/pricelist.html -
-
törölt tag
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #95624 üzenetére
mai nap megjött
kiderült csak annyi történt hogy nem írták rá a megyét és valaki nagyon sietett és rossz megyébe küldte elsőre
pedig a posta kód nálunk 6 számjegyű amivel könnyedén megkapható a megfelelő településErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
őstag
válasz spileraaa #94045 üzenetére
Az a baj, hogy a feladás módjának megválasztása (akár annak csoportosítása) a feladó döntése, amíg a csomag teljesíti a minimum követelményt - tehát ha mondjuk regisztrált postát kérsz, de DHL-el adja fel, szíve joga. A PayPal ebből a szempontból az eladót védi*, ugyanis elsősorban áruszolgáltatást nyújt az eladó, nem szállításit.
Az pedig nem hivatkozási alap, hogy egyik szállítással nem kell áfát fizetni, a másikkal meg igen - mert minden áfaköteles, a 10Eurós szabály egy engedmény, és már az sem sokáig, pont azért, mert az emberek a lehető legjobban próbálják kijátszani.
Az egyetlen dolog, amit már írtak is, hogy az egyik termék szállítási díját megpróbálhatod visszakérni arra hivatkozva, hogy azért fizetted ki, mert kettőben szeretted volna kapni, és ezt jelezted is.
Megjegyzem jelen vírushelyzetben a legtöbb bevált eBay-es eladóm bevezette az 1-3$ postaköltséget a free shipping helyett, és többszörös kosárnál adnak kedvezményt, de messze nem engedik el többedik termék postaköltségét teljesen.
*Ezt azért tudom, mert konkrétan megtörtént velem néhány éve, hogy úgy adtam le csoportos rendelést - egy egyetemi évfolyamnak szereztünk be Arduino Starter kit-eket - hogy napi egy rendelést adtam le két készletre áfahatár alá esve ingyen postával, és egyet expedited shippingre egy készlettel - szintén áfahatár alatt maradva szállítással (volt aki kifizette a DHL-t, volt aki inkább várt).
Ezután megjelent a DHL, hogy deklaráljam a csomagok tartalmát. Nagy nyugodtan el is küldtem nekik mindent, majd közölték, hogy az említett termékből több van, nem csak egy (még engem állítottak szőnyeg szélére miatta). Kiderült, hogy minden napi rendelésemet ami mellett DHL is volt, összevonták. Így azokra a küldeményekre tejelhettem a DHL-nek, meg a NAV-nak is. Jeleztem az eladónak, hogy ez így nagyon nem jó, amire felajánlotta, hogy legközelebb kedvezménnyel vásárolhatok - jó volt az ajánlat, de az adott helyzetben nem segített, tekintve, hogy egy vagyont kellett ráfizetni az aktuális rendelésre. Ezért kikértem a PayPal véleményét, ahol egyértelműen közölték, hogy az áfamegfizetés sikertelen elkerülése nem olyan kár, amiben mellém tudnak állni.[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz spileraaa #94045 üzenetére
Hivatkozhatsz rá, ő meg majd megmondja, hogy addigra fel volt adva. Hiába hivatkozol bármire is, nem jelenti azt, hogy a javadra fognak dönteni. Adhatnak igazat az eladónak is.
Én átvenném. Drága tanulópénz lenne, de a lelkiismeretem tiszta.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
őstag
válasz spileraaa #94042 üzenetére
Ha regisztrált, akkor tuti visszamegy, de nyilvánvaló nyoma lesz, hogy te nem vetted át, így bukhatod a postaköltséget (4Eur) Regisztrálatlannál nem tudom arra hogy megy, de felénk még a címzetthez se mindig jut el, nem hogy eljusson és még vissza is.
Egyébként ha egyenként 10 alattiak, akkor gondolom szummában 20Eur alatti, arra a 19% áfa még 4Eur, plusz nen tudom sarcolnak e vámügyintézésért.Egyébként meg attól is függ mennyire nyilvánvaló a csomagoláson, hogy mi van benne. Nekem a mindenféle elektronikai szirszarjaimat sose deklaráltatják mert sokszor olyan lapos borítékban jönnek, mint a 200 forintos telefontokok. Pedig előfordul, hogy egy-egy ic egymaga meghaladja az áfahatárt bennük.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
fairi
őstag
válasz spileraaa #93010 üzenetére
Normál esetben ennek kéne történnie: kifizetted a 200 dollárt (ami termék ár+szállitási költség), és mikor csomagod megérkezik hazánkban majd a posta vagy a DHL bekéri az adatokat és kifizetted a kezelési költséget+áfát+ vámot. és ez nem érte volna el a 100 dollárnyi magyar forintot.
Ahogy nézem Olaszországba lesz levámoltatva, ha igazak az adatok. 22% a VAT vagyis olcsóbb mint nálunk végezni.
-
aytukabozs
addikt
válasz spileraaa #92992 üzenetére
Gyönyörűszép tanmese lesz ebből a végére arról milyen hibákat nem szabad elkövetni internetes vásárlások során. :/
'Fizetni' úgy paypal-on hogy 'friends & family'?
Ismeretlennek?
Instant no way!
Az hagyján hogy le lett húzva a srác, de még a lehetőségtől is megfosztotta magát hogy valahogy visszaszerezze.[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
fairi
őstag
válasz spileraaa #92992 üzenetére
Hát ezt nagyon átverték.
és az lesz a legrosszabb mikor tényleg beér hozzá akkor küldi a DHL a dolgokat hogy igenis fizess áfát. Rossz érzésen kínai semmit nem fog ez ügyben intézkedni.
200 dollár után ha DHL intézi az ügyet először fizetsz 6000 Ft-ot majd 54 dollárnyi Áfát, majd pár %-nyi vámot. vagyis 300 dollár alatt megúszta volna.Az a 250 dollár amit le akarnak szedni az a lúzer díj.
Kb 450 dollálért itthon is beszerezhető GPS-es változat.[ Szerkesztve ]
-
fairi
őstag
válasz spileraaa #92988 üzenetére
elég zavaros dolog.
50 dollár volt a termék, erre fizetett 150 dollár "vámot". Összesen 200-at fizetett érte????
És most a DHL külön ráírt hogy szeretne 100 dollárt?kínai szeretnek trükközni, nagyon alacsony a termékár, és utána rengeteg rejtett költség: legyen az vám, meg tax stb. persze végül ebből semmi nem igaz, hanem a termék ára 200 dollár, és mikor beérkezik az országodba akkor a DHL követeli a vámkezelési díjat ami 20 dollárnyi összeg és a vámot ami pár%, és persze az adót. és hirtelen lesz 100 dollárnyi tartozásod a cég felé.
-
-
C0d3r
addikt
válasz spileraaa #83592 üzenetére
BG-ról csak az EU-s raktárból vámmentes a rendelés. EMS-sel nem lenne semmi gond, de amint vámolásra kerül a sor, beáll a történet mint a szög, az is kényelmesen eltarthat hetekig.
Szerk.: Ja, látom nem Mo a cél. Nem tudom, hogy a román vámosoknál mi a szitu...
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #83562 üzenetére
Expedited Shiping az 3-7 nap
ez menyira megbizhato? mert ha az inkabb valalom az afa fizetes kockazatat de igy legalabb remelhetoleg 7 nap allat itt lehet
a masiknal viszont 25 napot is irnakErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Rawulf
őstag
válasz spileraaa #83562 üzenetére
"Estimated", azaz becsült és nem garantált. Például egy hongkongi postával küldött csomag simán utazgathat 1 hónapot is, míg egy kínai postai csomag akár 2 hónapig is zötykölődhet.
És akkor arról még ne is beszéljünk, ha valami rendkívüli dolog történik (tájfun, államilag elrendelt külön ellenőrzés, stb...)"Please state the nature of the medical emergency!"
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #79003 üzenetére
Az egyik rendelésem tegnap megjött amit az ebayrol rendeltem Jan 16, 2017 volt rendelve ez a másik egy nappal később a banggood-rol amihez volt a követési szám is
2017-01-18 11:43:04
Status:Item received...
2017-02-02 04:26:00
Status:Arrived2017-02-04 04:26:09
Status:Estimated Delivery:7-15 daysvárható hogy ez is megérkezik? vagy ennek mar annyi?
ha igen hol tudok reklamálni?
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
-
beg
veterán
válasz spileraaa #77867 üzenetére
Nem azért lett törölve, hanem átment a beszélgetés szervizbe, hogy ki mennyiért csinálná a cserét, ami pedig nem ennek a topiknak a témája.
Bőven elég lett volna annyi, hogy van A forrás és B forrás a kijelzőre, ki melyiket javasolja?
EnnyiMind a kettő jónak tűnik, amelyik neked szimpatikus azt rendeld meg. Mindkettő esetén van vevővédelmed, tehát védve vagy ha esetleg törött vagy hibás érkezne.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
hevizms
addikt
válasz spileraaa #77817 üzenetére
Rendeld meg kínából és ha még sosem csináltál ilyesmit vagy nem vagy az a szerelgetős típus,akkor inkább fizesd meg azt a 4000 ft-ot,még mindig jobb mintha véletlenül eltöröd az új kijelzőt vagy a hátlap leszedéskor törsz el valamit.Tapasztalat hogy általában az emberek türelmetlenek és simán roppantják az új kijelzőt amikor teszik be.Ha úgy döntesz te csinálod,akkor mindenképp olyan eladótól vegyél aki dob mellé szerelőkészletet is(mint pld a linkeden lévő).
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz spileraaa #77817 üzenetére
Szerinted ők honnan szerzik be!?
(jóhogy nem fogja azt mondani, hogy olcsóbban is megtudod oldani, há rajtam keresztül legalább keresek rajtad... amúgy sztem ha van egy kis érzéked simán kitudod te is cserélni... én cseréltem már több kis alkatrészt, így pl. kijelzőt is mobilban... legtöbbször nem nagy kunszt... max. ha ilyen "ragasztott" és stb. a történet, mert akkor ugyebár felkell engedtetned a ragasztást, stb., de az is könnyen megoldható... ha ez túl macerásnak hangzik neked, akkor inkább fizetd ki akkor a 24E-t rá, melyet ha te csinálod 8E-ből megvan - saját rendelt alkatrésszel... gondolom alaktrészt sem tartanak "raktáron", ergó ők is "berendelik" és utána tudnak neki állni a munkánakJunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
tibcsi0407
félisten
-
maj-viktor
őstag
válasz spileraaa #75367 üzenetére
Nekem pont az rémlik, hogy valaki itt panaszkodott, hogy Romániában nagyon durva a "vámolás", mármint hogy nem viszik ki házhoz... neked kell bemenned a legközelebbi nagyvásorba... valami ilyesmi volt... mondjuk azt akkor is csodálkoztam... próbálj rákeresni itt visszamenőleg
*
https://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/keres.php?type=-&stext=román&submit=https://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_52131-52131.html
https://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_52178-52178.html
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz spileraaa #75367 üzenetére
Nekem pont az rémlik, hogy valaki itt panaszkodott, hogy Romániában nagyon durva a "vámolás", mármint hogy nem viszik ki házhoz... neked kell bemenned a legközelebbi nagyvásorba... valami ilyesmi volt... mondjuk azt akkor is csodálkoztam... próbálj rákeresni itt visszamenőleg
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
lupus_l
aktív tag
válasz spileraaa #75363 üzenetére
Románia az Európai Unió része.
" Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni."
-
Darth_Revan
veterán
válasz spileraaa #9538 üzenetére
Vámmal kapcsolatban: [link] (Ha az Amazontól veszed)
Azt ugye tudod, hogy ez a termék 3. féltől származik és nem az Amazontól vetted ? Egyetlen 1 eladó van a listában aki külföldre is küld, gondolom attól vetted, tehát ha bajod van, akkor az eladóval kell felvenned a kapcsolatot először, nem az Amazonnal. Ez kb olyan, mintha eBayről vetted volna.
Amazon USA oldalán vett termék az Egyesült Államokból jön, Amazon EU oldalán (legyen az a spanyol, francia, brit, német) vett termék pedig Németországból jön, mivel ott van az Amazon európai raktára. Talán ez is az egyik oka annak, hogy a legtöbb Amazon.com-os rendelés is Deutche Post-on keresztül jön Magyarországra (Standard International Shipping esetén legalábbis).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spileraaa #8609 üzenetére
Én személy szerint a Minideal-től venném, igaz hogy egy picit drágább, mint a Tmallbox, de a Mininél van SG Post, ami azért odavág a HK-nak. Másrészt a Mininél előre telepítik a Google Play-t, ezzel sem kell vacakolni majd, ez is jó pont. Egyébként tényleg, Te döntesz, mind a kettő jó bolt.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz spileraaa #3410 üzenetére
Nekem nagyon Magyar nevem van,azt mégis megfogta a Magyar Vám.
Bocsánat,hogy OFF
Arra nem jöttem még rá :
KOLOZSVÁR= cluj
.....de mi a Napoca?SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
bmatty
tag
válasz spileraaa #3346 üzenetére
En azt szeretnem megkerdezni hogy ahova rendelted a csomagot van rendes postahivatal? en is varok egy csomagot az adoval semmi bajom belekalkulaltam az araba de utazgatni nem sok kedvem (plusz penzem) van hogy legyenek mar szivesek atadni a csomagomat ha mar hazhoz rendeltem.
Steam id: Mathias, Battlelog/Origin id: Mathias_hun
-
dReFiX
senior tag
válasz spileraaa #3400 üzenetére
Megint egy Tanulópénz kategória. Szépen csengesd be az áfát. Korántsem biztos, hogy lekövethető lesz a visszaküldés. Meg nem kevés idő és energia lesz ha lekövethető, hogy vissza is szerezd.
Le van írva ezerszer a topicban, hogy áfával számolunk, ha megússzuk örülünk ha nem akkor nem.
Sajnos a tablet, meg a futárszolgálat nem jó ómen áfaügyileg.
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz spileraaa #3400 üzenetére
És szerinted ez lenne a korrekt eljárás, hogy nem veszed át mert az egyébként ÁFA köteles rendelésed fennakad a VÁM-on? Szerintem jól érthetően le van írva nem egy helyre, hogy ezt bele kell kalkulálni mikor rendelsz. Ha megúszod örülsz, ha nem úszod meg akkor kevésbé örülsz.
Nem egy embernek akadt már fenn a csomagja, nem igazán lenne tisztességes, hogy emiatt ne vedd át. Mindamellett nem csodálkoznék, ha nem kapnál vissza egy fillért se. Mert ugye milyen alapon ? Az eladónak semmi köze ahhoz, hogy a csomagod az országba beérve milyen eljárásnak vetik alá és átcsúszik vagy nem csúszik át az ellenőrzésen.
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #3245 üzenetére
Mar 4 napja a postan van a csomagom es se telefon sem level nem jot toluk
ezert ma felhivtam oket hogy mi van vele megkerdeztem hogy falura nem hozak ki (15 km re Kolozsvartol)
azt valaszoltak utana kell menjek de keddi vagy csutortoki nap mivel akkor van ott a vamos es az elobb ki kell nyisa es meg kell neze mivan benneha megkerdi az arat hogy tudom bizonyitani hogy enyi vagy anyi volt ugynezki hogy igaz volt amit irtak a forumban es a magyar nevel szereplo csomagokat mind atvizsgaljak ...
vagyis elege boszanto egy helyzet
13.05.2013 11:42, In prelucrare - Oficiul Postal Cluj-Napoca 5
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
hunaqua
addikt
válasz spileraaa #3245 üzenetére
Szerintem ez már átcsúszott.Kolozsváron figyel a csomag,hogy kihozza a postás.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
zo1985
újonc
válasz spileraaa #2966 üzenetére
A pénzt már előzőleg átváltottam, az áru összege 131 dollár, nekem ettől több van a számlán és látom is, h rajta van. De mikor az oldalon keresztül lépnék be a paypalra fizetés miatt oda már nem enged be. Próbáltam a masik paypalomra, atrakni rola a pénzt, hátha arrol működne, de 10 dollárnál többet nem enged küldeni
-
gabor#
tag
válasz spileraaa #2966 üzenetére
már csak itt nézem a track infót http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=
-
vegyszer
addikt
-
kano
nagyúr
válasz spileraaa #2773 üzenetére
Olvass már vissza egy kicsit, mert minden kérdésedre le van írva már vagy 100x a válasz.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
DGery
aktív tag
válasz spileraaa #2773 üzenetére
Elméletileg ha elpostázták, és küldtek róla értesítést, akkor az értesítésben van egy (RB12345678912CN) ehhez hasonló számsor, az a ragszám. Ha az e-mailben nincs, akkor lépj be az oldalra, és valahol az accountod alatt vannak a szállítási infók, ott megtalálod valószínűleg
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
vegyszer
addikt
válasz spileraaa #2762 üzenetére
A http://www.singpost.com/ oldalon pl megkeresed a 'tracking item' gombot és az ott felugró dobozban megadod, és örülsz, ha megjelenik. vagy mobilról a magyar http://m.posta.hu/nyomkovetes linket használod. (bár ez eleinte lassabban szinkronizál le, de a hazai mozgást ez mutatja valos(abb) időben
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #2575 üzenetére
a tmallbox-nal valaki rakerdezne arra hogy Romaniabol nem lehet hasznalni a paypal opciot ??? vagy ha igen nalam miert nem jelenik meg ?
mert ha igy van kell keresek mas webshopot
-
sasa311
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Delta Force (2024)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- SONY LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest